Zamilovaná (2000) [TV seriál]

Zamilovaná (Pobre diabla)
48.2 %
 
 

Pobre diabla

    Žánr: telenovela / romantický
    Země: Peru
    Délka: 44 min., 180 epizod x 44 minut
Mladičká prodavačka kávy Fiorela se setkává se smutným mužem středních let. Je jím tiskový magnát Andres Mejía – Guzmán, která se právě dozvěděl, že mu zbývají maximálně tři měsíce života. Má mozkový nádor. Po setkání s mladou, vitální dívkou se Andres rozhodne vychutnat si maximálně svůj poslední čas a požádá Fiorelu o ruku. Náhlý sňatek velmi překvapí dívčiny rodiče, ovšem snoubencův pohádkový majetek obměkčí jejich srdce. Zamilovaný pár odjíždí na svatební cestu do Říma. Andres ukrývá tajemství. Fiorela neví, že jako poblouzněný mladíček měl poměr se služebnou Caridad a z tohoto vztahu vzešel stejnojmenný syn Andres, s nímž se však otec nestýká. Po návratu má Andres v plánu představit Fiorelu své matce Robertě a sourozencům. Po návratu se Fiorela s manželem vypraví do jeho domu, on však vzápětí umírá. Šokovaná dívka netušila nic o manželově nemoci, náhle se ocitá sama proti tchýni a manželově rodině, všichni jí dávají za vinu Andresovu smrt, nenávist okořeněné zlobnou žárlivostí jí dává pocítit Rebeca, bývalá Andresova milenka.

Fiorelin život se otočí o 360 stupňů. Ač se Mejía – Guzmánovi snaží sňatek zpochybnit, je platný a Fiorela se stává dědičkou Andresova majetku. Při čtení závěti vychází najevo skutečnost, že je zde pokračovatel otcova jména – Andres Mejía – Guzmán, syn Caridad. Fiorela se posléze i se svými rodiči nastěhuje do manželova domu, přebírá také podíl v rodinné firmě, kterou je prestižní vydavatelství. Zde čelí útokům Rebecy, která se spolčí s Robertou a obě ženy pomstychtivě vymýšlí zákeřný plán, jak zničit Fiorelu a Andrese. Oba mladí lidé jsou označováni ostatními jako „dědicové“. Vzájemně mezi sebou cítí averzi, avšak posléze dochází k jejich milostnému sblížení. Andres ml. se však zmítá mezi Fiorelou, do níž se zamiloval, dále mezi matkou Caridad, která Fiorelu nenávidí, a v neposlední řadě padá do osidel intrikánky Rebecy. Rebeca vymýšlí ďábelský plán, jak zlikvidovat Fiorelu a dosadit samu sebe na místo manželky Mejíi – Guzmána. V cestě jí stojí také Fiorelin syn, který vzejde ze vztahu s Andresem ml. Fiorele se však podaří těhotenství utajit a ona i její nejbližší vydávají chlapečka za adoptovaného. Rebeca ve své nenávisti tahá za nitky osudů i dalších postav. Její obětí se stává Sandra, Fiorelina přítelkyně, s níž se Fiorela potká v tu noc, kdy její manžel zemřel. Sandra se stává obětí Rebečina vydírání, Rebeca dívku používá jako nástroj své pomsty. Sandra umírá a její smrt Fiorelu bolestně zasáhne. Sebere všechny síly a rozhodne se čelit svým nepřátelům a bojovat za Andresovu lásku. Na světlo vychází mnoho nových skutečností – Andres st. měl ještě jednoho syna, Pichóna, jehož velkou láskou byla právě tragicky zesnulá Sandra.

Pichónova matka se jmenuje Soledad a také ona brání svého syna. Není však matkou biologickou, kterou je jistá Elvíra, jež též byla v minulosti milenkou Andrese staršího. Pichón se zmítá mezi synovskými city k oběma ženám, které ho jako matky stejně milují. Komplikované a propletené rodinné vztahy se mísí i s osudy Andresových sester – Pauly a Patricie. Patriciin manžel je zdánlivě vážený muž, ve skutečnosti však člověk neštící se překročit jakoukoliv hranici. Paulin manžel je pro změnu opilec a povaleč, který svou ženu fyzicky napadá i v době jejího těhotenství. Aby všichni aktéři příběhu docílili svého skutečného štěstí, je třeba rozplést velmi komplikované klubko osudu. Na jeho konci je potrestáno přítomné zlo a i přísná tchýně Roberta pochopí, že Rebeca je člověk plný zloby a nenávisti. Je to právě podpora této navenek odměřené paní, která pomůže hrdinům přemoci veškeré nástrahy a dojít vytouženého štěstí.  Autor: Hortensie

režie:
Rubén Gerbasi
 
 
hraje:
Angie Cepeda (Fiorella Morelli Flores de Mejía-Guzmán), Salvador del Solar (Andrés Mejía Guzmán ml.), Arnaldo André (Andrés Mejía Guzmán st.), Martha Figueroa (Patricia Mejía-Guzmán de Hernández-Marín), Katia Condos (Paula Mejía Guzmán), Santiago Magill (Christian Mejía Guzmán), Vanessa Saba (Rebeca Montenegro), Javier Valdés (César Barrios), Julián Legaspi (Luis Alberto Miller De Las Casas), Carlos Victoria (Óscar Sandoval), Gianfranco Brero (Dr. Octavio Tapia), Rossana Fernández Maldonado (Sandra Palacios), Sergio Galliani (Garabán), María Angélica Vega (Bárbara Matos), Bruno Odar (Mario Paredes), José Luis Ruiz (Joaquín 'Quino' Vallejo), Haydeé Cáceres (Rufina Pérez), Maricielo Effio (Ofelia Cáceres), Caroline Aguilar (Nancy), Gabriel Anselmi (José 'Pichón' Guillén), Silvana Arias (Carmen), Mari Pili Barreda (Niní), Ernesto Cabrejos (Antonio Jiménez), Pilar Delgado (Frances), Carlos Mesta (major Juan Márquez), Gean Piero Mubarak (Carlos 'Carlitos' Hernández-Marín Mejía-Guzmán), Betina Oneto (Soledad Guillén), Ebelín Ortiz (Norma Gutiérrez), Lucía Oxenford (Patricia 'Paty' Hernández-Marín Mejía-Guzmán), Norka Ramírez (Alicia), Cecilia Rechkemmer (Silvana), Angelita Velásquez (Mercedes 'Meche' Farfán), Erika Villalobos (Karina Linares), Teddy Guzmán (Caridad López), Camucha Negrete (Chabuca Flores de Morelli), Ricardo Fernández (Luciano Morelli), Hernán Romero (Diego Hernández Marín), Élide Brero (Amparo 'Amparito' González), Elvira De La Puente (Elvira Moncayo), María Cristina Lozada (Roberta Sancho-D'Ávila, vdova po Mejía-Guzmánovi), Carlos Alcántara (Ramón Pedraza), Flor de María Andrade (moudrá žena), Antonio Arrué, Gabriela Bilotti (Dr. Ana María Torreblanca), Eleana Carrión (Ángela), Jesús Delaveaux (Dr. Orzábal), Javier Delgiudice, Tatiana Espinoza (Ernestina), Ramón García (Gaspar 'Chato'), Carlos Gassols (doktor), Willy Gutiérrez (Jorge Uribe), Miguel Medina (Malandro), Fernando Petong (Bermúdez), Jorge Rodríguez Paz, Gilberto Torres (Chaveta)
 
 
námět:
Delia Fiallo, Alberto Migré
 
 
scénář:
Luis Felipe Alvarado, Ximena Suárez
 
 
kamera:
Rafael Ruiz
 
 
hudba:
Jorge Tafur
 
 
kostýmy:
María Lucía Carrillo
 
 
střih:
Giancarlo Paz
 
 
zvuk:
Armando Elías, Manuel Oxenford, Eugenio Prado, Iván Torres, Eusebio Valdez
 
 
dabing:
Tereza Bebarová (Fiorella Morelli Flores de Mejía-Guzmán), Jiří Bábek (Andrés Mejía Guzmán ml.), Jiří Štěpnička (Andrés Mejía Guzmán st.), Zbyšek Pantůček (César Barrios), Ivana Milbachová (Rebeca Montenegro), Magda Reifová (Sandra Palacios), Milena Dvorská (Caridad López), Jaroslava Obermaierová (Chabuca Flores de Morelliová), Michal Pavlata (Luciano Morelli), René Slováčková (Paula Mejia Guzmánová), Zdeněk Hruška (Christian Mejia Guzmán), Martina Hudečková (Patricia Mejia Guzmánová), Jiří Kvasnička (Diego Hernandez), Dana Syslová (Roberta Mejia Guzmánová), Eva Spoustová (Mercede Farfánová), Marcela Nohýnková (Rufina), Jitka Moučková (Ofelia), Alena Vránová (Amparito), Markéta Zárubová (Norma), Jiří Valšuba (Luis Alberto), Lucie Kožinová (Frances), Libor Bouček (Pichón), Ivan Vyskočil (Joaquin), Jana Walterová (Soledad), Kateřina Petrová (Karina), Julie Alexandridisová (Patty), Hana Krtičková (Ofelia / Ernestina), Ludmila Molínová-Zábršová (Amparito), Apolena Veldová (Barbara), Zdeněk Košata, Valerie Zawadská, Jiří Prager, Tomáš Juřička, Roman Hájek, Lucie Svobodová, Zuzana Vejvodová, Václav Mareš, Jaroslav Horák, Pavel Dytrt
 
 
masky:
Esther Castillo, Tula Espinoza, Italo Saldaña
 
 
producent:
José Enrique Crousillat, Malú Crousillat, Carla Delfino
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.