V tmavých zákoutích (2006)

V tmavých zákoutích (Dark Corners)
33.6 %
 
 

Dark Corners

Další název: Temná zákoutí

    Žánr: thriller / horor
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké
    Délka: 92 min.
„Hrůza se rodí ve stínech duše.“
Susan si nepřeje nic víc než otěhotnět a žít pak s manželem a rodinou spokojený a šťastný život. Jenže taková existence by byla příliš jednoduchá a krásná. Susan začínají pronásledovat noční můry, v nichž se probouzí coby Karen Clarkeová, žena zatížená hrozivou minulostí a bez naděje na lepší budoucnost, navíc pronásledovaná tvory z té nejzazší temnoty. Zpočátku Susan dokáže cizí realitě vzdorovat, ale s postupem času se hranice smazávají a brzy přestává být zřetelné, co je ještě skutečnost a co už jen špatný sen připomínající hrozivý očistec. A hlubiny duše hlavní hrdinky jsou stále temnější stejně jako atmosféra britského hororového thrilleru, s nímž v roce 2006 debutoval režisér Ray Gower. V hlavní roli se můžete těšit na půvabnou Thoru Birchovou, známou u nás především z multioscarové Americké krásy.

Zdroj: Československá filmová společnost

režie:
Ray Gower
 
 
hraje:
Thora Birch (Karen Clarke / Susan Hamilton), Toby Stephens (Dr. Woodleigh), Christien Anholt (David Hamilton), Joanna Hole (Elaine Jordan), Lorraine Bruce (Mary Sullivanová), Ray Charleson (p. Kirke-Smith), Michael J. Reynolds (Dr. Richardson), Alan Perrin (Det. Jackson / Flint), Oliver Price (Needletooth), Glenn Beck (p. Saunders), John Bown (stařec), Sheryl Gannaway (Judith Palmer), Barbara Keogh (stará paní), Ian Porter (nový spasitel), Dominic Potter (zlý Kid)
 
 
scénář:
Ray Gower
 
 
kamera:
Paul Sadourian
 
 
hudba:
Andy Pearce
 
 
výprava-architekt:
Tim Keates
 
 
kostýmy:
Charlotte-Rose Kay
 
 
střih:
Charlie Harvey, Simon Willcox
 
 
zvuk:
Steve Cook (supervize), Naomi Dandridge, Nick Foley, Gareth John, Blair Jollands, Peter Maxwell, Keith Tunney, Daniel Peña
 
 
koordinátor kaskadérů:
Lex Milloy
 
 
masky:
Karl Derrick, Alison Rainey
 
 
výkonný producent:
Lauri Apelian, Morris Ruskin
 
 
producent:
Nigel Thomas
 
 
casting:
Kate Plantin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.