Vydat nebo zemřít (1974) [TV epizoda]

Vydat nebo zemřít (Publish or Perish)
72.7 %
 
 

Publish or Perish

Další název: Columbo - Schreib oder stirb

    Žánr: krimi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 70 min.
„Peter Falk ve zmačkaném baloňáku, s věčně nedokouřeným doutníkem, ve své nejslavnější roli samotářského a svérázného detektiva.“
POZOR SPOILER

Riley Greenleaf domlouvá vraždu. Pak se objeví na večírku, dosti veselý. Pohádá se, a zatímco jím najatý vrah Eddie Kane střílí na svou oběť, opilý Riley bourá do jiného auta. Zavražděn je úspěšný autor Allen Mallory.

Columbo ihned odhalí spor o Allenovu knihu a právě proklepává Rileyho, když přichází zpráva, že má alibi. Pochopitelně, také si je pečlivě připravil. Takže Columbo pobíhá kolem a skládá drobnosti do skládačky. Mezitím Riley navštíví Eddieho, nacpe do něj nějaký preparát a vyhazuje jeho byt do povětří. Columbo si nakonec v neděli večer pozve Rileyho, kde mu představí dalšího svědka. Ti dva se dobře znají. Bude to však stačit jako poslední důkaz?  Autor: Pitryx

režie:
Robert Butler
 
 
hraje:
Peter Falk (Poručík Columbo), Jack Cassidy (Riley Greenleaf), Mickey Spillane (Alan Mallory), Mariette Hartley (Ms. McRae), Jacques Aubuchon (Jeffrey Neal), John Davis Chandler (Eddie Kane), Gregory Sierra (Lou D'Allessandro), Alan Fudge (David Chase), Jack Bender (Wolpert), Ted Gehring (bezpečnostní strážce), Lew Palter (Laboratorní technik), George Brenlin (zámečník), Maurice Marsac (Walter), Maryesther Denver (postarší žena), Davis Roberts (Kramer), James Millhollin (postarší muž), James Sikking (policista na úřadě), Paul Shenar (Seržant Young), Vern Rowe (Manažer restaurace), J.S. Johnson (Palmer)
 
 
námět:
Peter S. Fischer
 
 
scénář:
Richard Levinson, William Link
 
 
kamera:
William Cronjager
 
 
hudba:
Billy Goldenberg
 
 
výprava-architekt:
John W. Corso
 
 
střih:
Robert L. Kimble
 
 
dabing:
Dalimil Klapka (Poručík Columbo), Otto Rošetzký (Riley Greenleaf), Otmar Brancuzský (Alan Mallory), Jitka Molavcová (Ms. McRae), Tomáš Juřička (Jeffrey Neal), Mirko Musil (Eddie Kane), Jiří Knot (Lou D'Allessandro)
 
 
producent:
Dean Hargrove, Edward K. Dodds
 
 
režie českého znění:
Iva Valentová (režie českého znění)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.