Úplněk (1994) [TV epizoda]

Úplněk (Vollmond)

Vollmond

    Žánr: krimi / drama
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 47 min.
Blíží se ráno, Měsíc je v úplňku, pro který někteří lidé nemohou spát. Z obchodu Drogerie Borowski zní hlasitá hudba, při které se žena s mužem neustále hádají. Dvě hodiny poté v obchodě vypukne požár s následným výbuchem. Je nalezena ohořelá mrtvola ženy, jde zřejmě o prodavačku Keanovou. Majitel obchodu se dostává do svízelné situace, doufal, že nový obchod vybuduje z pojistky, kterou vyplatí pojišťovna, ale nedostane nic, protože byla nalezena mrtvola a jde asi o úmyslné založení požáru.

Paul Borowski žije v bytě se svou ženou Erikou, která je odkázána na vozíček. Jeden pokoj pronajímal své prodavačce Keanové. Všichni se shodnou, že Keanová se před smrtí hádala s Monettim, který ji nazval děvkou a poté odjel, možná na Korsiku, odkud pochází. Borowski má doma návštěvu, přišli vymahači dluhů, protože dlužil lichváři 150 tisíc marek plus úrok. Státní zástupkyně Charlotte Glaserová navštíví paní Borowski a získá ji pro vypovídání u soudu.

Vrah dostal doživotí, ale trestu se vyhnul, potrestal se sám...  Autor: jarda53

režie:
Sabine Eckhard
 
 
hraje:
Matthias Bullach (kriminální komisař Mike Eschenbach), Wolfgang Bathke (vrchní kriminální komisař Stefan Kehler), Britta Schmeling (státní zástupkyně Charlotte Glaserová), Henry van Lyck (Gerhart Lotze), Raimund Gensel (Paul Borowski), Sabina Trooger (Erika Borowski), Klaus Schindler (soudní lékař dr. Duhler), Gilles Gavois (Alain Monetti), Bodo Wolf (předsedající soudce), Bernhard Leute (právník)
 
 
scénář:
Andreas Föhr, Thomas Letocha
 
 
kamera:
Ciro Cappellari
 
 
hudba:
Wilhelm Stegmeier
 
 
výprava-architekt:
Georg Kranz, Falk Raatzke
 
 
kostýmy:
Martina Teepe
 
 
střih:
Wolfram Kohler
 
 
zvuk:
Frieder Glöckner
 
 
masky:
Valeska Schnitthelm, Susanne Kasper
 
 
dramaturgie:
Harald Vock
 
 
asistent režie:
René Bosman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.