Texaský masakr motorovou pilou: Počátek (2006)

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek (The Texas Chainsaw Massacre : The Beginning)
61.8 %
 
 

The Texas Chainsaw Massacre : The Beginning

Další název: Texas Chainsaw Massacre: The Origin; Untitled Texas Chainsaw Massacre Prequel

    Žánr: horor / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 16.11.2006        
    Délka: 91 min.
„Staňte se svědky zrození strachu…“
POZOR SPOILER!!!

V srpnu 1939 porodí na jatkách matka dítě. To je podivné již po porodu a proto končí v kontejneru. Zde jej nalezne žena, co tyto vybírá a odnese si jej domů. Její muž prohlásí, že nic ošklivějšího v životě neviděl.

V červenci 1969 je z práce na jatkách propuštěn poslední dělník. Je to ono kdysi zde narozené dítě. Má znetvořenou tvář a jmenuje se Thomas Hewitt.

Erik je voják ve Vietnamu a má bratra Deana. Ten mu slíbil, že pojede s do Vietnamu s ním. Slibu však nechce dostát. Ovšem bojí se mu to říci.

Thomas Hewitt zabije šéfa z jatek a sebere tam motorovou pilu. Za jeho strýcem přichází šerif, aby Thomase zatknul. Strýc jej však odpráskne a vezme si jeho oblečení. A začne se za šerifa i vydávat.

Oba bráchové se svými holkami jedou od benzínové pumpy, když je začne pronásledovat motorkářka. Eric sice tasí pistoli, ale narazí do krávy a auto se několikrát převrhne. Jeho dívka Chrissie přitom vypadne a on nemá čas ji hledat, neb je tu ihned ta motorkářka a míří na něj brokovnicí. Vtom se tu však objevuje samozvaný šerif a motorkářku ihned odpráskne. Zbylé tři lidi zatkne a odveze domů. Chrissie se mezitím probrala v poli a jde se pokusit nastartovat havarovaný vůz. Když je v něm, přijíždí „odtahovák“ Monty, a odtáhne ji za šerifem. Zatím jsou oba muži šerifem týráni. Chrissie potkává motorkáře a žádá jej o pomoc. Eric se osvobozuje a vpadne do domu. Osvobodí Deanovu přítelkyni Bailey, která ujíždí autem. Je však lapena kožakem. Dean na útěku strčí nohu do pasti. Motorkář jde také do domu. Dostane se sem i Chrissie a vidí jak je kožakem týrán Eric. Strejda Mohty je střelen motorkářem do nohy a tento je po chvíli zabit motorovou pilou. Následně je touž pilou a tímž kožakem odpraven i Eric. Z jeho kůže si kožak udělá novou tvář. Strejda Monty si naříká na prostřelenou nohu a šerif poručí kožakovi – Tommymu, nohu uříznout. A pak i druhou, prý kvůli rovnováze. Zatím se Chrissie pokouší osvobodit Bailey, ale je při tom načapána. Končí tedy u prapodivné večeře. Zde je podříznuta Bailey a kožakovi je dovoleno, aby si Chrissis odnesl dolů. Při tom zasáhne uprchnuvší Dean a je usmrcen. Chrissie prchá v autě a netuší, kdo je ukryt na zadním sedadle…  Autor: Pitryx

režie:
Jonathan Liebesman
 
 
hraje:
Jordana Brewster (Chrissie), Taylor Handley (Dean), Diora Baird (Bailey), Matthew Bomer (Eric), Lee Tergesen (Holden), R. Lee Ermey (šerif Hoyt), Andrew Bryniarski (Thomas Hewitt/Kožená tvář), Terrence Evans (Monty), Kathy Lamkin (Tea Lady), Cyia Batten (Alex), Lew Temple (šerif Winston), Tim De Zarn (dozorce Ed), Marietta Marich (Luda Mae), L.A. Calkins (Sloane), Emily Kaye (cyklista Chick), Marcus H. Nelson (Lackey), Allison Marich (mladá Luda Mae)
 
 
námět:
Sheldon Turner, David J. Schow
 
 
scénář:
Sheldon Turner
 
 
kamera:
Lukas Ettlin
 
 
hudba:
Steve Jablonsky
 
 
kostýmy:
Marian Ceo
 
 
střih:
Jonathan Chibnall, Jim May
 
 
zvuk:
Kelly Oxford (supervize), Stacy F. Brownrigg
 
 
produkce:
Michael Bay, Kim Henkel, Tobe Hooper, Andrew Form, Mike Fleiss
 
 
titulky-česká verze:
Petr Zenkl
 
 
výtvarník:
Mark Moore
 
 
mluví:
John Larroquette (vypravěč)
 
 
zvláštní efekty:
John Millinac (koordinátor), Jaremy Aiello
 
 
II. režie:
Kenny Bates
 
 
koproducent:
Alma Kuttruff, K.C. Hodenfield
 
 
koordinátor kaskadérů:
Kurt Bryant
 
 
vizuální efekty:
Kelly Port (supervize), Marc Varisco (supervize), Digital Domain
 
 
masky:
Jake Garber, Gregory Nicotero (Zvláštní maskérské efekty), K.N.B. EFX Group (zvláštní maskérské efekty)
 
 
výprava:
Marco Rubeo
 
 
výkonný producent:
Toby Emmerich, Mark Ordesky, Jeffrey Allard, Guy Stodel, Robert Kuhn
 
 
producent:
Bradley Fuller
 
 
kaskadér:
Henry Kingi
 
 
překlad:
Barbora Knobová
 
 
vedoucí postprodukce:
Tim Pedegana
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.