Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Výstřel v 6. poschodí (1933)

Výstřel v 6. poschodí (Hände aus dem Dunkel)

Hände aus dem Dunkel

    Žánr: krimi
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 78 min.
"Výstřel v 6. poschodí" dělal vcelku čest detektivním filmům. Oproti mnohým velmi naivním detektivkám tehdy natáčeným, tato obratným zauzlením děje tohoto příběhu zaplétala do podezření kolem záhadné smrti ředitele velkého podniku téměř všechny osoby okolo něho a ponechávala dohadům opravdu velmi široké pole - a to měli vždy diváci rádi.

Takto, v potemělém sálu biografu, mohli popusti uzdu svojí obrazivosti a potrápit šedé buňky mozkové vlastními kombinacemi. Ve středu děje stála hezká sektretářka, která pletla hlavu i srdce šéfům i kolegům z kanceláře. Byla typem dívky, která věděla jak na to, aby se všemi vyšla a byla zadobře. Našla svoji lásku v pohotovém zamilování se takřka nad mrtvolou zastřeleného. A tak Karin Hardtová mohla v tomto filmu využít svého mladistvého zjevu i schopností svého výrazně půvabného obličeje.  Autor: Asmodej

režie:
Erich Waschneck
 
 
hraje:
Karin Hardt (Cilly Kastorová), Hans Brausewetter (detektiv dr. Huttler), Rolf von Goth (Gustav Wölflin), Walter Rilla (ředitel Leermann), Max Adalbert (detektiv Krabbe), Margo Lion (Lotte), Hans Richter (poslíček Fritz), Julius Falkenstein (Pankratz), Ludwig Stössel (generální ředitel Leon), Leonard Steckel (Fed Harras), Peter Wolff (Kurt Peyer), Martha Ziegler (slečna Kügelmannová), Reinhold Bernt (Schnabel), Die Weintraub Syncopators (kapela)
 
 
námět:
Hugo Maria Kritz (román "Tumult im 6. Stock")
 
 
scénář:
Hans Jacoby, Erich Waschneck, Franz Winterstein
 
 
kamera:
Friedl Behn-Grund
 
 
hudba:
Allan Gray
 
 
výkonný producent:
Erich Waschneck
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.