Sněhurka (2009) [TV film]

Sněhurka (Schneewittchen)
52.4 %
 
 

Schneewittchen

Další název: Rozprávky bratov Grimmovcov: Snehulienka

    Žánr: pohádka
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 59 min.
„Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi, kdo je v zemi zdejší nejkrásnější.“
Byla jednou jedna královna, a ta si nic nepřála víc než děťátko. Když se jí však narodila krásná holčička, dlouho si štěstí neužívala. Po její smrti princezničku, která dostala jméno Sněhurka, vychovával král s chůvami, jenž se jednoho dne rozhodl znovu oženit. Nová královna byla nejen krásná, ale také krutá, marnivá a pyšná na svou krásu. Každý den se nechala ujišťovat kouzelným zrcadlem, že právě ona je ta nejkrásnější. Jenže když se ho zeptala po příjezdu na královský hrad, dostalo se jí odpovědi, že je sice krásná, ale v zemi zdejší je mnohem krásnější Sněhurka. S tím se zuřící královna odmítla smířit a přikázala myslivci, aby princezničku odvedl do lesa a zabil. Muž se však nad dívkou slituje, nechá ji uprchnout a Sněhurka najde po dlouhém bloudění úkryt u sedmi trpaslíků, kteří ji přátelsky přijmou a postarají se o ni. Královna pomocí kouzelného zrcadla brzy zjistí, že Sněhurka žije, a rozhodne se ji zničit sama. V přestrojení se vydá na cestu, a přestože trpaslíci Sněhurku střeží, napotřetí se jí podaří dívky pomocí otráveného jablka zbavit. Naštěstí je tu krásný princ, který už dlouho princeznu miluje, a jehož láska dokáže být silnější než smrt.

Zdroj: Nova

režie:
Thomas Freundner
 
 
hraje:
Sonja Kirchberger (královna - zlá macecha), Laura Berlin (Sněhurka), Nicolás Artajo (princ), Jörg Schüttauf (šašek), Jaecki Schwarz (král), Martin Brambach (myslivec), Volker Michalowski (trpaslík Knirps), Karsten Kramer (trpaslík Querx), Michael Markfort (trpaslík Niffel), Peter Luppa (trpaslík Wichtel), Uwe Meyer (trpaslík Gorm), Erwin Bröderbauer (trpaslík Schrat), Manni Laudenbach (trpaslík Quarx), Stefan Linke
 
 
námět:
Jacob Grimm (pohádka "Schneewittchen" z Kinder- und Hausmärchen, 1. díl (1812) - v prvním vydání knihy pod názvem Sneewittchen (Schneeweißchen)), Wilhelm Grimm (pohádka "Schneewittchen" z Kinder- und Hausmärchen, 1. díl (1812) - v prvním vydání knihy pod názvem Sneewittchen (Schneeweißchen))
 
 
scénář:
Andreas Knaup
 
 
kamera:
Patrick Popow
 
 
hudba:
Joachim von Gerndt
 
 
výprava-architekt:
Reinhard Glöde
 
 
kostýmy:
Borjana Semerdžieva
 
 
střih:
Margit Schulz
 
 
zvuk:
Andreas Kaufmann, Hans Kölling
 
 
vedoucí produkce:
Martina Rudolph
 
 
masky:
Heidrun Giessmann, Monika Lienig, Wolfgang Lienig, Klaus Petzold
 
 
asistent režie:
Sherard Jayasuriya, Till Martinsen
 
 
asistent kamery:
Marco Dreckmann, Dominik Roge
 
 
producent:
Ernst Geyer, Hans-Werner Honert, Andreas M. Reinhard, Michael Schmidt
 
 
asistent zvuku:
Lothar Kermann, Timon Krueger
 
 
casting:
Ines Rahn
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.