Věž (2012)

Věž (Der Turm)
77.5 %
 
 

Der Turm

    Žánr: historický / drama
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 174 min., 2 díly: 87' + 87'
„Příběh drážďanské rodiny z vyšší třídy v osmdesátých letech 20. století.“
Komunistické NDR ve své poslední fázi. Ani privilegovaní intelektuálové žijící ve vilách na ušlechtilém předměstí už nemohou dále přehlížet odporné aktivity východoněmeckého policejního státu. Ovšem, i navzdory omezením, mají někteří vzdělanci určité výhody. Právě v této atmosféře vyrůstal Christian, stydlivý tichošlápek a syn lékaře Richarda Hoffmanna a jeho ženy Anne. Christian se chce také stát doktorem a svědomitě se snaží plnit otcovy náročné požadavky. Ovšem je Richard skutečně vzorem integrity a morální odpovědnosti, jak tvrdí?

Nikdo z rodiny by nepředpokládal, že má Richard již řadu let poměr s kolegyní. Když proslulá tajná policie donutí Richarda, aby byl jejich informátorem – když odmítne, nebude jmenován primářem – utrpí rodina ochromující ránu. Christian se také dostane do střetu s orgány a v naději, že tak bude kompenzovat své antisocialistické chování, vstoupí do armády. Osmdesátá léta jsou téměř u konce, obyvatelé východního Německa se veřejně dožadují větší svobody a rodina Hoffmanových dál prožívá nelehké časy – Richard se nervově zhroutí, z Anne se stane politická aktivistka a Christian coby voják je nucen použít násilí k potlačení protestu. Mezi demonstranty je i jeho matka...

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: část 1 - 22.07.2013 CX; část 2 - 29.07.2013 CX

režie:
Christian Schwochow
 
 
hraje:
Jan Josef Liefers (Richard Hoffmann), Sebastian Urzendowsky (Christian Hoffmann), Claudia Michelsen (Anne Hoffmannová), Nadja Uhl (Josta Fischerová), Götz Schubert (Meno Rohde), Hans-Uwe Bauer (Ulrich Rohde), Klaus Bieligk (Heinz Schiffner), Martin Bruchmann (Jens Ansorge)
 
 
námět:
Uwe Tellkamp (román)
 
 
scénář:
Thomas Kirchner
 
 
hudba:
Can Erdoğan-Sus, Daniel Sus
 
 
výprava-architekt:
Lars Lange
 
 
zvuk:
Olaf Mierau, Janne von Busse
 
 
producent:
Matthias Adler, Benjamin Benedict, Nico Hofmann
 
 
kaskadér:
Michaela Šalamounová
 
 
skript:
Lucia Mostowicz
 
 
asistent střihu:
Julia Dupuis
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.