Verso (2009)

Verso
50 %
 
 
    Žánr: krimi / thriller
    Země: Francie
    Délka: 105 min.
Setkání dvou bývalých kolegů a dlouholetých přátel přináší tragické důsledky. Zkušený člen švýcarské zásahové jednotky SWAT Alex Deckler (Laurent Lucas) se snaží srovnat se svým životem a zlepšit vztahy se svou dospívající dcerou z bývalého manželství. V tu chvíli se objevuje jeho bývalý kolega Victor Preiswerk (Carlos Leal), kterého kdysi usvědčil Alex z vraždy prostitutky.

Ten má nyní úzké vztahy s místní mafií, a když se začne točit kolem bývalé ženy a dcery detektiva, padá i tak křehké příměří uzavřené mezi oběma muži. Deckler se snaží hlavně ochránit svou dceru před nebezpečím, které mu napovídá jeho dlouholetá policejní zkušenost. Zároveň si uvědomuje, že dává v sázku svou kariéru a možná i život.  Autor: curil

režie:
Xavier Ruiz
 
 
hraje:
Carlos Leal (Victor Preiswerk), Stress (Fred), Laurent Lucas (Alex Decker), Chloé Coulloud (Lou Deckerová), Isabelle Caillat (Suzanne), Barthélémy Grossmann (Sébastien), Thierry Jorand (vězeňský dozorce), Delphine Chanéac (Anja Lagrangeová), Nicole Max (Clara Deckerová), Julie Nicolet (Natascha), Arben Bajraktaraj (Besim), André Oumansky (Horace Decker), Olivier Perez (P.A.), Hervé Sogne (Von Arx), Raphaël Tschudi (Stéphane), David Valere (Martino), Jean-François Wolff (Meylan)
 
 
scénář:
Nicholas Cuthbert, Xavier Ruiz
 
 
kamera:
Gregory Pédat
 
 
hudba:
Tom Bimmermann
 
 
kostýmy:
Nicole Ferrari
 
 
střih:
Jean-Paul Cardinaux, Xavier Ruiz
 
 
zvuk:
Ingo Dumlich, Laurence Morel, Erik Vidal, Edgar Vidal, Kiku Vidal
 
 
zvláštní efekty:
Michael Mann
 
 
koproducent:
Joseph Rouschop
 
 
koordinátor kaskadérů:
Michael Mann
 
 
výkonný producent:
Ralph S. Dietrich
 
 
producent:
Xavier Ruiz, Donato Rotunno
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.