Tísňové volání (1985)

Tísňové volání
57.4 %
 
 

Další název: Uprostřed města (prac. název)

    Žánr: krimi
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 1.7.1986        
    Délka: 78 min.
„Dramatická noc hlídkového vozu v centru města.“
POZOR SPOILER

Příslušník VB v civilu poučuje číšníka o svém šperku a jeho historii. Téhož příslušníka doma při holení překvapí jeho syn. Povídá, že nikam nepojede, neb se musí učit. Otec tomu nevěnuje příliš pozornosti a usedá do služebního vozu na jednu z dalších mnoha směn.
Stále prší, a tak krouží s kolegy po Praze. Hlášení je vysílá k autonehodě, kde pak auto začne hořet.
V jednom domě se jednomu dědovi nezdá hluk v opuštěném bytě. Myslí, že je tam sousedovic tetička a jde se tam podívat. Jenže jsou to zloději a dědka vtáhnou dovnitř. Tam jej omráčí a prchají. Jejich strohý popis je vysílán všem hlídkám.
Dívenka se dvěma muži se vloupají do jakéhosi starého objektu. Dívka se malinko předvádí, až se na ni jeden z mužů vrhne a...
Partička mladých sprejuje auta, ale jsou ihned lapeni a končí na stanici VB.
Sem pak volá nějaká dívka, sebevražednice. Oba příslušníci přijíždějí včas, ještě dýchá.
A je nový den. Služba však pokračuje. Opilý chlap je naložen, rozhovor a lehčí ženou je přátelský a u Vltavy je nalezena mrtvá dívka. Ta, co si vyšla s těma dvěma muži. Ti již mají další holku v pácu.
Hrdina polda se doma hádá s ženou, ale pak dostane adresu synovy milenky. Jede tam a ujistí se, že jeho syn nemá s lupičem v domě nic společného.
Pak je v jednom z podniků vrchnímu šlohnuta kasírtaška s tržbou. Vrchní však zavře vchod a volá poldy. Ti vědí že muž utekl zadem pronásledují jej až na hřbitov, kde jej dopadnou. Shodou okolností jsou zde i ti dva násilníci a vrahové a hrdinný polda na ně narazí…  Autor: Pitryx

režie:
Miloš Zábranský
 
 
hraje:
Josef Vinklář (poručík Josef Kabát), Jiří Štěpnička (velitel hlídky VB podporučík Jiří Kosek), Michal Dlouhý (Pavel, Kabátův syn), Jana Březinová (Kabátova žena), Bronislav Černý (příslušník VB Honza Janík), Monika Kobrová (Aťka Zlonická, Pavlova dívka), Antoni Polarczyk (Tachecí zvaný Šunka), Oldřich Vlach (zloděj tržby), Petr Svárovský (vrchní František Sláma), Jan Krafka (číšník), Vladimír Navrátil (číšník), Ferdinand Krůta (soused Tachecího), Věra Koktová (sousedova žena), Josef Patočka (František Ředina), Růžena Smolíková (Ředinova žena), Jan Pohan (major Zlesák), Pavel Purkrábek (holohlavý vrah), Aleš Baloun (tetovaný vrah), Nina Divíšková (oloupená žena), Renata Stádníková (kurvička), Jiří Kvasnička (zloděj ve spíži), Jan Kuželka (kuchař), Hana Talpová (zpěvačka při filmování), Jana Viščaková (prostitutka Maruška), Barbora Lukešová (mladá narkomanka), Roman Hájek (Béďa), Karel Bělohradský (řidič nákladního auta), Jan Antonín Duchoslav (lupič), Zdeněk Koudela (lupič), Miro Grisa (zloděj v montérkách), Rudolf A. Rosenfelder (násilník), Josef Starosta (násilník / tanečník), Zdeněk Dolanský (dispečer VB), Jiří Schwarz (dispečer VB), Stanislav Tříska (venkovan v nočním podniku), Jiří Havel (lékař), Regina Řandová (baletka), Mirko Musil (opilec), Stanislav Šimek (tanečník), Karel Smrž (muž ležící na ulici), Karel Karas (cizinec)
 
 
námět:
Otto Zelenka
 
 
scénář:
Otto Zelenka, Miloš Zábranský (+ technický scénář)
 
 
kamera:
Josef Hanuš
 
 
hudba:
Karel Růžička
 
 
výprava-architekt:
Bohumil Pokorný, Miloš Červinka
 
 
kostýmy:
Tereza Pavlíková, Jaroslava Adámková
 
 
střih:
Jiří Brožek
 
 
zvuk:
Antonín Kravka
 
 
vedoucí produkce:
Blažej Vráb
 
 
II. kamera:
Rudolf Jokl
 
 
masky:
Stanislav Petřek, Václav Frank, Jiřina Bissingerová
 
 
dramaturgie:
Alexander Lukeš
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Evelyna Vrbová, Rudolf Mos
 
 
asistent režie:
Ivan Bareš, Milena Voborská
 
 
asistent kamery:
Jan Carda
 
 
pomocná režie:
Josef Sandr
 
 
odborný poradce:
Vladislav Řepík
 
 
fotograf:
Alena Červená
 
 
asistent vedoucího výroby:
Přemysl Čermák
 
 
výprava:
Richard Staněk, Lubomír Kafka, Petr Matouš
 
 
nahrál:
Filmový symfonický orchestr
 
 
dirigent:
Mario Klemens
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.