Cerven
ohodnotit

The X-Files [TV minisérie]

Další název:
Akty X - Návrat (SK)
Rok:
2015
Délka:
42 minut
„Pravda je opět někde venku..“

Komentáře k filmu The X-Files

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.6.2016
The X-Files
Prvá Sezóna - 8/10

Návrat Aktov X   prebehol vo velkom štýle.   Herci síce zostarli (Aj keď   v tonto prípade skôr   dozreli) no yo neuvralo ani na   šťave a dokonca ani na   zaujímavosti celého seriálu   a už prvá epizóda dokazuje,   že pôjde o veľmi   kvalitnúminisériu. Celkovo   je ale škoda, že celá   séria sa skladá len so 7   epizód (Prípadov) a z toho   majú na príbeh vplyv asi len   prvá a posledná epizóda   (Nakoľko len tieto dve   epizódky rozvýjajú hlavnú   myšlienku o pravde niekde   vonku a celkovo ten vládny   komplod, ktorý tvorcovia   celé roky taja). Ostatné   prípady či už vtipné,   depresívne alebo tajuplné   nemajú na príbeh (Okrem   maličkých náznakov a   pomrknutí na diváka) ale na   zaujímavosti im to neubralo.   Finálna epizóda je   neskutočne zaujímavá a má   pár perfektných momentov to   ten cliffhangerovský koniec   z, ktorého mi padla sánka   až do samotného ufónieho   pekla bol teda pekný flus do   tváre. Ostáva mi len   dúfať, že druhá sezóna je   na ceste.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.2.2016
Nová série po 14 letech
Celých 14 let jsme čekali na   další sérii kultovního   seriálu X Files.I mě v   90.letech tento seriál zcela   pohltil,proto jsem byl   zvědavý,natěšený,ale   také plný obav.Nutno   podotknout,že moje obavy se   docela naplnily.
Předně,všichni   zúčastnění rapidně   zestárli,což je   normální,ale postava   Kuřáka byla už nechtěná   parodie.Bohužel.Dále mám   obavy,že úplně novým   seriálovým divákům,kteří   nikdy Akta X neviděli (přeci   jenom 14 roků je v tv skoro   pravěk),nové díly jim nic   neřeknou.Nové díly měly   být více aktuální   současnému dění ve   světě.Za těch 14 let se   mnohé změnilo a námětů je   spousty.Jen pátý díl   (sebevražedný útok mladých   Arabů) odpovídal dnešnímu   dění.
V prvním díle   se dozvídáme,že ONI nám   celou dobu lžou.To by bylo   zajímavé,kdyby tuhle větu   jsme neslyšeli v každé   předchozí sérii.Druhý a   čtvrtý díl je klasický   Akta X z 90.let,který však   už v 21.století tolik   nefunguje.Třetí díl byl   parodie samých Akt X.Na tuhle   hru jsem přistoupil a vidět   Muldera,jak mu vyzvání u   hrobu mobil se znělkou Akta X   od Marka Snowa byl povedený   gag.Tohle beru.Pátý díl byl   nejpovedenější.Mix dnešní   reality,duchovno a humor v   podobě zfetovaného Muldera   lysohlávkami.Jako   třešnička na dortu zmínka   o největším kandidátu na   letošní Malinu za nejhorší   film Padesát odstínu   šedi.Pátému dílu tleskám   a úryvek,jak Mulder je pod   halucinogeny jsem si pouštěl   snad desetkrát.Je opravdu   zajímavé,jak humorné prvky   v nových Aktech X fungují   nejlépe.V šestém díle se   dějově vracíme k prvnímu   dílu.Sled událostí je tak   obrovský,vakcína udělaná   během minuty(!!!),že   tohle,ikdyž chaos je   všude,prostě stejně   nefunguje.V každém díle   soukromý vážný rozhovor se   točí kolem počatého   dítěte agentů.Nevím,zda je   to opravdu nutné,když opět   budeme čekat další rok,co z   toho vyleze.
Kromě   pátého dílu na mě působí   nová Akta X víceméně   rozpačitým dojmem.Vzpomněl   jsem si na některé   fenomenální světové   sportovce,kteří se po letech   vrátili na sportovní   klání.Byli pořád   dobří,ale už   nevyhrávali.Takto vidím tuto   sérii.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Akta X: Chci uvěřit (2008)

 Akta X: Chci uvěřit (2008)
Akta X: Chci uvěřit n
The X-Files: I Want to Believe
Žánr: thriller / psychologický / fantasy / sci-fi
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: Chris Carter

(pokračování)

Akta X: Film (1998)

 Akta X: Film (1998)
Akta X: Film n
The X-Files: Movie
Žánr: sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Bowman

(pokračování)

Akta X (1993) [TV seriál]

 Akta X (1993) [TV seriál]
Akta X n
The X Files
Žánr: sci-fi / drama / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: David Nutter, William A. Graham, Rob Bowman

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Florence Pugh

Pugh Florence

Pavel Procházka

Procházka Pavel

Alicia Silverstone

Silverstone Alicia

Marjuta Slamič

Slamič Marjuta

Zdroj

Zdroj

Jane Levy

Levy Jane

První láska (Hatsukoi)

První láska
Hatsukoi

Volker Bruch

Bruch Volker

Pavel Göbl

Göbl Pavel

Naposled navštívené:
Florence Pugh

Pugh Florence

Pavel Procházka

Procházka Pavel

Alicia Silverstone

Silverstone Alicia

Marjuta Slamič

Slamič Marjuta

Zdroj

Zdroj

Jane Levy

Levy Jane

První láska (Hatsukoi)

První láska
Hatsukoi

Volker Bruch

Bruch Volker

Pavel Göbl

Göbl Pavel