Pojízdná bomba (2000) [TV epizoda]

Pojízdná bomba (Die rollende Bombe)
40 %
 
 

Die rollende Bombe

    Žánr: dobrodružný / drama
    Země: Spolková republika Německo / Rakousko
    Délka: 45 min.
Pacient Paul Wagner je izolován na pokoji v okresní nemocnici pro duševně narušeného zločince. Má za sebou žhářské útoky na děti. Najednou vytáhne z kovové nohy postele ukrytý zapalovač, kterým si udělá bolestivé zranění, spálí si dlaň ruky. Pak začne křičet, aby na sebe se zraněním upozornil.

Thomas jde nakoupit. Michael, který je stále odkázán na vozíček, čte v novinách burzovní zprávy. Děvčata Lisa a Laura se zamknou v pokoji na patře a hrají si na dámy, k tomu je potřeba rtěnka i voňavka. Ale stane se to, co se nemá stát. Nedopatřením vypukne požár na koberci, začnou křičet o pomoc. Michael se domnívá, že došlo mezi dívkami k hádce, proto hned nereaguje. Později se plazí po schodech, vyrazí dveře, mladá třeštidla zachrání, oheň uhasí a ani si neuvědomuje, že může opět chodit. Pacient Paul Wagner je u lékařky, která mu ošetří ruku. Není hloupá, pochopí, co se stalo. Při odchodu na pokoj Wagner strážníka překvapí ranami do břicha a hlavy, uvolní se z pout, ukradne pistoli a snadno prchá z budovy. Ralf se silně zamiluje do Jenny. Wagner ukradne cisternové auto s benzínem, policie na silnici chystá zátarasy, je požádán Medicopter 117 o pomoc. Zločinec míří na dětskou zotavovnu…  Autor: jarda53

režie:
Thomas Nikel, Peter Welz, Wolfgang Dickmann
 
 
hraje:
Rainer Grenkowitz (doktor Michael Lüdwitz), Serge Falck (záchranář Peter Berger), Manfred Stücklschwaiger (pilot Thomas Wächter), Wolfgang Krewe (záchranář Ralf Staller), Hanno Pöschl (mechanik Max), Roswitha Meyer (doktorka Karin Thalerová), Sabine Petzl (pilotka Biggi Schwerinová), Tom Mikulla (záchranář Enrico Contini), Robinson Reichel (Paul Wagner), Laura Mazzuchelli (Laura Wächterová)
 
 
hudba:
Lothar Scherpe, Carsten Rocker, Sylvester Levay
 
 
vedoucí produkce:
Christian Wolf
 
 
masky:
Andrea Soiron
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.