Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2017)

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
41.4 %
 
 

Další název: Zúfalé ženy robia zúfalé veci (SK)

    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 18.1.2018        
    Délka: 83 min.
POZOR, SPOILER

Začínáme porodem. Je u toho i malý Michal Benda. Novorozeně je dívenka a my slyšíme, co si myslí. Dívenka dostane jméno Olga.

Olinka již chodí do školy v městečku Pecka. Jediní dva kluci tu pro ni mají význam, to jsou právě Benda a chlapec, kterému říkají Borůvka. Ale ti mají zájem o starší děvčata. Olga má matku, která má radši trpaslíky a sestru Romanu, které se bojí. Babička se vyžívá ve čtení o živelných katastrofách a otec se bojí stáří. Nejlepší kamarádka Milada je asi jediná, se kterou si rozumí. Když jdou spolu na zábavu, Olga se tam opije, je poté odtažena domů, kde Milada přijde na to, že Olga opilost simulovala. Měla totiž potíže se spodním prádlem, a než aby to přiznala, raději se dělala opilá.

Následuje odchod do Prahy, kde Olga potká Ondru. Toho si také vezme za muže a pak mu porodí syna Martina. Manžel ji pak bere s sebou na podnikovou oslavu, kde se Olga představí jako psycholožka. A tento obor také začne studovat. V té době také zjistí, že má manžel milenku. Takže následuje rozvod.

Pak Olga jen náhodou potká Bendu a v taxíku, jako řidiče, Borůvku. Ten je režisér, ale občas si musí přivydělat jako taxikář. Olga si s ním užije velmi divokou noc. Oba si spolu začnou užívat, ale na jedno další „užití“ se Borůvka nedostaví. Přijde až o hodně později, kdy si Olga pozvala jiného, ale Borůvka ji přemluví na natáčení filmu – dokumentu o Huculech. A tak se Olinka ocitá až kdesi na Ukrajině, kde si užije s hlavním představitelem.

Následuje dobrodružství se synem na vodě, a pak domácí oslava, na které dochází k pádu z kola. A tak se Olga ocitá v nemocnici. Aby toho všeho nebylo málo, následují další zážitky, z nichž je hlavní další setkání s Michalem Bendou, doktorem. Tou dobou Olga zjistí, že její syn je již dospělý a musí se ženit. Jen jí drobet vadí, s kým. Ale nakonec stejně následuje další porod, tentokrát synovy manželky...  Autor: Pitryx

režie:
Filip Renč
 
 
hraje:
Klára Issová (prodavačka, později psycholožka Olga Halíková), Aneta Krejčíková (prodavačka, později podnikatelka Milada, Olžina kamarádka), Václav Vašák (lékař Michal Bendl), Matouš Ruml (Ondra Kalenda, Olžin manžel), Martin Kraus (režisér a taxikář Borůvka, Olžin a Miladin spolužák), Lenka Dolanská Vlasáková (doktorka Bendlová, Michalova matka), Alice Bendová (Olžina maminka), Jiří Dvořák (Olžin tatínek), Pavel Kříž (farář/démon/svatý Petr), Zdenka Procházková (Olžina babička), Marián Mitaš (Hucul Orest), Jindřich Žampa (Martin, Olžin a Ondrův syn), Petr Vacek (psycholog PhDr. Daniel), Gabriela Štefanová (pacientka Ševčíková), Roman Mrázik (manžel Ševčíkové), Lucia Jagerčíková (Oxana), Petr Koza (PhDr. Stoklásek, malý muž na přednášce), Jan Nemejovský (profesor Pešta), Marie Renčová (přítelkyně Veronika), Ivan Renč (manžel doktorky Bendlové), Halina Pawlowská (ruská zákaznice), Fedir Djudja (Jerry), Filip František Červenka, Jozef Tkáč, Jevgenij Libezňuk, Sarah Aratóová (Romana, Olžina sestra), Martin Krajíček (mexická sudička), Petr Vymazal (mexická sudička), Miroslav Kaštyl (mexická sudička), Anna Novotná (anděl/lolitka), Igor Konyukov (manžel ruské zbohatlice), Jitka Randárová (zdravotní sestra na porodním), Karolína Steinerová (soudkyně), Monika Veverová, Radana Herrmannová
 
 
scénář:
Halina Pawlowská
 
 
kamera:
Petr Hojda
 
 
hudba:
René Rypar
 
 
výprava-architekt:
Lucie Fejková
 
 
kostýmy:
Jitka Matiášková
 
 
střih:
Petr Svoboda
 
 
zvuk:
Ivo Heger, Aleš Pekárek
 
 
dabing:
Jana Mařasová (Romana)
 
 
masky:
Josef Rarach
 
 
spolupráce:
Tomáš Chudomel (kolorista)
 
 
dirigent:
Adam Klemens
 
 
producent:
Pavel Pásek, Igor Konyukov
 
 
kaskadér:
Jaroslav Stich
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.