Cerven
ohodnotit

Šílenci na prknech

Out Cold

Další název:
Šialenci na snowboardoch (SK)
Rok:
2001
Délka:
89 minut
„O snowboardistech, kteří se rozhodli zachránit oblíbené horské letovisko před plány nového majitele.“
Popis / Obsah / Info k filmu Šílenci na prknech
Bull Mountain rozhodně není nejluxusnějším lyžařským letoviskem na Aljašce. Ani Rick Rambis s kamarádem Lukem, jeho bratrem Pierrem, černochem Anthonym a půvabnou Jenny, kteří tu pracují jako instruktoři lyžování a snowboardingu, nepatří k nejvzornějším. Když zrovna nesjíždí svahy, užívají si života na nekonečné řadě divokých mejdanů. Jejich sen o místě pro všechny, kterým se snowboard stal náplní života, je ohrožen, když majitel letoviska, bývalý slavný lyžař Papa Muntz, odkáže letovisko synu Tedovi. Ten totiž nemá pro mladé rebely příliš pochopení a chystá se vše prodat bohatému Johnu Majorsovi, jenž se na areál přiletí podívat s dcerou Annou a nevlastní Inge. Brzy vyjde najevo, že se chystá místo plné života přebudovat v luxusní letovisko pro bohaté manažery a obchodníky, což znamená vyhazov pro většinu personálu. Jediný, koho by byl ochotný v podniku ponechat, je Rick. Jenže ten je věrný přátelům a rozhodně by netrhal partu. Navíc zjistí, že s Annou před lety prožil krátkou romanci v Mexiku, a když ho po třech týdnech opustila, zlomilo mu to srdce. Rick a jeho kamarádi se rozhodnou Bull Mountain zachránit pro sobě podobné snowboardisty a vyhlásí Majorsovi válku. Situaci poněkud ztíží skutečnost, že Anna má zřejmě pro Ricka stále slabost. Na zasněžených svazích se tedy rozpoutá válka o záchranu letoviska i o Rickovo srdce.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Šílenci na prknech
Aljaška si stále ještě zachovává pár krásných koutů, které se dají nazvat rájem na zemi. Jedním takovým místem je Býčí hora, kde se zastavil čas, lidé zde žijí v klidu a jejich obživou jsou turisté. Městečko i horu pojmenoval Herbert „Papa“ Muntz, který zabral pozemek Eskymákům starým způsobem. Prostě přišel a vykolíkoval si svou část. Herbert rád lyžoval i se rád napil, ale ze všeho nejraději dělal obojí najednou a po jeho smrti pokračují obyvatelé Býčí hory v jeho duchu. Jeho syn Ted vede místní obchod s lihovinami a rozhodl se býčí horu prodat. Místní lidé a zároveň zaměstnanci, kteří tvoří báječnou partu, nejsou až tak nadšeni z budoucího vylepšování, jejich domova. Kupec John Majors, chce z Býčí hory vybudovat luxusní komplex a než přijedou potencionální investoři, přejmenuje Býčí horu na Snownook. Majors je namyšlený obchodník, kterému vůbec nezáleží na lidech, ani na přírodě a Tedovi Muntzovi neřekne jinak než Debile. John si vybral místního oblíbeného snowboardistu Ricka, aby ho provedl po místních sjezdovkách a Rick si myslí, že vylepšit tohle místo by nebylo špatné, jen netuší, jak moc chce Majors změnit toto místo. Navíc dívka Anna, do níž se Rick zamiloval v létě a na kterou stále myslí, je Mojorsova dcera a přijela s otcem. Rick je zmatený, ale Anna mu vysvětlí, že už v létě byla zasnoubená s doktorem Barrym a proto odjela bez rozloučení. Majors si přivezl i své reprezentativní zaměstnance a původní zaměstnanci jsou vytlačováni. Z Býčí hory se pomalu stává snobské středisko, což se přestává líbit Rickovým kamarádům, ale Rick je jmenován ředitelem střediska a nedochází mu, že jeho přátelé jsou ve středisku nežádoucí. Luke, Anthony a Prasík dostali výpověď. Když to Rick zjistí, okamžitě u Majorse skončí a začne s kamarády bojkotovat plány nového střediska, v duchu zakladatele Papa Muntze. Všichni sjedou horu s vystrčeným zadkem a naruší slavnostní představení střediska investorům. Majors se rozčílí, ale netuší, že Ted už má dost jeho urážek a rozhodne se Býčí horu neprodat. Rick přenechal Annu Barrymu a Býčí hora zůstala zachována. Majors opouští středisko s nepořízenou a Rick konečně zjistil, že kamarádka Jenny je tou pravou partnerkou.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Šílenci na prknech
Rick Rambis s kamarádem Lukem, jeho bratrem Pierrem, černochem Anthonym a půvabnou Jenny pracují jako instruktoři lyžování a snowboardingu v lyžařském letovisku Bull Mountain na Aljašce. Jejich sen o místě pro všechny, kterým se snowboard stal náplní života, je však náhle ohrožen. Majitel letoviska, bývalý slavný lyžař Papa Muntz, totiž odkáže Bull Mountain synu Tedovi. Ten ale nemá pro mladé rebely příliš pochopení a chystá se vše prodat bohatému Johnu Majorsovi. Budoucí majitel hodlá místo přebudovat v luxusní letovisko pro bohaté manažery a obchodníky, což znamená vyhazov pro většinu personálu.


Autor: ajaajena

Popis / Obsah / Info k filmu Šílenci na prknech
Vynikající film z prosředí Aljašky, kde parta lidí v poklidu tráví svůj život... Jsou svobodní, do práce si chodí většina z nich pospat. Jezdí všichni na snowboardu, mají zájem o ženský a je jim dobře. To vše se ale změní, jakmile přijede do jejich města milionář z Kalifornie a ze zapadlé vesničky chce udělat světoznáme rekreační středisko... Lidé musí začít pracovat, zavřou jim hospodu a lidé se musí starat o svou zábavu sami... To se jim z pochopitelných důvodů nelíbí a tak se vzbouří... Povede se ale partě "šílenců na prknech" zastavit milionáře?
Perfektní film, ve kterém se to jen hemží vtipnými hláškami a vtipnými scénami, s malou romantickou zápletkou a solidním hereckým výkonem...
Výsledek je perfektní a rozhodně stojí za to...


Autor: Tarik

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

18:25 - 18:55

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Svět zvířat

18:30 - 19:25

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Manžel na zkoušku (2018)

16:30 - 18:50

130 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Roztomilý člověk (1941)

16:55 - 18:52

105 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Arthur Hardy

Hardy Arthur

Kchun Čchen

Čchen Kchun

Chuang Siao-ming

Siao-ming Chuang

Sladké sny (Sweet Dreams)

Sladké sny
Sweet Dreams

Josef Ferenc

Ferenc Josef

Antonín Kopřiva

Kopřiva Antonín

Bonnie Wild

Wild Bonnie

Naposled navštívené:
Arthur Hardy

Hardy Arthur

Kchun Čchen

Čchen Kchun

Chuang Siao-ming

Siao-ming Chuang

Sladké sny (Sweet Dreams)

Sladké sny
Sweet Dreams

Josef Ferenc

Ferenc Josef

Antonín Kopřiva

Kopřiva Antonín

Bonnie Wild

Wild Bonnie