Zapadákov (1970)

Zapadákov (Wake in Fright)
65 %
 
 

Wake in Fright

Další název: Outback

    Žánr: drama / thriller
    Země: Austrálie / Spojené státy americké
    Délka: 103 min.
„Dramatický příběh podle románu Kennetha Cooka.“
John Grant (Gary Bond) je člen střední třídy, učitel ve velkém městě. Je rozladěný kvůli tvrdým finančním termínům, které si vyjednal s vládou, výměnou za bádání o třetihorách. Toto pouto ho nutí přijmout místo na malé škole v Tiboondě ve vzdáleném vyprahlém okresu v australském vnitrozemí. Je začátek vánočních prázdnin a Grant si plánuje zajet do Sydney navštívit přítelkyni, ale nejdřív musí cestovat vlakem do nedalekého důlního města Bundanyabba (známého jako "Yabba"), aby chytil let do Sydney.

Zde potká několik podivných lidí, včetně policisty Jocka Crawforda (Chips Rafferty), který ho přemluví k místní hazardní hře. V naději na výhru zde přijde o všechny peníze, takže se odsud nemůže dostat...  Autor: SvoKar

režie:
Ted Kotcheff
 
 
hraje:
Donald Pleasence (dr. Tydon), Chips Rafferty ( Jock Crawford), Sylvia Kay (Janette Hynesová), Jack Thompson ( Dick), John Meillon (Charlie), Gary Bond (John Grant), Alfred Thomas ( Tim Hynes), Peter Whittle (Joe), Slim DeGrey (Jarvis), Maggie Dence (recepční), Norm Erskine (kuchař Joe), Owen Moase (muž v herně), Robert McDarra (řidič), Dawn Lake (Joyce), Nancy Knudsen (Robyn), John Armstrong (Atkins), John Dalleen (muž v herně), Buster Fiddess (Charlie Jones), Tex Foote (Stubbs), Liam Reynolds (horník)
 
 
námět:
Kenneth Cook (román "Wake in Fright" (Probuzení v děsu))
 
 
scénář:
Evan Jones
 
 
kamera:
Brian West
 
 
hudba:
John Scott
 
 
kostýmy:
Ron Williams
 
 
střih:
Anthony Buckley
 
 
titulky-česká verze:
Jiří Harrer (české titulky)
 
 
výkonný producent:
Howard G. Barnes, Bill Harmon
 
 
producent:
George Willoughby
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.