Uteč (2017) [2k digital]

Uteč (Get Out)
67.1 %
 
 

Get Out

    Žánr: mysteriózní / horor / satira
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 27.4.2017        
    Délka: 103 min.
POZOR SPOILER

Černoch bloudí mezi domky v čtvrti milionářů a evidentně hledá nějakou adresu. Jenže z auta na něj vylítne někdo v masce, omráčí jej a unese.

Mladá Rose Armitageová jede se svým milencem Chrisem k rodičům. Dlužno podotknout, že jsou všichni bílí. Tedy až na Chrise. Ten je černoch. Ale Rose to nevadí a tvrdí, že ani rodičům to vadit nebude. Cestou mají menší nehodu, když srazí srnce, ale nijak to nenaruší jejich další plány. Přijedou k rodičům, kde je otec Dean – neurochirurg a matinka Missy – psychiatrička, která prý ovládá hypnózu. Všichni jsou až přehnaně milí. Jen Rosin bratr Jeremy je v tomto trošku pozadu. V noci si jde Chris zapálit a zjistí, že si zdejší sluha Walter pobíhá sprintem po okolí a jeho matka se chová také podivně. Ti dva jsou černí. Inu, sloužící. Když se pak Chris vrací zpět, Missy jej zhypnotizuje. Ale to už je ráno a sjíždí se tu celá rodina. Chrise zaujme, že i s nimi přijíždí jeden černoch a má pocit, že jej odněkud zná. On se pak představí jako Logan King a odchází. Při druhém setkání se však na Chrise vrhne a říká mu, aby utekl. Stane se tak chvíli poté, co Chris použil blesk na telefonu, aby si jej vyfotil. Vše se svede na epileptický záchvat a je to. Jenže Chris přes kamaráda na telefonu vypátrá Loganovu totožnost a zjistí, že jej opravdu zná. Bydlel tam, kde Chris, a chodil s jednou dívkou. A byl to také on, kdo záhadně zmizel na začátku příběhu v té milionářské čtvrti. Ale co dělá zde pod jiným jménem? Chrisovi je to jedno a balí věci. V malém kamrlíku však najde fotky. Na každé je Rose s jiným černochem. Chris chce pryč, ale stává se zajatcem této „rodinky“. A zatím jeho kamarád Rod přichází na policii, aby jim sdělil závažná fakta. Totiž to, že rodina Armitageových unáší černochy a pomocí hypnózy z nich dělá otroky. Hurónský smích tří policajtů je mu odměnou. Tak volá Rose, ale pozná, že mu lže. Chris je přivázaný v křesle a je mu sděleno, že po hypnóze jej čeká transplantace mozku. Pan Armitage si již na operačním sále chystá vše potřebné. Jeremy přichází, aby jej převezl na vozíku, ale netuší, že Chris začne svůj boj o život…  Autor: Pitryx

režie:
Jordan Peele
 
 
hraje:
Daniel Kaluuya (Chris Washington), Allison Williams (Rose Armitagová), Catherine Keener (Missy Armitagová), Bradley Whitford (Dean Armitage), Caleb Landry Jones (Jeremy Armitage), Marcus Henderson (Walter), Keith Stanfield (Andrew Logan King), Stephen Root (Jim Hudson), Ashley LeConte Campbell (Lisa Deetsová), Julie Ann Doan (April Drayová), Geraldine Singer (Philomena Kingová), Richard Herd (Roman Armitage), Erika Alexander (detektiv Latoyová), Ian Casselberry (detektiv Garcia), Trey Burvant (Ryan), Jana Allen (Nancy Shawová), Lyle Brocato (Richard Shaw), Michael Amstutz (návštěvník večírku), Lil Rel Howery (Rod Williams), Sean Paul Braud, Caren L. Larkey (Emily Greenová), Rutherford Cravens (Parker Dray), Brad Spiers (důstojník Gause)
 
 
scénář:
Jordan Peele
 
 
kamera:
Toby Oliver
 
 
hudba:
Michael Abels
 
 
výprava-architekt:
Rusty Smith
 
 
kostýmy:
Nadine Haders
 
 
střih:
Gregory Plotkin
 
 
zvuk:
Jeffree Bloomer, Patrick Christensen
 
 
výtvarník:
Elizabeth Boller
 
 
koproducent:
Phillip Dawe, Gerard DiNardi, Beatriz Sequeira
 
 
koordinátor kaskadérů:
Mark Vanselow
 
 
masky:
Melanie Deforrest
 
 
výkonný producent:
Shaun Redick, Jeanette Brill, Raymond Mansfield, Couper Samuelson
 
 
producent:
Jason Blum, Ted Hamm
 
 
casting:
Terri Taylor
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.