Biblická pátrání (2009) [TV seriál]

Biblická pátrání
90 %
 
 
    Žánr: dětský / dokument / dobrodružný / kombinovaný / kreslený
    Země: Česká republika / Izrael
    Délka: 17 min., 17 dílů
„Cyklus České televize pro děti, nabízejí základní informace o klíčových příbězích bible“
Sedmnáctidílný cyklus přibližuje dětským divákům základní biblické příběhy, na jejichž základě se formovala euroatlantická civilizace i kultura.
Obsahem pořadu jsou epizody ze života dvou dětí, Johanky a Adama, které dostaly za úkol připravit televizní pořad o Bibli. Ve chvíli, kdy se začínají na celém projektu domlouvat, se jim ozve záhadný profesor Fridrich. Nabídne svoji pomoc a uloží dětem první úkol. Tím se rozběhne celá série pátracích výletů, kdy Johanka s Adamem hledají stopy daného biblického příběhu, a současně i odpověď na otázku, zadanou profesorem Fridrichem. Ta nakonec vede i k pochopení smyslu zkoumaného příběhu.

Pátrání děti zaveden na nejrůznější místa v České republice, ale také v Izraeli, kde se největší část biblických příběhů odehrála. Získávají informace od řady informovaných lidí – odborníků. S některými se setkávají osobně, s jinými navazují spojení prostřednictvím Adamova PDA, podobně, jako s profesorem Fridrichem.

Cyklus obsahuje tyto části: Bible – kniha knih, Adam a Eva, Bláznivý Noe, Abraham - otec národů, Josef a jeho bratři, Vysvobození z Egypta, Desatero, David a Goliáš, Královna Ester, Vánoční příběh, Pokušení na poušti, Svatba v Káně, Utišení bouře, Milosrdný Samaritán, Dobrý pastýř, Velikonoce a Letnice.

ČESKÁ TELEVIZE

režie:
Martin Benc
 
 
hraje:
Johanka Čunková (Johanka), Adam Mišík (Adam ), Vladimir Georgiev (profesof)
 
 
kamera:
Martin Benc
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.