Tři vejce do skla (1937)

Tři vejce do skla
78.2 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 24.9.1937        
    Délka: 94 min.
„Bezvýznamný policejní úředník spadne rovnýma nohama do největšího detektivního případu své kariéry!“
Policejní úředník Vincenc Babočka odjíždí na zotavenou do Karlových Varů. V té době sem přijíždí i bohatý mahárádža, který vlastní vzácné diamanty. O ty ho chce připravit banda podvodníků v čele se zločincem Weberem, který je k nerozeznání podobný Babočkovi. Samozřejmě dojde k záměně, a tak se Babočka ocitne přímo v centru mezinárodního gangu…

Ve svěží kriminální komedii Martina Friče z roku 1937 Tři vejce do skla exceluje nenapodobitelný komik Vlasta Burian, který se vyřádil hned ve třech rolích. Kromě detektiva Babočky a padoucha Webera si s chutí a neopakovatelným elánem zahrál i ruského knížete Nariškina, jenž mimořádně zbožňuje vodku. Ve skvělé uniformě carského důstojníka nádherně zazpíval „Oči čornyje“ a předvedl skvělou parodii na kozáčka. V dalších rolích se setkáte s Rudolfem Kadlecem, Helenou Bušovou, Bohušem Záhorským, Theodorem Pištěkem a Jaroslavem Marvanem.

Zdroj: ČT

režie:
Martin Frič
 
 
hraje:
Vlasta Burian (Vincenc Babočka / kníže Nariškin / Leon Weber), Rudolf Kadlec (mahárádža), Karel Dostal (sekretář), Helena Bušová (Sandra, sekretářka maharádži), Antonín Novotný (van Houden), Bohuš Záhorský (Alois), Míla Reymonová (Jiřina), Theodor Pištěk (policejní komisař), Jaroslav Marvan (lékař), Čeněk Šlégl (učitel hudby), Jan W. Speerger (tajný), Josef Steigl (ospalý cestující), Václav Mlčkovský (revizor), Václav Menger (portýr v hotelu), Emanuel Kovařík (detektiv), Julius Lébl (detektiv), Jindřich Fiala (zloděj), Karel Veverka (komorník u mahárádži), Frank Rose-Růžička (mahárádžova stráž), Vladimír Pospíšil-Born (obchodník s klenoty), Jaroslav Bráška (obchodník s klenoty), Ada Karlovský (obchodník s klenoty), Josef Zora (Lecocq), Miloš Šubrt (drožkář), Jiří Hojer (Nick Carter), Václav Piskáček (detektiv), Julius Baťha (detektiv)
 
 
námět:
Jan Gerstel
 
 
scénář:
Václav Wasserman
 
 
kamera:
Ferdinand Pečenka
 
 
hudba:
Eman Fiala
 
 
výprava-architekt:
Štěpán Kopecký
 
 
střih:
Gina Hašler
 
 
zvuk:
Josef Zora
 
 
vedoucí produkce:
Antonín Procházka
 
 
zpěv:
Vlasta Burian
 
 
text písně:
Jarka Mottl
 
 
asistent režie:
Eduard Šimáček
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.