TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
05:08
Babiččino cukroví II (5)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným... Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí. 05:34
Italská kuchyně podle Antonia Passarelli... (2)
Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí ná... Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí nám, které jsou jeho oblíbené recepty a jak se mají opravdu správně vařit italská jídla, která jsou všeobecně známá a oblíbená. Dozvíme se, jak vypadají dokonalé spagetti carbonara, jak dosáhneme oné příslovečné krémové jemnosti u rizota, a osvojíme si samozřejmě i přípravu klasických italských antipast a dezertů. Protože Antonio zná celou Itálii jako své boty, seznámíme se i s nejoblíbenějšími potravinami, kořením, recepty a gastronomickými zvyklostmi jednotlivých regionů. 06:00
Bratři pekaři II (3)
Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří di... Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří diváky zasvětí do tajů správného pečení, ale připravte se na to, že nebudou ztrácet čas s nějakými muffiny! Tom a Henry, kteří se opírají o pekařské tradice pěti generací, vám dovol nahlédnout do samého srdce své kulinářské manufaktury. S jejich pomocí se může naučit všechny pekařské triky a fortele každý jen trochu zvídavý divák. Oba hoši si v každém dílu seriálu vykasají rukávy a prosívají mouku, aby mohli diváky postupně seznámit s kompletní nabídkou svých chutných receptů. Nemyslete si však, že tento pořad je jen o chlebech a pečivu; každá jejich pochutina má v sobě pořádnou náplň, je zalita lákavou omáčkou, prostě je něčím vynikajícím doplněna, tudíž se na stole objevuje jako pompézní ohňostroj chutí. A oba bratři dokonce uspořádají i závody v pečení koláčů! Ve vyrovnané soutěži bude každý z nich péci koláč na určité téma -- aby výsledky své práce nakonec předložili k ochutnání hladovým porotcům! |
05:00
Feng Shui (6)
Feng shui je tři tisíce let staré čínské umění vyplňování prostoru – v našem případě jde pochopiteln... Feng shui je tři tisíce let staré čínské umění vyplňování prostoru – v našem případě jde pochopitelně o zařizování interiérů. Umožňuje dosažení rovnováhy a harmonie živlů a zajišťuje volné proudění životní energie. Tato osvobozená energie potom napomůže uživatelům daného prostoru, tedy nám, k tomu, aby žili úspěšný a šťastný život. Musíme se však držet rad obsažených v novém seriálu z vlastní produkce televize Spektrum Home. Odborník na feng shui v tomto našem devítidílném seriálu zkoumá jednotlivé místnosti na základě oblastí zakreslených na takzvané baguové mapě, a tak může divákům pomoci najít pro každý kus nábytku a pro všechny bytové doplňky to správné místo, jež umožní, aby proudění „čí” v bytě bylo skutečně optimální. 05:30
Klub designérů (13)
Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuá... Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuální ztvárnění celých měst.V novém televizním seriálu z původní produkce Spektrum Home se budete moci seznámit s mladými maďarskými výtvarníky, kteří nejenže obohatili oblast užitého umění něčím novým a zajímavým, ale navíc si tím vydobyli úspěch i za hranicemi své vlasti.Kromě toho bude v každém dílu vystupovat stálý znalec (mladý odborník na otázky designu), který nám jednak každého tvůrce, jemuž je věnován daný medailon, pomůže zasadit do mezinárodního a/nebo uměleckého kontextu, jednak také pohovoří o základních pojmech designérského oboru, jež se v tom kterém dílu vyskytnou, jakož i o souvisejících mezinárodních trendech a konkrétních příkladech. 05:45
Klub designérů (14)
Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuá... Špičkoví maďarští designéři – design skloňovaný ve všech pádech, od tapet přes svítidla, až po vizuální ztvárnění celých měst.V novém televizním seriálu z původní produkce Spektrum Home se budete moci seznámit s mladými maďarskými výtvarníky, kteří nejenže obohatili oblast užitého umění něčím novým a zajímavým, ale navíc si tím vydobyli úspěch i za hranicemi své vlasti.Kromě toho bude v každém dílu vystupovat stálý znalec (mladý odborník na otázky designu), který nám jednak každého tvůrce, jemuž je věnován daný medailon, pomůže zasadit do mezinárodního a/nebo uměleckého kontextu, jednak také pohovoří o základních pojmech designérského oboru, jež se v tom kterém dílu vyskytnou, jakož i o souvisejících mezinárodních trendech a konkrétních příkladech. |
Animované biblické příběhy: Saul z Tarsu
Jeden z nejdramatičtějších příběhů obrácení, které v Bibli najdeme. Bible pro nejmenší - Nový Zákon |
Emilie Richardsová: Ostrov lásky
Další díl/opakování: Romant. film N (2011). |
|
TV Paprika
09:00
Šetřete s Jamiem (6)
Jamie Oliver opět přichází na televizní obrazovky, tentokrát v nové gastronomické show, plné optimis... Jamie Oliver opět přichází na televizní obrazovky, tentokrát v nové gastronomické show, plné optimismu, invence a superužitečné pomoci. Chce inspirovat lidi na celé naší planetě, aby zjistili, že mohou jíst lépe, a přitom ještě uspořit podstatnou část týdenní sumy, kterou obvykle na jídlo vynakládají. Jamie přichází, aby dokázal, že je možné se královsky najíst, aniž bychom byli nuceni vyloupit před vařením banku. Vášnivě věří tomu – a tato jeho víra se nikoli bezdůvodně brzy přenese i na diváky – že existuje dostatečně velké množství nápaditých triků, které značně rozšiřují prostor pro naši představivost a snižují kuchyňské náklady... přičemž vzhled i chuť připravovaného pokrmu budou i nadále fantastické. Dynamický pořad magazínového typu nás hned strhne pestrým děním v Jamieho „experimentální a studijní“ kuchyni, z níž vycházejí jedno po druhém jídla, která jsou neuvěřitelné dobrá, ačkoli právě s nimi nejvíc ušetříme. Kromě samotných jídel nám však tato kuchyně nabídne i řešení a strategie, s jejichž použitím se sníží náklady, aniž by se současně snížila přitažlivost našich kuchyňských kreací; ba naopak... Vždyť jak říká Jamie, „kdo by se nechtěl lépe najíst za méně peněz?” 10:00
Zákusky Almy Obreganové (19)
V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je c... V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je cupcake, ale jako královna sladkostí nás okouzlí i mnoha jinými -- velice sladkými a velice originálními --recepty, od vanilkové zmrzliny se sušenkami přes klasické kreace -- například schwarzwaldský dort podávaný v malých hrníčcích -- až po obří cupcake a čokoládový chlebový pudink. 10:30
Zákusky Almy Obreganové (20)
V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je c... V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je cupcake, ale jako královna sladkostí nás okouzlí i mnoha jinými -- velice sladkými a velice originálními --recepty, od vanilkové zmrzliny se sušenkami přes klasické kreace -- například schwarzwaldský dort podávaný v malých hrníčcích -- až po obří cupcake a čokoládový chlebový pudink. 11:00
Chutně a snadno (13)
Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve... Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve svém výsledku naprosto skvělými recepty. Gonzalo pro diváky vaří svoje úžasné pokrmy s neuvěřitelnou lehkostí a s nevšední fantazií. Na něho si prostě nepřijdete. Ať už je úkolem příprava předkrmu, druhého jídla nebo desertu, už jen jeho jméno zaručuje snadný postup a nezapomenutelný výsledek. 11:30
Vaříme s Nickem Stellinem II (8)
Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vyk... Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vykouzlil rustické, ale zároveň neobyčejně velkorysé hostiny. V jeho nabídce figurují tradiční italská jídla vylepšená americkými chutěmi, jako je šťavnatá hřebenatka, krabí karbanátky kořeněné tequilou, fantastické teriny a makaróny s humrovým masem a se sýrem. Snadno pochopitelnou metodou, krok za krokem diváky naučí připravovat nejlepší italské pokrmy tak, jak to dělají opravdoví mistři. Všechny předváděné recepty si vyžadují zcela jednoduché ingredience, ale jejich kombinace má za následek neuvěřitelnou chuťovou orgii. Lákavé chody bohatých hostin usadí k jednomu stolu všechny členy rodiny. |
Spektrum Home
09:00
Green Team (14)
Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi ná... Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi námi. Ve svém novém seriálu, který má 80 dílů a vysílá se pod titulem Green Team, vám předvedou celou plejádu zahradnických prací, které je třeba za sezónu vykonat. Ať už zahradničíme v malém či velkém, na zahradě nebo v bytě, ve skleníku nebo na terase městského domu, Mark a Tibor pomohou, poradí a svým zábavným, a přesto informativním stylem nám vysvětlí, jak se máme o své milované rostlinky starat, aby byly neustále zdravé a krásné.Jaro:Náš původní zahradnický seriál se začne vysílat v dubnu a hned vám poslouží spoustou praktických rad; mimo jiné vám také připomene, jaké práce je nutno na jaře v zahradě vykonat.Léto:Všechno už pěkně roste, rostlinky se mají k světu, ale zahradník má i tak ještě plné ruce práce. Experti seriálu z naší vlastní produkce, Mark a Tibi, jsou s vámi a udělí vám další užitečné rady. Naučí vás správně zalévat a mnoho dalších věcí – dozvíte se například i to, jak se staví zahradní besídka!Podzim:Na podzim mají zahradníci nejvíce napilno: Mark a Tibor, zkušení odborníci vystupující v seriálu z naší vlastní produkce, se diváků ujmou a pomohou jim se všemi pracemi, které si podzimní zahrada vyžaduje.Zima:Venku je čím dál tím chladněji, ale seznam činností, které se týkají pokojových rostlin a květin, je pořádně dlouhý. Mark a Tibi vám ukáží, jak si můžete na zimu přeměnit obývák v opravdovou rajskou zahradu a jak docílíte toho, aby i v tom nejstudenějším ročním období byly vaše rostlinky ve vynikající formě. 09:15
Zahradníkův svět (5)
Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a p... Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a poskytují jim inspirující nápady, které mohou pro své potřeby využít jak zahradníci začátečníci, tak zkušení profesionálové. Protagonisty tohoto pořadu navzájem spojuje nejen mnoholetá praxe, ale i nekonečné nadšení a radost z prospívajících rostlinek a pěkně a pečlivě ošetřovaných zahrad. 09:50
Skvělé nápady pro malé zahrady III (5)
Dobře známý odborník na zahrady stanice Spektrum Home, Monty Don, tentokrát navštěvuje nadšené zahra... Dobře známý odborník na zahrady stanice Spektrum Home, Monty Don, tentokrát navštěvuje nadšené zahradníky amatéry, kteří všichni usilují o to, aby malý pozemek, jenž jim říká pane, přeměnili v zelený ostrůvek svých snů. Monty poskytne divákům další nápady k co nejlepšímu využití malých ploch -- ať už jde o uzoučké balkony, miniaturní předzahrádky nebo třeba střešní terasy. 11:00
Úžasné prostory George Clarka - Speciál (6)
Architekt George Clarke nás ve svém tematickém pásmu zavede do světa nejkreativněji vytvořených a za... Architekt George Clarke nás ve svém tematickém pásmu zavede do světa nejkreativněji vytvořených a zařízených malých obytných prostor. Mohou to být domovy na čtyřech kolech, malé lesní chýše, obytné přívěsy, domečky umístěné ve větvích stromů nebo byty, které disponují všemi atributy řádného obydlí, ačkoli navenek připomínají obyčejnou kůlnu. |
Doma
Taká obyčajná rodinka
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (2012-2013). |
||
TV Paprika
12:00
Gerard Depardieu ochutnává Evropu (5)
Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen na... Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen nadšenou láskou ke kulinářskému umění, která v jeho životě soupeří s neméně silnou vášní pro biograf. Připojte se k němu na jeho okružní cestě, na které v různých evropských regionech od Bavorska po Bretagne hledá lokální speciality, identitu a historii. Gérard Depardieu zve všechny diváky, aby ho následovali na jeho grandiózní kulinářské pouti po Evropě. Jeho mise je nelehká; chce najít nejčerstvější ústřice a nejlepší a nejzralejší sýr. Mezitím ochutnává lososy z přírodních vod, měkounké hovězí maso, domácí vína a jiné speciální krajové pochoutky. Jako společníka má s sebou kuchařského mistra Laurenta Audiota, s kterým se přátelí už dvacet let a za tu dobu s ním zažil mnoho nezapomenutelných gastronomických radostí. Proto není divu, že na začátku své společné cesty doufají, že se mohou těšit na nová neobvyklá dobrodružství. 13:00
Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolengh... (4)
Yotam Ottolenghi se toulá jižní a východní částí Středomoří a snaží se naše domácnosti obohatit o kl... Yotam Ottolenghi se toulá jižní a východní částí Středomoří a snaží se naše domácnosti obohatit o klenoty kulinářského umění těchto poměrně exotických koutů světa. Yotamova cesta začíná v nejlidnatějším marockém městě, zvaném Marrákeš, ve kterém odhaluje tajemství tadžinu a ukáže nám, kde mají nejlepší pouliční pochoutky. Odtud Yotam pokračuje do Istambulu, kde se pustí do přípravy pizzy posypané pikantním hovězím masem a zapečené směsi s krevetami a sépiemi, rajčaty a sýrem. Zbude mu čas také na artyčoky se smetanou, baklavu a rýžový nákyp se skořicí. V jednom z nejoblíbenějších severoafrických rekreačních středisek se Yotam živí čerstvě chycenými rybami, objeví celonárodní nadšení, kterým je opředena harissa, a ochutná i pikantní klobásu merguez. Na závěr dorazí náš hrdina do Tel-Avivu, kde objevuje nejčerstvější kulinářskou produkci Izraele; ochutná mořské plody připravené nevšedním způsobem a pak uvaří něco dobrého na zub s několika velice slavnými mistry kuchaři. 14:00
Bratři pekaři II (3)
Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří di... Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří diváky zasvětí do tajů správného pečení, ale připravte se na to, že nebudou ztrácet čas s nějakými muffiny! Tom a Henry, kteří se opírají o pekařské tradice pěti generací, vám dovol nahlédnout do samého srdce své kulinářské manufaktury. S jejich pomocí se může naučit všechny pekařské triky a fortele každý jen trochu zvídavý divák. Oba hoši si v každém dílu seriálu vykasají rukávy a prosívají mouku, aby mohli diváky postupně seznámit s kompletní nabídkou svých chutných receptů. Nemyslete si však, že tento pořad je jen o chlebech a pečivu; každá jejich pochutina má v sobě pořádnou náplň, je zalita lákavou omáčkou, prostě je něčím vynikajícím doplněna, tudíž se na stole objevuje jako pompézní ohňostroj chutí. A oba bratři dokonce uspořádají i závody v pečení koláčů! Ve vyrovnané soutěži bude každý z nich péci koláč na určité téma -- aby výsledky své práce nakonec předložili k ochutnání hladovým porotcům! 15:00
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (7)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. 15:30
Zaměřeno na polskou kuchyni V (9)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. |
Spektrum Home
12:00
Na chalupě – Austrálie IV (7)
Australská verze seriálu Na chalupě (River Cottage) se britské úspěšné sérii po všech stránkách vyro... Australská verze seriálu Na chalupě (River Cottage) se britské úspěšné sérii po všech stránkách vyrovnala. Vědomosti a zkušenosti nashromážděné během uplynulých let budou předávány i v této řadě. Nadšení a ambiciózní budoucí hospodáři a šéfové mohou okoukat Paulovy triky týkající se trvale udržitelného hospodaření a kulinářského umění kladoucího důraz na domácí speciality. Přejímání poznatků však ani tentokrát není jednostranné: Paul se připojí ke svému příteli a cestuje s ním v pojízdném bufetu. Navštíví vzdálenější farmáře, aby vlastní hospodářství obohatil o nové nápady. 13:00
Renovujeme víkendové domy (9)
I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě... I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě… Není tedy divu, že její krášlení a údržba obvykle leží na bedrech hlavy rodiny, která si s tím poradí podle svých schopností, někdy hůře, jindy lépe, i když dělá co může. Ale jestliže jeho kutilský výkon zkolauduje tým odborníků, jistě se od nich bude mít čemu přiučit a pozná, kde se případně stala chyba. Sledujte náš seriál, abyste se typickým chybám a zradám vyhnuli předem. 13:30
Renovujeme víkendové domy (10)
I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě... I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě… Není tedy divu, že její krášlení a údržba obvykle leží na bedrech hlavy rodiny, která si s tím poradí podle svých schopností, někdy hůře, jindy lépe, i když dělá co může. Ale jestliže jeho kutilský výkon zkolauduje tým odborníků, jistě se od nich bude mít čemu přiučit a pozná, kde se případně stala chyba. Sledujte náš seriál, abyste se typickým chybám a zradám vyhnuli předem. 14:00
Interiéroví návrháři III (5)
Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvoř... Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvořit fungující tým? Protože jejich smysl pro krásu, zkušenosti interiérových návrhářů a jejich kreativita je dovede stmelit. Do každé zakázky se tato trojice pouští tak, že má před očima jediný cíl. Realizovat vždy co nejvkusnější bytové prostory! 14:30
Interiéroví návrháři III (6)
Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvoř... Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvořit fungující tým? Protože jejich smysl pro krásu, zkušenosti interiérových návrhářů a jejich kreativita je dovede stmelit. Do každé zakázky se tato trojice pouští tak, že má před očima jediný cíl. Realizovat vždy co nejvkusnější bytové prostory! 15:00
Interiéroví návrháři III (7)
Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvoř... Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvořit fungující tým? Protože jejich smysl pro krásu, zkušenosti interiérových návrhářů a jejich kreativita je dovede stmelit. Do každé zakázky se tato trojice pouští tak, že má před očima jediný cíl. Realizovat vždy co nejvkusnější bytové prostory! 15:30
Souboj dekoratérů II (1)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! |
Doma
Doktorka Zoe
Další díl/opakování: Seriál USA (2014-2015). Zita na krku
Další díl/opakování: Komed. seriál SR (2011). Rosamunde Pilcherová: Odviate túžbou
Další díl/opakování: Romant. film N (2013). |
||
TV Paprika
16:00
Zákusky Almy Obreganové (19)
V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je c... V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je cupcake, ale jako královna sladkostí nás okouzlí i mnoha jinými -- velice sladkými a velice originálními --recepty, od vanilkové zmrzliny se sušenkami přes klasické kreace -- například schwarzwaldský dort podávaný v malých hrníčcích -- až po obří cupcake a čokoládový chlebový pudink. 16:30
Zákusky Almy Obreganové (20)
V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je c... V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je cupcake, ale jako královna sladkostí nás okouzlí i mnoha jinými -- velice sladkými a velice originálními --recepty, od vanilkové zmrzliny se sušenkami přes klasické kreace -- například schwarzwaldský dort podávaný v malých hrníčcích -- až po obří cupcake a čokoládový chlebový pudink. 17:00
Rozmanité pařížské chutě (11)
Je tomu už deset let, co Fred Chesneau objíždí svět a pátrá po nových chutích. Je skálopevně přesvěd... Je tomu už deset let, co Fred Chesneau objíždí svět a pátrá po nových chutích. Je skálopevně přesvědčen, že každou zemi poznáme nejlépe, když se seznámíme s jejím kulinářským uměním a těmi, co je provozují a nadšeně inovují. Náš seriál nyní přináší nová kuchyňská dobrodružství, a tak vám doporučujeme, abyste Freda následovali do paříže a poznali pestrou směsici obyvatel francouzské metropole - samozřejmě prostřednictvím jejich gastronomické nápaditosti. 17:40
Nejproslulejší světová jídla (11)
Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude... Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude jen mluvit, také nám je uvaří. Fred jezdil 8 let po světě a pídil se po autentických receptech. Nyní nám bude vyprávět zajímavosti z dějin velice známých jídel, jako jsou těstoviny, hamburger, pizza, případně paella. 18:00
Portugalsko na talíři (7)
Tento seriál není jen obvyklou kulinářskou podívanou věnovanou Portugalsku, protože je zároveň velko... Tento seriál není jen obvyklou kulinářskou podívanou věnovanou Portugalsku, protože je zároveň velkou oslavnou ódou na všechno, co zkrášluje a zlepšuje náš pozemský život. Zdravice nejzápadnější evropské země. Ljubomir Stanišič má v zásobě ty nejspeciálnější recepty, díky kterým nám bude moci předvést a uvařit nejvýtečnější pochoutky, které tato někdejší mořeplavecká velmoc světu může nabídnout. Připravte se na mimořádně poutavou cestu plnou chutí, která nás provede všemi spletitými stezkami portugalské gastronomiet! 19:00
Superpotraviny pro celou rodinu (2)
V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s... V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s těmi nejlepšími ingrediencemi a s vyrovnaným obsahem živin. Divákům ukáže, jak jednoduše to jde, a zavede je tak na cestu vedoucí ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu. |
Spektrum Home
16:40
Souboj dekoratérů II (2)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! 17:50
Daleko od mlžného Albionu II (15)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 19:00
Na chalupě – Austrálie IV (7)
Australská verze seriálu Na chalupě (River Cottage) se britské úspěšné sérii po všech stránkách vyro... Australská verze seriálu Na chalupě (River Cottage) se britské úspěšné sérii po všech stránkách vyrovnala. Vědomosti a zkušenosti nashromážděné během uplynulých let budou předávány i v této řadě. Nadšení a ambiciózní budoucí hospodáři a šéfové mohou okoukat Paulovy triky týkající se trvale udržitelného hospodaření a kulinářského umění kladoucího důraz na domácí speciality. Přejímání poznatků však ani tentokrát není jednostranné: Paul se připojí ke svému příteli a cestuje s ním v pojízdném bufetu. Navštíví vzdálenější farmáře, aby vlastní hospodářství obohatil o nové nápady. |
TV Noe
|
Doma
Leto v Kapskom meste
Další díl/opakování: Romant. film N (2010). |
|
TV Paprika
20:00
Po cestách štěstí (8)
Recepty pro štěstí spojené s cestováním po Maďarsku. Kuchař Róbert Bede usedne za volant a jede cest... Recepty pro štěstí spojené s cestováním po Maďarsku. Kuchař Róbert Bede usedne za volant a jede cestou necestou křížem krážem po Maďarsku. Jeho TV Paprika food truck ho unáší za recepty pro štěstí nebo na štěstí, po kterých pátrá skutečně neúnavně. Na každé zastávce se k němu připojí slavná osobnost spojená nějakým způsobem s danou lokalitou -- krajem nebo obcí. Róbert Bede se svým příležitostným pomocníkem objevuje regionální potraviny, kuchařské triky a chuťové kombinace, které potom brilantně využívá, když ve svém food trucku vaří před početným obecenstvem vždy nová a nová jídla. 20:30
Chutně a snadno (13)
Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve... Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve svém výsledku naprosto skvělými recepty. Gonzalo pro diváky vaří svoje úžasné pokrmy s neuvěřitelnou lehkostí a s nevšední fantazií. Na něho si prostě nepřijdete. Ať už je úkolem příprava předkrmu, druhého jídla nebo desertu, už jen jeho jméno zaručuje snadný postup a nezapomenutelný výsledek. 21:00
Vaříme s Nickem Stellinem II (8)
Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vyk... Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vykouzlil rustické, ale zároveň neobyčejně velkorysé hostiny. V jeho nabídce figurují tradiční italská jídla vylepšená americkými chutěmi, jako je šťavnatá hřebenatka, krabí karbanátky kořeněné tequilou, fantastické teriny a makaróny s humrovým masem a se sýrem. Snadno pochopitelnou metodou, krok za krokem diváky naučí připravovat nejlepší italské pokrmy tak, jak to dělají opravdoví mistři. Všechny předváděné recepty si vyžadují zcela jednoduché ingredience, ale jejich kombinace má za následek neuvěřitelnou chuťovou orgii. Lákavé chody bohatých hostin usadí k jednomu stolu všechny členy rodiny. 21:30
Vítané večeře II (6)
Nigel Slater je ohromným příznivcem jednoduché, ale chutné a zdravé stravy, a tak není divu, že i ve... Nigel Slater je ohromným příznivcem jednoduché, ale chutné a zdravé stravy, a tak není divu, že i ve svém televizním pořadu seznamuje diváky s lákavými, ale přitom velmi praktickými recepty. Většina lidí totiž, jak známo, nemá čas piplat se po večerech s komplikovanými hostinami o několika chodech; spíš jsme rádi, když se nám za pár minut podaří „splichtit” něco jedlého. Nigel využívá poklady své ledničky, spižírny a zeleninové zahrádky neobyčejně nápaditě, a tak dokáže z úplně obyčejných potravin vytvořit originální večeři, než byste řekli švec. Nigelovy recepty si ani nemusíme zapisovat. Stačí, když si sedneme před obrazovku a sledujeme ho, jak vaří. V příštím okamžiku už stejně budeme stát u dveří vlastní spižírny, inspirováni některým z jeho geniálních nápadů. 22:00
Nigel Slater - Kulinářská tajemství (3)
Publicista z oboru gastronomie a mistr kuchař Nigel Slater objevuje ve společnosti nadšených kuchařů... Publicista z oboru gastronomie a mistr kuchař Nigel Slater objevuje ve společnosti nadšených kuchařů amatérů tajemství rozmanitosti kultury -- a v rámci toho gastronomické kultury -- Velké Británie. 22:30
Bratři pekaři II (3)
Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří di... Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří diváky zasvětí do tajů správného pečení, ale připravte se na to, že nebudou ztrácet čas s nějakými muffiny! Tom a Henry, kteří se opírají o pekařské tradice pěti generací, vám dovol nahlédnout do samého srdce své kulinářské manufaktury. S jejich pomocí se může naučit všechny pekařské triky a fortele každý jen trochu zvídavý divák. Oba hoši si v každém dílu seriálu vykasají rukávy a prosívají mouku, aby mohli diváky postupně seznámit s kompletní nabídkou svých chutných receptů. Nemyslete si však, že tento pořad je jen o chlebech a pečivu; každá jejich pochutina má v sobě pořádnou náplň, je zalita lákavou omáčkou, prostě je něčím vynikajícím doplněna, tudíž se na stole objevuje jako pompézní ohňostroj chutí. A oba bratři dokonce uspořádají i závody v pečení koláčů! Ve vyrovnané soutěži bude každý z nich péci koláč na určité téma -- aby výsledky své práce nakonec předložili k ochutnání hladovým porotcům! 23:30
Zaměřeno na polskou kuchyni V (9)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. |
Spektrum Home
20:00
Bydlíš tady, kup tohle II (9)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys... Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem. 20:30
Bydlíš tady, kup tohle II (10)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys... Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem. 21:00
Pekelné hotely Gordona Ramsayho III (5)
Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. ... Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. Uznávaná kuchařská celebrita s dlouholetými zkušenostmi na poli vedení restaurací teď bere do rukou osud zanedbaných, krachujících hotelů a penzionů. Špinavé ložnice, koupelny s plesnivými stěnami, nemožný personál a příšerná obsluha... A to je jen několik příkladů, co bije v navštívených hotelích Gordona do očí a co se snaží dát do pořádku. Žádná situace nemůže být natolik zoufalá, aby se jí lekl. Gordon Ramsay, dobře známý svým nesmiřitelným maximalismem, si předsevzal, že při jeho odchodu bude každý hotel konkurenceschopný a bude mít šanci na přežití i v současné ekonomické situaci. Náš razantní šéfkuchař, zatímco krok za krokem vytváří podmínky, které mohou vést ke zlepšení obchodních ukazatelů daného hotelu, musí majitele nebo členy personálu svým svérázným a nenapodobitelným způsobem také přesvědčit o tom, že jeho metody a zásady budou fungovat. Oko při tom samozřejmě nezůstane suché, to je více než evidentní! 22:00
Velkolepé plány: Austrálie III (2)
Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůr... Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůrci se vyznačují představivostí neznající hranic a hladce překonávající všechny fyzické překážky. Ale stačí tu k úspěchu pouhý dostatek fantazie? Odpověď zní jednoznačně ne! Bez výdrže, kreativity, trpělivosti a odborné zdatnosti by se z předváděných průkopnických staveb nezrodila ani jediná. 23:00
Velkolepé plány: Austrálie III (3)
Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůr... Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůrci se vyznačují představivostí neznající hranic a hladce překonávající všechny fyzické překážky. Ale stačí tu k úspěchu pouhý dostatek fantazie? Odpověď zní jednoznačně ne! Bez výdrže, kreativity, trpělivosti a odborné zdatnosti by se z předváděných průkopnických staveb nezrodila ani jediná. |
TV Noe
21:35
Jitka Šuranská na Mohelnickém dostavníku... (4)
Záznam vystoupení Jitky Šuranské na hlavní scéně Mohelnického dostavníku 2014 23:10
Nikaragua - Dobrý pastýř, biskup David Z...
Biskup David Zywiec se narodil v roce 1947 v Chicagu jako nejstarší z pěti sourozenců a v lednu roku... Biskup David Zywiec se narodil v roce 1947 v Chicagu jako nejstarší z pěti sourozenců a v lednu roku 1975 přicestoval do Nikaraguy jako misionář. Od toho okamžiku byl jeho život nerozlučně spojen s Nikaraguou a zejména s oblastí La Mosquitia |
Doma
Inga Lindströmová: Tajomstvo z minulosti
Další díl/opakování: Romant. film N (2016). Rosamunde Pilcherová: Na krídlach nádeje
Další díl/opakování: Romant. film N (2007). |
|
TV Paprika
00:00
Rozmanité pařížské chutě (11)
Je tomu už deset let, co Fred Chesneau objíždí svět a pátrá po nových chutích. Je skálopevně přesvěd... Je tomu už deset let, co Fred Chesneau objíždí svět a pátrá po nových chutích. Je skálopevně přesvědčen, že každou zemi poznáme nejlépe, když se seznámíme s jejím kulinářským uměním a těmi, co je provozují a nadšeně inovují. Náš seriál nyní přináší nová kuchyňská dobrodružství, a tak vám doporučujeme, abyste Freda následovali do paříže a poznali pestrou směsici obyvatel francouzské metropole - samozřejmě prostřednictvím jejich gastronomické nápaditosti. 00:40
Nejproslulejší světová jídla (11)
Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude... Fred Chesneau nás ve své pařížské dílně oslní historií řady legendárních jídel, o kterých ale nebude jen mluvit, také nám je uvaří. Fred jezdil 8 let po světě a pídil se po autentických receptech. Nyní nám bude vyprávět zajímavosti z dějin velice známých jídel, jako jsou těstoviny, hamburger, pizza, případně paella. 01:00
Vítané večeře II (6)
Nigel Slater je ohromným příznivcem jednoduché, ale chutné a zdravé stravy, a tak není divu, že i ve... Nigel Slater je ohromným příznivcem jednoduché, ale chutné a zdravé stravy, a tak není divu, že i ve svém televizním pořadu seznamuje diváky s lákavými, ale přitom velmi praktickými recepty. Většina lidí totiž, jak známo, nemá čas piplat se po večerech s komplikovanými hostinami o několika chodech; spíš jsme rádi, když se nám za pár minut podaří „splichtit” něco jedlého. Nigel využívá poklady své ledničky, spižírny a zeleninové zahrádky neobyčejně nápaditě, a tak dokáže z úplně obyčejných potravin vytvořit originální večeři, než byste řekli švec. Nigelovy recepty si ani nemusíme zapisovat. Stačí, když si sedneme před obrazovku a sledujeme ho, jak vaří. V příštím okamžiku už stejně budeme stát u dveří vlastní spižírny, inspirováni některým z jeho geniálních nápadů. 01:30
Gerard Depardieu ochutnává Evropu (5)
Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen na... Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen nadšenou láskou ke kulinářskému umění, která v jeho životě soupeří s neméně silnou vášní pro biograf. Připojte se k němu na jeho okružní cestě, na které v různých evropských regionech od Bavorska po Bretagne hledá lokální speciality, identitu a historii. Gérard Depardieu zve všechny diváky, aby ho následovali na jeho grandiózní kulinářské pouti po Evropě. Jeho mise je nelehká; chce najít nejčerstvější ústřice a nejlepší a nejzralejší sýr. Mezitím ochutnává lososy z přírodních vod, měkounké hovězí maso, domácí vína a jiné speciální krajové pochoutky. Jako společníka má s sebou kuchařského mistra Laurenta Audiota, s kterým se přátelí už dvacet let a za tu dobu s ním zažil mnoho nezapomenutelných gastronomických radostí. Proto není divu, že na začátku své společné cesty doufají, že se mohou těšit na nová neobvyklá dobrodružství. 02:29
Chutně a snadno (13)
Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve... Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve svém výsledku naprosto skvělými recepty. Gonzalo pro diváky vaří svoje úžasné pokrmy s neuvěřitelnou lehkostí a s nevšední fantazií. Na něho si prostě nepřijdete. Ať už je úkolem příprava předkrmu, druhého jídla nebo desertu, už jen jeho jméno zaručuje snadný postup a nezapomenutelný výsledek. 02:54
Recepty pro radost s Markétou a Honzou (19)
Program Recepty pro radost se vrací s novým seriálem. Populární moderátorka kanálu TV Paprika, Marké... Program Recepty pro radost se vrací s novým seriálem. Populární moderátorka kanálu TV Paprika, Markéta Hrubešová, Vám tentokrát vaří po boku pražského hvězdného šéfkuchaře Jana Kvasničky. Předvádějí ve veselé atmosféře chutná, příjemnými rozhovory kořeněná jídla, která dokáže každý snadno zhotovit. Nenechte si ujít Markétiny toskánské crostini nebo Honzovu zeleninovou tempuru! Pokud máte chuť na nějakou sladkost, podívejte se na přípravu moučníku bombalasca, nebo osvěžujícího dezertu ovocná šarlota. Markéta a Jan uvítají v kuchyni i hvězdné hosty, protože vařit je výborné, ale vařit společně je ta největší radost! 03:10
Superpotraviny pro celou rodinu (2)
V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s... V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s těmi nejlepšími ingrediencemi a s vyrovnaným obsahem živin. Divákům ukáže, jak jednoduše to jde, a zavede je tak na cestu vedoucí ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu. 03:57
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (7)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. 04:22
Piknik (15)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,... Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”. 04:35
Nigel Slater - Kulinářská tajemství (3)
Publicista z oboru gastronomie a mistr kuchař Nigel Slater objevuje ve společnosti nadšených kuchařů... Publicista z oboru gastronomie a mistr kuchař Nigel Slater objevuje ve společnosti nadšených kuchařů amatérů tajemství rozmanitosti kultury -- a v rámci toho gastronomické kultury -- Velké Británie. |
Spektrum Home
00:00
Netradiční bydlení? II (13)
Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci... Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci s patřičnou dávkou fantazie a nezdolné vytrvalosti, ale také s náležitými odbornými znalostmi, přestavěli na skvělé obytné „paláce” takové prostory, o nichž si snad vůbec nikdo nemyslel, že by se v nich dalo řádně bydlet. V každém dílu našeho nového seriálu se setkáte s obrovskými snílky, kteří si vysnili pohádkový domov v těch nejzanedbanějších budovách a jiných místech – a aby měla pohádka šťastný konec, jejich sen se stal skutečností; nezůstalo jen u plánu, došlo i na realizaci. 01:00
Úžasné prostory George Clarka - Speciál (6)
Architekt George Clarke nás ve svém tematickém pásmu zavede do světa nejkreativněji vytvořených a za... Architekt George Clarke nás ve svém tematickém pásmu zavede do světa nejkreativněji vytvořených a zařízených malých obytných prostor. Mohou to být domovy na čtyřech kolech, malé lesní chýše, obytné přívěsy, domečky umístěné ve větvích stromů nebo byty, které disponují všemi atributy řádného obydlí, ačkoli navenek připomínají obyčejnou kůlnu. |
Doma
Emilie Richardsová: Ostrov lásky
Další díl/opakování: Romant. film N (2011). Leto v Kapskom meste
Další díl/opakování: Romant. film N (2010). Inga Lindströmová: Tajomstvo z minulosti
Další díl/opakování: Romant. film N (2016). Doktorka Zoe
Další díl/opakování: Seriál USA (2014-2015). |