Zůstat spolu (1989)

Zůstat spolu (Staying Together)
73.3 %
 
 

Staying Together

    Žánr: komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 91 min.
Po získání Oscara za dokument Na dně v Americe (Down and Out in America) v roce 1986 natočila herečka a režisérka Lee Grant se svým manželem a zároveň producentem Josephem Feurym toto komediální drama vycházející z původního scénáře dramatika Monteho Merricka. V městečku Ridgeway v Jižní Karolíně již dlouhou dobu vlastní McDermottovi oblíbenou restauraci s kuřecími specialitami. Všichni tři chlapci McDermottovi - Brian, Kit a Duncan - očekávají, že část rodinného podniku po svém otci zdědí. Užívají si bezstarostného života plného hezkých dívek, marihuany a alkoholu a s rodinným podnikem mají velké plány. Otec McDermott však najednou oznámí šokující zprávu: aniž by rodině cokoli řekl, restauraci prodal, a každý syn teď musí čelit nově, byť nechtěně, nabyté nezávislosti. Jejich matka zároveň uvažuje o tom, že se znovu připojí ke své staré skupině. I přes zprvu odlehčený pohled se jedná o brilantní charakterovou studii zaměřenou na rodinu McDermottů, kde se každý ze tří bratrů snaží po nečekané smrti svého otce vymanit z jeho stínu.

režie:
Lee Grant
 
 
hraje:
Sean Astin (Duncan McDermott), Stockard Channing (Nancy Trainer), Melinda Dillon (Eileen McDermott), Jim Haynie (Jake McDermott), Daphne Zuniga (Beverly Young), Levon Helm (Denny Stockton), Dinah Manoff (Lois Cook), Dermot Mulroney (Kit McDermott), Tim Quill (Brian McDermott), Keith Szarabajka (Kevin Burley), Sheila Kelley (Beth Harper), Ryan Hill (Demetri Harper), Rick Marshall (Charlie), Michael Burgess (dělník), Leon Joseph Pinner (novinář), Ed Carter (reportér), Susan Fischer (reportérka), Jim Gandy (reportér), Stephen Jackson (uchazeč), Bonnie Johnson (servírka), Robert Sedgwick (lékař)
 
 
scénář:
Monte Merrick
 
 
kamera:
Dick Bush
 
 
hudba:
Miles Goodman
 
 
kostýmy:
Carol Oditz
 
 
střih:
Katherine Wenning
 
 
zvuk:
Barney Cabral (supervize), Louis Cerborino (supervize), Maurice Schell (supervize), Jan Erik Brodin, Richard P. Cirincione, Rick Dior, Hal Levinsohn, Robert Thirlwell
 
 
produkce:
Joseph Feury
 
 
zvláštní efekty:
Cliff Wenger
 
 
koproducent:
Milton Justice
 
 
koordinátor kaskadérů:
Gilbert B. Combs
 
 
masky:
Christa Reusch
 
 
výprava:
Stuart Wurtzel
 
 
výkonný producent:
John Daly, Derek Gibson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.