Cerven
ohodnotit

Chalupáři [TV seriál]

Zasloužilý všeumělec (1975) - 5. díl

Žánr:
Rok:
1975
Délka:
55 minut
Premiéra v ČR:
14.12.1975
 

Obsah filmu Zasloužilý všeumělec

 
Fuchsová navrhne Bohoušovi za záchranu kuřecí líhně čestné uznání. Předseda Mrázek souhlasí. V hospodě pak družstevníci uvažují, jak to udělat - nejlépe bude jmenovat Bohouše zasloužilým všeumělcem. Evžen s Bohoušem si družně připravují bramborák, když přijdou dva muži a odnesou nic nechápajícímu Bohoušovi orchestrion. Vesnice totiž tajně připravuje Bohoušovi velkou oslavu na hasičském bále. Všichni se připravují na slavnostní večer, mnozí chystají originální dárky. Na bál přijede za Evženem i vnuk Slávek. Předseda Mrázek během večera slavnostně oznámí, že Bohouš bude oceněn titulem a obdarován orchestrionem a dalšími dary...

ZDROJ: ČT

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2020
Vrcholem této epizody je vesnický bál a dva   kohouti naparující se okolo jedné slepice. Je   to docela vtipné, i když trochu uřvané.
A pak   mě také rozesmálo, jak se vymýšlel dar nedar   pro Bohouše. Hlavně, aby to nic nestálo:)
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.6.2014
Role Evžena Humla se chystala pro Marvana, ale po   jeho těžké nemoci, roli zdědil Jiří Sovák,   který toho bručouna umí také zahrát. Bohouše   Císaře hraje Josef Kemr, pro všechny herce bylo   filmování, bráno jako dovolená a velká   oddychovka, díky dobrým hercům, skvělému   scénáři, baví díky i režiséru Františku   Filipovi, své diváky i po 40 letech. V tomto   příběhu nastrká do pojistek "   hřebíky", mohou vyhořet a začít od   píky, zachrání tisíce kuřat. Ljuba   Skořepová, která hraje Aranku, po své   divadelní derniéře, při příležitosti oslav   40 let od natočení Chalupářů, národu   sdělila, že viděla, co se dělá s kuřátky,   jak se melou do paštik a od té doby se na kuře   nemůže ani podívat. Bohoušovi se dá za   záchranu tvorečků ocenění " zasloužilý   všeumělec"
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.6.2012
Zasloužilý všeumělec
Josef Kemr, který v minulém díle zachránil   drůbežárnu má dostat čestný titul   Zasloužilého všeumělce, tedy takovou   parafrázi na Zasloužilého umělce. Ani vlastně   nevím, proč stát tato ocenění zrušil,   nejspíš proto, že původně pocházeli ze   Sovětského svazu a po revoluci holt všechno   ruské bylo špatné. I když, mě osobně je to   jedno, do kina bych na film nešel jen kvůli   tomu, že tento herec je vyznamenán naší   republikou :)
Trošku víc prostoru tu dostane i   Jiří Schmitzer, vnuk Jiřího Sováka (myslím   tím filmový vnuk). Ten se po vzoru svého   dědečka, který se snaží pořád získat   Jiřinu Bohdalovou, rozhodne na hasičském bále   také někoho ulovit.
Celkově se mi zdá, že   kvalita dílů mírně, ale opravdu jen lehce   mírně, stoupá, a že jednotlivé scénky   začínají být i vtipné (třeba   předělávání obrazu mě celkem pobavilo). Ale   i přesto, že bych si strašně rád seriál   užíval víc, tak už holt jsem jiná generace   která nemá o chalupaření ani páru a tak   nezbývá než věřit, že dříve se tak lidé   opravdu bavili a odreagovávali...


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sarah Scott Davis

Davis Sarah Scott

Prémie (Premija)

Prémie
Premija

Peníze (I soldi)

Peníze
I soldi

Ludvík Očenášek

Očenášek Ludvík

Naposled navštívené:
Sarah Scott Davis

Davis Sarah Scott

Prémie (Premija)

Prémie
Premija

Peníze (I soldi)

Peníze
I soldi

Ludvík Očenášek

Očenášek Ludvík