Znuděný k smrti (2009) [TV seriál]

Znuděný k smrti (Bored to Death)
76 %
 
 

Bored to Death

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 29 min.
„Příběhy newyorského spisovatele, romantika a rádoby soukromého detektiva...“
Hrdina komediálního seriálu z produkce HBO je třicátník Jonathan Ames, spisovatel z Brooklynu, který bolestně prožívá rozchod s přítelkyní, má problémy s alkoholem a nedaří se mu napsat další román. Než by čelil realitě, raději se noří do svých fantazií a předstírá, že je soukromý detektiv jako vystřižený z románů svých oblíbených autorů Dashiella Hammetta a Raymonda Chandlera. A protože se chce stát hrdinou a mužem činu, ujímá se řady případů, které řeší s větším či menším úspěchem.
Seriál byl natočen podle povídek skutečného Jonathana Amese, který dal fiktivnímu spisovateli své jméno, v hlavní roli uvidíme Jasona Schwartzmana (Darjeeling s ručením omezeným), jeho šéfa a vydavatele George Christophera ztělesnil Ted Danson a Jonathanova nejlepšího kamaráda, knižního ilustrátora Ray Huestona, hraje Zach Galifianakis.

režie:
Paul Feig, Alan Taylor, Tristram Shapeero
 
 
hraje:
Jason Schwartzman (Jonathan Ames), Zach Galifianakis (Ray Hueston), Ted Danson (George Christopher), Heather Burns ( Leah), Olivia Thirlby (Suzanne), Bebe Neuwirth (Caroline Taylorová), Oliver Platt (Richard Antrem), Jenny Slate (Stella), Trieste Kelly Dunn (Sophia), Laila Robins (Priscilla), Vanessa Ray (Claudia), Marci Fine, Jack O'Connell (Sal Vitale), John Hodgman (Louis Green), Jenna Jolley (Susan)
 
 
námět:
Jonathan Ames
 
 
scénář:
Tami Sagher, Jonathan Ames, Donick Cary, Martin Gero
 
 
kamera:
Vanja Černjul
 
 
hudba:
Stephen Ulrich
 
 
střih:
Ken Eluto, Meg Reticker, Malcolm Jamieson
 
 
dabing:
Petra Jindrová (Dialogy)
 
 
zvláštní efekty:
Phillip Beck
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.