Straty a nálezy (1975) [TV seriál]

Straty a nálezy
77.3 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 60 min., 5 dilů
„Příběhy z míst, kde jedni poprvé zakřičí, a jiní naposledy vydechnou. Populární slovenský seriál.“
Před Nemocnicí na kraji města byl na Slovensku natočen seriál Straty a nálezy, z nemocničního prostředí, který dopadl vcelku dobře, a stále se občas objevuje na slovenské televizi v reprízách.

Na nemocničním lůžku v nemocnici leží ředitel velkého podniku, který zde leží s vážnou chorobou a myslí si, že už tady dlouho nebude, a proto chce dříve, než odejde, uspořádat poslední věci. Dát do pořádku i své rodinné vztahy, poznat syna, kterého celý život ignoroval a ke kterému se neznal. A druhému synovi, který mu nedělá radost, říci, jestli nezačne slušně, plnohodnotně žít, že ho vydědí.

Vztahy mezi doktory jsou dobře napsány a velice slušně zahrány.
V seriálu si zahrálo množství herců, které rádi vidíme a i po 35ti letech od vzniku, se necháme unášet dějem. Hlavní roli lékaře si zahrál Milan Kňažko. V dalších rolích Vlado Miller, Magda Vašáryová, Juraj Kukura.  Autor: jarda53

režie:
Stanislav Párnický
 
 
hraje:
Milan Kňažko (MUDr. Peter Oberuč), Magda Vášáryová (Naďa), Juraj Kukura (Rudo), Vlado Müller (riaditel), Slávka Budínová (pani Karla), Sylva Turbová (Veronika), Martin Huba (Dr. Krásny), Ladislav Chudík (primár), Jana Plichtová (Julka), Viliam Polónyi (Novák), Olga Zöllnerová (Ružena), Mikuláš Huba (prof. Šťastný), Ján Mistrík (Dežo), Vlado Černý (Miňo), Mária Kráľovičová (Miňova matka), Hana Meličková (Nadina babička), Katarína Orbánová (Táňa), Leopold Haverl (Milanko), Slávo Záhradník (Edo), Vladimír Durdík (správca), Vilma Jamnická (starenka), Adela Gáborová (Magda), Ivan Palúch (Tibor), Zora Kolínska (Soňa), Milada Janderová-Kratochvílová (Jana), Marián Zednikovič (Ičo), Žofia Martišová (Tkáčiková), Naďa Hejná (Petrova starká), Anton Korenči (ved. byt. odb, NV), Petr Čepek (Pavel)
 
 
námět:
Ján Solovič
 
 
scénář:
Ján Solovič
 
 
kamera:
Laco Kraus
 
 
hudba:
Luboš Fišer
 
 
výprava-architekt:
Viliam Gruska
 
 
kostýmy:
Milan Čorba (návrhy kostýmov), Mária Holcbarová
 
 
střih:
Čestmír Církva
 
 
zvuk:
Radomír Kirsch, Bohumír Brunclík (zvukové efekty)
 
 
masky:
Eva Mareková
 
 
dramaturgie:
Jozef Kočí
 
 
pomocná režie:
Juraj Lihosit
 
 
výprava:
Pavol Pavlík
 
 
nahrál:
Filmový symfonický orchestr
 
 
dirigent:
František Belfín
 
 
vedoucí výroby:
Ján Kišš
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.