Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Kriminálka Anděl

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2015
Když si pomyslím, že   každý z případů je   natočený podle skutečných   případů, tak musím   smeknout. Líbí se mi herci,   kteří jsou neuvěřitelně   realističtí, líbí se mi   zpracování a hlavně,   všechny příběhy jsou pro   mne "uvěřitelné".
fred.appl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Dobrá práce!
Přes prvotní nedůvěru, zda   to u nás vůbec umíme a   zvládneme, pokládám   Kriminálku Anděl za velmi   dobrý počin, a za to   nejlepší, co bylo v tomto   žánru v českých a   moravských luzích natočeno   (a to berte prosím s   nadsázkou, je mi známo, že   mnohé záběry se natáčely   i na Slovensku). Uvěřitelný   scénář, věrohodné   situace, dobře vykreslené   charaktery a kvalitní   obsazení i ve vedlejších   rolích, propracované   situace, stylová kamera,   fešácké tempo a rytmus (i   díky velice chytrému   střihu) bez zbytečných   prostojů. To by stálo za   pokračování, případně   následování.
kachnik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2008
seriál o mravenčí práci   kriminalistů.Kdo to nepozná   a neuvidí tak neuvěří.
Vítečné herecké   obsazení.
Vladajanis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2020
Tedy nevím, co si většina   ostatních komentujících   představuje a požaduje, ale   ve srovnání s různými   americkými krimi seriály je   velice dobrý , plný napětí   a děj má většinou spád,   včetně hereckých výkonů.   Některé negativní   komentáře jsou na dost   nízké úrovni...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2011
Dlouho mě to míjelo, ale po   pár dílech jsem tomu dal   šanci. Ano je to pak porád   stejné a né vždy na 100%   reálné, ale bavilo mě to a   i novější díly mají   úroveň. Lehce nadsazených   80%...
nick4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2008
Po jednom dílu se to dá   těžko hodnotit,ale mě tedy   vůbec neseděl americký   střih seriálu a Stropnický   mi nikdy nepřipadal jako   dobrý herec.Možná až   zbytečný humbuk kolem   dalšího nováckého   seriálu.
ELEONORA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.10.2008
Mně se to líbí,
vůbec mi nevadí, že je to   jak přes kopírák americké   KRIMI. Zatím mne zaujaly   všechny příběhy. Musí to   být vyčerpávající práce,   hledat vrahy. Je dobře, že   je vidět i pozadí této   rutinní práce. Pan   Stropnický je pro mne stále   charismatický. Po shlédnutí   Tobruku je mi mnohem blíže   herec Michal Novotný,   kterého jsem viděla   předtím pouze v jednom   trapném seriálu, myslím,   že se to jmenovalo Redakce.   Anděla jsem si nenechala   ještě ani jednou ujít.   Velmi mi zpříjemňuje   každý pondělní večer.   Není to jako ve starých   českých detektivkách,   které miluji, ale tam   kriminalisté pouze chodí a   většinou kouří a přitom   řeší. Zde je vidět   drastické pozadí   jednotlivých příběhů.   Seriál skvěle zapadá do   dnešní doby násilí.   Nemám, co bych seriálu   vytkla. Po shlédnutí   posledního dílu (15.3.2010)   jsem se rozhodla komentář   upravit. V tomto dílu, třeba   se mi to pouze zdálo, jsem v   některých pasážích   hercům vůbec nerozuměla,   jak rychle drmolili, ale je to   asi jen můj dojem....
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Na tento seriál se vždy   ráda podívám. Příběhy   natočené podle pravdivé   události, což je pro mě   ještě zajímavější.   Pražská "mord   parta", jak jim s oblibou   říkám, mi padla do oka   hned. A musím uznat, že   Stropnickému role vrchního   vyšetřovatele, opravdu   sedla.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.11.2008
Původně jsme k tomuto   počinu tv Nova přistupovala   s nedůvěrou, ale výsledek   mě mile překvapil. Na naše   české poměry je to velmi   slušné, ano kopíruje to   americké CSI seriály, ale   proč ne, např. německou   Kobru 11, to spolehlivě   přëvyšuje. Každá postava   z týmu vyšetřovatelů má   vlastní charakter a výběr   je kvalitní, nejsou to   okoukané tváže, ale zase ne   úplně neznámé. Každý   příběh je uzavřený,   takže když na něco omylem   zapomenu, tak nejsem další   týden zcela mimo. Líbí se   mi M. Taclík - jeho   prupovídky a jak je pojímá,   hraje jakoby truhlíka, ale   má to velmi dobře srovnané   a pak Michal Novotný - velmi   pokročil od dob Redakce.   Později už však šla   kvalita dolů a pod velením   Chýlkové a Adamovské až do   kopru.
Faustka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2010
Kriminálka Anděl je další   z řady zaručeně   "úspěšných"   seriálů televize Nova, něco   na způsob americké CSI,   protože se snaží vyrovnat   zahraniční produkci, nebo   alespoń trochu přiblížit,   ale to se jim samozřejmě   nemůže podařit. Takže zde   v první řadě vidíme práci   vyšetřovatelů a technici   jsou ukázáni jaksi v   pozadí. Jen s obsazením role   hlavního vyšetřovatele   Stropnickým, nebyla moc   dobrá volba určitě by se   našli pro tu roli   vhodnější herci, ale   například Ladislav Frej st.   jako soudní patolog zase   není vůbec špatný. Je to   takový starší ostřílený   šéf pitevních stolů.   Uvidíme co nám v dalších   dílech ještě předvedou.   Nebudu tak krutá, když tohle   téma krimi je mi dost   blízké a dám 7*:-)
miláček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Tak na tohle se dívat   dá-zatím.Nezbývá,než   seriálu popřát,aby se   nestal mnohaletým románem   bez děje.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2012
Aktuální komentář k   seriálu:

Víděl jsem zatím jen   pár dílů a mám k tomu   toto. není dobré natáčet   seriály ve stylu, že se   koupí nějaká licence a pak   se napodobuje originál   zasesením do jiného   prostředí.

Chybí tomu jistá míra   civilnosti. Strohé a   monotónní dialogy herců   vedou k tomu, že není vidět   žádné herectví. Dost na   výkon herců má negativní   vliv špatný scénář.   Nejsou rozlišeny charaktery   jednotlivých postav.
Nelíbí se mi ani práce   kamery a ani to, jak je   prováděn střih. Výsledkem   je nelogický vývoj   jednotlivých příběhů.

Ale plus si   seriál zaslouží za to, že   částečně nahrazuje   nedostatek kriminálního a   detektivního žánru v   domácí tvorbě.
Steve997
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2010
Není to sice nic   závratného, ale při   současné produkci českých   televizních seriálů tento   vychází vítězně s hodně   velkým náskokem. Tváří se   jako americká kriminálka,   což mnozí vidí jako mínus,   ale ono je to možná i trochu   dobře a vlastně proti tomu   nic nemám. Na to, jaké se u   nás v dnešní době   natáčí totálně stupidní   a natahované seriály   (každá televize má ten   svůj), tak tento aspoň není   tak přitažený za vlasy a   dá se celkem v pohodě   sledovat.
Masoks
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2019
Klasická česká kriminálka,   která neurazí ani neosloví.   Musím pochválit skvělou   hudbu Jana P. Muchowa a v   tomhle seriálu mi hodně sedl   Stropnický. Motivy nejsou   ničím originální, ovšem   zpracování je trochu lepší   než klasické české krimi   seriály jak je známe, ale   nemyslete si, že je to zas   taková sláva.
Angelika2808
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.3.2010
Jsem odchovaná radou   Vacátkem, hltala jsem i   majora Zemana a nějak ty   české napodobeniny   amerických Kriminálek Miami   nebo Las Vegas nemusím.   M.Stropnický mi v roli   vrchního policisty vůbec   nesedí, M.Taclíka vidím   pořád (a nechtěně) ve   strašné reklamě   nejmenované finanční   společnosti, D.Švehlík mi   připadá nevýrazný,   zakřiknutý-česká   kriminálka (a proč Anděl?)   mě neoslovila ani druhou   řadou.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.11.2011
Pokus o kriminální seriál v   americkém stylu, ale celé to   působí tak trochu   otřepaně, nudně a svým   způsobem nevěrohodně.
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.7.2018
Naprosto nepovedená snaha o   seriálovou akční krimi,   která se každou sérií   měnila v zoufale nudnou   detektivku. Policisté jsou   sice ztvárněni jako běžní   lidé, ale ve své funkci   naprosto selhávají.   Policejní ´šéfové´ už   jsou mimo mísu úplně.   Všichni tu zkrátka   vypadají, jako by si na   policejní útvar pouze   hráli. Jednotlivé příběhy   jsou málo zpracované a   takřka bez nápadů, a tak ve   velké většině postrádají   zajímavost, atmosféru a   patřičnou dramatičnost. To   i zřejmě způsobilo, že   jsou zbytečně do dané   stopáže natahované. Nápad   natočit západní styl v   českých podmínkách sice   nebyl špatný, ale jak se v   průběhu ukázalo, nebyl to   zrovna šťastný nápad pro   české tvůrce bez   zkušeností.
calibos
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.9.2014
Serial jako takovy neni spatny   dobre pripady dobra dejova   linka to vse nejmin za 8   hvezd.
Ovsem sestrihy   zvuky blikani kamery proste   kopirovani americkych skvaru   si myslim ze je zcela   zbytecne. Za tohle hvezda   1.
No a ted nejslabsi   clanky serialu Stropnicky   nepresvedcil herec neherec   kdyz vytahuje zbran mate   strach ze si ublizi.
Chylkova to byl snad   serialovy omyl jeji ucinkovani   jsem nepochopil.
No a v   poslednim dile jsem zaznamenal   Adamovskou taky nevi kde ma   strop tak doufam ze ji hodne   brzy zastreli a nebude   snizovat kvality uz tak   upadajiciho serialu.
Dawid199
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.5.2009
Tohle je opravdu slabé,   efekty jsou jak z nějákého   amerického krimi seriálu a   na to si právě tento hraje,   ale moc se to nepovedlo......
hledaseniki
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl, tak o   tomhle seriálu nevím tak   úplně co si myslet. Jsou   rozhodně horší seriály,   ale tohle je tak nějak první   pokus o kriminálku, takže to   jim přičítá body, ale   bohužel tento seriál není   tak docela pro mě, i když je   mi jasné, že má určitě   fanoušky.
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Praha není New York ani Miami!
Ač se v poslední době sem   tam na nějakou krimi ráda   podívám, tak tato česká   zcela antioriginální   krimihrůza mi k srdci   rozhodně nepřirostla.
Jak už bylo řečeno,   seriál až příliš   kopíruje americké   kriminálky – od kamery až   po charaktery postav – a to   se, proboha, do českého   prostředí ani trochu   nehodí. Proč tak??? Postavy   jsou bohužel zcela ploché a   bez charismatu (i když mám   tyto herce docela ráda), což   asi nejvíce platí o   rádobycynické postavě   patologa Benkovského jehož   cynismus se kolikrát blíží   spíš ke křeči. Značné   mezery ve zpracování jsou   pak kolikrát až   úsměvné.
Dva body   proto putují za zajímavé   náměty případů, které   však zpracování zcela   pohřbívá spolu s celým   seriálem do beznadějného   podprůměru.
Pokus o   moderní českou krimi   skončil tak naprostým   propadákem.

Tady nejde o to, že by   česká produkce neměla na to   vyrovnat se americkým   seriálům. Myslím, že jde   hlavně o to, že české   prostředí je úplně jiné,   než americké. A z toho je   přeci nutné vycházet. Ne,   že si vezmu americký seriál   a zasadím ho do Prahy,   jistě, že to potom bude   působit směšně. Nechápu.
Honza95
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Parodie
Úplně stupidní seriál   který jednoduše kopíruje   Město Stínů od Markízy a   Kriminálku Miami. Nova umí   natočit skvělé seriály   viz. Soukromé pasti,ale tohle   se jí vážně nepovedlo...
Warrior7
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.10.2010
Kdybychom se raději snažili   produkovat seriály podle   svých zásad než podle   zásad ostatních. Možná by   to pak k něčemu bylo. Takhle   to opravdu žádný český   film nebo seriál nikam   nedotáhne. Zlaté minulé   století...
kolos
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.7.2011
Nova se snaží okopirovat   americké serialy typu CSI NEW   YORK,MIAMI atd.Ale   výsledek?Jenom to herecké   obsazení.Horší herce v   čele se Stropnickym už asi   nemohli najít.Určitě byli   štědře odměněni.
aribary
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.3.2010
Trapný pokus o počeštění   amerických kriminálek od   MIAMI přes Las Vegas,New York   až k Námořní   vyšetřovací službě a   svezení se na vlně těchto   seriálů.Kamera rádoby   akčně katastofální,dialogy   prachbídné a hlavní   detektivové tápající v   jednotlivých rolích díky   mizerným scénářům.A pokud   zde někdo píše,že   M.Stropnický je   charismatický,tak mnohem   větší charizma má moje   míchačka na beton.Stačí   porovnat s radou Vacátkem   nebo majorem Zemanem a jste   hned o několik pater   výš.Tohleto se Nově prostě   tak jako vše poslední dobou   nepovedlo.Pane   generální,ukončete to   trápení a hlavně proboha   nechtějte natočit třetí   řadu.A pokud ano vyžeňte tu   druhořadou hereckou garnituru   a scénáristy a nahraďte je   skutečnými herci a   neříkejte mi že na to Nova   nemá.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih157885minih157885Nová doba ledová (2013) 
100 Degrees Below Zero n
minih44261minih44261Nejkrásnější hádanka (2008) 
Nejkrásnější hádanka n
minih8564minih8564Hospoda (1996) [TV seriál] 
Hospoda n
minih19067minih19067Slunce, seno a pár facek (1989) 
Slunce, seno a pár facek n
minih42905minih42905Apocalypto (2006) 
Apocalypto n
minih15072minih15072Oskar (1991) 
Oscar n
minih68754minih68754Černobílý svět (2011) 
The Help n
minih17288minih17288Přes palubu (1987) 
Overboard n
minih28233minih28233Slepičí úlet (2000) 
Chicken run n
minih43299minih43299Cimrman v říši hudby (2006) [DVD] 
n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

04:45 - 05:15

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Náš venkov (2000) [TV cyklus]

04:35 - 05:00

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

13 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

04:20 - 05:55

38 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190653
Osobností: 698110
Fotografií: 765024
Plakátů: 377242
Obsahů a biografií: 178462

Poslední komentáře

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Slzy slunce (2003)

Slzy slunce
Válečný akční snímek se   skutečně hvězdným   obsazením a navíc s   výrazným přesahem v ději,   který se dotýká tak   zásadních věcí jako je více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Kočičí rvačka (2000) [TV epizoda...

Kočičí rvačka
Díl se rozjíždí   normálně, ale docela to   nabere spád. Red nechce aby   Blbso chodil s Laurie, i Kitty   je proti, ale Kelso to   nevzdává. více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Red úřaduje (2000) [TV epizoda]

Red úřaduje
Tenhle díl má víc prostoru   Red, ale čekal jsem že bude   mít peprnější a   vostřejší hlášky, nakonec   úplně né. Kelso si   začíná zase s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dar Salim

Salim Dar

A komparz k tomu (And The Extra Work)

A komparz k tomu
And The Extra Work

Tenkrát v Kalifornii (Once Upon a Time in Venice)

Tenkrát v Kalifornii
Once Upon a Time in Venice

Daniel Auteuil

Auteuil Daniel

Nejtemnější hodina (Darkest Hour)

Nejtemnější hodina
Darkest Hour

Pierre Niney

Niney Pierre

Naposled navštívené:
Dar Salim

Salim Dar

A komparz k tomu (And The Extra Work)

A komparz k tomu
And The Extra Work

Tenkrát v Kalifornii (Once Upon a Time in Venice)

Tenkrát v Kalifornii
Once Upon a Time in Venice

Daniel Auteuil

Auteuil Daniel

Nejtemnější hodina (Darkest Hour)

Nejtemnější hodina
Darkest Hour

Pierre Niney

Niney Pierre