Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Večeře o osmé (1989) [TV film]

Večeře o osmé (Dinner at eight)

Dinner at eight

    Žánr: hořká komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
Televizní zpracování úspěšného broadwayského hitu Edny Ferberové a George S. Kaufmana je remake stejnojmenného filmu MGM z roku 1933 a je kousavým pohledem do světa vysoké společnosti.

Společensky nevyrovnaná paní Millicent Jordanová se chystá uspořádat večírek, aby oplatila pohostinnost britského šlechtického páru a zároveň aby pomohla svému manželovi Oliverovi, jehož firma se ocitla ve finančních potížích. Hosty na slavnostní večeři vybírá z vyšší newyorské společnosti tak, aby vzbudili dojem. Jsou mezi nimi: (upadající) podnikatel Dan Packard se svou ženou Kitty, bývalou ´dívkou z ulice´, která má tajný poměr se záletnickým doktorem Talbotem; (blednoucí) herecký idol Larry, který promarnil své jmění v drogách a je romanticky zapletený s Joradnovou dcerou Paulou; a jako profesionální host úctyhodná divadelní herečka Carlotta Vanceová, která postupně přichází o svůj majetek. Přípravy na večírek se však komplikují, nic nejde podle plánu - kvůli různým sebevraždám, podvodům, kompromisům, smrtelné nemoci a problémům se služebnictvem. Millicent to nemá jednoduché. Ale večeře se podává přesně v osm!  Autor: Veronika42

režie:
Ron Lagomarsino
 
 
hraje:
John Mahoney (Oliver Jordan), Marsha Mason (Millicent Jordanová), Stacy Edwards (Paula Jordanová), Charles Durning (Dan Packard), Kelly Connell (Danův asistent), Lauren Bacall (Carlotta Vanceová), Jane Alden (pan Copeland), Bernadette Birkett ( Hattie ), Ellen Greene ( Kitty Packardová ), Loyda Ramos (Tina), Ralph Bruneau (dr. Wayne Talbot), Julia Sweeney (slečna Wendellová), John Fleck (Plant Person ), Harry Hamlin (Larry Renault), Joel Brooks (Max Kane), Lenore Kasdorf (Lucy Talbotová), Ben Meyerson (číšník)
 
 
námět:
George S. Kaufman (hra), Edna Ferber (hra)
 
 
kamera:
Ron Vargas
 
 
hudba:
Jonathan Sheffer
 
 
producent:
Bridget Terry
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.