Policajt (2012) [TV seriál]

Policajt (Copper)
78.6 %
 
 

Copper

    Žánr: historický / krimi / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 42 min.
„Poutavý kriminální seriál odehrávající se v New Yorku roku 1864.“
Poutavý kriminální seriál, odehrávající se v New Yorku šedesátých let 19. století. Kevin Corcoran (Tom Weston-Jones), Američan irského původu a bývalý boxer, se vrací z občanské války. Jeho žena se pohřešuje a dcera je mrtvá. Kevin nastupuje jako policista a hlídkuje v ulicích nechvalně známé newyorské čtvrti Five Points a zároveň se usilovně snaží zjistit pravdu o tom, co se stalo jeho rodině. Pomáhají mu v tom kamarádi z války: vzdorovitý syn bohatého průmyslníka a nadaný afroamerický lékař. Tito tři muži sdílejí tajemství z války, jež spojuje jejich životy navždy.

EPIZODA 1:
17. září 1864. New York se stále vzpamatovává z loňských nepokojů. Ve čtvrti Five Points, nejhorší chudinské čtvrti v zemi, vyšetřuje detektiv Kevin Corcoran z šestého okrsku vraždu mladé dívky, která se odehrála znepokojivě blízko domova. Šetření začíná gradovat, ve snaze najít vraha prohledávají detektivové Corcoran, Francis Maguire, Andrew O’Brien a starý kamarád doktor Matthew Freeman nejen chudinskou čtvrť Five Points, ale i honosná sídla v bohatých částech města.

EPIZODA 2:
21. září 1864. Corcoran získává náskok a informace týkající se ztráty své rodiny. Vytoužená úleva však nepřichází, naopak mu v mysli vytanou další nezodpovězené otázky. Mezitím se pronásledovatelé Annie Reillyové promění v brutální násilníky, ve snaze najít dítě. Corcoran a jeho tým musí vymyslet plán a zajistit jí bezpečí. V honosných sídlech v New Yorku se Robert Morehouse snaží potěšit svého otce Norberta, který si přeje koupit celou čtvrť Five Points.

EPIZODA 3:
26. září 1864. Rasové napětí ve Five Points začíná nebezpečně narůstat - bylo objeveno tělo Ira, jenž byl nejprve lynčován a následně oběšen. Všechny důkazy ukazují na černého pastora, jenže Corcoran má své pochybnosti. Obyvatelé New Yorku chtějí, aby za brutální čin někdo zaplatil, a tak je Corcoran nucen s pomocí doktora Matthewa Freemana probrat jednotlivě každý důkaz. Rodina Morehouseových se snaží na situaci vydělat a vyhlíží parcely ve Five Points, které by se mohly díky panice, jež ve městě vládne uvolnit. Mezitím se pátrání po Corcoranově pohřešované manželce dostane nečekaně do rukou Evy Heissenové a Corcoran o tom nemá nejmenší tušení.

EPIZODA 4:
2. října 1864. Corcoran nachází nový důkaz, který poodhaluje tajemství smrti jeho dcery a zmizení manželky. Během sledování stopy nachází tragickou osobní spojitost s aktuálním vyšetřováním vraždy jedné z nechvalně známých žen z Five Points. Mezitím doktor Matthew Freeman musí čelit svým vlastním problémům - jeho strýc Marcus Freeman, bývalý boxer, totiž využívá jeho přátele, aby se mohl vrátit zpět do ringu.

EPIZODA 5:
11. října 1864. Detektivové Maguire a O’Brien odhalili plán gangu na okradení některých z nejbohatších rodin v New Yorku. Corcoran musí zajistit jejich bezpečnost na luxusní benefiční akci, aniž by narušil soukromí Norberta Morehouse a Elizabeth Haverfordové. Zatímco se policie připravuje na galavečer, Maguire prozrazuje překvapivé rozhodnutí, které mu změní život a pořádně zaskočí O'Briena a Corcorana. Mezitím Marcus Freeman připravuje Jaspera Longfielda na zápas s Irem Jakem McGinnisem. Jak bývalý boxer trénuje svého nového chráněnce, dojde Matthewovi Freemanovi, že Marcus sleduje především své vlastní zájmy.

Zdroj: HBO Europe

režie:
Jeff Woolnough, Ken Girotti, Clark Johnson, Larysa Kondracki
 
 
hraje:
Kevin Ryan (Francis Maguire), Tom Weston-Jones (Kevin Corcoran), Kyle Schmid (Robert Morehouse), Anastasia Griffith (Elizabeth Haverford), Ato Essandoh (Doktor Matthew Freeman), Dylan Taylor (Andrew O'Brien), Kiara Glasco (Annie Reilly / Kate / Maggie Corcoran), Tessa Thompson (Sara Freeman), Franka Potente (Eva Heissen), Ron White (Ciaran Joseph Sullivan), Geordie Johnson (Norbert Morehouseová), Will Bowes (Phinbar Byrnes), David Keeley (Padraic Byrnes), Adrian Griffin (bratr Marehouse), Joanne Boland (Mary Lockwood), Lachlan Murdoch (Adam / operátor telegrafu), Johnny Larocque (Urchin / detektiv), Tanya Fischer (Molly Stuartová), Ryan Allen (Jasper Longfield), Edward Heeley (Dr. Phineas Grimes), Aaron Poole (Robert Cobb Kennedy), Alex Paxton (Ellen Corcoran), Peter Bryant (Marcus Freeman), Matthew Deslippe (John Reilly), Andrew Priestman (Jake McGinnisová), Doug MacLeod (sluha), Ryan Tilley (Irský Tenor), Craig Warnock (Edwards), Lara Jean Chorostecki (Sybil O'Brienová), Matt Burkhart (Milo O'Hearn), Inga Cadranel (Contessa Popadou), James Gilbert (John Wilkes Booth), Rick Roberts (Winfred Haverford), Evan Buliung (Edwin Booth / Joseph Bevell), Andrew Jackson (Junius Brutus Booth), Jim Codrington (Rev. Albin Garland), Geoffrey Antoine (Julis), Ian Matthews (James McMaster), Daniel Kash (Jakob Schwarz), Philip Williams (Mister Sim), Dylan Trowbridge (Jeremiah McLean), Cedric Smith (Liam Burke), Ashley Wright (Brennan Reese), Eli Ham (George), Nick Stojanovic, Peyton Kennedy (Clara Purvisová), Scott Edgecombe (John Hurley), Troy Blundell (major Josiah Rinson)
 
 
scénář:
Tom Fontana, Will Rokos, Kyle Bradstreet, Kevin Deiboldt, Frank Pugliese
 
 
hudba:
Brian Keane
 
 
střih:
David B. Thompson, Mike Lee, Jim Munro
 
 
digitální efekty:
Kyle Boylen
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.