TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
05:09
Italská kuchyně podle Antonia Passarelli... (11)
Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí ná... Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí nám, které jsou jeho oblíbené recepty a jak se mají opravdu správně vařit italská jídla, která jsou všeobecně známá a oblíbená. Dozvíme se, jak vypadají dokonalé spagetti carbonara, jak dosáhneme oné příslovečné krémové jemnosti u rizota, a osvojíme si samozřejmě i přípravu klasických italských antipast a dezertů. Protože Antonio zná celou Itálii jako své boty, seznámíme se i s nejoblíbenějšími potravinami, kořením, recepty a gastronomickými zvyklostmi jednotlivých regionů. 05:35
Až vám FITráví II (5)
Naši misionáři zdravého stravování zacházejí tentokrát už povážlivě daleko... Jakpak vznikne z pouhé... Naši misionáři zdravého stravování zacházejí tentokrát už povážlivě daleko... Jakpak vznikne z pouhého ovoce a zeleniny (z čerstvých plodů právě přinesených ze zahrady) nízkokalorický oběd s dezertem? Alexandra Béresová a Zsolt Serényi v nových dílech svého seriálu na tuto otázku přesvědčivě odpovídají a jsou schopni v libovolném koutě Maďarska, s přihlédnutím k tamějším chutím a zvykům dokázat, že zdravé menu prostě nezná hranic! 06:00
Dóra Havasová: Moje vysněná cukrárna (3)
Dóra Havasová ve svém pořadu o cukroví předvede profesionálům i začátečníkům přípravu takových sladk... Dóra Havasová ve svém pořadu o cukroví předvede profesionálům i začátečníkům přípravu takových sladkostí, které by v její vysněné cukrárně byly k dostání dnes a denně. Kromě receptů nabízí Dóra divákům i tentokrát bezpočet drobných triků a praktik, s jejichž pomocí dokáže i těm, kteří měli dosud z pečení strach, že pečení cukroví je prostě životní nutnost. 06:30
Dóra Havasová: Moje vysněná cukrárna (4)
Dóra Havasová ve svém pořadu o cukroví předvede profesionálům i začátečníkům přípravu takových sladk... Dóra Havasová ve svém pořadu o cukroví předvede profesionálům i začátečníkům přípravu takových sladkostí, které by v její vysněné cukrárně byly k dostání dnes a denně. Kromě receptů nabízí Dóra divákům i tentokrát bezpočet drobných triků a praktik, s jejichž pomocí dokáže i těm, kteří měli dosud z pečení strach, že pečení cukroví je prostě životní nutnost. |
05:00
Velké zahájení (5)
„Jak si otevřít restauraci?” - to je motto, které by mohl mít tento seriál v záhlaví; zpracovává reá... „Jak si otevřít restauraci?” - to je motto, které by mohl mít tento seriál v záhlaví; zpracovává reálný příběh v reálném prostředí, neboť můžeme být svědky procesu vedoucího ke vzniku skutečného nového restaurantu. Děj v sobě zahrnuje tříměsíční období před jeho otevřením, a to od chvíle, kdy se teprve omítají zdi, až po první čerstvě uvařenou porci jídla na stole. Šéfkuchařem této restaurace nebude nikdo jiný, než Zsolt Serényi, a v řízení kuchyně mu pomohou jeho neméně populární kolegové – Zoltán Magos, Róbert Bede a Tamás Jenei. Tyto čtyři kuchařské hvězdy jsou, jak známo, stálými postavami pořadů našeho televizního kanálu, ale toto je první seriál v dějinách stanice TV Paprika, ve kterém bude vystupovat celá čtveřice společně! Zsolt Serényi provází diváky pořadem ve funkci moderátora. Kamery jsou neustále v patách nejen jemu, ale i ostatním důležitým postavám, které se podílejí na stavbě restaurantu a zařizování jeho interiéru (ať už mají na starosti kuchyňskou techniku, design, sestavení jídelníčku a zkušební vaření, nebo je jejich úkolem nákup potravin, případně vytvoření grafické úpravy jídelního lístku), takže jim neunikne ani ten nejdrobnější detail. Na vlastní oči uvidíme, jak se vybírají vhodné sporáky, nádobí a kuchyňské náčiní, můžeme sledovat obkládání stěn i pokládání podlahových krytin, to, jak postupně dostane restaurant svůj charakteristický kolorit, jak bude vybaven nábytkem a osvětlovacími tělesy. Kromě toho se samozřejmě dozvíme, jaký gastronomický styl bude zdejší kuchyně představovat, a seznámíme se také s několika stěžejními recepty. 05:30
Top 10 - Architekti (5)
V posledních letech přibylo v Maďarsku architektů, kteří si dokázali vytvořit vlastní styl, výrazně ... V posledních letech přibylo v Maďarsku architektů, kteří si dokázali vytvořit vlastní styl, výrazně je odlišující od jejich kolegů. Někomu dokonale „sedí” puritánský modernismus, jiní se vydali cestou využívání přírodních materiálů, zatímco ještě jiní se navrátili k tradicím. Jednu vlastnost ale mají všichni společnou: vědí, že jejich povolání je pro ně zároveň i celoživotní láskou. Dovolte, abychom vám představili Top 10, desítku nejznámějších a nejuznávanějších maďarských architektů, a to včetně jejich nejvýznamnějších prací, jejich představ o architektuře a myšlenek reflektujících jejich vlastní činnost. |
Bet Lechem - vnitřní domov
Další díl/opakování: Jaromír Zádrapa - salesiánský misionář |
Leto v Škótsku
Další díl/opakování: Romant. film N (2012). |
|
TV Paprika
08:00
Annabel Langbein - U mě na zahrádce (2)
Doprovoďte i vy Annabelu Langbeinovou, slavnou novozélandskou autorku kuchařek, na její lesní „chalu... Doprovoďte i vy Annabelu Langbeinovou, slavnou novozélandskou autorku kuchařek, na její lesní „chalupu“, kde vám ukáže, jak se dají vařit z vlastnoručně vypěstovaných darů přírody a bylinek jídla neznající konzervanty ani umělé přísady do potravin, takže je s klidným svědomím kdykoli můžete předložit kterémukoli z členů rodiny. V novém seriálu na TV Paprika se také o poznání více sblížíte s přírodou, pokud se necháte uchvátit nejen vynikajícími recepty, ale i malebností horské krajiny Nového Zélandu. 08:30
Gizzi Erskinová a korejská kuchyně (10)
Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publ... Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publicistka Gizzi Erskine, specializovaná na gastronomii a píšící pro deník The Independent, patří mezi největší ochránce korejské kuchyně na světě. Nyní nám ukáže, odkud všechny ty chuťově mimořádně markantní pokrmy pocházejí -- a jak si je může každý sám snadno uvařit. Gizzi ve své jihokorejské kuchyni předvede divákům krůček za krůčkem, jak se připravuje Bibimbap a Kimcshi, ale zároveň nám bude vyprávět i o tom, jakou roli hrají v korejských dějinách a kultuře. 09:00
Dóra Havasová: Moje vysněná cukrárna (3)
Dóra Havasová ve svém pořadu o cukroví předvede profesionálům i začátečníkům přípravu takových sladk... Dóra Havasová ve svém pořadu o cukroví předvede profesionálům i začátečníkům přípravu takových sladkostí, které by v její vysněné cukrárně byly k dostání dnes a denně. Kromě receptů nabízí Dóra divákům i tentokrát bezpočet drobných triků a praktik, s jejichž pomocí dokáže i těm, kteří měli dosud z pečení strach, že pečení cukroví je prostě životní nutnost. 09:30
Dóra Havasová: Moje vysněná cukrárna (4)
Dóra Havasová ve svém pořadu o cukroví předvede profesionálům i začátečníkům přípravu takových sladk... Dóra Havasová ve svém pořadu o cukroví předvede profesionálům i začátečníkům přípravu takových sladkostí, které by v její vysněné cukrárně byly k dostání dnes a denně. Kromě receptů nabízí Dóra divákům i tentokrát bezpočet drobných triků a praktik, s jejichž pomocí dokáže i těm, kteří měli dosud z pečení strach, že pečení cukroví je prostě životní nutnost. 10:00
Dva hladoví námořníci II (25)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special... Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří. 11:00
Bocuse d’Or - Lyon (1)
Na stanici TV Paprika pokračuje seriál věnovaný nejslavnější kuchařské soutěži světa, pořádané pod n... Na stanici TV Paprika pokračuje seriál věnovaný nejslavnější kuchařské soutěži světa, pořádané pod názvem Bocuse d’Ort. Ve čtyřech nových dílech uvidíte očima samotných protagonistů soutěže, jak probíhala fáze od slavného evropského vítězství v roce 2016 do lyonského finále v roce 2017. Bocuse d’Or - Lyon je filmový cyklus, ve kterém uvidíte obtíže související s přípravami, projevy soutěžního napětí, jakož i zklamání a radost soutěžících. Vždyť každá vážná zatěžkávací zkouška má lehčí a nebezpečnější části. A po soutěži bychom vám rádi ukázali, jak můžete i doma se surovinami používanými v Bocuse d’Or zhotovit soutěží inspirované, ale přesto jednoduché pokrmy. Tamás Széll a Kevin Szabó vám prozradí nejen dobré recepty, ale i množství tipů a triků užitečných v kuchyni. Při vaření si pravděpodobně vzpomenou i na několik dalších zajímavých detailů ze soutěže. 11:30
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (13)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. |
Spektrum Home
09:00
Green Team (4)
Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi ná... Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi námi. Ve svém novém seriálu, který má 80 dílů a vysílá se pod titulem Green Team, vám předvedou celou plejádu zahradnických prací, které je třeba za sezónu vykonat. Ať už zahradničíme v malém či velkém, na zahradě nebo v bytě, ve skleníku nebo na terase městského domu, Mark a Tibor pomohou, poradí a svým zábavným, a přesto informativním stylem nám vysvětlí, jak se máme o své milované rostlinky starat, aby byly neustále zdravé a krásné.Jaro:Náš původní zahradnický seriál se začne vysílat v dubnu a hned vám poslouží spoustou praktických rad; mimo jiné vám také připomene, jaké práce je nutno na jaře v zahradě vykonat.Léto:Všechno už pěkně roste, rostlinky se mají k světu, ale zahradník má i tak ještě plné ruce práce. Experti seriálu z naší vlastní produkce, Mark a Tibi, jsou s vámi a udělí vám další užitečné rady. Naučí vás správně zalévat a mnoho dalších věcí – dozvíte se například i to, jak se staví zahradní besídka!Podzim:Na podzim mají zahradníci nejvíce napilno: Mark a Tibor, zkušení odborníci vystupující v seriálu z naší vlastní produkce, se diváků ujmou a pomohou jim se všemi pracemi, které si podzimní zahrada vyžaduje.Zima:Venku je čím dál tím chladněji, ale seznam činností, které se týkají pokojových rostlin a květin, je pořádně dlouhý. Mark a Tibi vám ukáží, jak si můžete na zimu přeměnit obývák v opravdovou rajskou zahradu a jak docílíte toho, aby i v tom nejstudenějším ročním období byly vaše rostlinky ve vynikající formě. 09:15
Zahradníkův svět (26)
Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a p... Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a poskytují jim inspirující nápady, které mohou pro své potřeby využít jak zahradníci začátečníci, tak zkušení profesionálové. Protagonisty tohoto pořadu navzájem spojuje nejen mnoholetá praxe, ale i nekonečné nadšení a radost z prospívajících rostlinek a pěkně a pečlivě ošetřovaných zahrad. 09:50
Skvělé nápady pro malé zahrady (4)
Dobře známý odborník na zahrady stanice Spektrum Home, Monty Don, tentokrát navštěvuje nadšené zahra... Dobře známý odborník na zahrady stanice Spektrum Home, Monty Don, tentokrát navštěvuje nadšené zahradníky amatéry, kteří všichni usilují o to, aby malý pozemek, jenž jim říká pane, přeměnili v zelený ostrůvek svých snů. Monty poskytne divákům další nápady k co nejlepšímu využití malých ploch -- ať už jde o uzoučké balkony, miniaturní předzahrádky nebo třeba střešní terasy. 11:00
Jaro na chalupě (1)
V River Cottage nastalo jaro. Hugh na chalupě divákům ukáže, kolik dobrot se v tomto ročním období n... V River Cottage nastalo jaro. Hugh na chalupě divákům ukáže, kolik dobrot se v tomto ročním období najde v kuchyňské zahradě, a protože k tomuto úkolu přistupuje svým svérázným stylem, zabere mu to čtyři díly. Na základě výsledku porovnává čtyři různé recepty na totéž jídlo a na vlastní oči uvidíme, že i z vegetariána se může stát řeznický učedník. Podle Hughových pokynů začne pět bristolských rodin ve městě hospodařit na hektarovém pozemku, ke kterému se nikdo nehlásí, a na přetřes přijde samozřejmě i oblíbená součást britského jídelníčku, kuřecí maso. |
TV Noe
|
Doma
Smotánka
Další díl/opakování: Nevšedný svet kľúčovou dierkou Rebelka z predmestia
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (2012-2013). |
|
TV Paprika
12:00
Lehké a chutné pokrmy (2)
Jasmine a Melissa Hemsleyovy jsou kuchařky, které se specializují na přípravu zdravých jídel. Seznám... Jasmine a Melissa Hemsleyovy jsou kuchařky, které se specializují na přípravu zdravých jídel. Seznámí vás se zajímavými recepty obsahujícími nesmírně výživné ingredience, které dodají potřebnou energii každému, kdo během dne cítí, že si nutně musí doplnit ubývající síly. V kulinářském pořadu zaměřeném v první řadě na propagaci vědomě zdravého životního stylu se nám otevře svět Jasmine a Melissy Hemsleyových, ve kterém nám dvě labužnické sestry ukazují, jak se lze v oblasti zdravého stravování dostat na vyšší úroveň. Dělají to velice zábavným způsobem, opírajíce se o fantastické recepty, v nichž není ani stopy po obilninách, po lepku a rafinovaném cukru. 12:30
Klasická italská kuchyně (2)
Naše kulinářská průvodkyně walesko-italského původu nás seznámí s takovými snadnými a přitom velmi o... Naše kulinářská průvodkyně walesko-italského původu nás seznámí s takovými snadnými a přitom velmi originálními recepty, jejichž hlavní prvky odkoukala od italských prarodičů, ale dodává jim svůj vlastní moderní styl, jehož lehkost umožní i divákům, aby si tato jídla připravili doma a těšili se v rodinném kruhu z nejlepších italských chutí. 13:00
Ebbyna islandská kuchyně II (6)
Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si ... Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si zamilují diváci všech věkových kategorií. Celým seriálem se táhne jako ona příslovečná červená nit duch zdravého stravování a ekologického myšlení. Vášeň a láska, tyto dvě neodmyslitelné součásti Ebbina vaření, diváky snadno nakazí. Už po zhlédnutí jednoho dílu se pravděpodobně sami chopíme hrnce nebo pánve! 13:30
Rachel Allenová - deník pekařky (4)
Pod tímto názvem se budev vysílat zbrusu nový seriál, ve kterém nám Rachel s využitím svých osobních... Pod tímto názvem se budev vysílat zbrusu nový seriál, ve kterém nám Rachel s využitím svých osobních zkušeností předvede, jak důležitou roli může hrát -- a také hraje -- cukroví v životě lidí, keří udržují hodně rozvětvené příbuzenské a přátelské styky. Rachel přesvědčí diváky o tom, že význam dortů a jiných sladkostí je mnohem širší, než naznačuje jejich všeobecně známá role v souvislosti s tradičními svátky. „Deník”, který si vede, nás upozorní na bezpočet životních situací – od velkých rodinných setkání až po posezení při kávě s kamarády – jejichž lesk se dá mistrovským cukrářským dílem dále zvýšit. Ať už jsme kdekoli a děláme cokoli, Rachel nám dokáže, že se prostě ke každé náladě, ke každému okamžiku, ať už se vyznačuje jakoukoli atmosférou, najde odpovídající moučník. Jen si vzpomeňme na muffin, cupcake, brownie, blondie, na úchvatné třívrstvové dorty nebo piškotové řezy, které se nedají pokazit. V seriálu uslyšíme množství užitečných nápadů týkajících se polevy a zdobení dortů, pečení a servírování. A nejenže dostaneme dobré rady, sami budeme moci navíc odkoukat tajemství výroby zákusků, na které jsme si stejně už dávno brousili zuby. A tímto způsobem položíme první stabilní základy, na kterých může časem vzniknout náš vlastní cukrářský deník. 14:00
Vaříme doma s Jamie Oliverem (5)
Jamieho nejnovější seriál pojednává o dobře známých, ale pořád spolehlivě fungujících hříšných zdroj... Jamieho nejnovější seriál pojednává o dobře známých, ale pořád spolehlivě fungujících hříšných zdrojích rozkoše, které všichni tak zbožňujeme. O těch částech kuchyňských výtvorů, které vyvolávají nostalgické vzpomínky, připomínají nám tradice a všechno, co jsme si v dětství zamilovali. Kromě povinnosti dodržení patřičných kuchařských obřadů staví do popředí hlavně takové pokrmy, které člověka dovedou vzpružt a spravit mu náladu. Ať už hovoříme o králi hamburgerů, případně o dokonalém sýrovém toastu, pastýřském koláči, lasagních, kyjevském kotletu nebo raviolích po boloňsku, nový Jamieho pořad je nabitý inovovanými recepty klasické kuchyně, nostalgickými pochoutkami představujícími symboly domácího krbu a staromódními dezerty, jako je dort Pavlova nebo lepivý karamelový puding. Seriál se natáčel v kruhu Jamieho přátel a rodinných příslušníků – a tak pochopitelně nemohly chybět ani děti: Poppy, Daisy, Petal a Buddy. Dějištěm byl kuchařův dům v Essexu a zaručujeme vám, že v tomto pořadu se s vámi váš oblíbený šéf bez váhání podělí o své inspirující nápady, vynikající tipy, odvážné kulinářské kombinace a také samozřejmě o pár velice šikovných kuchyňských triků! 15:00
Dóra Havasová: Moje vysněná cukrárna (5)
Dóra Havasová ve svém pořadu o cukroví předvede profesionálům i začátečníkům přípravu takových sladk... Dóra Havasová ve svém pořadu o cukroví předvede profesionálům i začátečníkům přípravu takových sladkostí, které by v její vysněné cukrárně byly k dostání dnes a denně. Kromě receptů nabízí Dóra divákům i tentokrát bezpočet drobných triků a praktik, s jejichž pomocí dokáže i těm, kteří měli dosud z pečení strach, že pečení cukroví je prostě životní nutnost. 15:30
Dóra Havasová: Moje vysněná cukrárna (6)
Dóra Havasová ve svém pořadu o cukroví předvede profesionálům i začátečníkům přípravu takových sladk... Dóra Havasová ve svém pořadu o cukroví předvede profesionálům i začátečníkům přípravu takových sladkostí, které by v její vysněné cukrárně byly k dostání dnes a denně. Kromě receptů nabízí Dóra divákům i tentokrát bezpočet drobných triků a praktik, s jejichž pomocí dokáže i těm, kteří měli dosud z pečení strach, že pečení cukroví je prostě životní nutnost. |
Spektrum Home
12:00
Na chalupě – Austrálie IV (1)
Australská verze seriálu Na chalupě (River Cottage) se britské úspěšné sérii po všech stránkách vyro... Australská verze seriálu Na chalupě (River Cottage) se britské úspěšné sérii po všech stránkách vyrovnala. Vědomosti a zkušenosti nashromážděné během uplynulých let budou předávány i v této řadě. Nadšení a ambiciózní budoucí hospodáři a šéfové mohou okoukat Paulovy triky týkající se trvale udržitelného hospodaření a kulinářského umění kladoucího důraz na domácí speciality. Přejímání poznatků však ani tentokrát není jednostranné: Paul se připojí ke svému příteli a cestuje s ním v pojízdném bufetu. Navštíví vzdálenější farmáře, aby vlastní hospodářství obohatil o nové nápady. 13:00
Zpátky k přírodě (3)
V dnešním zrychleném světě je dobře viditelnou tendencí touha po opětovném sbližování s přírodou. St... V dnešním zrychleném světě je dobře viditelnou tendencí touha po opětovném sbližování s přírodou. Stále více lidí v ní nachází protilék proti přemodernizovanému světu plnému strojů. Televizní moderátor Kevin McCloud se vydává na cestu za lidmi, kteří v sobě našli dost odvahy, aby své sny o blízkosti přírody přetvořili ve skutečnost. Konfrontuje nás s výhodami i těžkostmi života v divočině a nakonec nás upozorní na styčné body, s jejichž využitím můžeme přírodu učinit intimnější součástí našich všedních dnů. 14:00
Jak svépomocí postavit dům II (1)
V popředí stojí zkušený moderátor, který celý svůj život zasvětil architektuře, a tak mohl a může sl... V popředí stojí zkušený moderátor, který celý svůj život zasvětil architektuře, a tak mohl a může sledovat, jak se prostředí, v němž trávíme podstatnou část všedních dnů, stává stále komplexnějším a získává charakter produktu masové spotřeby. Není divu, že mu po jistém čase začala vrtat hlavou otázka: jak vysokou cenu je nucen člověk za tento proces platit? Kam se ztrácí individualita, kreativita, tvůrčí svoboda a radost? Co je pravdy na tom, že čím jednodušší, tím lepší? Řešení nachází v tom, že začne uskutečňovat svůj dětský sen -- umíní si, že postaví dům vlastníma rukama. 15:00
Jak svépomocí postavit dům II (2)
V popředí stojí zkušený moderátor, který celý svůj život zasvětil architektuře, a tak mohl a může sl... V popředí stojí zkušený moderátor, který celý svůj život zasvětil architektuře, a tak mohl a může sledovat, jak se prostředí, v němž trávíme podstatnou část všedních dnů, stává stále komplexnějším a získává charakter produktu masové spotřeby. Není divu, že mu po jistém čase začala vrtat hlavou otázka: jak vysokou cenu je nucen člověk za tento proces platit? Kam se ztrácí individualita, kreativita, tvůrčí svoboda a radost? Co je pravdy na tom, že čím jednodušší, tím lepší? Řešení nachází v tom, že začne uskutečňovat svůj dětský sen -- umíní si, že postaví dům vlastníma rukama. |
TV Noe
|
Doma
Doktorka Zoe
Další díl/opakování: Seriál USA (2013-2014). Odložený prípad
Další díl/opakování: Detektívny seriál USA (2006-2007). Rosamunde Pilcherová: Chmáry na obzore
Další díl/opakování: Romant. film N (1995). |
|
TV Paprika
16:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (13)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm... Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů. 16:30
Tareq Taylor - skandinávské chutě III (11)
Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní ces... Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní cestu po Skandinávii, abyste spolu s ním i vy mohli objevovat chuti Severu. Seriál byl takřka celý natočen pod širým nebem, jednotlivé díly se tedy odehrávají v krásném přírodním prostředí Švédska, Norska, Dánska a Finska. Ve dvanácti epizodách procestuje Tareq Taylor celou Skandinávii a setkává se s místními výrobci potravin, hostinskými a jinými odborníky, se kterými diskutuje o jejich práci, zjišťuje, proč bez ní nemohou být, a v čem oni sami vidí tajemství svých úspěchů. V seriálu se samozřejmě bude i vařit. Tareq všude kombinuje lokální potraviny s vlastními kulinářskými technikami. Televizní pořad, který v sobě spojuje nádherné skandinávské přírodní scenérie s vařením, cestováním a dobrodružstvím, nám pomůže zmapovat severoevropskou gastronomickou kulturu, která se -- zejména poslední dobou -- v úctyhodné míře a rychlým tempem rozvíjí. 17:00
Italská kuchyně po bavorsku (5)
Bavorská a italská kuchyně – každá z nich je už sama o sobě mimořádným zážitkem. Ale když se obě cit... Bavorská a italská kuchyně – každá z nich je už sama o sobě mimořádným zážitkem. Ale když se obě citlivě kombinují, je to přímo báseň! Majitel Michelinových hvězd, šéfkuchař Alfons Schuhbeck, zůstává vždy věrný domácí kuchyni, ale současně s tím neustále hledá nové možnosti, jak by mohl domácí tradice obohatit o nějakou novou, rafinovanou barvu nebo je něčím zajímavým doplnit. 17:30
Škola vaření Roryho O’Connella (3)
Rory O'Connell je zřejmě nejzkušenějším učitelem gastronomického umění v celém Irsku. Kuchařské řeme... Rory O'Connell je zřejmě nejzkušenějším učitelem gastronomického umění v celém Irsku. Kuchařské řemeslo vyučuje již déle než třicet let a společně se sestrou, Darinou Allen založil dnes už proslulou bázi kulinářských nauk Ballymaloe Cookery School. Ve svém nedávno natočeném seriálu nám Rory předvede všechny druhy základních, klasických a odedávna neměnných technik, které musí bezpečně zvládnout každý, kdo se chce nazývat dobrým kuchařem. 18:00
Co vaří Margó Bódi (9)
Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvn... Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvním samostatném gastronomickém seriálu bude Margó vařit jídla, která má nejen ona, ale i celá její rodina nejraději. Pomáhat jí při tom bude její švagrová Ági. Nemyslete si ale, že se v jejich nagyecsedské kuchyni vaří z nějakých prachobyčejných surovin! Všechno je tu zaručeně čerstvé a domácí – od vajíček po maso, od zeleniny až po čerstvě natrhané bylinky. Vaření občas kuchařkám připomene historku, která je s tím či oním jídlem spojená, takže bude veselo, a v atmosféře plné dobré nálady a autentických chutí se navíc budou moci diváci seznámit i s některými tradičními romskými zvyklostmi. 19:30
Labužníkem každý den IV (12)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! |
Spektrum Home
16:00
Velkolepé plány XIII (7)
Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročník... Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročníku předvedl těžce vybojované projekty a složité architektonické představy snílků, kteří bez ohledu na náklady a vynaloženou energii budují domov svých snů, přičemž se občas dotýkají až hranic nemožného. 17:00
Velkolepé plány XIII (8)
Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročník... Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročníku předvedl těžce vybojované projekty a složité architektonické představy snílků, kteří bez ohledu na náklady a vynaloženou energii budují domov svých snů, přičemž se občas dotýkají až hranic nemožného. 18:00
Velkolepé plány XIII (9)
Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročník... Nová řada! - Kevin McCloud se vrací s novými, slibnými a velkolepými plány, aby nám i v novém ročníku předvedl těžce vybojované projekty a složité architektonické představy snílků, kteří bez ohledu na náklady a vynaloženou energii budují domov svých snů, přičemž se občas dotýkají až hranic nemožného. 19:00
Velkolepé plány - ty nejlepší za posledn... (3)
Život na předměstí Tento seriál se může pyšnit už přibližně patnáctiletou historií. Ve výběru složen... Život na předměstí Tento seriál se může pyšnit už přibližně patnáctiletou historií. Ve výběru složeném ze čtyř dílů nás nyní Kevin McCloud seznámí s takovými stavbami, které se co nejkreativnějším způsobem přizpůsobily prostředí, ve kterém se nacházejí, ať už je to přelidněné centrum Londýna, nebo ten nejztracenější a nejzapomenutější ostrov celé Velké Británie. |
TV Noe
16:00
Hlubinami vesmíru s Petrem Horálkem, ast...
Neúnavný popularizátor astronomie, šéfredaktor astronomického serveru astro.cz, autor publikací a fo... Neúnavný popularizátor astronomie, šéfredaktor astronomického serveru astro.cz, autor publikací a foto ambasador prestižní Evropské jižní observatoře |
Doma
|
|
TV Paprika
20:00
Labužníkem každý den IV (13)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 20:30
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (13)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. 21:00
Bocuse d’Or - Lyon (1)
Na stanici TV Paprika pokračuje seriál věnovaný nejslavnější kuchařské soutěži světa, pořádané pod n... Na stanici TV Paprika pokračuje seriál věnovaný nejslavnější kuchařské soutěži světa, pořádané pod názvem Bocuse d’Ort. Ve čtyřech nových dílech uvidíte očima samotných protagonistů soutěže, jak probíhala fáze od slavného evropského vítězství v roce 2016 do lyonského finále v roce 2017. Bocuse d’Or - Lyon je filmový cyklus, ve kterém uvidíte obtíže související s přípravami, projevy soutěžního napětí, jakož i zklamání a radost soutěžících. Vždyť každá vážná zatěžkávací zkouška má lehčí a nebezpečnější části. A po soutěži bychom vám rádi ukázali, jak můžete i doma se surovinami používanými v Bocuse d’Or zhotovit soutěží inspirované, ale přesto jednoduché pokrmy. Tamás Széll a Kevin Szabó vám prozradí nejen dobré recepty, ale i množství tipů a triků užitečných v kuchyni. Při vaření si pravděpodobně vzpomenou i na několik dalších zajímavých detailů ze soutěže. 21:30
Prostě Nigella (2)
Nigella je ve svém nejnovější seriálu prostě taková, jaká je Nigella Lawson ve skutečnosti: klidná a... Nigella je ve svém nejnovější seriálu prostě taková, jaká je Nigella Lawson ve skutečnosti: klidná a inspirující, nic víc a nic méně. I tentokrát nám poradí, jak a co máme vařit, aby se nám vedlo co možná nejlépe a abychom načerpali co nejvíce energie pro všední dny. 22:00
Dva hladoví námořníci II (25)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special... Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří. 23:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (13)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm... Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů. 23:30
Tareq Taylor - skandinávské chutě III (11)
Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní ces... Slavný švédský mistr kuchař Tareq Taylor vás zve na fantastickou gastronomicky zaměřenou okružní cestu po Skandinávii, abyste spolu s ním i vy mohli objevovat chuti Severu. Seriál byl takřka celý natočen pod širým nebem, jednotlivé díly se tedy odehrávají v krásném přírodním prostředí Švédska, Norska, Dánska a Finska. Ve dvanácti epizodách procestuje Tareq Taylor celou Skandinávii a setkává se s místními výrobci potravin, hostinskými a jinými odborníky, se kterými diskutuje o jejich práci, zjišťuje, proč bez ní nemohou být, a v čem oni sami vidí tajemství svých úspěchů. V seriálu se samozřejmě bude i vařit. Tareq všude kombinuje lokální potraviny s vlastními kulinářskými technikami. Televizní pořad, který v sobě spojuje nádherné skandinávské přírodní scenérie s vařením, cestováním a dobrodružstvím, nám pomůže zmapovat severoevropskou gastronomickou kulturu, která se -- zejména poslední dobou -- v úctyhodné míře a rychlým tempem rozvíjí. |
Spektrum Home
20:00
Velkolepý plány: Dům roku (3)
Kevin McCloud tentokrát diváky zavede na britskou architektonickou soutěž pořádanou na nejvyšší úrov... Kevin McCloud tentokrát diváky zavede na britskou architektonickou soutěž pořádanou na nejvyšší úrovni. Nejrevolučnější řešení a nejkrásnější provedení se ucházejí o cenu Dům roku. 21:00
Zpátky k přírodě (3)
V dnešním zrychleném světě je dobře viditelnou tendencí touha po opětovném sbližování s přírodou. St... V dnešním zrychleném světě je dobře viditelnou tendencí touha po opětovném sbližování s přírodou. Stále více lidí v ní nachází protilék proti přemodernizovanému světu plnému strojů. Televizní moderátor Kevin McCloud se vydává na cestu za lidmi, kteří v sobě našli dost odvahy, aby své sny o blízkosti přírody přetvořili ve skutečnost. Konfrontuje nás s výhodami i těžkostmi života v divočině a nakonec nás upozorní na styčné body, s jejichž využitím můžeme přírodu učinit intimnější součástí našich všedních dnů. 22:00
Jak svépomocí postavit dům II (1)
V popředí stojí zkušený moderátor, který celý svůj život zasvětil architektuře, a tak mohl a může sl... V popředí stojí zkušený moderátor, který celý svůj život zasvětil architektuře, a tak mohl a může sledovat, jak se prostředí, v němž trávíme podstatnou část všedních dnů, stává stále komplexnějším a získává charakter produktu masové spotřeby. Není divu, že mu po jistém čase začala vrtat hlavou otázka: jak vysokou cenu je nucen člověk za tento proces platit? Kam se ztrácí individualita, kreativita, tvůrčí svoboda a radost? Co je pravdy na tom, že čím jednodušší, tím lepší? Řešení nachází v tom, že začne uskutečňovat svůj dětský sen -- umíní si, že postaví dům vlastníma rukama. 23:00
Jak svépomocí postavit dům II (2)
V popředí stojí zkušený moderátor, který celý svůj život zasvětil architektuře, a tak mohl a může sl... V popředí stojí zkušený moderátor, který celý svůj život zasvětil architektuře, a tak mohl a může sledovat, jak se prostředí, v němž trávíme podstatnou část všedních dnů, stává stále komplexnějším a získává charakter produktu masové spotřeby. Není divu, že mu po jistém čase začala vrtat hlavou otázka: jak vysokou cenu je nucen člověk za tento proces platit? Kam se ztrácí individualita, kreativita, tvůrčí svoboda a radost? Co je pravdy na tom, že čím jednodušší, tím lepší? Řešení nachází v tom, že začne uskutečňovat svůj dětský sen -- umíní si, že postaví dům vlastníma rukama. |
Doma
Svadba s prekážkami
Další díl/opakování: Romant. film USA (2015). Inga Lindströmová: Pieseň pre dcérku
Další díl/opakování: Romant. film N (2012). |
||
TV Paprika
00:00
Italská kuchyně po bavorsku (5)
Bavorská a italská kuchyně – každá z nich je už sama o sobě mimořádným zážitkem. Ale když se obě cit... Bavorská a italská kuchyně – každá z nich je už sama o sobě mimořádným zážitkem. Ale když se obě citlivě kombinují, je to přímo báseň! Majitel Michelinových hvězd, šéfkuchař Alfons Schuhbeck, zůstává vždy věrný domácí kuchyni, ale současně s tím neustále hledá nové možnosti, jak by mohl domácí tradice obohatit o nějakou novou, rafinovanou barvu nebo je něčím zajímavým doplnit. 00:30
Škola vaření Roryho O’Connella (3)
Rory O'Connell je zřejmě nejzkušenějším učitelem gastronomického umění v celém Irsku. Kuchařské řeme... Rory O'Connell je zřejmě nejzkušenějším učitelem gastronomického umění v celém Irsku. Kuchařské řemeslo vyučuje již déle než třicet let a společně se sestrou, Darinou Allen založil dnes už proslulou bázi kulinářských nauk Ballymaloe Cookery School. Ve svém nedávno natočeném seriálu nám Rory předvede všechny druhy základních, klasických a odedávna neměnných technik, které musí bezpečně zvládnout každý, kdo se chce nazývat dobrým kuchařem. 01:00
Prostě Nigella (2)
Nigella je ve svém nejnovější seriálu prostě taková, jaká je Nigella Lawson ve skutečnosti: klidná a... Nigella je ve svém nejnovější seriálu prostě taková, jaká je Nigella Lawson ve skutečnosti: klidná a inspirující, nic víc a nic méně. I tentokrát nám poradí, jak a co máme vařit, aby se nám vedlo co možná nejlépe a abychom načerpali co nejvíce energie pro všední dny. 01:30
Klasická italská kuchyně (2)
Naše kulinářská průvodkyně walesko-italského původu nás seznámí s takovými snadnými a přitom velmi o... Naše kulinářská průvodkyně walesko-italského původu nás seznámí s takovými snadnými a přitom velmi originálními recepty, jejichž hlavní prvky odkoukala od italských prarodičů, ale dodává jim svůj vlastní moderní styl, jehož lehkost umožní i divákům, aby si tato jídla připravili doma a těšili se v rodinném kruhu z nejlepších italských chutí. 02:00
Annabel Langbein - U mě na zahrádce (2)
Doprovoďte i vy Annabelu Langbeinovou, slavnou novozélandskou autorku kuchařek, na její lesní „chalu... Doprovoďte i vy Annabelu Langbeinovou, slavnou novozélandskou autorku kuchařek, na její lesní „chalupu“, kde vám ukáže, jak se dají vařit z vlastnoručně vypěstovaných darů přírody a bylinek jídla neznající konzervanty ani umělé přísady do potravin, takže je s klidným svědomím kdykoli můžete předložit kterémukoli z členů rodiny. V novém seriálu na TV Paprika se také o poznání více sblížíte s přírodou, pokud se necháte uchvátit nejen vynikajícími recepty, ale i malebností horské krajiny Nového Zélandu. 02:27
Bocuse d’Or - Lyon (1)
Na stanici TV Paprika pokračuje seriál věnovaný nejslavnější kuchařské soutěži světa, pořádané pod n... Na stanici TV Paprika pokračuje seriál věnovaný nejslavnější kuchařské soutěži světa, pořádané pod názvem Bocuse d’Ort. Ve čtyřech nových dílech uvidíte očima samotných protagonistů soutěže, jak probíhala fáze od slavného evropského vítězství v roce 2016 do lyonského finále v roce 2017. Bocuse d’Or - Lyon je filmový cyklus, ve kterém uvidíte obtíže související s přípravami, projevy soutěžního napětí, jakož i zklamání a radost soutěžících. Vždyť každá vážná zatěžkávací zkouška má lehčí a nebezpečnější části. A po soutěži bychom vám rádi ukázali, jak můžete i doma se surovinami používanými v Bocuse d’Or zhotovit soutěží inspirované, ale přesto jednoduché pokrmy. Tamás Széll a Kevin Szabó vám prozradí nejen dobré recepty, ale i množství tipů a triků užitečných v kuchyni. Při vaření si pravděpodobně vzpomenou i na několik dalších zajímavých detailů ze soutěže. 03:54
Rachel Allenová - deník pekařky (4)
Pod tímto názvem se budev vysílat zbrusu nový seriál, ve kterém nám Rachel s využitím svých osobních... Pod tímto názvem se budev vysílat zbrusu nový seriál, ve kterém nám Rachel s využitím svých osobních zkušeností předvede, jak důležitou roli může hrát -- a také hraje -- cukroví v životě lidí, keří udržují hodně rozvětvené příbuzenské a přátelské styky. Rachel přesvědčí diváky o tom, že význam dortů a jiných sladkostí je mnohem širší, než naznačuje jejich všeobecně známá role v souvislosti s tradičními svátky. „Deník”, který si vede, nás upozorní na bezpočet životních situací – od velkých rodinných setkání až po posezení při kávě s kamarády – jejichž lesk se dá mistrovským cukrářským dílem dále zvýšit. Ať už jsme kdekoli a děláme cokoli, Rachel nám dokáže, že se prostě ke každé náladě, ke každému okamžiku, ať už se vyznačuje jakoukoli atmosférou, najde odpovídající moučník. Jen si vzpomeňme na muffin, cupcake, brownie, blondie, na úchvatné třívrstvové dorty nebo piškotové řezy, které se nedají pokazit. V seriálu uslyšíme množství užitečných nápadů týkajících se polevy a zdobení dortů, pečení a servírování. A nejenže dostaneme dobré rady, sami budeme moci navíc odkoukat tajemství výroby zákusků, na které jsme si stejně už dávno brousili zuby. A tímto způsobem položíme první stabilní základy, na kterých může časem vzniknout náš vlastní cukrářský deník. 04:19
Jednohubky (9)
Tamás Dános nám pomůže poznat několik neobvyklých receptů, které nám přijdou vhod, když čekáme hosty... Tamás Dános nám pomůže poznat několik neobvyklých receptů, které nám přijdou vhod, když čekáme hosty, a které jsou pastvou nejen pro oči. Chuťové buňky každého konzumenta budou uchváceny, ať už se výsledky našich kuchařských snah budeme chtít pochlubit hostitelům na návštěvě, nebo dostaneme sami chuť na pár soust ke sklenici dobrého vína či při sledování zajímavého filmu. Ale ta sousta berte, prosím, doslova, protože jídla, kolem kterých se tento pořad točí, se všechna dají jíst jednou rukou, jsou to malinké, zato velice dobré pochoutečky. 04:34
Co vaří Margó Bódi (9)
Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvn... Margó Bódi má péči o hosty a kuchařské umění přímo v krvi, což je o ní všeobecně známé. Ve svém prvním samostatném gastronomickém seriálu bude Margó vařit jídla, která má nejen ona, ale i celá její rodina nejraději. Pomáhat jí při tom bude její švagrová Ági. Nemyslete si ale, že se v jejich nagyecsedské kuchyni vaří z nějakých prachobyčejných surovin! Všechno je tu zaručeně čerstvé a domácí – od vajíček po maso, od zeleniny až po čerstvě natrhané bylinky. Vaření občas kuchařkám připomene historku, která je s tím či oním jídlem spojená, takže bude veselo, a v atmosféře plné dobré nálady a autentických chutí se navíc budou moci diváci seznámit i s některými tradičními romskými zvyklostmi. |
Spektrum Home
00:00
Na chalupě – Austrálie IV (1)
Australská verze seriálu Na chalupě (River Cottage) se britské úspěšné sérii po všech stránkách vyro... Australská verze seriálu Na chalupě (River Cottage) se britské úspěšné sérii po všech stránkách vyrovnala. Vědomosti a zkušenosti nashromážděné během uplynulých let budou předávány i v této řadě. Nadšení a ambiciózní budoucí hospodáři a šéfové mohou okoukat Paulovy triky týkající se trvale udržitelného hospodaření a kulinářského umění kladoucího důraz na domácí speciality. Přejímání poznatků však ani tentokrát není jednostranné: Paul se připojí ke svému příteli a cestuje s ním v pojízdném bufetu. Navštíví vzdálenější farmáře, aby vlastní hospodářství obohatil o nové nápady. |
Doma
Rosamunde Pilcherová: Chmáry na obzore
Další díl/opakování: Romant. film N (1995). Inga Lindströmová: Pieseň pre dcérku
Další díl/opakování: Romant. film N (2012). |