Zrnko prachu (1975) [TV inscenace]

Obrázek není k dispozici.
    Žánr: drama / adaptace
    Země: Československo
    Délka: 146 min., (80+66 min)
Adaptácia románu brazílskeho spisovateľa je zobrazením nekonečného pochodu utrpenia, na ktorý sa vydali stovky bezzemkov z brazílskeho vnútrozemia v nádeji, že na jeho konci nájdu vysnívaný raj. Priblíženie osudu robotníka Jeronima a jeho rodiny. Štyria synovia ho opustia a idú do sveta. Bieda vyženie aj Jeronimovu rodinu a vydajú na cestu za prácou.
No bieda je všade. Jediným riešením situácie je revolučný pohyb, ku ktorému poznaniu dospieva Jeronimov najmladší syn, revolucionár - komunista. Iskierka revolučného pohybu je udusená, no tlie ďalej, aby sa raz naplno mohla rozhorieť a priniesť slobodu utláčaným brazílskym plantážnym robotníkom.
(RTVS)

režie:
František Chmiel
 
 
hraje:
Július Vašek, Eva Kristínová, Ľubo Roman, Bronislav Križan, Dušan Jamrich, Vladimír Durdík, Petronela Kolevská, Jozef Šimonovič, Vilma Jamnická, Eva Mária Chalupová, Hana Kováčiková, Alojz Kramár, Juraj Sarvaš, Igor Čillík, Marián Gallo, Leopold Haverl, Magda Paveleková, Eduard Bindas, Dušan Blaškovič, František Zvarík, Tatjana Hrivňáková, Eva Žilineková, Vladimír Durdík
 
 
námět:
Jorge Amado (román “Cesty hladu”)
 
 
scénář:
Bohumil Holoubek
 
 
kamera:
Laco Kraus
 
 
výprava-architekt:
Tibor Lužinský
 
 
dramaturgie:
Rudolf Kazík
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.