Judge Hatchett (2000) [TV seriál]

Judge Hatchett
70 %
 
 

Další název: Sudkyňa Hatchettová (SK)

    Země: Spojené státy americké
    Délka: 60 min.
„Mocná soudkyně unikátním způsobem mění lidské životy.“
Televízna šou sudkyne Hatchetttovej je rôznorodým mixom zaujímavých prípadov, týkajúcich sa rodinného práva, procesov s mladistvými a zopár naozaj neobvyklých žalôb. V niektorých prípadoch sa neriešia klasické súdne spory, ale skôr závažné rodinné problémy (napríklad alkoholizmus či drogy), pričom sú tieto kauzy rozoberané podrobne z viacerých uhlov pohľadu, čo veľakrát odhalí neočakávané zvraty...

Najväčším ťahákom a najcharizmatickejšou postavou tejto súdnej šou je nesporne jej hlavná hrdinka, sudkyňa Glenda Hatchettová, ktorá sa vyznačuje kladením dôrazu na komunikáciu a prebudenie súdených, aby prijali zodpovednosť za svoje činy, ako aj vskutku zaujímavým a inovatívnym spôsobom udeľovania trestov a vynášania rozsudkov – nepochybne aj preto, že rozhodne nepatrí k zástancom skostnatených formuliek a trestov, koniec koncov dlhé roky šéfovala jednému z najväčších súdov pre mladistvých v Spojených štátoch amerických! A práve vďaka jej neobvyklému pohľadu na prípady a láskavému, no predsa autoritatívnemu prístupu k obžalovaným i svedkom sa jej televízna súdna šou stala takou úspešnou a divácky obľúbenou!

Sudkyňa Hatchettová je výnimočná i tým, že okrem ponúknutia rozlúsknutia riešeného sporu rada využíva i neobvyklé lekcie „z reálneho života“, ktoré obžalovaným uštedruje (napríklad musia prežiť jednu noc v skutočnom väzení či na ulici), a tiež tým, že sa rada občas aj s odstupom času osobnou návštevou presvedčí, či ten-ktorý jej trest padol na úrodnú pôdu!

Zdroj: Markíza

režie:
Brian Campbell, Ron Halper, John Kearns
 
 
hraje:
Glenda Hatchett (sama sebe - soudkyně), Maya Washington (tanečnice), Kevin Marshall Brady, Tom O'Riordan (sám sebe)
 
 
kamera:
Curt Pair
 
 
výprava-architekt:
Harry Matheu
 
 
střih:
Rosanna Herrick
 
 
zvuk:
Tana Rusitanonta
 
 
výkonný producent:
Michael Rourke
 
 
producent:
Michael Buczkiewicz
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.