Thanks a Million (1935)

Thanks a Million
    Žánr: muzikál / komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 87 min.
Americká veselohra, kde se hodně zpívalo, tančilo a hrálo. Souviselo to s jejim satirickým rázem. Tento film byl totiž břitkou s a t i r o u na americké volby a korupčnictví tamnější demokracie.

Potulný džezový orchestr se octne bez prostředků v městě státu, kde se právě rozvíjí agitace pro volbu guvernéra. Ježto kandidát opoziční strany, mající větši zájem o dobrý "truňk", než politiku, nemá u voličstva úspěch, nabídne se pohotový impresario orchestru, že voličská schůze učiní přítažlivějšími vystoupeními svého orchestru, tanečnic, a zpěváka Erica Landa, a to s takovým úspěchem, že se volební výbor rozhodl Landa postavit za kandidáta. Ten to příjme na nátlak své snoubenky, která v tom vidí dobrou reklamu k angažování pro rádio. Land brzy pozná, že má být pouze nastrčenou figurkou korupčnické kliky a situace pro něj stává nesnesitelnou, když nápadná přízeň manželky předsedy volebního výboru ho rozkmotří i se svojí snoubenkou.

Rozhodne se tedy situaci rázně rozřešit, ale výsledek byl překvapující, jiný než jak si ho představoval. Dick Powell v úloze zpěváka zazpíval v tomto filmu několik líbivých písní, z nichž jedna dala název filmu. Americká Češka Anna Dvořáková mu byla ve filmu sympatickou partnerkou. Diváci se mohli také potěšit vystoupením slavného orchestru Paula Whitemanna, jehož orchestr si pro volební kampaň najali političtí soupeři.  Autor: Asmodej

režie:
Roy Del Ruth
 
 
hraje:
Dick Powell (Eric Land), Ann Dvorak (Sally Masonová), Fred Allen (Ned Lyman), Patsy Kelly (Phoebe Masonová), Paul Whiteman (Paul Whiteman), Ramona (pianistka), Raymond Walburn (soudce Culliman), David Rubinoff (Rubinoff), Benny Baker (Tammany), Andrew Tombes (Mr. Grass), Alan Dinehart (Mr. Kruger), Paul Harvey (Maxwell), Edwin Maxwell (Mr. Casey), Margaret Irving (Mrs. Krugerová)
 
 
námět:
Darryl F. Zanuck
 
 
scénář:
Nunnally Johnson, Fred Allen
 
 
kamera:
J. Peverell Marley
 
 
hudba:
Arthur Lange
 
 
kostýmy:
William Lambert
 
 
střih:
Allen McNeil
 
 
zvuk:
Eugene Grossman, Roger Heman
 
 
produkce:
Darryl F. Zanuck
 
 
výtvarník:
Jack Otterson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.