Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Univerzální uklízečka

Keeping Mum

Další název:
Trunk / Vaše Univerzální uklizečka; Univerzálna upratovačka (SK)
Rok:
2005
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
23.3.2006
„Uklidím dům. Uklidím zahradu. Odklidím souseda. Zabiji psa.“

Komentáře k filmu Univerzální uklízečka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 39
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2014
S každým dalším   shlédnutím (už 3x) se film   stává více a více mým   oblíbeným. Britský humor je   mi blízký a Maggie Smith   mám velmi ráda.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Tento film se moc povedl   sranda od začátku do konce   jeto parádní komedie velice   skvěle obsazená a   fantasticky odehraná
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2009
úsměv se vám na tváři   usadí hned na začátku a   hned tak nezmizí ani po   skončení promítání.   Atkinson tu působí   stravitelně a Maggie Smith je   prostě jako vraždící   babička k sežrání.
Jirkafil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Pro oddech
Když mám depku a nebo si   potřebuji oddechnout od   všednosti,tak si pustím   nějakou komedii ale vždy   mně pobaví film takovéhoto   ražení.Hlavně když v něm   hraje Rowan Atkinson a jiní   dobří herci jeho typu.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2011
nečekaně skvělé
Sedl jsem si v sobotu večer k   televizi a jelikož se o mě   pokouší nějaká choroba,   neměl jsem chuť na nic   uměleckého. Zkusil jsem tedy   tento film s tím, že od   něj, hlavně po posledních   hodně násilných,   křečovitých a infantilních   výkonech Rowana Atkinsona,   nic nečekám. Televize má   koneckonců tu velikou   výhodu, že se dá kdykoliv   vypnout. O to větší, a   hlavně milé, překvapení   jsem zažil. Film je   skutečně vynikající, má   inteligentní humor a sranda   je v něm od začátku až do   skvěle gradujícího   konce.Všechny herecké   výkony si troufám označit   za nadprůměrné, velmi mě   potěšila jedna z posledních   rolí Patricka Swayzeho i   oprostění se Atkinsona od   Mr. Beana. A Kristin Scott   Thomas je tady prostě   nepřekonatelná. Film   skvělý každým coulem,   vyšperkovaný do posledních   detailů. Prostředí v   podstatě velmi komorní, ale   snad o to příjemnější a   líbivější, geniálně   doplňují typické figurky   konzervativního anglického   venkova. Chcete-li se jen   pobavit, vyčistit hlavu a na   chvíli moc neuvažovat, pak   si Univerzální uklízečku v   žádném případě   nenechejte ujít.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Pro mne naprosto úžasný   film, se skvělými hereckými   výkony, Rowan konečně   ukázal, že jeho sláva   nestojí a nepadá na na   M.Beanovi. Smála jsem se,   bavila jsem se a dojemně   natočená scéna, kdy vikář   myslí na Píseň písní a   jeho manželka se chystá ke   spánku, mne úplně dostala.   Celý film neměl chybu,   alespoň v mých očích.
mumich.com
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2008
Velice povedá krimikomedie,   hraje v ní i několik   velkých hvězd (Rowan   Atkinson, Maggie Smith...).   Rozhodně nepatří k těm   filmům, na které se   podíváte jednou a dost.
remky3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2006
Univerzální uklizečka
Perfektně zrežírovaný   film. Film pobaví od   začátku do konce. Pro   milovníky typického   anglického humoru se film se   stane jeho sledování   zážitkem.
mykescH
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2011
sedíme si takhle v sobotu   večer u televize a mačkám   ovladač, nikde nic:( nevím   jakým osudem jsem nechal   Univerzální uklízečku, ale   nelitoval jsem... Britský   humor tak jak ho mám rád...
kadodinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Dobromyslný Walter   Goodfellow(Rowan Atikson)je   vikářem v malém anglické   mestě Litlle Wallop,kde žije   se svou ženou Glorií(Krostin   Scott Thomas)a dvěma   dětmi.Gloria se snaží   zachovávat důstojnost   manželky duchovního,ale   časem zjistí,že děti a   beznadějný manžel jí   nestačí k pocitu životního   štěstí.Touží po   záchraně,jež přichází v   podobě Grace(Maggie   Smithú-okouzlující   diskrétní hodpodyně,která   má svůj osobitý recept na   vedení domáctnosti a velmi   neobvyklé způsoby řešení   problémů.....Husťárna   sranda a jako fakt pecka...
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2012
Legrace od začátku do konce,   podle mě. Zcela jiný Mr.Bean   jako reverend,dvě rozdílné   děti a žádoucí manželka,   která si užívá s trenérem   golfu (vzpomínka na Patricka   Swayzeho).A skvělá   hospodyně a skvělá Maggie   Smith, která se s gracií   zbavuje nepohodlných   lidí.Černý humor, s trochou   krutosti,ale velice dobře   vystupnˇovanou.Pro mě   zábava!
Yontalcar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2012
V případě snímku   Univerzální uklízečka jde   o zářný kousek, který se   jeví (na anglické poměry)   jako více odvázanější   druh komedie, jak prozradil   sám režisér Niall Johnson.   Ten neváhal a využil   původní námět ve kterém   se příběh odehrává v   Americe, kdy se přistěhuje   angličan. Přetavil tak celý   materiál, zaměnil některé   postavy a celkově vše s   pravou mírou poangličtil. To   se nejvíce projevilo na   scénáři, který si všichni   herci nemohli vynachválit. A   právě kvalitní scénář se   stal jedním z hlavních   důvodů, proč Maggie   Smithová na nabídku kývla.   Ztvárnění své postavy si   velice užila. Koneckonců je   to možné vidět ve filmu.   Ačkoliv má hospodyně Grace   maniakální sklony řešit   jakýkoliv problém lopatou   nebo jiným nebezpečným   nástrojem, přesto je   schopná poměrně rychle   podmanit si diváka díky   vřelému až téměř   neustále úsměv   oživujícímu osobnímu   kouzlu. Drží se své ideje   'Dokonalý domov pro dokonalou   rodinu', jež nabyla ještě   předtím než byla odsouzena   pro brutální vraždu   manžela a jeho milenky. V   doprovodu hravé, vlídné a   nenápadně tajemné hudby   Dickona Hinchliffea vyniká   postava Grace Hawkinsové, až   se místy tají dech a   bránice nemají klidu. Více   než zdatně jí sekundují   Rowan Atkinson a Kristin Scott   Thomasová. Jejich společné   scény dokáží pobavit a   příjemná plynulost děje o   to více navozuje pocit, že   každý by mohl bydlet v   Little Wallop. Každý z nás   by tam mohl potkat Grace,   která by se mu laskavě   dívala do očí a jakoby s   nadhledem a upřímností   sobě vlastní dávala najevo,   jak pošetilé mohou být   naše zdánlivě   neřešitelné problémy.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2008
Krásná, vtipná komedie.   Rowan Atkinson ukázal, že   dokáže skvěle zahrát   cokoliv a ne jenom zábavné,   ale stupidní postavičky jako   jeho legendární Mr. Bean;   škoda, že je tak   zaškatulkovaný.
Out-Of-Way
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Velmi černá a velmi dobrá komedie
Dost dlouho DVD s tímto   filmem bylo v šuplíku.   Protože Rowan Atkinson se mi   dost zhnusil Prázdninami pana   Beana. Ale Univerzální   uklízečka to je opravdu   výborně černá, typická   britská komedie.
Rowan   Atkinson konečně hraje a   nedělá ze sebe jen idiota.   Škoda, že se tak   zaškatulkoval a pro většinu   bude už jen Mr. Bean. Je to   výborný herec a komik. A   také ostatní herci jsou zde   perfektní, hlavně Kristin   Scott-Thomas - taky jsem   někdy tak otrávený.
Sygi5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Skvělá černá komedie,sice   Rowan se hodí spíše do   normálních komedií ale je   to dobrý film.Maggie Smith   zazářila i mimo Harryho   Pottera.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Hodně povedená anglická   komedie. Dokonalé herecké   výkony hlavně Maggie   Smith(kterou zbožňuju) je to   výborná anglická herečka,   která ve filmu s touhle   zápletkou nemůže chybět.   Rowan Atkinson je výborný   herec, když si nehraje na Mr.   Beana. Pravá anglická   komedie jak má být.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2007
To je jenom zdání, že na   venkově se nic neděje.   Farář, kterému většinou   uniká veškeré dění v   rodině ...„Jsi půl dne za   námi, víš to?“ Dcera,   která je v tom skoro   dospělém věku a obtěžují   ji matčiny pokusy o   výchovu:... „Víš co mě   bolí nejvíc? - Ne. Ale ty mi   to stejně řekneš.“ A   stereotypem znavená Glorie,   žena v domácnosti, kterou   štve navíc i sousedův   uštěkaný pes. Závidět se   jí dá snad jen to, že   dokáže hlavu rodiny umlčet   slůvkem Amen. A potom je tady   ještě nenápadný lehce   přehlédnutelný syn,   kterého si, ale ve škole   všímají víc než je mu   příjemné. Glorie   naštěstí část povinností   předává hospodyni a zdá   se, že přijmout ji byla   trefa přímo do černého...   „Ujasněme si to. Můj syn   se zbavil šikany. Z mého   manžela je komik. A moje   nymfomaniakální dcera   objevila vaření. Co se to   děje?“ Cynický humor,   báječné dialogy a skvělá   Kristin Scott Thomas, která   byla pro mě v téhle černé   komedii naprostou jedničkou .
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Dobrá komedie pro oddech.   Akorát mi trochu vadilo, že   Atkinson hrál řekla bych   trochu vedlejší roli. Jinak   jsem se docela nasmála a děj   mě zaujal. Každopádně role   učitele golfu (Swayze) je   naprosto dokonalá a naprosto   mu padne!:-)Doporučuji všem,   kteří se chtějí dokonale   odreagovat.
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2016
Atkinson
Vcelku dobrý film.Pěkná   komedie s Rowanem   Atkinsonem.Docela legrační   komedie!Tento film se mi   líbí.Hodnotím 8/10.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Postavím na čaj ...
Tento film jsem ze začátku   pokládal za komedii, ve   kterých tak často a skvěle   vystupuje Rowan Atkinson.   Když jsem jej ale pustil,   zdálo se mi to spíš jako   nějaká stupidní   kriminálka.
Po chvíli   jsem byl trošku zklamán,   protože Rowan nenaplnil má   očekávání.
Ovšem   pohodový ráz filmu a klidný   přístup Maggie Smith k   různým vraždám posléze   promění "Univerzální   uklízečku" v opravdu   skvělý film, který si rád   zopakuju.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2019
Mám rád britský humor a   tahle trochu černá a tak   trochu parodická komedie se   opravdu povedla i když to asi   nebude humor úplně pro   každého. Kristin   Scott-Thomas a především  
Maggie Smith jsou   vynikající herečky a Rowan   Atkinson není zdaleka jenom   Mr.Bean. Tenhle film není   žádné velké umění a ani   si na něco podobného nehraje   ale podle mého názoru je to   perfektní oddechovka   ideální k odreagování po   velmi náročném dni.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2006
čená komodie
Vtipná britská komedie,   jaká tu delší dobu nebyla.   Dějem je originální. Film   začíná dobou starou 43 let,   kdy se seznamujeme s mladou   Grace jedoucím ve vlaku a s   jejím krvácejícím lodním   kufrem. Pak dojde k časovému   skoku do současnosti a   ocitáme se v jednom málém   městečku, či spíše   vesnici čítající něco   přes padesát obyvatel. Zde   se seznamujeme s vikářovou   rodinou, ke které po chvilce   jak o domácí hospodině   přijířdí Grace. A   začíná kolotoč událostí.   Film obsahuje černý až   morbidní humor. Určitě se u   něj pobavíte.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2013
Univerzální uklízečka
Dobrá britská komedie, ve   které se najde pár vtipných   situací v podobě suchého,   místy docela černého   humoru. Musím uznat, že   praktiky, jakými se Grace   zbavovala nepohodlných lidí,   byly naprosto svérázné a   unikátní. Dalším plusem je   rozhodně to, že děj   skrývá hlubší souvislosti,   které jsou v průběhu   postupně odhalovány. Na   kritiku filmu bych ovšem   uvedl to, že se tady   vyskytovaly i nudnější   pasáže.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2006
Oddychová nadprůměrná   jemná černá komedie,na   kterou se pěkně   kouká,občas se i   zasmějete,velmi zajímavé   téma,překvapivý výkon   Mr.Beana, který zde vystupuje   tak jak ho neznáte a i   Patrick a Kristin se neztratí   a podpoří klidný tok   vyprávění.
Avšak   na druhou stranu mohli být   tvůrci odvážnější či   pojmou téma trošku   jinak,např. více vtípků a   černého humoru,aby ambice   byly vyšší než jen   krásná podívaná bez   zvláštního efektu.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2007
Sympatická černá komedie s   řadou výborných gagů a   vtipných situací.   Příběhově povedené a dá   se říct i originální a R.   Atkinson coby   "normální" herec?   Parádní. Alespoň dokázal,   že dokáže bez problému   zahrát i jinou roli, než Mr.   Beana .. a musím uznat, že   zcela přesvědčivě a s   humornou elegancí.
Univerzální uklizečka   je povedená a příjemná   komedie pro pobavení, která   mírně vybočuje ze zarytých   kolejí, ale přesto ničím   extra nepřevyšuje podobné   žánry.
michal33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Vcelku povedená   krimikomedie,Rowan Atkinson   předvádí skoro všechno, co   od něj divák   očekává.Škoda je, že   dabing nikdy nezachytí   originalitu jeho projevu.Ději   by slušelo trošku   rychlejší tempo,svým   projevem zaujme i herečka   Maggie Smith, jíž bych   dopřál ve filmu ještě o   trochu větší   prostor.Konečně tato dáma   zcela naplňuje rčení,že   není malých rolí,i když   toto není ten případ...Jako   nenáročné pokoukání   okořeněné špetkami   černého humoru, tento film   splňuje vše, co se od něj   očekává...
MaKy92z
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Celkom zaujímavá komédia s   kriminálnou zápletkou. Dej   tejto komédie je obohatený o   čierny humor. Rowan Atkinson   tu odviedol kus perfektnej   práce, a s ním aj tí   ostatní.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2008
Černá komedie s dobrým   nádechem anglického   tradicionalismu a překvapivě   milá i přes ty hromady   mrtvol. No, a Rowan Atkinson   dokazuje, že umí hrát i   vážné role (paradoxně to   je komedie, kde ani jedna   směšná situace nevisí na   něm), i když mi je trochu   líto, že stejně tak, jako   Jim Carrey pomalu opouští   komediální vody, čiže   stará elita odchází, té   nové se už taky do komedií   moc nechce (Black, Sandler i   Stiller začínají také být   čím dál vážnější),   Nielsen má roky, no, tak kdo   ze sebe bude dělat kašpárka   teď? :)
Mgb
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Dobrá černá komedie s   herci, na které je radost se   dívat. Rowan Atkinson je   komický jen ve chvílích,   kdy má a to je dobře.   Příběh sice v určitých   chvílích klopítá, ale je   zde pár opravdu vtipných   momentů. Alespoň jsem si   rozšířil repertoár   náboženských vtipů :-)))
entei
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.10.2008
Původně jsem se na to ani   nechtěl dívat, ale můj   odchod od televize po   správách se nějak zpozdil a   já nemohl přestat dívat.   Tento film mě příjemně   překvapil, stejně jako Rowan   Atkinson, kterého jsem až do   těď znal spíše jako   pouze-komika než jako   plnohodnotného herce...
veverka-zrzka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.11.2009
Dech vyrážející   komediální drama o ženě,   jíž pustili z vězení po   vraždě svého manžela s   milenkou. Odchází ke své   dceři jakožto uklízečka a   hospodyňka.

Nejvíce mě pobavil   konec, kdy Glorie při   návštěvě dvou mužů,   kteří chtěli vypustit   jezírko (kde byly ukryté 3   mrtvoly), převzala po své   matce hlášku "Postavím   vodu na čaj". V jezírku   je náhle místo 3 mrtvol,   mrtvol 5!
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Ten kdo čekal beanovský   humor Rowana Atkinsona, ten   byl možná zklamán, ale   jinak jde o celkem příjemnou   typickou britskou černou   komedii s výborným hereckým   obsazením. Kromě Atkinsona,   ještě Kristin Scott Thomas a   především Maggie Smith. Tak   trochu nepatřičně tam   působí jen Patrick Swayze,   ale tento Američan tam hraje   Američana, takže je vlastně   v pořádku, že to Britům   kazí.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2018
Pohodová
typicky anglická černá   komedie.Sice trochu   přitažená za vlasy,ale   volný čas   zpříjemní:-)Herecké   výkony průměrné
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Pokud tohle je komedie, tak   asi nechápu anglickej   humor.Nevybavuju si snad   jedinou scénu, kde bych se   zasmál.Možná párkrát na   začátku.Na druhý straně,   příběh je to docela   vypečenej, nepostrádá   originalitu, ale stejnak mi   tam něco chybělo...Navíc   Atkinson v nekomediální roli   mě spíš štval, což je ale   do jistý míry asi hlavně   můj problém...
Verik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.1.2009
Film se mi moc líbil.   Konečně taky nějaký   filmík, kde nejsou jen ti   ošklivý a protivní   vrahové, ale jedna milá   dáma, kterou by si určitě   každý zamiloval. Pokud by   nevěděl co dělá. Určitě   mě to pobavilo, jen mi tam   moc neseděl Rowan, asi to   bude tím, že už jsem si moc   zvykla na jeho Beana a tak mi   v nějakých   "normálních"   rolích až tak nesedí. To   že se tam objevil Patrick,   určitě super. No pokud jde o   Maggie, tak není co dodat, to   byla tak milá dáma, že   byste jí i tu vraždu   odpustili.
Misantrop
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.4.2012
Takovou zručnou hospodyni by   bral asi každý všemi   deseti. Už jenom kvůli tomu   zabíjení hlučných psů.   Konkrétně u nás v okolí by   ale muselo být takových   "uklízeček"   minimálně dvacet, a to by   měly pořád co dělat.
weitinger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.8.2007
Povedená taškařice s   černým anglickým humorem. I   když ho bylo poskrovnu,   osobně bych uvítal větší   dávku. Atkinson konečně   nehrál pana Beana, filmu to   prospělo. Scott Thomas byla   skvělá, i Patrick se   blýskl, poprvé v kariéře.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Film, na který jsem se docela   těšil, ale byl jsem   zklamaný. Občas vtipné, ale   jinak takové unylé, dějové   zvraty nevýrazné...   Nezachrání to ani   sympatická K. S. Thomas.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Asi zde budu za škarohlída,   ale jaksi jsem nechápal čemu   že se to vlastně mám smát.   Prvních 20 minut jsem se jen   nudil a pak párkrát   pousmál. Hodlal jsem dát   hvězdičku, jako ránu z   milosti, ale strojené   spojení Šaloamoun - sex   tento film definitivně   posílá do koše.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17754minih17754Red Force 1 (1986) 
Wong ga jin si n
minih190647minih190647Životní trefa (2022) 
Hustle n
minih66483minih66483Pink: Funhouse Tour – Live in Australia (2009) [DVD] 
Pink: Funhouse Tour – Live in Australia n
minih40099minih40099Policajti z předměstí (1999) [TV seriál] 
Policajti z předměstí n
minih27679minih27679Konec světa (1999) 
End of Days n
minih32689minih32689Adaptace (2002) 
Adaptation n
minih39949minih39949Vězení v plamenech (1987) 
Gam yuk fung wan n
minih15547minih15547Patrola prokletých (1989) 
84 Charlie Mopic n
minih24724minih24724Škaredá dědina (1975) 
Škaredá dědina n
minih58647minih58647Surikaty (2008) 
The Meerkats n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:20 - 04:50

24 minut již uběhlo
126 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll aneb Písničky od Bolka

02:25 - 03:05

19 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Víkend (2005) [TV pořad]

02:15 - 03:10

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:35 - 03:35

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Výmluvy (Excuses!)

Výmluvy
Excuses!

Susanna Garachana

Garachana Susanna

Naposled navštívené:
Výmluvy (Excuses!)

Výmluvy
Excuses!

Susanna Garachana

Garachana Susanna