Cerven
Životopis (biografie) / Informace:
Veronika Bellová se před kamerou poprvé objevila v roce 1999 ve filmu "Kanárek" režiséra Viktora Tauše v roli Bubliny. Absolvovala konzervatoř obor klasický zpěv. Hodně času strávila v New Yorku, kde navštěvovala herecké kurzy ve Film Center a GATE Gregory Abelse. Později také v Londýně v Academy of Live and Recorded Arts.

Po návratu do Prahy nějaký čas pracovala jako lektorka anglického jazyka. Další role následovala ve filmu Věry Chytilové "Vyhnání z Ráje". Poté se soustředila na spolupráci spíše se zahraničními divadelními platformami Prague Playhouse, Prague Shakespeare Company, produkce pro Fringe Festival, Iránský festival a mnoho dalších. Dostala příležitosti v zahraničních produkcích, například ve filmu "Hannibal – Zrození" režiséra Petera Webbera nebo v roli Kazi v americkém zpracování legendy "Kněžna Libuše" režiséra Constantina Wernera.

Později se začala kromě angličtiny učit i další cizí jazyky, což vedlo k obsazení do německého seriálu "Die Diplomatin" nebo "Hui Buh Das Hexenschloss", kde hrála v němčině. V italštině si zahrála v představení "Servitore di Due Padroni" Harlekýna v nezávislém divadelním projektu Lingua Nostra a ve francouzštině v představení "L'Avar" roli Frosine pod vedením linguisty a režiséra Dana Samka.

Má za sebou mnoho hlavních rolí v krátkometrážních nezávislých projektech a také filmech pro Famu International. Mnoho z těchto filmů bylo uvedeno a oceněno na mezinárodních festivalech. Například "Katya", "Checkmate", "Amor Labori" a další.

V posledních letech hraje více i v českých produkcích. Mimo jiné to byly postavy v seriálech "Specialisté", "Ulice", "Modrý Kód", "Policie Modrava", "Kriminálka Anděl", "Odznak Vysočina" apod. V současné době se objevuje pravidelně v seriálu "Ordinace v růžové zahradě 2" coby poručík Šachlová.

V pěvecké profesní linii se podílela na mnoha různorodých projektech. Nahrála například písničky pro interaktivní vzdělávací knížky firmy Albi, její hlas je slyšet v hudebních postprodukcích reklam a dokumentů a je možno ji vidět a slyšet zpívat nejrůznější žánry na vernisážích nebo večírcích. Divácky úspěšné je například její vystoupení v převleku Marilyn Monroe a nebo v kroji jako interpretka lidových písní. Do nedávna byla také nedílnou součástí mezinárodního uskupení Rhythm and Keys pořádajících dobročinné koncerty v muzikálovém až kabaretovém stylu. Nazpívala celou řadu duetů. V neposlední řadě balkánský projekt "L'Étranger" se Zlatko Teskere, nominovaném v několika kategoriích na NoStressMusicVideoAwards, jehož se stali hlavními protagonisty.

Propojení herectví a zpěvu mohla Veronika Bellova využít v pražské produkci muzikálu "Sweeney Todd", kde ztvárnila roli Johanny, dále v hudebním pojetí "A Christmas Carol" produkce Prague Playhouse nebo v one time only VIP opery "Muses" Stephena Josephsona na podporu Lobkowiczké sbírky.

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Kocourkov (1992) [TV inscenace...

14:10 - 15:10

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Czech Tour 2024

14:15 - 15:45

30 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

NOVA - Nekonečná láska (2014) [2k dig...

14:20 - 16:30

25 minut již uběhlo
105 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

13:30 - 14:50

75 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Veronika Bellová

Bellová Veronika

Naposled navštívené:
Veronika Bellová

Bellová Veronika