Zkouška kvality (1989) [TV film]

Zkouška kvality
50 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 90 min.
„Inscenace na motivy prózy M.Brůhové o mimořádné události ve venkovské lékárně.“
POZOR SPOILER!

V lékárně má pohotovost pan magistr Sychra. Zrovna mu volá manželka, že budou na Vánoce sami. Ten poté při kontrole léků zjistí, že došlo k omylu při míchání léků. Ihned volá kolegyni Emu Vodičkovou, ale její syn Eda ji zapře.

Další, kdo je kontaktován, je mladý Pavel Kordovský, syn dcery, která chodí s Edou. Další do party je také Radim Zíma, kterému zrovna jeho žena nadává, že za průšvih v lékárně může on. Nakonec se všichni sejdou na místě činu a zde jim šéf, tedy Sychra sděluje ten průšvih s neoznačením lahví. Zatím se neví, kdo za to může. Ale Sychra trvá na tom, aby se chyba napravila. Je tedy nutno zajet za všemi, kteří si upravený lék odnesli, nebo jim byl dodán. Pak se přiznává Lída, kterou přivezl pan Němec. Ovšem jen k tomu, že použila ingredienci z neoznačené lahve. Němec s ní zajel k prvnímu, kdo má špatný lék a Zímovi navštívili svého otce, který ví, že osudný peroxid míchal Radim. A otec slibuje, že to vyřeší.

Do lékárny přichází opilý pan Křivanec a urguje lék pro své dítě. Po něm sem přichází Ema a je ihned zpravena o situaci. Michal Němec a Lída dostali za nový lék něco na zub s rumem a poděkování. První rodina je tedy odbyta a mimo Křivance jsou ještě dvě. Jenže opilý Křivanec lék nedostal, a tak jej tam nese Ema. Před domem narazí na Radima a Jarku. Ona je posílá domů a jde k opilci sama. Tam je napadena a údajně se ji pokusil znásilnit.

Sychra navštívil dalšího pacienta, ale zastihl jen jeho dědu, doktora Doláka. Ten se k Sychrovi přidává, protože dítě některé má lék brát, není doma a oni pro něj jedou. Jenže na adrese, kam přijeli údajně není. Prý může být v Jizerkách. Sychra se vrací do lékárny, kde Pavel ukazoval Emě, jaké měl plány. Ten se také nabízí, že do Jizerek zajede a ihned vyráží. Ema pak vydá nový lék, asi ten čtvrtý, ale nezapsala si jméno ani telefon toho člověka. Zmateně volá Michalovi, ale pak to nechají tak a Pavel se vrací z poloviny cesty.

Zímová povídá Radimovi, že Sychrovi všechno řekne, ale její muž řeší, kdo dostane jeho místo.

Pavel zase řeší milence své dcery. O Edu vůbec nestojí, ale jeho manželka má trochu jiný názor. Sychra telefonuje, že se má znova zajít na adresu, kde již byli a kde muž mlel něco o Jizerkách. Ten však nyní přiznává, že dítě je u něj. Zacož dostane vynadáno. Rovněž u Kordovských se to mele. Pavel vyhazuje Edu a dcera od táty dostane výstavní facku.

Lída se svěřuje Michalovi a druhý den se všichni zase sejdou v lékárně. Sychra by rád věděl, kdo tedy za všechno může. A také trošku vyhrožuje, že sáhne na peníze. Přizná se někdo?  Autor: Pitryx

režie:
Miroslava Valová
 
 
hraje:
Josef Vinklář (Sychra), Jiří Štěpnička (Kordovský), Věra Kubánková (Vodičková), Jaroslava Pokorná (Lída), Václav Knop (Němec), Vladislav Beneš (Zíma), Jana Matiášková (Zímová), Eva Horká (Kordovská), Radúz Chmelík (Dolák), Eva Jiroušková, Tomáš Juřička (Vodička), Dalimil Klapka (Znamenáček), Jolana Maurerová (Květa), Carmen Mayerová (Kordovská), Svatopluk Mikeska, Martin Otava, Ladislav Potměšil (Křivanec)
 
 
námět:
Milena Brůhová
 
 
scénář:
Miroslava Valová
 
 
kamera:
Stanislav Benc, Vladimír Dousek, Bohuslav Kudláček, Jaroslav Kukrál, Vladimír Opletal, Petr Vaněček
 
 
hudba:
Vadim Petrov
 
 
výprava-architekt:
Jiří Veselý
 
 
kostýmy:
Marie Franková
 
 
střih:
Ondřej Pechar
 
 
zvuk:
Zdeněk Zenger
 
 
dramaturgie:
Přemysl Veverka
 
 
asistent režie:
Jitka Stropková
 
 
vedoucí výroby:
Martin Matoušek
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.