Tropic Zone (1953)

Tropic Zone
80 %
 
 
    Žánr: dobrodružný
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 94 min.
Expatriovaný bojovník za svobodu Dan McCloud (Ronald Reagan) zachrání banánovou plantáž Flanders Whiteové (Rhonda Fleming) a vypořádá se s padouchem Lukatsem (John Wengraf).

S pomocí amerického pilota Tapachuly Sama propašuje Elena Escobarová, bavička z nočního klubu, v Samově letadle zraněného Dana McClouda ze středoamerického státu Guatura. Ačkoli je Sam Eleně oddaný, Elena je zamilovaná do Dana, tajemného Američana, který se vetřel do jejího hotelového pokoje a prosil, aby ho ukryla před policií. Sam a Elena vysadí Dana v Puerto Barrancas, malém přístavu, kde Dan splyne s dělníky v docích. Ve stejnou dobu majitel lodi Hans Lukats informuje předáka banánových plantáží Berta Nelsona, že je jeho nákladní loď plná a tak nemůže Nelson naložit zásilku, kterou právě přivezl. Nelson o problému informuje svého šéfa, majitele plantáže Flanderse Whitea, který neochotně nařídí zastavit veškerou sklizeň banánů....  Autor: Petrkey

režie:
Lewis R. Foster (.)
 
 
hraje:
Ronald Reagan (Dan McCloud), Rhonda Fleming (Flanders Whiteová), Estelita Rodriguez (Elena Estebarová), Noah Beery (Tapachula Sam), Grant Withers (Bert Nelson), John Wengraf (Lukats), Argentina Brunetti (Tia Feliciana), Maurice Jara (Macario), Bess Flowers (patronka v klubu)
 
 
scénář:
Lewis R. Foster
 
 
kamera:
Lionel Lindon
 
 
hudba:
Lucien Cailliet
 
 
střih:
Howard A. Smith
 
 
producent:
William H. Pine, William C. Thomas
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.