Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok
81.5 %
 
 

Další název: Thor 3 - Tag der Entscheidung

    Žánr: akční / drama / fantasy
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 26.10.2017        
    Délka: 131 min.
POZOR SPOILER

Thor je zavřen v kleci, ze které vypadne, až jej pustí obluda s obřími rohy. Je to Surtur, kterého měl kdysi dávno zabít Odin. Jak vidno, nestalo se tak a Surtur hovoří o Ragnaroku, což bude pro Asgard stejné, jako Apokalypsa pro Zemi. Thor mu urazí jeho rohy a chce zpět na Asgard. Jenže na Heimdalla, strážce meče a brány mezi světy se nelze dovolat. Thorovi se to povede na poslední chvíli.

Místo Heimdalla je jako strážce brány nějaký Skurge, kdysi prý Thorův spolubojovník. Thor zjistí, že zde vládne jeho bratr, a přinutí jej, aby šli spolu za otcem. Tak se ocitají na Zemi. Ovšem domov důchodců, kde Loki Odina zanechal, je zbořen. Thor zajde na adresu z navštívenky, kterou našel, zde narazí na doktora Stevena Stranga. Ten mu rád pomůže otce najít, jen když Thor Zemi opustí. Pomocí brány jej přesune i s Lokim do Norska. Zde se od otce dozví, že čeká bohyni smrti Helu. To je Thorova sestra, což je pro Thora naprostá novinka. Když se Hela objeví, mrskne po ní Thor kladivem. Marně. Ona jej rozmačká jako máslo a Thor je nucen prchat.

Po průletu branou se Hela ocitá na Asgardu a Thor na smetišti. Zde je zajat dívčinou a odtažen před místního patriarchu. Ten si říká Velmistr, dívčině říká 142. Tento Velmistr rozhodne o tom, že Thor bude jako gladiátor bojovat proti nejhoršímu soupeři, který ještě nebyl nikdy a nikým poražen.

Když Thor spatří soupeře, je rád, protože je to jeho kamarád z Avengerů, Hulk. Ale tento zelený běs se k němu nezná a nastává rvačka jako hrom.

Zatím na Asgardu Hela řádí víc než hurikán. Na svou stranu dostane i prozatímního strážce meče u brány Skurga. A pravý strážce meče Heimdall zachraňuje obyčejné lidi.

Thor dává dohromady tým, který by si říkal Mstitelé, už získal Hulka. Následně získá i 142, když již o ní ví, že je to jediná Valkýrie, která přežila bitvu s Helou kdysi před dávnými věky. Thor proskakuje sklem a začíná svůj další útěk. Hulk v civilní podobě, tedy jako Bruce Banner a Valkýrie se později přidají a dokonce i Loki, který již párkrát zradil. Tentokrát dostane Thora až k lodi, která patří Velmistrovi. Thor s ní odlétá pryč a dostává se až k Asgardu. Zde je již Helou vybrána žena k popravě, ale na poslední chvíli se objeví někdo, kdo je ochoten za její život prozradit, kde je ukryt meč od brány. Hela tam okamžitě jde. Ale to jsou zde již naši Mstitelé a Thor stane Hele tváří v tvář. Nastane boj na život a na smrt na všech frontách.  Autor: Pitryx

režie:
Taika Waititi
 
 
hraje:
Chris Hemsworth (Thor), Tom Hiddleston (Loki), Mark Ruffalo (Bruce Banner / Hulk), Anthony Hopkins (Odin), Idris Elba (Heimdall), Cate Blanchett (Hela), Jeff Goldblum (Grandmaster), Tessa Thompson (Valkyrie), Karl Urban (Skurge), Zachary Levi (Fandral), Ray Stevenson (Volstagg), Asano Tadanobu (Hogun), Sam Neill (Odin - herec na divadle), Stan Lee (holič), Matt Damon (Loki - herec na divadle), Jet Tranter (sestra Valkyrie), Benedict Cumberbatch (Dr. Stephen Strange), Rachel House (Topaz), Tracie Filmer (Asgarďanka), Shalom Brune-Franklin, Amali Golden, Rachel Forsyth (Asgarďanka)
 
 
námět:
Stan Lee, Jack Kirby, Larry Lieber
 
 
scénář:
Christopher Yost, Craig Kyle, Eric Pearson
 
 
kamera:
Javier Aguirresarobe
 
 
hudba:
Mark Mothersbaugh
 
 
kostýmy:
José I. Fernandez
 
 
titulky-česká verze:
Vojtěch Kostiha
 
 
dabing:
Jan Maxián, Lumír Olšovský, Martina Preissová, David Suchařípa, Ivan Trojan, Martin Preiss, Pavel Šrom, Josef Pejchal, Jaroslav Plesl, Zuzana Slavíková, Jiří Schwarz, Petr Gelnar, Dalimil Klapka, Václav Rašilov, Michal Jagelka, Jiří Štěpnička, Jitka Moučková, Tereza Bebarová, Michal Gulyáš, Klára Kuklová, Nikola Votočková, Karel Zima, Jiří Plachý, Martina Šťastná, Vendula Příhodová, Marek Hrazdil, Marie Kuklová, Martin Večeřa, Antonín Adamčík
 
 
mluví:
Taika Waititi (Korg)
 
 
zvláštní efekty:
Michael Dye, Eric O'Neill
 
 
animace:
Meena Ibrahim, Nicolette Kiss, Daniel Broverman, Jofre Balboa, Steve Nichols, Sachin S. Suryawanshi, Joe Darko
 
 
vizuální efekty:
Jeff Wolverton, Tosin Akinwoye, Lee Alexander, Paul Huston, Chris Capel, Grzegorz Jonkajtys, Jason Chen
 
 
asistent režie:
Dan John
 
 
asistent kamery:
Peter McCaffrey
 
 
spolupráce:
Anele Onyekwere (asistent střihu hudby)
 
 
výprava:
Jeremy Hanna
 
 
výkonný producent:
Victoria Alonso, Stan Lee, Louis D'Esposito, Thomas M. Hammel, Brad Winderbaum
 
 
producent:
Kevin Feige
 
 
kaskadér:
Carly Rees, Mick Roughan
 
 
překlad:
Vojtěch Kostiha
 
 
režie českého znění:
Vladimír Žďánský
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.