Želvy Ninja (1987) [TV seriál]

Želvy Ninja (Teenage Mutant Ninja Turtles)
79 %
 
 

Teenage Mutant Ninja Turtles

Další název: Ninja Korytnačky (SK)

    Žánr: animovaný / akční / sci-fi / komedie / rodinný
    Země: Spojené státy americké / Japonsko
    Délka: 30 min., 193 dílů, od 7 let
„Želvy Ninja - kdo by je neznal? Ovládají bojová umění a zachraňují celý svět!“
Želví animovaný seriál se stal doslova legendou a nyní konečně přichází na DVD! Donatello, Leonardo, Michelangelo a Raphael – čtyři naprosto originální želváci, kteří zmutovali do lidské velikosti. Jsou navíc v pubertě, takže všechno kolem sebe berou s pořádnou měrou nadsázky a s humorem. Šéfem celé této podivné party je Leonardo, který to umí s katany, pak je to Donatello, jenž zase ovládá boj se zbraní BO a mimo jiné je vědeckotechnickým géniem. Další dva ninjové se jmenují Michaelangelo (expert s nunčaky) a Raphael (expert s dýkami saie). Bojové schopnosti jim předal jejich mistr Tříska, moudrý bojovník, skrývající své schopnosti pod stařeckou podobou krysy. Jejich lidským společníkem je pak reportérka April O'Neillová. A všichni společně mají jedinou náplň – bojovat za každých okolností se zločinem.

režie:
Jošikacu Kasai, Susan Blu (hlasová režie), Mike Stuart
 
 
námět:
Kevin Eastman, Peter Laird
 
 
scénář:
David Wise, Fred Wolf, Michael Reaves, Francis Moss, Misty Stewart-Taggart
 
 
hudba:
Dennis C. Brown, Chuck Lorre
 
 
střih:
Rick Hinson
 
 
zvuk:
Cecil Broughton, Patty Grives, Robert Thirlwell
 
 
výtvarník:
Swinton O. Scott III, Roy Allen Smith
 
 
dabing:
Ladislav Běhůnek (Leonardo (1. dabing)), Karel Mišurec (Donatello (1. dabing)), Zdeněk Dvořák (Raphaelo (1. dabing)), Zdeněk Bureš (Michelangelo (1. dabing)), Jiří Brož (Tříska/Hamato Joši (1. dabing)), Libuše Kafková (April O'Neilová (1. dabing)), Zdeněk Junák (Trhač/Oroku Saki (Shreder) 1. dabing), Jaroslav Kuneš (Krang (1. dabing)), Jaroslav Dufek (Rocksteady), Rudolf Kokeš (Bebop), Jiří Tomek (Baxter Stockman), Ladislav Cigánek (Vernon), Eva Daňková (Irma), Přemysl Přichystal (Casey Jones), Zuzana Slavíková (Princezna Melory), Drahomíra Kočová (Neutrin Zack), Maxmilián Hornyš (Mistr Dojo), Otakar Vážanský (Profesor), Rostislav Landsman (dramaturgie), Jindřich Stožický (režie českého znění + zvuk), Milan Horský
 
 
mluví:
Cam Clarke (Leonardo), Barry Gordon (Donatello), Rob Paulsen (Raphaelo), Townsend Coleman (Michelangelo), Peter Renaday (Tříska/Hamato Yoshi), Renae Jacobs (April O'Neilová), James Avery (Trhač/Oroku Saki (Shreder)), Pat Fraley (Krang), Susan Blu (Zwerk), Monique Thierry (francouzská verze)
 
 
animace:
Bob Zamboni, Andrew Gentle, Mik Casey, Mike Stuart
 
 
výkonný producent:
Mark Freedman
 
 
producent:
Andy Luckey, Fred Wolf, Walt Kubiak
 
 
casting:
Stu Rosen
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.