Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Mysli na něco hezkýho (2013) [TV epizoda]

Mysli na něco hezkýho (Think Lovely Thoughts)
80 %
 
 

Think Lovely Thoughts

    Žánr: dobrodružný / fantasy / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 43 min.
Každý byl jednou dítětem. I Temný, kdysi a nyní Rampelník (Robert Carlyle). Poznamenala ho však výchova otce Malcolma (Stephen Lord (2)), který byl podvodník a lhář.
V Zemi Nezemi Petr Pan (Robbie Kay) stupňuje tlak na Henryho (Jared Gilmore), aby uvěřil, a zneužívá k tomu Wendy (Freya Tingley). Emma (Jennifer Morrison), Neal (Michael Raymond-James), Hook (Colin O´Donoghue), David (Joshua Dallass) a Mary Margaret (Ginnifer Goodwin) se spolu se Zvonilkou (Rose McIver) blíží k táboru Ztracených chlapců, aby zachránili Henryho. Narazí na Reginu (Lana Parrilla) s Rampelníkem a Regina se jim pochlubí, že díky Pandořině skříňce budou moci Petra Pana přemoct pouhým otevřením víčka krabičky. Neal však všem řekne o proroctví, které se vztahuje k Rampelníkovi a Henrymu. A všichni jsou náhle proti Rampelníkovi, neboť si myslí, že by mohl Henrymu ublížit. Rampelník nemá jak dokázat, že Henrymu ublížit nechce a nakonec svolí a dá Nealovi Pandořinu skříňku, aby ostatní trochu uklidnil. Nealovi se navíc svěří, že Petr Pan zničil jeho otce. Což, je pravda, protože v dětství se Rampelník dostal do Země Nezemě se svým otcem, podvodníkem a lhářem, když použili kouzelnou fazoli, kterou Rampelník dostal od hodných tkadlen, aby mohl začít znovu. Začít znovu, někde jinde, bez jména svého otce, kterého každý znal jako podvodníka. Malý Rampl se však rozhodl začít znovu se svým otcem, protože mu věřil. A jelikož jeho otce snil o Zemi Nezemi, dostali se přes portál tam.
Zatímco se skupina blíží k hranici Panova tábora, Emma se snaží na Hookovi zjistit, jestli existuje možnost, jak dostat Davida ze Země Nezemě, i když byl vyléčen ze snového přízraku a musel by na ostrově zůstat. Rampelník je slyší a vzhledem k tomu, že byl také uzdraven ze snového přízraku, když ho napadl Hook, ví, jak Davida uzdravit. A nebylo by to podmíněno smrtí někoho jiného jako u něj. Nejdříve chce za to laskavost, Neal mu však vysvětlí, že prostě udělá správnou věc, aniž by za to něco chtěl a Rampl svolí.
V Panově táboře Regina uspí ztracené chlapce, Henryho, ani Pana, však na místě nenajdou. Pouze Wendy zavřenou v kleci, která je nadšená, že se znovu setkává s Baelfirem-Nealem. I když jim zpočátku Wendy nevěří, hlavně Rampelníkovi, prozradí všem, že Petr Pan potřebuji Henryho srdce pro sebe. Umírá, dochází mu čas vyměřený pro mládí a jakmile získá srdce toho, který věří, stane se nesmrtelným. Odvezl proto Henryho na ostrůvek Skalnatá lebka. Emma, Neal, Regina a Rampelník se vydávají za nimi. David s Mary Margaret jdou na horu Mrtvého muže nabrat léčivou vodu a Hook se Zvonilkou hlídají v táboře ztracené chlapce. Emma s ostatními dorazí ke Skalnaté lebce, bohužel se jim však nepovede projít do jeskyně, protože Petr Pan seslal ochranné kouzlo. Jediný, kdo to dokáže je Rampelník a to proto, že nemá svůj stín. Neal mu předá Pandořinu skříňku, aby mohl Henryho zachránit, a Emma s Reginou se po jeho odchodu snaží zastínit Měsíc, aby neměla jejich těla stín a všichni mohli projít dál. Rampelník se dostane k Petru Panovi, ten ho však uvězní do Pandořiny skříňky. A to proto, že je ve skutečnosti Rampelníkovým otcem, který se kdysi rozhodl v Zemi Nezemi zůstat a být mladým. A na to nepotřeboval mít u sebe svého malého syna Rampelníka a tak ho poslal kdysi se Stínem pryč. Jakmile se Petra Pan zbavil Rampla, stačilo už jenom Henryho přesvědčit, že má Panovi věnovat svoje srdce. Jeho cenou za magii pak bude, že zůstane s Petrem Panem na ostrově, ale zachrání magii. Na poslední chvíli před Henryho rozhodnutím dorazí Emma s Reginou a Nealem a snaží se Henryho přesvědčit, že Petr Pan lže. Henry však už věří Petru Panovi a svoje srdce mu dá. Jakmile tak učiní, zemře a Petr Pan se stává nesmrtelným.  Autor: Frolíček

režie:
David Solomon
 
 
hraje:
Ginnifer Goodwin (Mary Margaret Blanchard), Jennifer Morrison (Emma Swan), Lana Parrilla (Regina Mills), Joshua Dallas (David Nolan), Colin O'Donoghue (kapitán Hook), Michael Raymond-James (Neal Cassidy), Jared Gilmore (Henry Mills), Robert Carlyle (Gold), Robbie Kay (Peter Pan), Stephen Lord (Malcolm), Wyatt Oleff (malý Rampelník), Rose McIver (Zvonilka), Freya Tingley (Wendy Darling)
 
 
námět:
Adam Horowitz, Edward Kitsis
 
 
scénář:
David Herschel Goodman, Robert Hull
 
 
kamera:
Stephen Jackson
 
 
hudba:
Mark Isham
 
 
střih:
Geofrey Hildrew, Chris Conlee
 
 
mluví:
Marilyn Manson (Shadow)
 
 
výprava:
Michael Joy, Mark Worthington
 
 
výkonný producent:
Adam Horowitz, Edward Kitsis, David Herschel Goodman
 
 
producent:
Brian Wankum, Kathy Gilroy-Sereda, Daniel T. Thomsen
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.