Právě teď | 05:00 | 12:00 | 16:00 | 20:00 | 00:00 | Celý den | TV tip: Doodleboo (2014) [TV seriál] | Další TV tipy > |
TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
05:04
Daniela (11)
Daniela Hernandez se narodila v Mexiku. Její otec je uznávaný mexický básník a spisovatel, ale v Dan... Daniela Hernandez se narodila v Mexiku. Její otec je uznávaný mexický básník a spisovatel, ale v Daniele se stejně silně projevují i maďarské kořeny zděděné po mamince. Ve světě se proslavila jako tanečnice, ale už méně je o ní známo, že v rodném domě, jehož pohostinnost je právem proslulá široko daleko, se spolu s matkou – a většinou vysloveně od ní – vždy s chutí učila vnikat do tajů svérázné kulinářské palety své středoamerické vlasti a přípravy legendárních mexických jídel. Daniela teď naštěstí vyučuje v jedné maďarské taneční škole, a tak máme možnost seznámit se prostřednictvím její strhující, temperamentní osobnosti s neméně temperamentní mexickou kuchyní a pestrostí jejích receptů. Nemyslete si, že stačí znát jen quesadillu, enchiladu, taco a tortillu! V našem pořadu, podbarveném ohnivými rytmy, budete moci nahlédnout nejen pod mexické pokličky, ale i do kulturního pozadí této svérázné gastronomické říše, tvořeného bohatou plejádou tradic, lidových zvyků a svátků.Olé! 05:30
Bytová restaurace (4)
Bytová restaurace je místo, kde se z času na čas v bytě otevře opravdová restaurace, přicházejí sem ... Bytová restaurace je místo, kde se z času na čas v bytě otevře opravdová restaurace, přicházejí sem lidi, kteří se odněkud dozvěděli o této možnosti, sní svou večeři, zaplatí a odejdou. Poté se restaurace promění znovu v kvartýr. Je třeba vědět, že počet míst je konečný a kvůli velkému zájmu si musí hosté rezervovat místa předem. Žofi, Tomi a Marci rádi vaří, ale nejsou profesionálními kuchaři. Všichni tři se zabývají něčím jiným, z čehož vyplývá, že jsou někdy nejistí, hodně experimentují a zkoušejí. To ale není znát na jejich pokrmech, protože se vždycky usilují o to, aby se za své meni nemuseli nikde stydět. Pokaždé si oni sami vymyslí téma pro večeři, kalkulují, porovnávají, posílají pozvánky svým známým. Samozřejmě, i na nápoje kladou obrovský důraz, takže výsledkem je pokaždé jedno chutné, lahodné meni, které lze i v domácích podmínkách velice snadno připravit. A na které budou všichni členové náhodně sestavené společnosti dlouho a rádi vzpomínat. 06:00
Piknik (3)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,... Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”. 06:15
Vysloužil jsem si… (3)
Šedý skot, bagoun, ovce racka, perlička … Copak to všechno asi je? Zvířata chovaná od nepaměti na úz... Šedý skot, bagoun, ovce racka, perlička … Copak to všechno asi je? Zvířata chovaná od nepaměti na území dnešního Maďarska. A jejich maso je pochutinou přicházející poslední dobou stále výrazněji do módy! Tento seriál nás seznámí se základními vlastnostmi daného živočišného druhu, s prostředím, ve kterém žije, s jeho specifickými rysy, s nejdůležitějšími údaji spojenými s jeho chovem a potravinářským zpracováním, dozvíme se, kde v sobě skrývá to nejchutnější masíčko. Zeptáme se odborníků, v čem se tato zvířata liší od svých blízkých příbuzných. Proč má šedý skot chovaný zastudena maso jiné chuti, než jaké dávají skvrnití jedinci běžného tura domácího, rozšířeného v Maďarsku až později? Na tyto a mnohé jiné otázky u nás dostanete odpověď. Zlatým hřebem každého dílu bude vaření dvou jídel. Jedno z nich bude tradiční, zatímco druhé dostane trochu nevšední a modernější ráz, i když k oběma kuchař pochopitelně použije maso zvířete, jemuž bude aktuální díl seriálu věnován. Vysloužil jsem si… co vlastně? To zjistíte, když budete sledovat naše vysílání! 06:30
Těstovinová vášeň (19)
Centrální rekvizitou pořadu Pasta Mania je mobilní těstovinový bar, který projíždí celým územím maďa... Centrální rekvizitou pořadu Pasta Mania je mobilní těstovinový bar, který projíždí celým územím maďarského státu, aby na nejrůznějších, někdy i dosti neobvyklých místech nabízel stravu vynikající kvality, jak se na správné vozítko street food sluší a patří. Úlohy moderátorky se zhostila Fruzsina Marenec, která má k ruce dva pomocníky. Jedním je mistr kuchař Gábor Proksa a druhým Jani Jancsa, blogger píšící o gastronomii. Oba divákům střídavě doporučují jídla z těstovin, jedno lepší než druhé. Proto dostal seriál název Pasta Mánia. Vše, co se tu nabízí, má v sobě něco neobvyklého, ale základem každého receptu jsou domácí těstoviny nejrůznějších forem. Uvedená “neobvyklost” se může popřípadě projevit i v přiostřených nebo naopak dietních variantách jednotlivých pokrmů. 06:45
Gastroblogeři (9)
V tomto seriálu se seznámíme s psavci, kteří jsou sice velice populární, ale málokdo zná jejich tvář... V tomto seriálu se seznámíme s psavci, kteří jsou sice velice populární, ale málokdo zná jejich tvář. Píší gastronomické blogy, a tak jim říkejme gastroblogeři. V dnešním Maďarsku existuje spousta webových stránek, které čtou denně desetitisíce lidí, a přesto nikdo z nich nezná autory článků a vynikajících receptů, jež jsou na nich pravidelně uveřejňovány. V našem pořadu se s nimi seznámíte, uvidíte, jak žijí a jak vaří. Pro začátek několik jmen: Chili a Vanília (Vanilka), Fűszer (Koření) a Lélek (Duše), Dolce Vita, Malackaraj (Selečí kotleta). |
05:00
Green Team II (61)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice... Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl. 05:15
Green Team II (62)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice... Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl. 05:30
Naše malé městečko (5)
Opět nový seriál na programu televizní stanice deko! Osmidílný pořad Naše malé městečko je televizní... Opět nový seriál na programu televizní stanice deko! Osmidílný pořad Naše malé městečko je televizní variantou urbanistické hry, ve které mezi sebou soutěží dvě družstva: jedno „laické“ složené z „civilních“ místních obyvatel a jedno „profesionální“, jehož členové z valné většiny pocházejí z hlavního města. Jde o to, které družstvo přijde s lepšími nápady, jak zkvalitnit a zpříjemnit život v určitém městě. V pořadu nám oba týmy předestřou své plány a představy a dozvíme se, kdo by jak zlepšil nebo znovu navrhl směr územního rozvoje dané lokality. Stanovený hrací čas je 48 hodin, tedy dva dny jsoucí po sobě, a každému družstvu je určena jedna městská část, ve které se snaží co nejlépe vyřešit soutěžní úkol. Soutěžící nejprve zmapují „místo činu“, sbírají informace a ptají se náhodných kolemjdoucích na jejich názor ohledně zadaného území nebo budovy, plánují, kreslí projekty a debatují o nich. Na konci druhého dne každý tým vypracuje funkční plán, který pak musí veřejně obhájit na radnici. O vítězném týmu rozhoduje pětičlenná porota složená z členů, kteří danou lokalitu dobře znají – ze starosty města, z ředitelů místních institucí, z jedné místní celebrity a ze statutárního zástupce nějaké místní občanské iniciativy. Místní obyvatelé, které pojí silné citové pouto k místu jejich bydliště, se snaží v této soutěži kreativně vyřešit budoucnost určité městské části. Hra má dvojí účel: jednak dostanou členové městského zastupitelstva přímo od obyvatel neotřelé nápady, a to v rámci dialogu, jehož prospěšnost tak mohou všichni zúčastnění zažít na vlastní kůži. A jednak přiměje samotné obyvatele, aby se zamysleli nad možnostmi, výhodami a problémy svého města, přičemž se jim potvrdí, že i oni mohou přispět k jeho rozvoji a mohou být aktivními účastníky územního plánování v místě, které je jejich domovem. |
Sandhya - svetlo môjho života
Další díl/opakování: Romant. seriál India (2011-2014). Ženy z rodu Gilmorovcov
Další díl/opakování: Rodinný seriál USA (2001-2002). |
||
TV Paprika
08:00
Mlýnek na recepty (83)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ... Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné... 08:15
Mlýnek na recepty (84)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ... Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné... 09:05
Slavní v maléru II (19)
Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za ... Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za hranice a do bláznivé soutěže TV Paprika zapojíme také osobnosti ze světa rumunských, českých a slovenských celebrit. Hra bude nyní ještě napínavější, protože vítězové získají hodnotné dárky, ale neméně nápadité budou i ceny rozdávané pro útěchu těm, kteří nevyhráli. Pravidla soutěže zůstávají stejná: dvojice slavných má dvacet minut na to, aby podle instrukcí moderátora uvařila předváděný pokrm. Maďarské soutěžící vezme „pod svá křídla“ jako zkušený moderátor Róbert Bede, rumunské celebrity dostane na povel šaramantní Antonio Passarelli, zatímco o české a slovenské hosty se postará šikovný mistr kuchař Laci Hornáček. Za každou zemi bude v pořadu zasedat dvoučlenná odborná porota, kterou tvoří gastronomičtí žurnalisté, šéfkuchaři, případně blogeři zabývající se kulinářskými tématy. Ti budou hodnotit výkony soutěžících, rozhodnou o tom, který hlavní chod jim chutná lépe a kdo půjde umývat nádobí. 09:30
Když dva dělají totéž… (3)
Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronom... Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronomický experiment. Řekli si, že vyzkoušejí, jak budou chutnat starobylá jídla připravovaná přesně podle autentických receptů z dávných kuchařských knih. Dějištěm vaření a natáčení je Skanzen (Muzeum lidové architektury) v Szentendre, malebném městečku poblíž Budapešti, přesněji řečeno tamější selská kuchyně a stodola. Kuchyňské prostředí si zamluvil Róbert Bede, aby tu mezi měděnými kotlíky a kameninovými hrnci a ve společnosti pravé venkovské pece mohl soustředěně studovat a přetvářet ve skutečné pokrmy dobové receptury. Nedalekou stodolu obsadil Zsolt Serényi, který si v ní vybudoval moderní kuchyni, se všemi dnešními prostředky, náčiním a surovinami. Ovšem zatímco se Róbert Bede slovo od slova přesně držel receptů sepsaných před dvěma sty lety, jeho kolega Serényi používal starodávné texty volně, spíše jen jako zdroj inspirace: jednotlivé pokrmy se snažil modernizovat, kde uznal za vhodné, tam je zjednodušil, jinde zase mírně doplnil. Ačkoliv jsme se v dětství všichni naučili, že jídlo není na hraní, v tomto případě vznikla z pokusů našich dvou kuchařů zajímavá hra – když si s recepty a kombinacemi rozličných chutí zahrávají erudovaní mistři svého oboru, snad to tolik nevadí... Robi složitě bádá v záznamech z dějin gastronomie, zatímco Sera umělecky dotváří, vykládá si recepty po svém, a kde je třeba, postupuje zcela novátorsky. A televizní divák, který je sleduje, může sám zauvažovat, zda bude experimentovat s nimi, zda se také vydá na cestu do minulosti, nebo zůstane u svého oblíbeného a osvědčeného jdelníčku. 09:45
A la Mode (3)
Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářs... Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářsku? Jaké může být kuře á la Dubarry nebo koleno na způsob paní pekařky? Na jídelních lístcích se vyskytuje spousta výrazů, o kterých si myslíme, že by se slušelo je znát, ale obyčejný člověk při jejich čtení v restauraci často znejistí. Mnoha lidem připadá trapné ptát se na jejich význam číšníka, a tak si raději na taková „podivná” jídla nechají zajít chuť. Vy ale buďte jiní! Noblesní názvy (a vynikající chuti, které se za nimi skrývají) si snadno trvale zapamatujete s pomocí našich pozoruhodných příběhů, z nichž se poučíte, s kterou historickou érou, případně osobností – ať už skutečnou nebo smyšlenou – si máte to které jídlo spojovat. Může se ovšem také ukázat, že nabubřelý název byl a je pouze improvizovaným výplodem kuchařovy fantázie. A aby výuka exotických výrazů byla opravdu názorná, Zoltán Magos, známý televizní kuchař TV Paprika nám pochoutky s nimi spojené jednu po druhé uvaří. Díky tomu se ve všech těch jídlech a s podivně znějícími názvy a tajemstvích jejich přípravy brzy vyznají i „vizuální typy”. 10:00
Mléčná dráha (11)
TV Paprika začíná vysílat nový seriál, jenž asi zaplní citelnou mezeru, protože jde konečně o pořad ... TV Paprika začíná vysílat nový seriál, jenž asi zaplní citelnou mezeru, protože jde konečně o pořad věnovaný speciálně mléčným výrobkům a možnostem jejich použití, které uvádí mimo jiné i ve formě receptů. V první části tohoto seriálu (Mléčná dráha) bude Róbert Bede, mistr kuchař stanice TV Paprika, navštěvovat v závislosti na právě přetřásaném tématu kombináty, manufaktury, případně rodinné podniky na zpracování mléka, aby divákům předvedl nějakou místní specialitu – například sýr, jogurt či máslo – a její výrobu. Mistr kuchař si potom přizve experta, s jehož pomocí pohovoří o vybraném produktu, respektive o procesu jeho vzniku, jeho fyziologických účincích a oblastech použití, velmi podrobně. Diváci se tak dozvědí, jestli je UHT skutečně totéž, co mléko, jaký je rozdíl mezi klasickým máslem, máslovým krémem a margarínem a v čem se od sebe liší různé druhy tvarohů (z ovčího, kozího nebo kravského mléka), když pomineme, že každé mléko pochází od jiného zvířete. Na konci každého dílu překvapí Róbert Bede diváky pokrmem, k jehož přípravě je jako základ nejvhodnější právě probíraný mléčný výrobek. Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby. 10:15
Recepty z Mléčné dráhy (11)
Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčel... Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby. 10:30
Daniela (12)
Daniela Hernandez se narodila v Mexiku. Její otec je uznávaný mexický básník a spisovatel, ale v Dan... Daniela Hernandez se narodila v Mexiku. Její otec je uznávaný mexický básník a spisovatel, ale v Daniele se stejně silně projevují i maďarské kořeny zděděné po mamince. Ve světě se proslavila jako tanečnice, ale už méně je o ní známo, že v rodném domě, jehož pohostinnost je právem proslulá široko daleko, se spolu s matkou – a většinou vysloveně od ní – vždy s chutí učila vnikat do tajů svérázné kulinářské palety své středoamerické vlasti a přípravy legendárních mexických jídel. Daniela teď naštěstí vyučuje v jedné maďarské taneční škole, a tak máme možnost seznámit se prostřednictvím její strhující, temperamentní osobnosti s neméně temperamentní mexickou kuchyní a pestrostí jejích receptů. Nemyslete si, že stačí znát jen quesadillu, enchiladu, taco a tortillu! V našem pořadu, podbarveném ohnivými rytmy, budete moci nahlédnout nejen pod mexické pokličky, ale i do kulturního pozadí této svérázné gastronomické říše, tvořeného bohatou plejádou tradic, lidových zvyků a svátků.Olé! 11:00
Hughovy tři dobré věci (19)
Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobré... Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobrého“ – ať už to jsou tři klobásy, fazolová pyré nebo rebarborové pudinky s drobením. V tomto seriálu je formulován jednoduchý vzkaz: nedejte se odradit složitými recepty, neboť k tomu, abyste připravili dokonalý pokrm, nepotřebujete nic jiného než tři ingredience, které se ovšem navzájem dokonale doplňují. V každé epizodě se k Hughovi a jednomu z členů jeho protřelého týmu z chalupy v River Cottage připojí jako host některý ze zkušených mistrů kuchařů a ve trojici reagují na každodenní výzvu: uvařit rychlou a snadnou večeři s pomocí jedné „prominentní“ ingredience, kterou doplňují dalšími dvěma chutěmi. Výsledkem této snahy musí být jídlo, které si zasluhuje nejvyšší gastronomické ocenění. Po hrdinsky zvládnutém vaření jak Hugh, tak jeho dva kuchařští rivalové předloží plody své práce odborné porotě, aby se ukázalo, která kreace si vysloužila titul „nejlepší pokrm dne”. 11:30
Hodný kuchař, zlý kuchař V (54)
Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, př... Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, představují dva zcela různé přístupy k vaření, v důsledku čehož se jejich přítomnost v televizním studiu rázem přemění v pravý a nefalšovaný gastronomický souboj. Adrianovy lukulské hody, které se pranic nestarají o strávníkovu štíhlost, a jeho fanatická láska k masu se střetávají s vášní pro co nejzdravější ingredience a perfektní znalostí potravin s léčebnými účinky, které do pořadu vnáší Zoe. Pro diváky, když se jim před očima objeví výsledek úsilí obou moderátorů, je opravdu nelehké rozhodnout, který typ jídel mají mít raději. Tento seriál upozorňuje veřejnost na takové neodolatelné ingredience, recepty, kuchyně a jiná gastronomická témata, z nichž lze načerpat inspiraci pro domácí vaření, a navíc vede diváky nenásilně k tomu, aby při sestavování svého jídelníčku dbali na zdravou vyváženost, lehkost a střídmost. |
Spektrum Home
09:00
Top 10 - Architekti (2)
V posledních letech přibylo v Maďarsku architektů, kteří si dokázali vytvořit vlastní styl, výrazně ... V posledních letech přibylo v Maďarsku architektů, kteří si dokázali vytvořit vlastní styl, výrazně je odlišující od jejich kolegů. Někomu dokonale „sedí” puritánský modernismus, jiní se vydali cestou využívání přírodních materiálů, zatímco ještě jiní se navrátili k tradicím. Jednu vlastnost ale mají všichni společnou: vědí, že jejich povolání je pro ně zároveň i celoživotní láskou. Dovolte, abychom vám představili Top 10, desítku nejznámějších a nejuznávanějších maďarských architektů, a to včetně jejich nejvýznamnějších prací, jejich představ o architektuře a myšlenek reflektujících jejich vlastní činnost. 09:30
Klub designérů (15)
Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuá... Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuální ztvárnění celých měst.V novém televizním seriálu z původní produkce Spektrum Home se budete moci seznámit s mladými maďarskými výtvarníky, kteří nejenže obohatili oblast užitého umění něčím novým a zajímavým, ale navíc si tím vydobyli úspěch i za hranicemi své vlasti.Kromě toho bude v každém dílu vystupovat stálý znalec (mladý odborník na otázky designu), který nám jednak každého tvůrce, jemuž je věnován daný medailon, pomůže zasadit do mezinárodního a/nebo uměleckého kontextu, jednak také pohovoří o základních pojmech designérského oboru, jež se v tom kterém dílu vyskytnou, jakož i o souvisejících mezinárodních trendech a konkrétních příkladech. 09:45
Green Team II (86)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice... Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl. 10:00
Green Team II (87)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice... Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl. 10:15
Green Team II (88)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice... Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl. 10:30
Green Team II (89)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice... Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl. 10:45
Green Team II (90)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice... Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl. 11:00
Biozóna (10)
Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti j... Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti je situace naštěstí trochu složitější a rostliny ošetřované biometodami jsou nepochybně zdravé. Co však to „bio“ přesně znamená? Je techonologie řídící se přísnými předpisy přístupná výhradně profesionálům, nebo se dá biozelenina pěstovat i doma na zahrádce? V novém seriálu televize DEKO se zevrubně seznámíme s životem a činností biozahradnictví v Rendeku, abychom se dozvěděli, jak se na zdejší biousedlosti – která se zaměřuje na papriku, petržel, mrkev, různé druhy salátů, na ovoce a na léčivé rostliny a bylinky – s rostlinami zachází. Rendecká biousedlost se nachází na území Národního parku Kiskunság a o její vysoké úrovni svědčí skutečnost, že štáb řídící zdejší produkci v uplynulých letech získal několik domácích i mezinárodních ocenění. Pro svou relativní izolovanost se tato usedlost nabízí jako ideální místo k natáčení. Jde o rekonstruovaný komplex budov a pozemků, kde vedle biozahradnictví probíhá i biochov domácích zvířat, historii usedlosti a venkovského života prezentuje místní domácí muzeum a pořádají se zde programy pro turisty. Prodávají tu také různé produkty ze zemědělských bioplodin vypěstovaných v místě. Celkově lze tedy tuto usedlost považovat z hlediska natáčení pro televizi za velmi vhodné místo, kde má kamera řadu možností, chce-li spočinout na hravých a zajímavých detailech. 11:30
Zařiď to! (10)
Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím na... Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím naplnit prázdné prostory? Dnes už je naštěstí i v tuzemských obchodech nadmíru pestrý sortiment, můžeme vybírat ze záplavy nejrůznějších materiálů, stylů, barev a tvarů. Ale kdo už má s něčím podobným zkušenosti, dobře ví, že při zařizování nebo renovaci bytu bohatý výběr situaci ani v nejmenším neusnadňuje, spíše naopak.Zařiď to! je seriál, jehož každý díl se tematicky zaměřuje na některý ze základních typů nábytku – například na sedací soupravy, lůžka a pohovky, skříně, stoly, bytový textil atd. – a bytového vybavení. Aktuální tematická oblast bude v daném dílu probrána vždy do nejmenších podrobností. Na začátku máme jako výchozí bod úplně prázdný byt, který bude do konce seriálu velice krásně a vkusně zařízen. |
Doma
Mike a Molly
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (2013-2014). Mike a Molly
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (2013-2014). Zakázaná láska
Další díl/opakování: Romant. seriál Tur. (2008-2010). |
||
TV Paprika
12:00
Šetřete s Jamiem (3)
Jamie Oliver opět přichází na televizní obrazovky, tentokrát v nové gastronomické show, plné optimis... Jamie Oliver opět přichází na televizní obrazovky, tentokrát v nové gastronomické show, plné optimismu, invence a superužitečné pomoci. Chce inspirovat lidi na celé naší planetě, aby zjistili, že mohou jíst lépe, a přitom ještě uspořit podstatnou část týdenní sumy, kterou obvykle na jídlo vynakládají. Jamie přichází, aby dokázal, že je možné se královsky najíst, aniž bychom byli nuceni vyloupit před vařením banku. Vášnivě věří tomu – a tato jeho víra se nikoli bezdůvodně brzy přenese i na diváky – že existuje dostatečně velké množství nápaditých triků, které značně rozšiřují prostor pro naši představivost a snižují kuchyňské náklady... přičemž vzhled i chuť připravovaného pokrmu budou i nadále fantastické. Dynamický pořad magazínového typu nás hned strhne pestrým děním v Jamieho „experimentální a studijní“ kuchyni, z níž vycházejí jedno po druhém jídla, která jsou neuvěřitelné dobrá, ačkoli právě s nimi nejvíc ušetříme. Kromě samotných jídel nám však tato kuchyně nabídne i řešení a strategie, s jejichž použitím se sníží náklady, aniž by se současně snížila přitažlivost našich kuchyňských kreací; ba naopak... Vždyť jak říká Jamie, „kdo by se nechtěl lépe najíst za méně peněz?” 13:00
Labužníkem každý den IV (18)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 13:30
Superpotraviny pro celou rodinu (3)
V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s... V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s těmi nejlepšími ingrediencemi a s vyrovnaným obsahem živin. Divákům ukáže, jak jednoduše to jde, a zavede je tak na cestu vedoucí ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu. 14:30
Šlechtické hodování (5)
Tento seriál zve diváky na cestu do historie, kde mohou oslavit minulost obdivem k jídlům a chválou ... Tento seriál zve diváky na cestu do historie, kde mohou oslavit minulost obdivem k jídlům a chválou poctivého vaření. Pořad uvádějí tři největší irské kuchařské hvězdy, Derry Clarke, Catherine Fulvio a Paul Flynn. Kuchařská trojice každý týden navštíví nějaký proslulý irský venkovský dům a s využitím prvků z jeho dějin rekonstruuje vynikající starobylou večeři. Než se pustí do práce, budou vždycky losovat - neboť jeden z kuchařů obstará ingredience, druhý vaří a třetí bude nakonec spolu s panstvem stolovat. 15:30
Co je v ledničce? (2)
Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, k... Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, které měl právě doma, tedy v chladničce nebo ve spižírně. Ale právě tak často nastává situace, že po větším nedělním obědě se chladnička zaplní množstvím jídel, která by nám bylo velice líto vyhodit. V našem seriálu, ve kterém se hledají právě takovéto pokrmy, očekávají nápadití moderátoři - Dóra Havas, Gerti Kapusi a Róbert Bede - diváky s takovými jednoduchými recepty, které nabízejí řešení v případě obou dvou situací. A kromě samotných receptů nám moderátoři poslouží i různými dalšími drobnými nápady a praktikami, s jejichž pomocí můžeme chladničku nebo spižírnu naplnit i vyprázdnit co nejchytřeji a nejhospodárněji. |
Spektrum Home
13:00
Co je na prodej? (3)
Chata, to je místo, kde se člověk může schovat před otravnými povinnostmi a šedí všedních dnů, může ... Chata, to je místo, kde se člověk může schovat před otravnými povinnostmi a šedí všedních dnů, může si odpočinout v lůně matičky přírody, přijít na jiné myšlenky a setřást ze sebe nahromaděnou únavu a neklid. V jednotlivých dílech tohoto seriálu se seznámíme s rodinami hledajícími chatu, která by jim po všech stránkách vyhovovala. S pomocí rockera a realitního makléře Roba Serediuka si mohou diváci vždy spolu s danou rodinou prohlédnout tři chaty, které mohou přicházet na základě formulovaných požadavků v úvahu, a v závěru epizody se dozvíme, který dům si rodina opravdu vybrala, aby v něm nalezla ostrůvek klidu uprostřed moře každodenního shonu. 13:30
Co je na prodej? (4)
Chata, to je místo, kde se člověk může schovat před otravnými povinnostmi a šedí všedních dnů, může ... Chata, to je místo, kde se člověk může schovat před otravnými povinnostmi a šedí všedních dnů, může si odpočinout v lůně matičky přírody, přijít na jiné myšlenky a setřást ze sebe nahromaděnou únavu a neklid. V jednotlivých dílech tohoto seriálu se seznámíme s rodinami hledajícími chatu, která by jim po všech stránkách vyhovovala. S pomocí rockera a realitního makléře Roba Serediuka si mohou diváci vždy spolu s danou rodinou prohlédnout tři chaty, které mohou přicházet na základě formulovaných požadavků v úvahu, a v závěru epizody se dozvíme, který dům si rodina opravdu vybrala, aby v něm nalezla ostrůvek klidu uprostřed moře každodenního shonu. 14:00
Daleko od mlžného Albionu II (12)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 15:10
Malinkaté domky II (4)
Představivost a kreativita nezná hranice! Tento výrok zaznívá obyčejně v okamžiku, kdy stojíme před ... Představivost a kreativita nezná hranice! Tento výrok zaznívá obyčejně v okamžiku, kdy stojíme před nějakým závratně velkým úkolem. Ovšem nyní se děje něco úplně opačného. V tomto televizním seriálu našim divákům poskytnou rady a povzbuzení ke zútulnění naprosto malinkatých prostorů největší mistři promyšleného plánování a důsledné a nápadité realizace! |
TV Noe
|
Doma
Vymenené životy
Další díl/opakování: Romant. seriál Tur. (2014-2015). Sandhya - svetlo môjho života
Další díl/opakování: Romant. seriál India (2011-2014). |
|
TV Paprika
16:00
Šetřete s Jamiem (4)
Jamie Oliver opět přichází na televizní obrazovky, tentokrát v nové gastronomické show, plné optimis... Jamie Oliver opět přichází na televizní obrazovky, tentokrát v nové gastronomické show, plné optimismu, invence a superužitečné pomoci. Chce inspirovat lidi na celé naší planetě, aby zjistili, že mohou jíst lépe, a přitom ještě uspořit podstatnou část týdenní sumy, kterou obvykle na jídlo vynakládají. Jamie přichází, aby dokázal, že je možné se královsky najíst, aniž bychom byli nuceni vyloupit před vařením banku. Vášnivě věří tomu – a tato jeho víra se nikoli bezdůvodně brzy přenese i na diváky – že existuje dostatečně velké množství nápaditých triků, které značně rozšiřují prostor pro naši představivost a snižují kuchyňské náklady... přičemž vzhled i chuť připravovaného pokrmu budou i nadále fantastické. Dynamický pořad magazínového typu nás hned strhne pestrým děním v Jamieho „experimentální a studijní“ kuchyni, z níž vycházejí jedno po druhém jídla, která jsou neuvěřitelné dobrá, ačkoli právě s nimi nejvíc ušetříme. Kromě samotných jídel nám však tato kuchyně nabídne i řešení a strategie, s jejichž použitím se sníží náklady, aniž by se současně snížila přitažlivost našich kuchyňských kreací; ba naopak... Vždyť jak říká Jamie, „kdo by se nechtěl lépe najíst za méně peněz?” 17:00
Hodný kuchař, zlý kuchař V (55)
Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, př... Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, představují dva zcela různé přístupy k vaření, v důsledku čehož se jejich přítomnost v televizním studiu rázem přemění v pravý a nefalšovaný gastronomický souboj. Adrianovy lukulské hody, které se pranic nestarají o strávníkovu štíhlost, a jeho fanatická láska k masu se střetávají s vášní pro co nejzdravější ingredience a perfektní znalostí potravin s léčebnými účinky, které do pořadu vnáší Zoe. Pro diváky, když se jim před očima objeví výsledek úsilí obou moderátorů, je opravdu nelehké rozhodnout, který typ jídel mají mít raději. Tento seriál upozorňuje veřejnost na takové neodolatelné ingredience, recepty, kuchyně a jiná gastronomická témata, z nichž lze načerpat inspiraci pro domácí vaření, a navíc vede diváky nenásilně k tomu, aby při sestavování svého jídelníčku dbali na zdravou vyváženost, lehkost a střídmost. 17:30
Piknik (3)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,... Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”. 17:45
Vysloužil jsem si… (3)
Šedý skot, bagoun, ovce racka, perlička … Copak to všechno asi je? Zvířata chovaná od nepaměti na úz... Šedý skot, bagoun, ovce racka, perlička … Copak to všechno asi je? Zvířata chovaná od nepaměti na území dnešního Maďarska. A jejich maso je pochutinou přicházející poslední dobou stále výrazněji do módy! Tento seriál nás seznámí se základními vlastnostmi daného živočišného druhu, s prostředím, ve kterém žije, s jeho specifickými rysy, s nejdůležitějšími údaji spojenými s jeho chovem a potravinářským zpracováním, dozvíme se, kde v sobě skrývá to nejchutnější masíčko. Zeptáme se odborníků, v čem se tato zvířata liší od svých blízkých příbuzných. Proč má šedý skot chovaný zastudena maso jiné chuti, než jaké dávají skvrnití jedinci běžného tura domácího, rozšířeného v Maďarsku až později? Na tyto a mnohé jiné otázky u nás dostanete odpověď. Zlatým hřebem každého dílu bude vaření dvou jídel. Jedno z nich bude tradiční, zatímco druhé dostane trochu nevšední a modernější ráz, i když k oběma kuchař pochopitelně použije maso zvířete, jemuž bude aktuální díl seriálu věnován. Vysloužil jsem si… co vlastně? To zjistíte, když budete sledovat naše vysílání! 18:00
Těstovinová vášeň (19)
Centrální rekvizitou pořadu Pasta Mania je mobilní těstovinový bar, který projíždí celým územím maďa... Centrální rekvizitou pořadu Pasta Mania je mobilní těstovinový bar, který projíždí celým územím maďarského státu, aby na nejrůznějších, někdy i dosti neobvyklých místech nabízel stravu vynikající kvality, jak se na správné vozítko street food sluší a patří. Úlohy moderátorky se zhostila Fruzsina Marenec, která má k ruce dva pomocníky. Jedním je mistr kuchař Gábor Proksa a druhým Jani Jancsa, blogger píšící o gastronomii. Oba divákům střídavě doporučují jídla z těstovin, jedno lepší než druhé. Proto dostal seriál název Pasta Mánia. Vše, co se tu nabízí, má v sobě něco neobvyklého, ale základem každého receptu jsou domácí těstoviny nejrůznějších forem. Uvedená “neobvyklost” se může popřípadě projevit i v přiostřených nebo naopak dietních variantách jednotlivých pokrmů. 18:15
Gastroblogeři (9)
V tomto seriálu se seznámíme s psavci, kteří jsou sice velice populární, ale málokdo zná jejich tvář... V tomto seriálu se seznámíme s psavci, kteří jsou sice velice populární, ale málokdo zná jejich tvář. Píší gastronomické blogy, a tak jim říkejme gastroblogeři. V dnešním Maďarsku existuje spousta webových stránek, které čtou denně desetitisíce lidí, a přesto nikdo z nich nezná autory článků a vynikajících receptů, jež jsou na nich pravidelně uveřejňovány. V našem pořadu se s nimi seznámíte, uvidíte, jak žijí a jak vaří. Pro začátek několik jmen: Chili a Vanília (Vanilka), Fűszer (Koření) a Lélek (Duše), Dolce Vita, Malackaraj (Selečí kotleta). 18:30
Rybářská latina II (10)
Rybářský expert stanice TV Paprika a zároveň všemocný vládce vod Rétimajoru opět v akci! Na obrazovk... Rybářský expert stanice TV Paprika a zároveň všemocný vládce vod Rétimajoru opět v akci! Na obrazovky právě přichází pokračování nesmírně populárního seriálu stanice TV Paprika, vysílaného pod titulem Rybářská latina! Úlohu moderátora v něm i nadále zastává osvědčený Ferenc Lévai, který „brázdí” maďarské vodní plochy už bezmála padesát let, a tak ví vše, co lze vědět o rybaření, o sladkovodních rybách, jakož i o pochoutkách připravovaných z jejich masíčka. Budeme mít políčeno na vše živé, co v rétimajorských vodách plave, našim udicím a talířům nic neunikne. Kdyby vám někdo chtěl nakukat, že sladkovodní ryba chutná vždycky po bahně – nevěřte mu! My divákům dokážeme, že nejen mořské ryby jsou k jídlu. A přitom je jen tak mimochodem i poučíme, jak mohou ulovit vlastní kořist, když pro ni nechtějí chodit do rybárny. Při lekcích z Rybářské latiny nesmíte chybět. Vyučuje Ferenc Lévai! |
Spektrum Home
16:00
Jak si zpříjemnit bydlení (11)
Pokud něco v domě nebo celý byt už neslouží, není dost dobrý nebo velký, je zastaralý, nepraktický n... Pokud něco v domě nebo celý byt už neslouží, není dost dobrý nebo velký, je zastaralý, nepraktický nebo prostě není dost hezký, ale stěhování nepřichází v úvahu, pomůže nám moderátor tohoto seriálu, Peter Fallico, který se svým týmem expertů přeladí náš oblíbený příbytek podle nových potřeb rodiny. Sledujte užitečné rady a tipy, jak se dá drobnými nápady dosáhnout obrovských změn a zlepšení v našem bydlení! 16:30
Jak si zpříjemnit bydlení (12)
Pokud něco v domě nebo celý byt už neslouží, není dost dobrý nebo velký, je zastaralý, nepraktický n... Pokud něco v domě nebo celý byt už neslouží, není dost dobrý nebo velký, je zastaralý, nepraktický nebo prostě není dost hezký, ale stěhování nepřichází v úvahu, pomůže nám moderátor tohoto seriálu, Peter Fallico, který se svým týmem expertů přeladí náš oblíbený příbytek podle nových potřeb rodiny. Sledujte užitečné rady a tipy, jak se dá drobnými nápady dosáhnout obrovských změn a zlepšení v našem bydlení! 17:00
Úžasné prostory George Clarka V (2)
Architekt George Clarke pokračuje ve své objevné cestě po říši překvapivých obytných prostorů, ničím... Architekt George Clarke pokračuje ve své objevné cestě po říši překvapivých obytných prostorů, ničím neohraničené fantazie a odvážného odhodlání. Při pohledu praktickýma očima, který se zároveň nehodlá dát omezovat vžitými zvyklostmi, může posloužit jako domov i staré rozhrkané auto, zrušený bunkr nebo kanál, jak nám to v tomto seriálu dokáží moderní dobrodruzi, které nám moderátor představí. 18:00
Lovci ostrovů (15)
Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si tak... Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si takovou věc mohou dovolit, a tak opouštějí svůj městský dům a stěhují se na ostrov v Karibském moři. Výběr ale není lehký! Zvolit si z rajských zahrad, jejichž břehy omývají vlny tyrkysového moře, tu pravou je možná ještě těžší úkol, než když se člověk rozhoduje pro koupi toho či onoho tradičního domu nebo bytu. 18:30
Lovci ostrovů (16)
Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si tak... Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si takovou věc mohou dovolit, a tak opouštějí svůj městský dům a stěhují se na ostrov v Karibském moři. Výběr ale není lehký! Zvolit si z rajských zahrad, jejichž břehy omývají vlny tyrkysového moře, tu pravou je možná ještě těžší úkol, než když se člověk rozhoduje pro koupi toho či onoho tradičního domu nebo bytu. 19:00
Co je na prodej? (5)
Chata, to je místo, kde se člověk může schovat před otravnými povinnostmi a šedí všedních dnů, může ... Chata, to je místo, kde se člověk může schovat před otravnými povinnostmi a šedí všedních dnů, může si odpočinout v lůně matičky přírody, přijít na jiné myšlenky a setřást ze sebe nahromaděnou únavu a neklid. V jednotlivých dílech tohoto seriálu se seznámíme s rodinami hledajícími chatu, která by jim po všech stránkách vyhovovala. S pomocí rockera a realitního makléře Roba Serediuka si mohou diváci vždy spolu s danou rodinou prohlédnout tři chaty, které mohou přicházet na základě formulovaných požadavků v úvahu, a v závěru epizody se dozvíme, který dům si rodina opravdu vybrala, aby v něm nalezla ostrůvek klidu uprostřed moře každodenního shonu. 19:30
Co je na prodej? (6)
Chata, to je místo, kde se člověk může schovat před otravnými povinnostmi a šedí všedních dnů, může ... Chata, to je místo, kde se člověk může schovat před otravnými povinnostmi a šedí všedních dnů, může si odpočinout v lůně matičky přírody, přijít na jiné myšlenky a setřást ze sebe nahromaděnou únavu a neklid. V jednotlivých dílech tohoto seriálu se seznámíme s rodinami hledajícími chatu, která by jim po všech stránkách vyhovovala. S pomocí rockera a realitního makléře Roba Serediuka si mohou diváci vždy spolu s danou rodinou prohlédnout tři chaty, které mohou přicházet na základě formulovaných požadavků v úvahu, a v závěru epizody se dozvíme, který dům si rodina opravdu vybrala, aby v něm nalezla ostrůvek klidu uprostřed moře každodenního shonu. |
Doma
Skrytá vášeň
Další díl/opakování: Telenovela Kol./Šp. (2003). Priatelia
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (1998-1999). Mentalista
Další díl/opakování: Krimiseriál USA (2009-2010). |
||
TV Paprika
20:00
Labužníkem každý den IV (19)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 20:30
Co je v ledničce? (3)
Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, k... Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, které měl právě doma, tedy v chladničce nebo ve spižírně. Ale právě tak často nastává situace, že po větším nedělním obědě se chladnička zaplní množstvím jídel, která by nám bylo velice líto vyhodit. V našem seriálu, ve kterém se hledají právě takovéto pokrmy, očekávají nápadití moderátoři - Dóra Havas, Gerti Kapusi a Róbert Bede - diváky s takovými jednoduchými recepty, které nabízejí řešení v případě obou dvou situací. A kromě samotných receptů nám moderátoři poslouží i různými dalšími drobnými nápady a praktikami, s jejichž pomocí můžeme chladničku nebo spižírnu naplnit i vyprázdnit co nejchytřeji a nejhospodárněji. 21:00
Superpotraviny pro celou rodinu (4)
V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s... V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s těmi nejlepšími ingrediencemi a s vyrovnaným obsahem živin. Divákům ukáže, jak jednoduše to jde, a zavede je tak na cestu vedoucí ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu. 22:00
Šlechtické hodování (6)
Tento seriál zve diváky na cestu do historie, kde mohou oslavit minulost obdivem k jídlům a chválou ... Tento seriál zve diváky na cestu do historie, kde mohou oslavit minulost obdivem k jídlům a chválou poctivého vaření. Pořad uvádějí tři největší irské kuchařské hvězdy, Derry Clarke, Catherine Fulvio a Paul Flynn. Kuchařská trojice každý týden navštíví nějaký proslulý irský venkovský dům a s využitím prvků z jeho dějin rekonstruuje vynikající starobylou večeři. Než se pustí do práce, budou vždycky losovat - neboť jeden z kuchařů obstará ingredience, druhý vaří a třetí bude nakonec spolu s panstvem stolovat. 23:00
Dlouhý víkend Ricka Steina (1)
Rick Stein ve svém gastronomickém seriálu navštěvuje trhy, restaurace, vinné sklepy, kavárny a bary ... Rick Stein ve svém gastronomickém seriálu navštěvuje trhy, restaurace, vinné sklepy, kavárny a bary a na všech těchto místech hledá nejchutnější jídla a zajímá se o nejlepší recepty. Svoje víkendy naplněné labužnickými zážitky tráví v nejrůznějších městech, jejichž jména jsou dobře známá: Bordeaux, Reykjavík, Berlín, Vídeň, Boloňa, Lisabon, Kodaň, Cádiz, Soluň a Palermo. |
Spektrum Home
20:00
Daleko od mlžného Albionu II (13)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 21:10
Malinkaté domky II (5)
Představivost a kreativita nezná hranice! Tento výrok zaznívá obyčejně v okamžiku, kdy stojíme před ... Představivost a kreativita nezná hranice! Tento výrok zaznívá obyčejně v okamžiku, kdy stojíme před nějakým závratně velkým úkolem. Ovšem nyní se děje něco úplně opačného. V tomto televizním seriálu našim divákům poskytnou rady a povzbuzení ke zútulnění naprosto malinkatých prostorů největší mistři promyšleného plánování a důsledné a nápadité realizace! 22:00
Na chalupě – Austrálie III (1)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě ... Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení. 23:00
Pekelné hotely Gordona Ramsayho II (6)
Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. ... Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. Uznávaná kuchařská celebrita s dlouholetými zkušenostmi na poli vedení restaurací teď bere do rukou osud zanedbaných, krachujících hotelů a penzionů. Špinavé ložnice, koupelny s plesnivými stěnami, nemožný personál a příšerná obsluha... A to je jen několik příkladů, co bije v navštívených hotelích Gordona do očí a co se snaží dát do pořádku. Žádná situace nemůže být natolik zoufalá, aby se jí lekl. Gordon Ramsay, dobře známý svým nesmiřitelným maximalismem, si předsevzal, že při jeho odchodu bude každý hotel konkurenceschopný a bude mít šanci na přežití i v současné ekonomické situaci. Náš razantní šéfkuchař, zatímco krok za krokem vytváří podmínky, které mohou vést ke zlepšení obchodních ukazatelů daného hotelu, musí majitele nebo členy personálu svým svérázným a nenapodobitelným způsobem také přesvědčit o tom, že jeho metody a zásady budou fungovat. Oko při tom samozřejmě nezůstane suché, to je více než evidentní! 23:50
Daleko od mlžného Albionu II (13)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. |
TV Noe
20:00
Adorace
Eucharistická adorace je příležitost k zastavení, ztišení, usebrání, rozjímání, niternému rozhovoru ... Eucharistická adorace je příležitost k zastavení, ztišení, usebrání, rozjímání, niternému rozhovoru s Bohem Bet Lechem - vnitřní domov
Další díl/opakování: Jaromír Kubů |
Doma
Vymenené životy
Další díl/opakování: Romant. seriál Tur. (2014-2015). Ženy z rodu Gilmorovcov
Další díl/opakování: Rodinný seriál USA (2001-2002). Dr. House
Další díl/opakování: Seriál USA (2011-2012). |
|
TV Paprika
00:00
Šetřete s Jamiem (4)
Jamie Oliver opět přichází na televizní obrazovky, tentokrát v nové gastronomické show, plné optimis... Jamie Oliver opět přichází na televizní obrazovky, tentokrát v nové gastronomické show, plné optimismu, invence a superužitečné pomoci. Chce inspirovat lidi na celé naší planetě, aby zjistili, že mohou jíst lépe, a přitom ještě uspořit podstatnou část týdenní sumy, kterou obvykle na jídlo vynakládají. Jamie přichází, aby dokázal, že je možné se královsky najíst, aniž bychom byli nuceni vyloupit před vařením banku. Vášnivě věří tomu – a tato jeho víra se nikoli bezdůvodně brzy přenese i na diváky – že existuje dostatečně velké množství nápaditých triků, které značně rozšiřují prostor pro naši představivost a snižují kuchyňské náklady... přičemž vzhled i chuť připravovaného pokrmu budou i nadále fantastické. Dynamický pořad magazínového typu nás hned strhne pestrým děním v Jamieho „experimentální a studijní“ kuchyni, z níž vycházejí jedno po druhém jídla, která jsou neuvěřitelné dobrá, ačkoli právě s nimi nejvíc ušetříme. Kromě samotných jídel nám však tato kuchyně nabídne i řešení a strategie, s jejichž použitím se sníží náklady, aniž by se současně snížila přitažlivost našich kuchyňských kreací; ba naopak... Vždyť jak říká Jamie, „kdo by se nechtěl lépe najíst za méně peněz?” 01:00
Co je v ledničce? (3)
Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, k... Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, které měl právě doma, tedy v chladničce nebo ve spižírně. Ale právě tak často nastává situace, že po větším nedělním obědě se chladnička zaplní množstvím jídel, která by nám bylo velice líto vyhodit. V našem seriálu, ve kterém se hledají právě takovéto pokrmy, očekávají nápadití moderátoři - Dóra Havas, Gerti Kapusi a Róbert Bede - diváky s takovými jednoduchými recepty, které nabízejí řešení v případě obou dvou situací. A kromě samotných receptů nám moderátoři poslouží i různými dalšími drobnými nápady a praktikami, s jejichž pomocí můžeme chladničku nebo spižírnu naplnit i vyprázdnit co nejchytřeji a nejhospodárněji. 01:30
Hughovy tři dobré věci (19)
Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobré... Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobrého“ – ať už to jsou tři klobásy, fazolová pyré nebo rebarborové pudinky s drobením. V tomto seriálu je formulován jednoduchý vzkaz: nedejte se odradit složitými recepty, neboť k tomu, abyste připravili dokonalý pokrm, nepotřebujete nic jiného než tři ingredience, které se ovšem navzájem dokonale doplňují. V každé epizodě se k Hughovi a jednomu z členů jeho protřelého týmu z chalupy v River Cottage připojí jako host některý ze zkušených mistrů kuchařů a ve trojici reagují na každodenní výzvu: uvařit rychlou a snadnou večeři s pomocí jedné „prominentní“ ingredience, kterou doplňují dalšími dvěma chutěmi. Výsledkem této snahy musí být jídlo, které si zasluhuje nejvyšší gastronomické ocenění. Po hrdinsky zvládnutém vaření jak Hugh, tak jeho dva kuchařští rivalové předloží plody své práce odborné porotě, aby se ukázalo, která kreace si vysloužila titul „nejlepší pokrm dne”. 02:00
Superpotraviny pro celou rodinu (4)
V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s... V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s těmi nejlepšími ingrediencemi a s vyrovnaným obsahem živin. Divákům ukáže, jak jednoduše to jde, a zavede je tak na cestu vedoucí ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu. 02:54
Mlýnek na recepty (83)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ... Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné... 03:07
Mlýnek na recepty (84)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ... Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné... 03:51
Slavní v maléru II (19)
Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za ... Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za hranice a do bláznivé soutěže TV Paprika zapojíme také osobnosti ze světa rumunských, českých a slovenských celebrit. Hra bude nyní ještě napínavější, protože vítězové získají hodnotné dárky, ale neméně nápadité budou i ceny rozdávané pro útěchu těm, kteří nevyhráli. Pravidla soutěže zůstávají stejná: dvojice slavných má dvacet minut na to, aby podle instrukcí moderátora uvařila předváděný pokrm. Maďarské soutěžící vezme „pod svá křídla“ jako zkušený moderátor Róbert Bede, rumunské celebrity dostane na povel šaramantní Antonio Passarelli, zatímco o české a slovenské hosty se postará šikovný mistr kuchař Laci Hornáček. Za každou zemi bude v pořadu zasedat dvoučlenná odborná porota, kterou tvoří gastronomičtí žurnalisté, šéfkuchaři, případně blogeři zabývající se kulinářskými tématy. Ti budou hodnotit výkony soutěžících, rozhodnou o tom, který hlavní chod jim chutná lépe a kdo půjde umývat nádobí. 04:16
Když dva dělají totéž… (3)
Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronom... Televizní kuchaři stanice TV Paprika – Serényi Zsolt a Róbert Bede – si vymysleli zajímavý gastronomický experiment. Řekli si, že vyzkoušejí, jak budou chutnat starobylá jídla připravovaná přesně podle autentických receptů z dávných kuchařských knih. Dějištěm vaření a natáčení je Skanzen (Muzeum lidové architektury) v Szentendre, malebném městečku poblíž Budapešti, přesněji řečeno tamější selská kuchyně a stodola. Kuchyňské prostředí si zamluvil Róbert Bede, aby tu mezi měděnými kotlíky a kameninovými hrnci a ve společnosti pravé venkovské pece mohl soustředěně studovat a přetvářet ve skutečné pokrmy dobové receptury. Nedalekou stodolu obsadil Zsolt Serényi, který si v ní vybudoval moderní kuchyni, se všemi dnešními prostředky, náčiním a surovinami. Ovšem zatímco se Róbert Bede slovo od slova přesně držel receptů sepsaných před dvěma sty lety, jeho kolega Serényi používal starodávné texty volně, spíše jen jako zdroj inspirace: jednotlivé pokrmy se snažil modernizovat, kde uznal za vhodné, tam je zjednodušil, jinde zase mírně doplnil. Ačkoliv jsme se v dětství všichni naučili, že jídlo není na hraní, v tomto případě vznikla z pokusů našich dvou kuchařů zajímavá hra – když si s recepty a kombinacemi rozličných chutí zahrávají erudovaní mistři svého oboru, snad to tolik nevadí... Robi složitě bádá v záznamech z dějin gastronomie, zatímco Sera umělecky dotváří, vykládá si recepty po svém, a kde je třeba, postupuje zcela novátorsky. A televizní divák, který je sleduje, může sám zauvažovat, zda bude experimentovat s nimi, zda se také vydá na cestu do minulosti, nebo zůstane u svého oblíbeného a osvědčeného jdelníčku. 04:29
A la Mode (3)
Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářs... Jak se asi dělá Kyjevský kotlet? A jak vypadají kapří prsty á la Orly? A co takový candát po mlynářsku? Jaké může být kuře á la Dubarry nebo koleno na způsob paní pekařky? Na jídelních lístcích se vyskytuje spousta výrazů, o kterých si myslíme, že by se slušelo je znát, ale obyčejný člověk při jejich čtení v restauraci často znejistí. Mnoha lidem připadá trapné ptát se na jejich význam číšníka, a tak si raději na taková „podivná” jídla nechají zajít chuť. Vy ale buďte jiní! Noblesní názvy (a vynikající chuti, které se za nimi skrývají) si snadno trvale zapamatujete s pomocí našich pozoruhodných příběhů, z nichž se poučíte, s kterou historickou érou, případně osobností – ať už skutečnou nebo smyšlenou – si máte to které jídlo spojovat. Může se ovšem také ukázat, že nabubřelý název byl a je pouze improvizovaným výplodem kuchařovy fantázie. A aby výuka exotických výrazů byla opravdu názorná, Zoltán Magos, známý televizní kuchař TV Paprika nám pochoutky s nimi spojené jednu po druhé uvaří. Díky tomu se ve všech těch jídlech a s podivně znějícími názvy a tajemstvích jejich přípravy brzy vyznají i „vizuální typy”. 04:43
Mléčná dráha (11)
TV Paprika začíná vysílat nový seriál, jenž asi zaplní citelnou mezeru, protože jde konečně o pořad ... TV Paprika začíná vysílat nový seriál, jenž asi zaplní citelnou mezeru, protože jde konečně o pořad věnovaný speciálně mléčným výrobkům a možnostem jejich použití, které uvádí mimo jiné i ve formě receptů. V první části tohoto seriálu (Mléčná dráha) bude Róbert Bede, mistr kuchař stanice TV Paprika, navštěvovat v závislosti na právě přetřásaném tématu kombináty, manufaktury, případně rodinné podniky na zpracování mléka, aby divákům předvedl nějakou místní specialitu – například sýr, jogurt či máslo – a její výrobu. Mistr kuchař si potom přizve experta, s jehož pomocí pohovoří o vybraném produktu, respektive o procesu jeho vzniku, jeho fyziologických účincích a oblastech použití, velmi podrobně. Diváci se tak dozvědí, jestli je UHT skutečně totéž, co mléko, jaký je rozdíl mezi klasickým máslem, máslovým krémem a margarínem a v čem se od sebe liší různé druhy tvarohů (z ovčího, kozího nebo kravského mléka), když pomineme, že každé mléko pochází od jiného zvířete. Na konci každého dílu překvapí Róbert Bede diváky pokrmem, k jehož přípravě je jako základ nejvhodnější právě probíraný mléčný výrobek. Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby. 04:56
Recepty z Mléčné dráhy (11)
Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčel... Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby. |
Spektrum Home
00:55
Francouzské zahrady Montyho Dona (1)
Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný ... Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný výhled na uklidňující nekonečnou vodní plochu. V tomo seriálu bude naším průvodcem Charlie Luxton, který nás zavede k nejkrásnějším, nejzvláštnějším a nejpozoruhodnějším domům stojícím na mořském břehu, ať už se skrývají v malebné, ale bohužel zastrčené rybářské vesničce, nebo se pyšně a okázale stavějí na odiv celému okolí v nějakém oblíbeném letovisku. |
Doma
Priatelia
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (1998-1999). Adela show
Další díl/opakování: Talkshow Adely Banášovej Smotánka
Další díl/opakování: Nevšedný svet kľúčovou dierkou L.O.V.E.
Další díl/opakování: Magazín o láske, osudoch, vzťahoch a emóciách |