Strašidla a spol. (1993) [TV seriál]

Strašidla a spol.
35 %
 
 
    Žánr: komedie / rodinný
    Země: Česká republika
    Délka: 20 min., (6 epizod x cca 20 minut)
„Dobrodružství jedné klukovské party s malostranským duchem, při kterém se budete nejen bát, ale i smát.“
Komediální seriál pro děti. Příběh party kluků, žijících na Malé Straně, kteří se seznámí s jedním lokálním strašidlem a zasáhnou tak významně do místního dění.

1. Theo
Parta kluků na vánočním trhu na Kampě vybírá dárky a cestou se zastaví u jednoho malostranského paláce, ze kterého byl právě vyhozen doktor Škubánek, zastupující v Praze zájmy mezinárodního monopolu Mac Burger. Kluci do tajemného paláce vniknou, a tak se seznámí s jeho podivným obyvatelem Theem. Kolem Thea se vrší jedna záhada za druhou, a tak se Čenda, Aleš, Mirek a Bořík rozhodnou, že všechny ty záhady musí rozmotat.

2. Jménem zákona
Mac Burger hodlá v Praze zřídit svou pobočku a k tomu potřebuje právě malostranský palác. Škubánek však informuje o potížích s neznámým vetřelcem a dostane radu - přivést policii. Kluci zpovídají Thea, který zatím tají svoji duchařskou identitu. Přicházejí dva policisté se Škubánkem, ale Theo si s nimi pěkně pohraje a tak policisté prohlásí, že sice mají v popisu práce chránit občany, ale nikoliv bojovat s duchy. Toto kolo zatím děti s Theem vyhrály.

3. Prokletí
Kluci si ještě pořád myslí, že Theo je kouzelník a iluzionista a chtějí, aby je svým trikům naučil. Jenže Theo potvrdí podezření policistů. Ano, je opravdu duch a protože kluci nemohou uvěřit, Theo jim předvede, jak procházet zdí a také svou specialitu - zamrzlíka. A také jim vysvětlí, že duchové, na rozdíl od lidí, zásadně nekradou. V tu chvíli právě z banky vybíhá lupič se svým lupem, a tak Theo použije svoje triky k jeho dopadení.

4. Chrousti na šalvěji
Kluci nesou Theovi kastrůlky s nechutnou stravou, neboť se dozvěděli, že jen tak mohou ducha vysvobodit z jeho zakletí - když pozře jídlo, která mu nechutná. Na Malostranském náměstí je z velkého bouráku pozorují pistolníci Kevin a Joe. S těmi si bude muset poradit Theo, který při tom využije svého zamrzlíka. A kluci si uvědomí, jak moc se jim jeho strašidelné schopnosti mohou hodit...

5. Past
Vypadá to, že velký Mac Burger nehodlá své plány v Praze zrušit, a tak na kluky opět pošle své pistolníky. Těm se tentokrát podaří kluky unést a ukrýt. A tak se Theo musí hodně snažit, aby své malé kamarády vysvobodil.

6. Ať žije Theo
Theo pomocí zamrzlíka pistolníky zneškodní a kluky vysvobodí. Společně se rozhodnou, že z paláce vybudují strašidelný penzion. Theo začne vyjednávat na magistrátu, v čemž mu pomáhají všechna pražská strašidla. Mac Burger, poražen, musí zrušit svoje plány a před odjezdem rozdá své macburgery. Když Theo jeden ochutná, udělá se mu špatně. A je po zakletí - co teď? S pomocí všech ostatních strašidel se ale přece jen kouzelný penzion vybudovat podaří. A Theo s kluky v něm budou mít svůj ráj.

režie:
Jiří Kos
 
 
hraje:
Pavel Zedníček (Theo), Karel Karafiát (Bořík), Jan Antl (Aleš), Michael Hanzal (Mirek), Aleš Eppert (Čenda), Alois Švehlík (táta), Jana Švandová (máma), Petr Nárožný (Mac Burger), Pavel Anděl (JUDr. Škubánek), Lenka Holas Kořínková (sekretářka Dolly), Jiří Patočka (dědeček), Jaroslav Sypal, Iva Janžurová (úřednice), Rudolf Bok (Kevin), Zdeněk Dvořáček (Joe)
 
 
scénář:
Vojtěch Steklač
 
 
kamera:
František Procházka
 
 
hudba:
Zdeněk Švarc (+ hudební režie)
 
 
výprava-architekt:
Drahoslav Nikodém (výtvarník scény)
 
 
kostýmy:
Gabriela Wilhelmová (výtvarnice kostýmů), Mária Hubáčková, Marta Jenčová
 
 
střih:
Ondřej Pechar
 
 
zvuk:
Miroslav Eliáš
 
 
mluví:
Eduard Cupák (vypravěč)
 
 
masky:
Petr Hovorka, Helena Petřinová
 
 
dramaturgie:
Václav Luks
 
 
asistent režie:
Petr Erben
 
 
pomocná režie:
Helena Heribanová
 
 
spolupráce:
Antonín Chundela, Vojtěch Derzsi, Jana Peterková, Galina Šustová
 
 
výprava:
Petr Žerovnický
 
 
vedoucí výroby:
Ivana Jaroschy
 
 
skript:
Jana Rezková
 
 
vedoucí přenosového vozu:
Pavel Losman (přenosové vozy PV 11 a PV 15), Jan Valouch (přenosové vozy PV 11 a PV 15)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.