Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Vyvrženci pekla (2005)

Vyvrženci pekla (The Devil's Rejects)
67.5 %
 
 
 
Film na Blu-ray

The Devil's Rejects

Další název: Vyhnaní z pekiel / Vyvrheli pekla

    Žánr: horor / akční / krimi / thriller
    Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
    Délka: 109 min.
POZOR SPOILER

18. května 1978 je podniknuta velká policejní akce. Jedna z farem je policisty obklíčena a je zde nalezena dokumentace o více než pětasedmdesáti vraždách. Rodina, která toto všechno spáchala, bude známa jako „vyvrženci pekla“.

Lesem táhne někdo v masce mrtvolu dívky. Všude kolem se pohybují policejní auta i policisté sami. Ten muž má podivný obličej, asi silně spálený.

Na farmě dochází k přestřelce. Někdo přežije a je zatčen, ale Otisovi a Baby se povede utéci. Zabijí ošetřovatelku a ukradnou její auto. Ihned varují i šaška-kapitána Spauldinga , který volá kamarádovi, "bordeltátovi" Charliemu Altamontovi, že jede k němu. Otis a Baby jsou v motelu, kde přepadnou hudební skupinu. Závozníka Jimmyho ihned zastřelí a ostatní čtyři drží v zajetí. Jsou to manželé Roy a Gloria Sullivanovi a manželé Wendy a Adam Baniovi. Otis a Baby je naloží do jejich dodávky a odjíždějí pryč. Na jednom místě vytáhne Otis oba muže, aby mu vykopali zakopané zbraně. Jenže ti jej napadnou a při rvačce je Adam těžce raněn. Ray je posléze ubit. K podobné potyčce dochází i mezi dívkami, kde je těžce raněna Gloria a Wendy je zadržena na útěku Babyiným otcem, Spauldingem. To vše se odehrává v motorestu, kde uklízečka María Gomézová najde již jen mrtvá těla zajatých a živou Wendy. Ta prchá, ale bohužel končí pod koly kamionu. Ti tři opět prchají. Matka stále trčí v lochu, kde ji navštíví vyšetřující šerif a zapíchne ji. Týž šerif dělá vůbec rotyku. Postraší Charlieho tak, že tento mu celou trojku práskne. Pak postřelí Spauldinga a všechny tři je odváží pryč, na osamělou chatu. Tam si s nimi vyřizuje i osobní účet a to po svém způsobu. Oba muže nechá v hořící místnosti, Baby dává volno, ovšem jen aby si s ní mohl hrát. On má sekeru a hned ji použije na Charlieho, který si to všechno rozmyslel. A ještě je tu muž s popálenou tváří a i ten zasáhne do závěrečného vyúčtování.  Autor: Pitryx

režie:
Rob Zombie
 
 
hraje:
Sid Haig (kapitán Spaulding / James Cutter), Bill Moseley (Otis B. Driftwood), Sheri Moon Zombie (Baby Firefly / Vera-Ellen), William Forsythe (šerif John Quincy Wydell), Ken Foree (Charlie Altamont), Leslie Easterbrook (matka Firefly), Geoffrey Lewis (Roy Sullivan), Priscilla Barnes (Gloria Sullivan), Dave Sheridan (Ray Dobson), Kate Norby (Wendy Banjo), Lew Temple (Adam Banjo), Danny Trejo (Rondo), Dallas Page (Billy Ray Snapper), Brian Posehn (Jimmy), Matthew McGrory (Tiny), Michael 'Red Bone' Alcott (Darrell)
 
 
námět:
Rob Zombie
 
 
scénář:
Rob Zombie
 
 
kamera:
Phil Parmet
 
 
hudba:
Joe Walsh (píseň "Funk #49"), Tyler Bates, Rob Zombie, Terry Reid
 
 
kostýmy:
Yasmine Abraham
 
 
střih:
Glenn Garland
 
 
zvuk:
Barney Cabral (supervize), Perry Robertson (supervize)
 
 
vizuální efekty:
Neil Blevins, Stephan Vladimir Bugaj
 
 
spolupráce:
Theresa Balaszi
 
 
výprava:
Anthony Tremblay
 
 
nahrál:
Lynyrd Skynyrd (skladba "Saturday Night Special", "Free Bird")
 
 
casting:
Monika Mikkelsen
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.