TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
05:12
Gizzi Erskinová a korejská kuchyně (2)
Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publ... Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publicistka Gizzi Erskine, specializovaná na gastronomii a píšící pro deník The Independent, patří mezi největší ochránce korejské kuchyně na světě. Nyní nám ukáže, odkud všechny ty chuťově mimořádně markantní pokrmy pocházejí -- a jak si je může každý sám snadno uvařit. Gizzi ve své jihokorejské kuchyni předvede divákům krůček za krůčkem, jak se připravuje Bibimbap a Kimcshi, ale zároveň nám bude vyprávět i o tom, jakou roli hrají v korejských dějinách a kultuře. 05:37
Irské jídlo Paula Flynna (2)
Uznávaný mistr kuchař Paul Flynn popularizuje nejlepší irské recepty a domácí potravinářské produkty... Uznávaný mistr kuchař Paul Flynn popularizuje nejlepší irské recepty a domácí potravinářské produkty, aby tak napomohl opětovnému růstu zájmu o pokrmy připravené z kvalitních domácích surovin. Flynn se snaží o rozpoutání kulinářské revoluce. Skloubením naprosto základních ingrediencí a tradičních irských receptů vyjadřuje svou úctu k pokrmům domácího charakteru, které „obléká” do moderního hávu. „Myslím si, že je důležité, aby bylo v kuchyni vyhrazeno stálé a přední místo pro ingredience, kterými jsme se my, Irové, kdysi ve světě proslavili. Musíme změnit svůj dnešní přístup k těmto kulinářským komponentům, neboť jedině tak můžeme dospět k modernímu irskému kuchařskému umění, jedině tak budeme doma vařit dobrá irská jídla -- v trochu modernizované podobě. To je tématem tohoto seriálu. Protože revoluce musí pochopitelně začít ve vlastní kuchyni, na vlastním rodinném stole. A já každému ochotně poradím, jak na to.” 06:00
Sweet Boy (5)
Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají ... Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají tradiční druhy cukroví českého i mezinárodního původu, dobroty, až se sliny v ústech sbíhají. Do televize ho přivedla myšlenka, že mnozí lidé nedělají sladkosti doma z nedostatku odvahy. Na první pohled jim to totiž připadá příliš složité. Pan Nikodém hodlá všem dokázat, že to vůbec není pravda. U většiny cukroví se snadno obejdeme bez vysokoškolského vzdělání, stačí si jen osvojit několik šikovných triků. V jednotlivých dílech seriálu budeme jednak sledovat výrobu sladkostí, jednak uvidíme matičku Prahu z té strany, která turistům zůstává obvykle skryta. Při pátrání po tradičním českém cukroví se navíc dostaneme do vesnic a městeček v různých koutech republiky. A všechno to bude zasazeno do rámce tvořeného nabitým všedním pracovním dnem úspěšného mladého pražského odborníka na gastronomické speciality.Nepřátelům sladkého nepřístupno! 06:30
Babiččino cukroví II (6)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným... Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí. |
05:00
3 K - od pučících pupenců do padajícího ... (6)
V tomto pořadu se seznámíme s historií „jedné sezóny” tří zahrad, z nichž každá má jiné dispozice, r... V tomto pořadu se seznámíme s historií „jedné sezóny” tří zahrad, z nichž každá má jiné dispozice, rozměry a nachází se na jiné kvalitativní úrovni. Naši moderátoři, Mark McMenemy, který už dávno není žádný zelenáč, a Tibor Tauner, tentokrát nemají za úkol začít budovat zahradu prakticky z ničeho, na zaplevelené stráni, jako tomu bylo v populárním Zelenáči. V tomto seriálu se po nich chce něco jiného: budou sledovat historii tří zahrad, a to od vypučení prvních pupenců do chvíle, kdy stromy shodí listí. Vykonají typické práce, bez kterých se žádná zahrada neobejde, případně místy něco přebudují a „přešijí” nebo aspoň zahrady obohatí o pár nových rostlinek a užitečných předmětů. Ochranu rostlin proti vlivům počasí a škůdcům, jakož i přísun potřebných živin budou ve všech případech, kdy to jen trochu půjde, řešit zásadně biometodami. Při tom všem oba neohrožení zahradníci samozřejmě nebudou šetřit svým obvyklým humorem, ale – jak jsme u nich zvyklí – ani v tomto případě nebudou vtípky a žertovnými průpovídkami hýřit na úkor důvěryhodných a užitečných odborných informací. |
|
Rosamunde Pilcherová: Plachetnica lásky
Další díl/opakování: Romant. film Rak./N (2005). |
|
TV Paprika
08:00
Pečeme s Marthou Stewartovou III (8)
Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s... Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s diváky podělí o nejšikovnější tipy související s pečením, aby je jaksepatří povzbudila a aby si sami doma vyzkoušeli svůj pekařský a cukrářský talent. Jak připravit skvělý moučník — skoro z ničeho? Základem kurzu jsou klasické recepty, které Martha zmodernizovala, a inovační prvek tu představuje způsob, jak svérázně Martha při pečení všem dobře známých druhů zákusků kombinuje chuti a ingredience. 08:30
Škola vaření Marthy Stewartové IV (8)
Škola vaření, jak ji prezentuje Martha Stewart, je unikátním kulinářským mistrovským kurzem vedeným ... Škola vaření, jak ji prezentuje Martha Stewart, je unikátním kulinářským mistrovským kurzem vedeným suverénní vládkyní všech kuchyní, která má v zásobě hromadu tipů a kuchyňských triků pro amatérské kuchaře, ať už jde o úplné začátečníky, nebo o ty, které se kolem sporáku pohybují již o něco zkušeněji. Vzor všech hospodyněk začíná klasickými recepty, jejichž prostřednictvím uvede velevážené publikum do světa hřejivě domácích, ale zároveň neuvěřitelně dráždivých pokrmů, ve kterém již bezmála tři desetiletí sklízí královskou slávu a úspěchy na mezinárodní úrovni. 09:00
Gizzi Erskinová a korejská kuchyně (3)
Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publ... Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publicistka Gizzi Erskine, specializovaná na gastronomii a píšící pro deník The Independent, patří mezi největší ochránce korejské kuchyně na světě. Nyní nám ukáže, odkud všechny ty chuťově mimořádně markantní pokrmy pocházejí -- a jak si je může každý sám snadno uvařit. Gizzi ve své jihokorejské kuchyni předvede divákům krůček za krůčkem, jak se připravuje Bibimbap a Kimcshi, ale zároveň nám bude vyprávět i o tom, jakou roli hrají v korejských dějinách a kultuře. 09:30
Irské jídlo Paula Flynna (3)
Uznávaný mistr kuchař Paul Flynn popularizuje nejlepší irské recepty a domácí potravinářské produkty... Uznávaný mistr kuchař Paul Flynn popularizuje nejlepší irské recepty a domácí potravinářské produkty, aby tak napomohl opětovnému růstu zájmu o pokrmy připravené z kvalitních domácích surovin. Flynn se snaží o rozpoutání kulinářské revoluce. Skloubením naprosto základních ingrediencí a tradičních irských receptů vyjadřuje svou úctu k pokrmům domácího charakteru, které „obléká” do moderního hávu. „Myslím si, že je důležité, aby bylo v kuchyni vyhrazeno stálé a přední místo pro ingredience, kterými jsme se my, Irové, kdysi ve světě proslavili. Musíme změnit svůj dnešní přístup k těmto kulinářským komponentům, neboť jedině tak můžeme dospět k modernímu irskému kuchařskému umění, jedině tak budeme doma vařit dobrá irská jídla -- v trochu modernizované podobě. To je tématem tohoto seriálu. Protože revoluce musí pochopitelně začít ve vlastní kuchyni, na vlastním rodinném stole. A já každému ochotně poradím, jak na to.” 10:00
Dva hladoví námořníci II (18)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special... Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří. 11:00
Dobroty slečny Dahlové (6)
Sophie Dahl soudí, že chutě a city jsou neoddělitelnou součástí každého skutečně dobrého receptu. Pr... Sophie Dahl soudí, že chutě a city jsou neoddělitelnou součástí každého skutečně dobrého receptu. Proto se jednotlivé epizody točí vždy kolem určitého emocionálního tématu. Čeká nás romantika, nostalgie i snění. Sophie nám ukáže přírodní scenérie, jež pro ni hodně znamenají, a seznámí nás s osobními příběhy, které se k těmto krajům pojí a skrývají se v pozadí aktuálního receptu, ovšem ústřední roli si ve všech případech podrží kulinářské kreace. Sophie odhalí takové okamžiky ve svém životě, které v podstatné míře usměrnily její přístup ke gastronomii; můžeme například poznat kamenité mořské pobřeží v Sussexu, kde si hrála jako malá holčička, nebo zastrčený venkovský hřbitov, který hlásá zprávu o nadčasové, nikdy nehynoucí lásce. Sophie svým vtipným a originálním přístupem vytváří z tohoto seriálu skutečnou perlu televizní dokumentaristiky – pořad je teple lidský, je v něm jemný humor a především tryská ze srdce. 11:30
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (6)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. |
Spektrum Home
09:00
Zahradníkův svět (15)
Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a p... Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a poskytují jim inspirující nápady, které mohou pro své potřeby využít jak zahradníci začátečníci, tak zkušení profesionálové. Protagonisty tohoto pořadu navzájem spojuje nejen mnoholetá praxe, ale i nekonečné nadšení a radost z prospívajících rostlinek a pěkně a pečlivě ošetřovaných zahrad. 09:35
Zahradníkův svět (16)
Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a p... Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a poskytují jim inspirující nápady, které mohou pro své potřeby využít jak zahradníci začátečníci, tak zkušení profesionálové. Protagonisty tohoto pořadu navzájem spojuje nejen mnoholetá praxe, ale i nekonečné nadšení a radost z prospívajících rostlinek a pěkně a pečlivě ošetřovaných zahrad. 10:10
Zahradní proměny (8)
Nikdo nemusí být profesionálním zahradníkem, aby dokonale využil přednosti své zahrady. Expert vystu... Nikdo nemusí být profesionálním zahradníkem, aby dokonale využil přednosti své zahrady. Expert vystupující v našem seriálu nabízí divákům tipy a nápady, které jsou velice jednoduché, ale jejich použití přinese nadmíru účinné a efektní výsledky. Tak se může stát zahradničení pro člověka opět zdrojem radosti, místo aby mu zahrada působila neustálé nesnáze, dělala z něho otroka a připravovala ho o všechen volný čas. 11:05
Hledači pokladů XXXVIII (14)
Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co n... Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co největšího profitu prostřednictvím dražby získaných pokladů. Soutěž je vzrušující a humorná, ale kromě toho se budeme moci seznámit i s dějinami umění Velké Británie, protože před kamerami se otevřou brány obrovských a unikátních sbírek. |
Doma
Taká obyčajná rodinka
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (2013-2014). Taká obyčajná rodinka
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (2013-2014). Druhá šanca
Další díl/opakování: Seriál USA (2012-2013). |
||
TV Paprika
12:00
Líný šéf (1)
Líný mistr kuchař, Simon Lamont, cestuje po Irsku a vaří vynikající jídla, jejichž výhodou je, že se... Líný mistr kuchař, Simon Lamont, cestuje po Irsku a vaří vynikající jídla, jejichž výhodou je, že se připravují snadno a rychle. Na rozdíl od účinkujících mnoha jiných kulinářských show náš kuchař všechno zjednodušuje, aby mohlo být jídlo uvařeno bez velkého úsilí a aby mu zbyl čas ukázat nám nejkvalitnější produkty, které si lze v Irsku opatřit. Simon nám prozradí tajemství rychlé přípravy chutných jídel; podělí se s námi o takové tipy, triky a blesková řešení, díky kterým můžeme i složitější jídla uvařit velmi lehce, a dokáže nám, že klidně můžeme vařit líně, a přesto není důvod, abychom se museli smiřovat s oslabeným chuťovým zážitkem. 13:00
Ebbyna islandská kuchyně (8)
Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si ... Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si zamilují diváci všech věkových kategorií. Celým seriálem se táhne jako ona příslovečná červená nit duch zdravého stravování a ekologického myšlení. Vášeň a láska, tyto dvě neodmyslitelné součásti Ebbina vaření, diváky snadno nakazí. Už po zhlédnutí jednoho dílu se pravděpodobně sami chopíme hrnce nebo pánve! 13:30
Vaříme s Robertem Bede (13)
Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. To... Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. Točil mlýnkem na recepty, vařil s celebritami, ba ani drůbež si na něho nikdy nepřišla. Už více než celé jedno desetiletí proklepává svým nenapodobitelným způsobem kuchyňské prkénko, podle čehož ho každý snadno pozná. Teď vám představíme pana Róberta Bedeho. Mistra kuchaře, který i o těch nejjednodušších a nejvšednějších jídlech dokáže povědět něco nového. Prozradí nám pár drobných triků, sdělí nám historické údaje a zasvětí nás do postupů skutečných mistrů. A tak si můžeme být naprosto jisti, že poskytne divákům nové užitečné informace, které – jak doufáme – ocení jak ti, kteří vaří pravidelně, tak ti, kteří zavítají do kuchyně a berou do ruky vařečku jen svátečně. 13:45
Pekařství Paprika (13)
Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být ... Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být třeba pšenice špalda, mohou se v něm skrývat ořechy nebo rozmarýn, případně můžeme jíst chléb kváskový. A mohlo by se nám něco stát, kdybychom ve vývoji nezaostali u obyčejného chleba se salámem? Kdybychom si místo chipsů udělali něco ke chroupání sami doma?! Kdybychom si ke svačině zabalili bagel, který je naším vlastním dílem?! Tamás Dános hostí v domácí pekárně kanálu TV Paprika čtyři vynikající pekaře a všichni společně nám předvedou, že po upečení všelijakých druhů domácího chleba nebo pečiva se ještě směle můžeme pustit i do přípravy nějaké té mlsoty na doplnění našeho pekařského sortimentu. Jestliže už i vy máte dost různých napodobenin domácího pečiva a nemáte chuť vydávat horentní sumy za takzvané gourmetské sendviče, radíme vám: Učte se a přebírejte nápady od našich hostů. Můžete si být jisti, že co se peče u nás, to je vždycky moc dobré! 14:00
Dnes vaří šéfkuchař (5)
Oslavovaní šéfové ocenění Michelinovými hvězdičkami se v tomto vysloveně napínovém pořadu pochlubí s... Oslavovaní šéfové ocenění Michelinovými hvězdičkami se v tomto vysloveně napínovém pořadu pochlubí svými dosud utajovanými triky a svéráznými postupy. Světoznámé kuchařské mistry legendárního rodu Roux nyní poznáme z bezprostřední blízkosti! Díky našemu seriálu odhalí i před vámi svá profesionální tajemství a naučí vás vařit tak, že jídla připravená ve vaší kuchyni budou na prvotřídní úrovni mimořádně kvalitní restaurace! S pomocí receptů z televizní soutěže o titul mistra kuchaře vám tento kulinářský cyklus dává šanci učit se od představitelů kuchařské elity! 14:25
Tom Kerridge: Pořádné hospodské jídlo (5)
Tom Kerridge je ve Spojeném království jediným mistrem kuchařem, jehož hostinec vyznamenal Michelin ... Tom Kerridge je ve Spojeném království jediným mistrem kuchařem, jehož hostinec vyznamenal Michelin dvěma hvězdičkami. A tento šéf nám teď ukáže, jak se správně vaří pokrmy inspirované klasiky anglické hospodské kuchyně. V několika uplynulých letech ušel ’pub food’ dlouhou cestu a udělal velký pokrok; dnes už mnoho vynikajících britských hospůdek podává prvotřídní jídla, na která jsou majitelé a kuchaři právem pyšní. A Tom nám ve svém televizním pořadu poradí, jak si můžeme tato jídla snadno uvařit i doma. Porce nejsou malé, jídla jsou sytá, připravují se velice láskyplně a pozorně, představují ideální pohoštění také v případech, že se sejde celá rodina nebo širší kruh přátel. Nepleťme si to s pojmem fast food, protože tady jde o jídla vařená s láskou a přesně tou dávkou starostlivosti, kterou si zaslouží. Tom vaření nijak nekomplikuje, vytváří „pouze” vynikající, nepřekonatelné chutě – přičemž každému rád předvede, jak to dělá. Šéf Tom, držitel dvou cenných hvězdiček od Michelina, se s námi u plotny podělí o několik užitečných a opravdu mistrovských nápadů a tipů, díky kterým ani my nebudeme vařit jenom chutně, ale přímo fantasticky! 15:00
Sweet Boy (6)
Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají ... Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají tradiční druhy cukroví českého i mezinárodního původu, dobroty, až se sliny v ústech sbíhají. Do televize ho přivedla myšlenka, že mnozí lidé nedělají sladkosti doma z nedostatku odvahy. Na první pohled jim to totiž připadá příliš složité. Pan Nikodém hodlá všem dokázat, že to vůbec není pravda. U většiny cukroví se snadno obejdeme bez vysokoškolského vzdělání, stačí si jen osvojit několik šikovných triků. V jednotlivých dílech seriálu budeme jednak sledovat výrobu sladkostí, jednak uvidíme matičku Prahu z té strany, která turistům zůstává obvykle skryta. Při pátrání po tradičním českém cukroví se navíc dostaneme do vesnic a městeček v různých koutech republiky. A všechno to bude zasazeno do rámce tvořeného nabitým všedním pracovním dnem úspěšného mladého pražského odborníka na gastronomické speciality.Nepřátelům sladkého nepřístupno! 15:30
Babiččino cukroví II (7)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným... Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí. |
Spektrum Home
12:00
Velkolepé plány XII (8)
Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročník... Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročníku předvedl těžce vybojované projekty a složité architektonické představy snílků, kteří bez ohledu na náklady a vynaloženou energii budují domov svých snů, přičemž se občas dotýkají až hranic nemožného. 13:00
Velkolepé plány: Austrálie III (6)
Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůr... Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůrci se vyznačují představivostí neznající hranic a hladce překonávající všechny fyzické překážky. Ale stačí tu k úspěchu pouhý dostatek fantazie? Odpověď zní jednoznačně ne! Bez výdrže, kreativity, trpělivosti a odborné zdatnosti by se z předváděných průkopnických staveb nezrodila ani jediná. 14:00
Interiéroví návrháři III (25)
Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvoř... Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvořit fungující tým? Protože jejich smysl pro krásu, zkušenosti interiérových návrhářů a jejich kreativita je dovede stmelit. Do každé zakázky se tato trojice pouští tak, že má před očima jediný cíl. Realizovat vždy co nejvkusnější bytové prostory! 14:30
Interiéroví návrháři III (26)
Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvoř... Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvořit fungující tým? Protože jejich smysl pro krásu, zkušenosti interiérových návrhářů a jejich kreativita je dovede stmelit. Do každé zakázky se tato trojice pouští tak, že má před očima jediný cíl. Realizovat vždy co nejvkusnější bytové prostory! 15:00
Jak si zpříjemnit bydlení (9)
Pokud něco v domě nebo celý byt už neslouží, není dost dobrý nebo velký, je zastaralý, nepraktický n... Pokud něco v domě nebo celý byt už neslouží, není dost dobrý nebo velký, je zastaralý, nepraktický nebo prostě není dost hezký, ale stěhování nepřichází v úvahu, pomůže nám moderátor tohoto seriálu, Peter Fallico, který se svým týmem expertů přeladí náš oblíbený příbytek podle nových potřeb rodiny. Sledujte užitečné rady a tipy, jak se dá drobnými nápady dosáhnout obrovských změn a zlepšení v našem bydlení! 15:30
Jak si zpříjemnit bydlení (10)
Pokud něco v domě nebo celý byt už neslouží, není dost dobrý nebo velký, je zastaralý, nepraktický n... Pokud něco v domě nebo celý byt už neslouží, není dost dobrý nebo velký, je zastaralý, nepraktický nebo prostě není dost hezký, ale stěhování nepřichází v úvahu, pomůže nám moderátor tohoto seriálu, Peter Fallico, který se svým týmem expertů přeladí náš oblíbený příbytek podle nových potřeb rodiny. Sledujte užitečné rady a tipy, jak se dá drobnými nápady dosáhnout obrovských změn a zlepšení v našem bydlení! |
TV Noe
Bet Lechem - vnitřní domov
Další díl/opakování: Jan Balík – Světové dny mládeže |
Doma
Odložený prípad
Další díl/opakování: Detektívny seriál USA (2005-2006). Inga Lindströmová: Zamilované ženy
Další díl/opakování: Romant. film N (2012). |
|
TV Paprika
16:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (6)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm... Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů. 16:30
Tareq Taylor - skandinávské chutě III (4)
Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní ces... Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní cestu po Skandinávii, abyste spolu s ním i vy mohli objevovat chuti Severu. Seriál byl takřka celý natočen pod širým nebem, jednotlivé díly se tedy odehrávají v krásném přírodním prostředí Švédska, Norska, Dánska a Finska. Ve dvanácti epizodách procestuje Tareq Taylor celou Skandinávii a setkává se s místními výrobci potravin, hostinskými a jinými odborníky, se kterými diskutuje o jejich práci, zjišťuje, proč bez ní nemohou být, a v čem oni sami vidí tajemství svých úspěchů. V seriálu se samozřejmě bude i vařit. Tareq všude kombinuje lokální potraviny s vlastními kulinářskými technikami. Televizní pořad, který v sobě spojuje nádherné skandinávské přírodní scenérie s vařením, cestováním a dobrodružstvím, nám pomůže zmapovat severoevropskou gastronomickou kulturu, která se -- zejména poslední dobou -- v úctyhodné míře a rychlým tempem rozvíjí. 17:00
Vaříme s Nigelem Slaterem (6)
Nigel Slater nám ukáže, jak se dají s troškou kulinářské kreativity přetvořit potraviny uložené ve s... Nigel Slater nám ukáže, jak se dají s troškou kulinářské kreativity přetvořit potraviny uložené ve skříňkách, v ledničkách nebo mrazácích našich domovů ve vynikající pokrmy, a to ve svátek i ve všední den. Je také velkým příznivcem „malých obchodů” v nejbližším okolí, a tak v každé epizodě nějaký takový obchůdek navštíví, aby získal inspiraci od jejich majitelů a prodavačů, kteří jsou nejlepšími znalci lokální potravinové nabídky. Každý týden se Nigel vydává na větší nákup, aby televizním divákům dokázal, že jsme-li dostatečně kreativní, z jakýchkoli surovin a ze všeho, co je k snědku, můžeme vytvořit něco prvotřídního. 17:30
Italská města, italské chutě III (2)
Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji... Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji Apeninského poloostrova, poví nám, čím je pro něho dané místo zvláštní a pamětihodné, seznámí nás se zajímavostmi, které stojí za to znát, a vyzkouší množství receptů. K jejich přípravě samozřejmě používá vždy pouze suroviny, které se nacházejí v místě. 18:00
Co vaří Margó Bódi (2)
Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvn... Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvním samostatném gastronomickém seriálu bude Margó vařit jídla, která má nejen ona, ale i celá její rodina nejraději. Pomáhat jí při tom bude její švagrová Ági. Nemyslete si ale, že se v jejich nagyecsedské kuchyni vaří z nějakých prachobyčejných surovin! Všechno je tu zaručeně čerstvé a domácí – od vajíček po maso, od zeleniny až po čerstvě natrhané bylinky. Vaření občas kuchařkám připomene historku, která je s tím či oním jídlem spojená, takže bude veselo, a v atmosféře plné dobré nálady a autentických chutí se navíc budou moci diváci seznámit i s některými tradičními romskými zvyklostmi. 18:30
Drůbež na sto způsobů (4)
V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeh... V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeho zkušeného mistra kuchaře staré a nové drůbeží recepty, staré a nové kuchyňské postupy: Budeme konfitovat, dusit, používat technologii sous-vide, restovat, blanšírovat, karamelizovat -- a pochopitelně také ochutnávat! Speciální chutě dokořeníme zajímavostmi z kulturní historie a zaručujeme vám naprostou aktuálnost všeho, co v pořadu přijde na přetřes! Vařit je hezké, vařit doma je ještě hezčí, ale nejhezčí je vařit v dobré společnosti! 19:00
Francie podle Luka Nguyena (6)
Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této k... Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této kouzelné říše gastronomických zázraků, která mocně zapůsobila na osud celé jeho původní vlasti, Vietnamu, a konkrétně i mnoha jeho příbuzných. Luke začne prožívat svá kulinářská dobrodružství hned v hlavním a největším městě Francie. S pomocí členů své rodiny a kamarádů seznámí diváky s typickou vášní Pařížanů pro dobrá jídla, pro dekadenci a tradice. Potom náš průvodce zamíří na východ, mezi impozantní středověké stavby Strasbourgu, kde poznává specifické gastronomické zvyky Alsaska. Franche-Comté se vyznačuje mlhavými horami, mezi nimiž Luke s kuchaři vyznamenanými Michelinovými hvězdičkami ochutnává pokrmy uchystanými podle receptů, jež prověřila dlouhá řada století, a nakonec s použitím lokálních plodin vytváří vlastní lákavá jídla -- ozvláštněná nějakým tím vietnamským překvapením, kterých má po ruce vždycky dost a dost. Například v Lyonu, přední metropoli francouzské gastronomie, vaří Luke s jedním ze svých starých kamarádů na ulici, ale zbude čas i na setkání jak s nejlepšími mistry kuchaři Francie, tak s kulinářskými amatéry. Zatímco putuje po slavném jižním francouzském pobřeží -- od Nicy po Biarritz, zvou ho do svých příbytků svérázní domorodci a prozrazují mu dávné rodinné recepty. Lukova další cesta vede malebným údolím Loiry a končí v Bretagni, kde vietnamský kuchař poznává vrchol všech francouzských gastronomických tradic. Luke má jednak strhující styl, jednak hoří neobyčejnou vášní pro všechno, co se jí. Proto můžeme říci, že dokáže divákům dost plasticky předvést i tu stránku francouzské gastronomické kultury a způsobu života, která se v televizi příliš často nevidí. 19:30
Rachel Khooová vaří v Melbourne (7)
Rachel, která neustále hledá nějakou novou kuchyňskou inspiraci, si poznamenává nápady a myšlenky, k... Rachel, která neustále hledá nějakou novou kuchyňskou inspiraci, si poznamenává nápady a myšlenky, kterými ji obohacují její cesty, do receptáře, aby je ve formě receptů hned po návratu mohla použít ve své kuchyni, přestavěné z někdejšího skladiště. Tentokrát objevuje kulinářskou pestrost a skryté poklady světoznámého australského města labužníků - Melbourne. |
Spektrum Home
16:00
Souboj dekoratérů II (12)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! 17:10
Netradiční bydlení? II (6)
Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci... Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci s patřičnou dávkou fantazie a nezdolné vytrvalosti, ale také s náležitými odbornými znalostmi, přestavěli na skvělé obytné „paláce” takové prostory, o nichž si snad vůbec nikdo nemyslel, že by se v nich dalo řádně bydlet. V každém dílu našeho nového seriálu se setkáte s obrovskými snílky, kteří si vysnili pohádkový domov v těch nejzanedbanějších budovách a jiných místech – a aby měla pohádka šťastný konec, jejich sen se stal skutečností; nezůstalo jen u plánu, došlo i na realizaci. 18:05
Hledači pokladů XXXVIII (14)
Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co n... Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co největšího profitu prostřednictvím dražby získaných pokladů. Soutěž je vzrušující a humorná, ale kromě toho se budeme moci seznámit i s dějinami umění Velké Británie, protože před kamerami se otevřou brány obrovských a unikátních sbírek. 19:00
Přešité bydlení III (3)
Mnozí sice popírají, že šaty dělají člověka, ale i tito „zatvrzelci” obvykle souhlasí s tvrzením, že... Mnozí sice popírají, že šaty dělají člověka, ale i tito „zatvrzelci” obvykle souhlasí s tvrzením, že oblečení toho mnoho prozrazuje o vlastnostech a libůstkách našich bližních. Z této myšlenky vychází například i Thom Filica, jeden z nejznámějších a nejrenomovanějších amerických bytových architektů. Filica na zmíněný princip spoléhá natolik, že je bezevšeho ochoten na základě představ, které mu vnuknou oblíbené kusy oděvu ze šatníku majitelů, zrekonstruovat jejich byt, aniž by se s nimi třeba jen jednou osobně setkal. K jakým výsledkům tento neobvyklý experiment vede a nakolik se v praxi prokazuje pravdivost výše uvedené poučky, to uvidíte na vlastní oči, pokud budete sledovat nový desetidílný seriál na programu Spektrum Home. 19:30
Přešité bydlení III (4)
Mnozí sice popírají, že šaty dělají člověka, ale i tito „zatvrzelci” obvykle souhlasí s tvrzením, že... Mnozí sice popírají, že šaty dělají člověka, ale i tito „zatvrzelci” obvykle souhlasí s tvrzením, že oblečení toho mnoho prozrazuje o vlastnostech a libůstkách našich bližních. Z této myšlenky vychází například i Thom Filica, jeden z nejznámějších a nejrenomovanějších amerických bytových architektů. Filica na zmíněný princip spoléhá natolik, že je bezevšeho ochoten na základě představ, které mu vnuknou oblíbené kusy oděvu ze šatníku majitelů, zrekonstruovat jejich byt, aniž by se s nimi třeba jen jednou osobně setkal. K jakým výsledkům tento neobvyklý experiment vede a nakolik se v praxi prokazuje pravdivost výše uvedené poučky, to uvidíte na vlastní oči, pokud budete sledovat nový desetidílný seriál na programu Spektrum Home. |
TV Noe
18:30
Animované biblické příběhy: Ježíšova pod...
Ježíš často učil své následovníky pomocí podobenství. Vyprávěl jim příběhy O hřivnách, Boháči a Laza... Ježíš často učil své následovníky pomocí podobenství. Vyprávěl jim příběhy O hřivnách, Boháči a Lazarovi a Dva synové. Bible pro nejmenší - Nový Zákon 19:10
Milosrdní bratři v Čechách a na Moravě
Dokument o historii a současnosti Hospitálského řádu Sv. Jana z Boha. Uvidíte unikátní záběry z míst... Dokument o historii a současnosti Hospitálského řádu Sv. Jana z Boha. Uvidíte unikátní záběry z míst, kde se po staletí vykonávala hospitalita sv. Jana z Boha skrze péči o nemocné a potřebné |
Doma
Chlap na roztrhanie
Další díl/opakování: Komédia USA (2012). |
|
TV Paprika
20:00
Dobroty slečny Dahlové (6)
Sophie Dahl soudí, že chutě a city jsou neoddělitelnou součástí každého skutečně dobrého receptu. Pr... Sophie Dahl soudí, že chutě a city jsou neoddělitelnou součástí každého skutečně dobrého receptu. Proto se jednotlivé epizody točí vždy kolem určitého emocionálního tématu. Čeká nás romantika, nostalgie i snění. Sophie nám ukáže přírodní scenérie, jež pro ni hodně znamenají, a seznámí nás s osobními příběhy, které se k těmto krajům pojí a skrývají se v pozadí aktuálního receptu, ovšem ústřední roli si ve všech případech podrží kulinářské kreace. Sophie odhalí takové okamžiky ve svém životě, které v podstatné míře usměrnily její přístup ke gastronomii; můžeme například poznat kamenité mořské pobřeží v Sussexu, kde si hrála jako malá holčička, nebo zastrčený venkovský hřbitov, který hlásá zprávu o nadčasové, nikdy nehynoucí lásce. Sophie svým vtipným a originálním přístupem vytváří z tohoto seriálu skutečnou perlu televizní dokumentaristiky – pořad je teple lidský, je v něm jemný humor a především tryská ze srdce. 20:30
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (6)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. 21:30
Catherin Fulviová a prázdniny v Římě (3)
Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchy... Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchyně, receptů dědících se v rodině z generace na generaci. Snaží se najít patřičnou inspiraci, vždyť je ve městě, které se proslavilo “vynálezem” moderní kuchyně a zároveň se může pyšnit prvenstvím co do počtu restaurací, které si vysloužily Michelinovy hvězdičky. Jistě není náhoda, že Řím je prakticky odnepaměti středem světa gastronomie. Catherine objíždí věčné město na mopedu a setkává se s přáteli, kuchaři a svými někdejšími učiteli. Důležitým zdrojem inspirace jsou pro ni trhy, restauranty a pochopitelně domovy obyčejných Římanů. 22:00
Dva hladoví námořníci II (18)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special... Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří. 23:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (6)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm... Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů. 23:30
Tareq Taylor - skandinávské chutě III (4)
Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní ces... Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní cestu po Skandinávii, abyste spolu s ním i vy mohli objevovat chuti Severu. Seriál byl takřka celý natočen pod širým nebem, jednotlivé díly se tedy odehrávají v krásném přírodním prostředí Švédska, Norska, Dánska a Finska. Ve dvanácti epizodách procestuje Tareq Taylor celou Skandinávii a setkává se s místními výrobci potravin, hostinskými a jinými odborníky, se kterými diskutuje o jejich práci, zjišťuje, proč bez ní nemohou být, a v čem oni sami vidí tajemství svých úspěchů. V seriálu se samozřejmě bude i vařit. Tareq všude kombinuje lokální potraviny s vlastními kulinářskými technikami. Televizní pořad, který v sobě spojuje nádherné skandinávské přírodní scenérie s vařením, cestováním a dobrodružstvím, nám pomůže zmapovat severoevropskou gastronomickou kulturu, která se -- zejména poslední dobou -- v úctyhodné míře a rychlým tempem rozvíjí. |
Spektrum Home
20:00
Velkolepé plány XII (8)
Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročník... Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročníku předvedl těžce vybojované projekty a složité architektonické představy snílků, kteří bez ohledu na náklady a vynaloženou energii budují domov svých snů, přičemž se občas dotýkají až hranic nemožného. 21:00
Velkolepé plány: Austrálie III (6)
Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůr... Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůrci se vyznačují představivostí neznající hranic a hladce překonávající všechny fyzické překážky. Ale stačí tu k úspěchu pouhý dostatek fantazie? Odpověď zní jednoznačně ne! Bez výdrže, kreativity, trpělivosti a odborné zdatnosti by se z předváděných průkopnických staveb nezrodila ani jediná. 22:00
Bydlíš tady, kup tohle II (7)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys... Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem. 22:30
Bydlíš tady, kup tohle II (8)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys... Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem. 23:00
Sarah Beenyová prodává domy (12)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sar... Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky. |
TV Noe
|
Doma
|
|
TV Paprika
00:00
Vaříme s Nigelem Slaterem (6)
Nigel Slater nám ukáže, jak se dají s troškou kulinářské kreativity přetvořit potraviny uložené ve s... Nigel Slater nám ukáže, jak se dají s troškou kulinářské kreativity přetvořit potraviny uložené ve skříňkách, v ledničkách nebo mrazácích našich domovů ve vynikající pokrmy, a to ve svátek i ve všední den. Je také velkým příznivcem „malých obchodů” v nejbližším okolí, a tak v každé epizodě nějaký takový obchůdek navštíví, aby získal inspiraci od jejich majitelů a prodavačů, kteří jsou nejlepšími znalci lokální potravinové nabídky. Každý týden se Nigel vydává na větší nákup, aby televizním divákům dokázal, že jsme-li dostatečně kreativní, z jakýchkoli surovin a ze všeho, co je k snědku, můžeme vytvořit něco prvotřídního. 00:30
Italská města, italské chutě III (2)
Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji... Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji Apeninského poloostrova, poví nám, čím je pro něho dané místo zvláštní a pamětihodné, seznámí nás se zajímavostmi, které stojí za to znát, a vyzkouší množství receptů. K jejich přípravě samozřejmě používá vždy pouze suroviny, které se nacházejí v místě. 01:00
Catherin Fulviová a prázdniny v Římě (3)
Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchy... Catherine v tomto svém pořadu navštěvuje italské rodiny, aby od nich získala tajemství rodinné kuchyně, receptů dědících se v rodině z generace na generaci. Snaží se najít patřičnou inspiraci, vždyť je ve městě, které se proslavilo “vynálezem” moderní kuchyně a zároveň se může pyšnit prvenstvím co do počtu restaurací, které si vysloužily Michelinovy hvězdičky. Jistě není náhoda, že Řím je prakticky odnepaměti středem světa gastronomie. Catherine objíždí věčné město na mopedu a setkává se s přáteli, kuchaři a svými někdejšími učiteli. Důležitým zdrojem inspirace jsou pro ni trhy, restauranty a pochopitelně domovy obyčejných Římanů. 01:30
Rachel Khooová vaří v Melbourne (7)
Rachel, která neustále hledá nějakou novou kuchyňskou inspiraci, si poznamenává nápady a myšlenky, k... Rachel, která neustále hledá nějakou novou kuchyňskou inspiraci, si poznamenává nápady a myšlenky, kterými ji obohacují její cesty, do receptáře, aby je ve formě receptů hned po návratu mohla použít ve své kuchyni, přestavěné z někdejšího skladiště. Tentokrát objevuje kulinářskou pestrost a skryté poklady světoznámého australského města labužníků - Melbourne. 02:00
Pečeme s Marthou Stewartovou III (8)
Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s... Tady se snadno naučíte upéct doma i ty nejsložitější dezerty a nejlepší dortíky. Martha Stewart se s diváky podělí o nejšikovnější tipy související s pečením, aby je jaksepatří povzbudila a aby si sami doma vyzkoušeli svůj pekařský a cukrářský talent. Jak připravit skvělý moučník — skoro z ničeho? Základem kurzu jsou klasické recepty, které Martha zmodernizovala, a inovační prvek tu představuje způsob, jak svérázně Martha při pečení všem dobře známých druhů zákusků kombinuje chuti a ingredience. 02:54
Drůbež na sto způsobů (4)
V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeh... V tomto našem seriálu věnovaném gastronomické kultuře mixujeme s pomocí slovutných profesorů a našeho zkušeného mistra kuchaře staré a nové drůbeží recepty, staré a nové kuchyňské postupy: Budeme konfitovat, dusit, používat technologii sous-vide, restovat, blanšírovat, karamelizovat -- a pochopitelně také ochutnávat! Speciální chutě dokořeníme zajímavostmi z kulturní historie a zaručujeme vám naprostou aktuálnost všeho, co v pořadu přijde na přetřes! Vařit je hezké, vařit doma je ještě hezčí, ale nejhezčí je vařit v dobré společnosti! 03:20
Francie podle Luka Nguyena (6)
Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této k... Luke Nguyen, veden vášní ke všemu, co je jídlo, opouští Asii a přijíždí do sladké Francie, do této kouzelné říše gastronomických zázraků, která mocně zapůsobila na osud celé jeho původní vlasti, Vietnamu, a konkrétně i mnoha jeho příbuzných. Luke začne prožívat svá kulinářská dobrodružství hned v hlavním a největším městě Francie. S pomocí členů své rodiny a kamarádů seznámí diváky s typickou vášní Pařížanů pro dobrá jídla, pro dekadenci a tradice. Potom náš průvodce zamíří na východ, mezi impozantní středověké stavby Strasbourgu, kde poznává specifické gastronomické zvyky Alsaska. Franche-Comté se vyznačuje mlhavými horami, mezi nimiž Luke s kuchaři vyznamenanými Michelinovými hvězdičkami ochutnává pokrmy uchystanými podle receptů, jež prověřila dlouhá řada století, a nakonec s použitím lokálních plodin vytváří vlastní lákavá jídla -- ozvláštněná nějakým tím vietnamským překvapením, kterých má po ruce vždycky dost a dost. Například v Lyonu, přední metropoli francouzské gastronomie, vaří Luke s jedním ze svých starých kamarádů na ulici, ale zbude čas i na setkání jak s nejlepšími mistry kuchaři Francie, tak s kulinářskými amatéry. Zatímco putuje po slavném jižním francouzském pobřeží -- od Nicy po Biarritz, zvou ho do svých příbytků svérázní domorodci a prozrazují mu dávné rodinné recepty. Lukova další cesta vede malebným údolím Loiry a končí v Bretagni, kde vietnamský kuchař poznává vrchol všech francouzských gastronomických tradic. Luke má jednak strhující styl, jednak hoří neobyčejnou vášní pro všechno, co se jí. Proto můžeme říci, že dokáže divákům dost plasticky předvést i tu stránku francouzské gastronomické kultury a způsobu života, která se v televizi příliš často nevidí. 03:47
Wangův Wok (8)
Mistra Wanga již mohou diváci TV Paprika velmi dobře znát. Ve svém seriálu představí takové snadné r... Mistra Wanga již mohou diváci TV Paprika velmi dobře znát. Ve svém seriálu představí takové snadné recepty, jejichž ingredience lze jednoduše získat i doma, a přece je z nich možné vytvořit božské pamlsky. Zapomeňte na 500 Ft-ové lepkavé čínské menu, ochutnejte s Wangem opravdové čínské jídla. - Pálivé? - Děkuji, teď ne. :) 04:00
Vaříme s Robertem Bede (13)
Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. To... Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. Točil mlýnkem na recepty, vařil s celebritami, ba ani drůbež si na něho nikdy nepřišla. Už více než celé jedno desetiletí proklepává svým nenapodobitelným způsobem kuchyňské prkénko, podle čehož ho každý snadno pozná. Teď vám představíme pana Róberta Bedeho. Mistra kuchaře, který i o těch nejjednodušších a nejvšednějších jídlech dokáže povědět něco nového. Prozradí nám pár drobných triků, sdělí nám historické údaje a zasvětí nás do postupů skutečných mistrů. A tak si můžeme být naprosto jisti, že poskytne divákům nové užitečné informace, které – jak doufáme – ocení jak ti, kteří vaří pravidelně, tak ti, kteří zavítají do kuchyně a berou do ruky vařečku jen svátečně. 04:15
Pekařství Paprika (13)
Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být ... Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být třeba pšenice špalda, mohou se v něm skrývat ořechy nebo rozmarýn, případně můžeme jíst chléb kváskový. A mohlo by se nám něco stát, kdybychom ve vývoji nezaostali u obyčejného chleba se salámem? Kdybychom si místo chipsů udělali něco ke chroupání sami doma?! Kdybychom si ke svačině zabalili bagel, který je naším vlastním dílem?! Tamás Dános hostí v domácí pekárně kanálu TV Paprika čtyři vynikající pekaře a všichni společně nám předvedou, že po upečení všelijakých druhů domácího chleba nebo pečiva se ještě směle můžeme pustit i do přípravy nějaké té mlsoty na doplnění našeho pekařského sortimentu. Jestliže už i vy máte dost různých napodobenin domácího pečiva a nemáte chuť vydávat horentní sumy za takzvané gourmetské sendviče, radíme vám: Učte se a přebírejte nápady od našich hostů. Můžete si být jisti, že co se peče u nás, to je vždycky moc dobré! 04:30
Jednohubky (2)
Tamás Dános nám pomůže poznat několik neobvyklých receptů, které nám přijdou vhod, když čekáme hosty... Tamás Dános nám pomůže poznat několik neobvyklých receptů, které nám přijdou vhod, když čekáme hosty, a které jsou pastvou nejen pro oči. Chuťové buňky každého konzumenta budou uchváceny, ať už se výsledky našich kuchařských snah budeme chtít pochlubit hostitelům na návštěvě, nebo dostaneme sami chuť na pár soust ke sklenici dobrého vína či při sledování zajímavého filmu. Ale ta sousta berte, prosím, doslova, protože jídla, kolem kterých se tento pořad točí, se všechna dají jíst jednou rukou, jsou to malinké, zato velice dobré pochoutečky. 04:45
Co vaří Margó Bódi (2)
Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvn... Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvním samostatném gastronomickém seriálu bude Margó vařit jídla, která má nejen ona, ale i celá její rodina nejraději. Pomáhat jí při tom bude její švagrová Ági. Nemyslete si ale, že se v jejich nagyecsedské kuchyni vaří z nějakých prachobyčejných surovin! Všechno je tu zaručeně čerstvé a domácí – od vajíček po maso, od zeleniny až po čerstvě natrhané bylinky. Vaření občas kuchařkám připomene historku, která je s tím či oním jídlem spojená, takže bude veselo, a v atmosféře plné dobré nálady a autentických chutí se navíc budou moci diváci seznámit i s některými tradičními romskými zvyklostmi. |
Spektrum Home
00:00
Sarah Beenyová prodává domy (13)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sar... Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky. 01:30
Biozóna (9)
Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti j... Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti je situace naštěstí trochu složitější a rostliny ošetřované biometodami jsou nepochybně zdravé. Co však to „bio“ přesně znamená? Je techonologie řídící se přísnými předpisy přístupná výhradně profesionálům, nebo se dá biozelenina pěstovat i doma na zahrádce? V novém seriálu televize DEKO se zevrubně seznámíme s životem a činností biozahradnictví v Rendeku, abychom se dozvěděli, jak se na zdejší biousedlosti – která se zaměřuje na papriku, petržel, mrkev, různé druhy salátů, na ovoce a na léčivé rostliny a bylinky – s rostlinami zachází. Rendecká biousedlost se nachází na území Národního parku Kiskunság a o její vysoké úrovni svědčí skutečnost, že štáb řídící zdejší produkci v uplynulých letech získal několik domácích i mezinárodních ocenění. Pro svou relativní izolovanost se tato usedlost nabízí jako ideální místo k natáčení. Jde o rekonstruovaný komplex budov a pozemků, kde vedle biozahradnictví probíhá i biochov domácích zvířat, historii usedlosti a venkovského života prezentuje místní domácí muzeum a pořádají se zde programy pro turisty. Prodávají tu také různé produkty ze zemědělských bioplodin vypěstovaných v místě. Celkově lze tedy tuto usedlost považovat z hlediska natáčení pro televizi za velmi vhodné místo, kde má kamera řadu možností, chce-li spočinout na hravých a zajímavých detailech. |
TV Noe
|
Doma
Smrť školáčky
Další díl/opakování: Triler N (2010). |