Without Warning (1980)

Without Warning
42.5 %
 
 

Další název: Alien Warning; It Came Without Warning

    Žánr: sci-fi / horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 89 min.
POZOR SPOILER

Muž se zbraní přichází ke karavanu, kde budí ze spánku svého syna Randyho. Pak jdou spolu na lov a otec je něčím napaden. Pak i syn…
Dvě dívenky, Beth a Sandy jedou se svými chlapci, Tomem a Gregem na výlet. Na benzínce jsou varováni jedním místním mužem, Johnem Taylorem, aby nejezdili k jezeru.
Nedaleko vede jiný muž oddíl dětí. Sám od nich kousek odejde a najde Randyho karavan. Nikde však nikdo není a muž je napaden stejnou potvorou.
Naše čtveřice je již u jezera, a Greg se Sandy jdou na chvíli jinam. Když se vrátí, po Beth a Tomovi tu není ani stopy. Jdou je hledat a objeví vodárenskou kůlnu, kde najdou mrtvoly. Ihned prchají a chvíli mají na čelním skle tu útočící potvoru. Stěračem ji sundají a ocitnou se až u nějaké vesnické hospody.
Greg jde dovnitř a zde jej místní seznámí s mužem Freddem Dobsem, kterému říkají seržant. Ukáže se, že o mimozemských potvorách ví. Sandy z auta mizí a je přinesena zpět oním pumpařem, který je předtím varoval.
V hospodě omylem zastřelí Fred šerifa. Sandy s Gregem pak jedou Johnovi ukázat boudu s mrtvolami. On je zde napaden a Sandy i s Gregem prchají. Zastaví policejní vůz, ale v něm sedí muž zvaný seržant. A protože se stále chová jako blázen, mladí mu utečou skokem z mostu do vody. Když vylezou na břeh, pokračují v útěku a dojdou až k opuštěnému domu. Vlezou dovnitř kde chtějí počkat, jak se situace vyvrbí. Sandy pak však najde Grega s potvorou přisátou na obličeji.
Proto dům opouští a zase se potkává s Johnem. Ten jí dá instrukce a vrhá se do boje s potvorami...  Autor: Pitryx

režie:
Greydon Clark
 
 
hraje:
Jack Palance (Joe Taylor), Martin Landau (Fred 'Sarge' Dobbs), Tarah Nutter (Sandy), Cameron Mitchell (Hunter), Neville Brand (Leo), Sue Ane Langdon (Aggy), Ralph Meeker (Dave), Larry Storch (Scoutmaster), Lynn Theel (Beth), David Caruso (Tom), Darby Hinton (Randy), Kevin Peter Hall (Alien)
 
 
scénář:
Daniel Grodnik, Bennett Tramer, Steve Mathis
 
 
kamera:
Dean Cundey
 
 
hudba:
Dan Wyman
 
 
střih:
Curtis Burch
 
 
koproducent:
Daniel Grodnik
 
 
výkonný producent:
Paul Kimatian, Skip Steloff
 
 
producent:
Greydon Clark
 
 
kaskadér:
Cindy Wills
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.