Zjizvená tvář (1983)

Zjizvená tvář (Scarface)
85.9 %
 
 
 
 
 
Film na Blu-ray

Scarface

Další název: Zjazvená tvár (SK)

    Žánr: gangsterka / krimi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 163 min.
„Na mrtvolách svých konkurentů chtěl vybudovat americký sen.“
Tento film si oblíbí určitě všichni hráči hry GTA3 a GTAVC. Vice City je na motivy tohoto filmu a z GTA3 znáte hudbu z Flashbacku. Tak to jen na úvod.
Film se odehrává během roku 1980, kdy Fidel Castro otevře přístav v Havaně a tím vypustí občany své země do Ameriky. Tam se jich dostane asi 125 000, z toho 25 000 jsou političtí vězni Castrova režimu. Jeden z nich, Tony Montana je hlavní hrdina filmu.
Přistěhovalci jsou nejprve ubytováni v utečeneckém táboře pod křižovatkou dvou dálnic v USA. Po "převratu" v táboře však dostanou zelené karty a s tím i možnost pracovat v zemi. Tony Montana spolu s svým společníkem začínají pracovat pro mafii s obchodem kokainu. Po čase se Tony dostává na špičku mafie, díky úspěšným obchodům kokainu s Bolívií.
Film je plný akce, ale taky drastických scén s motorovou pilou a vrtulníkem. Po celou dobu se musíte určitě bavit, proto film opravdu doporučuji.  Autor: fran_klin

režie:
Brian De Palma
 
 
hraje:
Al Pacino (Tony Montana), Steven Bauer (Manny Ray), Michelle Pfeiffer (Elvira), Mary Elizabeth Mastrantonio (Gina), Robert Loggia (Frank López), Miriam Colon (paní Montanová), F. Murray Abraham (Omar), Ángel Salazar (Chi Chi), Harris Yulin (Mel Bernstein), Dennis Holahan (bankéř), Mark Margolis (Shadow), Gregg Henry (Charles Goodson), Roberto Contreras (Rebenga), Emilia Crow (žena v Babylon klubu), Michael P. Moran (Nick), Pepe Serna (Angel), Michael Rougas, Paul Shenar (Alex Sosa), Arnaldo Santana (Ernie), Al Israel (Hector), Michael Alldredge (Sheffield), Ted Beniades (Seidelbaum), Victor Campos (Echevierra), Lee Benton (žena v klubu Babylon), Pat Simmons
 
 
scénář:
Oliver Stone
 
 
kamera:
John A. Alonzo
 
 
hudba:
Giorgio Moroder
 
 
výprava-architekt:
Ed Richardson
 
 
kostýmy:
Patricia Norris, Linda Henrikson
 
 
střih:
Jerry Greenberg, David Ray, Bill Pankow
 
 
zvuk:
Charlie Knight, Robert Knudson
 
 
produkce:
Martin Bregman
 
 
výtvarník:
John Alvin
 
 
dabing:
Jiří Prager (Tony Montana), Jan Šťastný (Manny), Ilona Svobodová (Elvira), Martina Hudečková (Gina), Bohuslav Kalva (Frank Lopez), Hana Talpová (paní Montanová), Boris Rösner (Omar Suarez), Pavel Šrom (Alejandro Sosa), Jaromír Meduna (Mel Bernstein), Josef Carda (Angel), Stanislav Lehký (Nick + více rolí), Zdeněk Žák (Hector,Ernie), Jiří Ptáčník (bankéř Jerry), Inka Šecová (Marhta)
 
 
mluví:
Linda Gillen
 
 
zvláštní efekty:
Ken Pepiot, Stan Parks
 
 
II. režie:
David Hans Dreyfuss (a design úvodní sekvence)
 
 
koproducent:
Peter Saphier
 
 
koordinátor kaskadérů:
Jophery C. Brown
 
 
odborný poradce:
Ferdinando Scarfiotti (vizuální)
 
 
výkonný producent:
Louis A. Stroller
 
 
kaskadér:
Gary McLarty, Mike De Luna, Eurlyne Epper, Donna Keegan
 
 
asistent zvuku:
Leslie Gaulin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.