The Star (1952)

The Star
    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 89 min.
Oscarová hvězda Margaret Elliott (B. Davis) je zkrachovalá herečka, neschopná se se svou finanční situací smířit. Je přesvědčená, že se dokáže znovu vzchopit. Po dalším zklamání z pozbytí dobré role začne pít, a za řízení pod vlivem skončí ve vězení. Vyplatí ji mladý herec Jim Johannsen (S. Hayden), kterému kdysi pomohla. Jim ji miluje a s pomocí její dcery Gretchen (N. Wood) se snaží, aby pochopila a smířila se s faktem, že dny její slávy jsou pryč. Margaret jde na kamerové zkoušky na vedlejší roli ve filmu, v němž vždy chtěla hrát, a věří, že když postavu zahraje jako SEXY mladou ženu, mohla by dostat i hlavní roli, což však nedopadne.

Na hollywoodské party dostane nabídku na film o padlé hvězdě, která nedokáže čelit faktu, že už není na vrcholu. Scénář nadobro změní její život a životní postoj...  Autor: SvoKar

režie:
Stuart Heisler
 
 
hraje:
Bette Davis (Margaret Elliotová), Sterling Hayden (Jim Johannsen), Natalie Wood (Gretchen), Warner Anderson (Harry Stone), Minor Watson (Joe Morrison), June Travis (Phyllis Stoneová), Paul Frees (Richard Stanley), Robert Warwick (R.J.), Barbara Lawrence (Barbara Lawrenceová), Fay Baker (Faith), Herb Vigran (Roy), Florence Auer (přítelkyně), Marie Blake (Annie), Claire Carleton (vězeňkyně), Byron Foulger (lékárník), Barbara Wooddell (Peggy Morganová), Katherine Warren (Ruth Morrisonová), Marcia Mae Jones (servírka)
 
 
scénář:
Dale Eunson, Katherine Albert
 
 
kamera:
Ernest Laszlo
 
 
hudba:
Victor Young
 
 
zvuk:
John R. Carter
 
 
zvláštní efekty:
David Commons
 
 
producent:
Bert E. Friedlob
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.