Život naruby (1978) [TV film]

Život naruby (A Family Upside Down)

A Family Upside Down

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 98 min.
„Nečekané onemocnění starého otce je těžkou zkouškou pro všechny členy rodiny...“
Ted a Emma Longovi jsou staří čiperní manželé, hrdí na to, jak se dokáží i ve stáří o sebe postarat. Teda však postihne několik srdečních záchvatů a Emma cítí, že ji ubývají síly a nedokáže manžela kvalitně ošetřovat. Kvůli maličkostem, jako je schodiště v domě, se musí přestěhovat k synovi Mikeovi a nevěstě Carol. Tedovy problémy se srdcem se opakují a rodina ho musí svěřit do péče sanatoria. Ted odloučení těžce snáší, stejně i jeho žena má velké problémy s cestováním na návštěvy. Ted situaci vyřeší elegantně - tajně pronajme byt v přízemí ústavu a oba manželé mohou nadále šťastně žít spolu...

Legendární tanečník a herec Fred Astaire získal v roce 1978 cenu Emmy za svůj výjimečný herecký výkon v hlavní roli tohoto televizního dramatu a film získal v roce 1979 prestižní cenu Zlatý glóbus.

režie:
David Lowell Rich
 
 
hraje:
Helen Hayes (Emma Long), Fred Astaire (Ted Long ), Efrem Zimbalist (Mike Long ), Pat Crowley (Carol Longová), Patty Duke (Wendy ), Brad Rearden (Scott Long ), Ford Rainey (pan Case ), Kim Hamilton (Paula), Phillip R. Allen (doktor Russo ), Karl Held (Al), Lanna Saunders (paní Lovellová), Belinda Palmer (Rhonda), Miiko Taka (paní Taka ), David Haskell (malíř pokojů), Charles Walker (Aide), Gary Swanson (instruktor), Nolan Leary (pan Willy), Ernestine Barrier (paní Willyová), Owen Cunningham (Frank)
 
 
scénář:
Gerald Di Pego
 
 
kamera:
Joseph F. Biroc
 
 
hudba:
Henry Mancini
 
 
kostýmy:
Guy C. Verhille
 
 
střih:
Richard Bracken
 
 
výprava:
E. Preston Ames
 
 
producent:
Ross Hunter, Jacques Mapes
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.