Tempo života (2007)

Tempo života (The Speed of Life)
60 %
 
 

The Speed of Life

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 81 min.
„Sammer je třináctiletý chlapec, který krade turistům videokamery a potom je s přáteli prodává v dělnické čtvrti. Kazety z nich si však vždy nechá a potom si je pouští, okouzlen všemi těmi dalekými misty, kde ostatní lidé žijí zdánlivě šťastný život.“
Osamělý chlapec si v New Yorku přivydělává kradením videokamer turistům. Sní sice o cestě na Aljašku, ale ve špíně velkoměsta uvízl už natolik, že se z ní nemůže dostat. Videozáznamy z dalekých krajů v něm však stále vyvolávají touhu odjet někam daleko.
Odvážný experimentální film zachycuje rychlost a uspěchanost současného velkoměstského života. Zároveň se ale režisérovi daří nacházet v tomto hektickém světě i poetické momenty a citlivě zobrazovat psychologii postav.

režie:
Ed Radtke
 
 
hraje:
Jeremy Allen White (Sammer), Justin Soto (Dukie), Samantha Hosie-Leung (Ween), Robert Seymour (Richie), Blaze Foster (Juan-Si), Janessa Tamayo (Elena), Peter Appel (Frank), Catrina Ganey (Marnie), Anna Kinens (dívka na invalidním vozíku), Noah Fleiss (Vincent), Edward Seamon (Jerry), Jackson Ning (pan Lim), Lou Torres (Ernie), Gil Rogers (Brooks), Lucy Martin (Brooksova žena), Bari Hyman (ředitelka útulku pro zvířata), Alberto Vazquez (vězeňský dozorce), Nick Raio (muž na záchodě), George T. Odom (Forrest)
 
 
scénář:
Ed Radtke, M. S. Nieson
 
 
kamera:
Learan Kahanov
 
 
hudba:
Tim Berger
 
 
střih:
Ed Radtke, Jim Klein
 
 
koproducent:
Josh Fagin, Cindy Tolan, Susan Leber
 
 
výprava:
Susan Magestro
 
 
výkonný producent:
Joe Nicolo, Jeffrey D. Erb, Jonathan Sachar
 
 
producent:
Ira Deutchman, Greg O'Connor
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.