Zkurvená existence (2001)

Zkurvená existence (The Last Minute)
68.3 %
 
 

The Last Minute

    Žánr: černá komedie
    Země: Spojené státy americké / Velká Británie
    Premiéra v ČR: 3.7.2003        
    Délka: 104 min.
„Každá minuta může být tvou poslední.“
Ručička ukrajuje tvůj příděl času na tomhle světě a ty pořád patříš k průměru…Ale Billyho (Stephen Dorf) to vůbec nepálí. Je mladý, talentovaný, přitažlivý. Patří mu budoucnost. Jeho úsměv září z titulních stran londýnského bulváru. Nonkonformní večírky, luxusní drogy, drahé prostitutky, značkoví šéfové….

Stačí ale malá chyba a bulvár si vychutná váš hluboký pád. Kolem je spousta supů, kteří čekají na váš plat, na přízeň vašeho bývalého „publika“. Billyho samolibost je rozmačkaná na atomy. Jeho novým světem je lůza londýnského podsvětí. Obchodníci se smrtí, cyničtí agenti, špinavé prostitutky, zředěné drogy. Billy je zfetovaná troska a jeho cesta zpět vzhůru se zdá být nemožná…

STEPHEN NORRINGTON O FILMU „Je to příběh o „černém psovi“ – strachu ze smrti, ubíhajícím čase, který nutí lidi hnát se neomaleně za kariérou. Zanechat na světě svou značku, dříve než bude pozdě. Nutí vás to běžet pořád dopředu, cítit v zádech toho psa. Měli by jste se zamyslet, jestli ta vaše značka stojí za to. A to je ta vaše nejistota, která nahlodává a ke které se modlí VELKÁ MÉDIA.“

Stephen Norrington začínal jako tvůrce speciálních efektů pro velká studia Warner, nebo Miramax. K jeho nejznámějším a dokonce i Oscarem oceněným pracím patří kultovní VETŘELCI. Do povědomí širokého publika se dostal jako režisér film BLADE. Cynická černá komedie ZKURVENÁ EXISTENCE určuje nový směr v jeho kariéře. Režisér je posedlý elektronikou, počítači, grafikou, uplatňuje vynímečné hudební nadání.

režie:
Stephen Norrington
 
 
hraje:
Max Beesley (Billy Byrne), Jason Isaacs (Percy), Udo Kier (fotograf v Berlíně), Emily Corrie (Anna), Tom Bell (Shanks), Ciarán McMenamin (Garvey), Kate Ashfield (Janey), Anthony Higgins (Mitchell Walsh), Joseph Bennett (Jarman), Ronnie McCann (Price), Danny Midwinter (Axel), Liz May Brice (Sally), Frank Harper (taxikář), Stephen Dorff (Brad Matlock)
 
 
scénář:
Stephen Norrington
 
 
kamera:
James Welland
 
 
hudba:
Paul Rabjohns, Aphex Twin
 
 
kostýmy:
Hattie Ouroussoff
 
 
střih:
Stephen Norrington, Elliot Graham, Alison Sanford
 
 
produkce:
Matthew Justice
 
 
titulky-česká verze:
Gabriela Zadražilová
 
 
zvláštní efekty:
Neill Gorton, Alastair Vardy
 
 
koordinátor kaskadérů:
Lee Sheward
 
 
vizuální efekty:
Kevin Kutchaver (supervize), Cantina Pictures, Everett Burrell
 
 
masky:
Kirstin Chalmers (a účesy)
 
 
asistent režie:
Dan John
 
 
výprava:
Chris Edwards
 
 
výkonný producent:
Hooman Majd, Peter Frankfurt, Chris Blackwell
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.