TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
05:07
Babiččino cukroví II (10)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným... Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí. 05:34
Italská kuchyně podle Antonia Passarelli... (9)
Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí ná... Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí nám, které jsou jeho oblíbené recepty a jak se mají opravdu správně vařit italská jídla, která jsou všeobecně známá a oblíbená. Dozvíme se, jak vypadají dokonalé spagetti carbonara, jak dosáhneme oné příslovečné krémové jemnosti u rizota, a osvojíme si samozřejmě i přípravu klasických italských antipast a dezertů. Protože Antonio zná celou Itálii jako své boty, seznámíme se i s nejoblíbenějšími potravinami, kořením, recepty a gastronomickými zvyklostmi jednotlivých regionů. 06:00
Bratři pekaři II (5)
Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří di... Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří diváky zasvětí do tajů správného pečení, ale připravte se na to, že nebudou ztrácet čas s nějakými muffiny! Tom a Henry, kteří se opírají o pekařské tradice pěti generací, vám dovol nahlédnout do samého srdce své kulinářské manufaktury. S jejich pomocí se může naučit všechny pekařské triky a fortele každý jen trochu zvídavý divák. Oba hoši si v každém dílu seriálu vykasají rukávy a prosívají mouku, aby mohli diváky postupně seznámit s kompletní nabídkou svých chutných receptů. Nemyslete si však, že tento pořad je jen o chlebech a pečivu; každá jejich pochutina má v sobě pořádnou náplň, je zalita lákavou omáčkou, prostě je něčím vynikajícím doplněna, tudíž se na stole objevuje jako pompézní ohňostroj chutí. A oba bratři dokonce uspořádají i závody v pečení koláčů! Ve vyrovnané soutěži bude každý z nich péci koláč na určité téma -- aby výsledky své práce nakonec předložili k ochutnání hladovým porotcům! |
05:00
Velké zahájení (4)
„Jak si otevřít restauraci?” - to je motto, které by mohl mít tento seriál v záhlaví; zpracovává reá... „Jak si otevřít restauraci?” - to je motto, které by mohl mít tento seriál v záhlaví; zpracovává reálný příběh v reálném prostředí, neboť můžeme být svědky procesu vedoucího ke vzniku skutečného nového restaurantu. Děj v sobě zahrnuje tříměsíční období před jeho otevřením, a to od chvíle, kdy se teprve omítají zdi, až po první čerstvě uvařenou porci jídla na stole. Šéfkuchařem této restaurace nebude nikdo jiný, než Zsolt Serényi, a v řízení kuchyně mu pomohou jeho neméně populární kolegové – Zoltán Magos, Róbert Bede a Tamás Jenei. Tyto čtyři kuchařské hvězdy jsou, jak známo, stálými postavami pořadů našeho televizního kanálu, ale toto je první seriál v dějinách stanice TV Paprika, ve kterém bude vystupovat celá čtveřice společně! Zsolt Serényi provází diváky pořadem ve funkci moderátora. Kamery jsou neustále v patách nejen jemu, ale i ostatním důležitým postavám, které se podílejí na stavbě restaurantu a zařizování jeho interiéru (ať už mají na starosti kuchyňskou techniku, design, sestavení jídelníčku a zkušební vaření, nebo je jejich úkolem nákup potravin, případně vytvoření grafické úpravy jídelního lístku), takže jim neunikne ani ten nejdrobnější detail. Na vlastní oči uvidíme, jak se vybírají vhodné sporáky, nádobí a kuchyňské náčiní, můžeme sledovat obkládání stěn i pokládání podlahových krytin, to, jak postupně dostane restaurant svůj charakteristický kolorit, jak bude vybaven nábytkem a osvětlovacími tělesy. Kromě toho se samozřejmě dozvíme, jaký gastronomický styl bude zdejší kuchyně představovat, a seznámíme se také s několika stěžejními recepty. 05:30
Biozóna (4)
Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti j... Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti je situace naštěstí trochu složitější a rostliny ošetřované biometodami jsou nepochybně zdravé. Co však to „bio“ přesně znamená? Je techonologie řídící se přísnými předpisy přístupná výhradně profesionálům, nebo se dá biozelenina pěstovat i doma na zahrádce? V novém seriálu televize DEKO se zevrubně seznámíme s životem a činností biozahradnictví v Rendeku, abychom se dozvěděli, jak se na zdejší biousedlosti – která se zaměřuje na papriku, petržel, mrkev, různé druhy salátů, na ovoce a na léčivé rostliny a bylinky – s rostlinami zachází. Rendecká biousedlost se nachází na území Národního parku Kiskunság a o její vysoké úrovni svědčí skutečnost, že štáb řídící zdejší produkci v uplynulých letech získal několik domácích i mezinárodních ocenění. Pro svou relativní izolovanost se tato usedlost nabízí jako ideální místo k natáčení. Jde o rekonstruovaný komplex budov a pozemků, kde vedle biozahradnictví probíhá i biochov domácích zvířat, historii usedlosti a venkovského života prezentuje místní domácí muzeum a pořádají se zde programy pro turisty. Prodávají tu také různé produkty ze zemědělských bioplodin vypěstovaných v místě. Celkově lze tedy tuto usedlost považovat z hlediska natáčení pro televizi za velmi vhodné místo, kde má kamera řadu možností, chce-li spočinout na hravých a zajímavých detailech. |
Bet Lechem - vnitřní domov
Další díl/opakování: Pavel Mráček - o Panně Marii Guadalupe 06:20
Kalvária Nitrianské Pravno
Dokument o unikátním souboru 27 sakrálních staveb ve stylu neogotiky. Na výzdobě se podíleli kromě m... Dokument o unikátním souboru 27 sakrálních staveb ve stylu neogotiky. Na výzdobě se podíleli kromě mistrů ze Slovenska i umělecké dílny z Německa, Horního Rakouska a Čech |
Barbara Woodová: Hra osudu
Další díl/opakování: Romant. film N (2002). |
|
TV Paprika
09:00
Šetřete s Jamiem II (2)
Druhá řada cyklu, ve kterém Jamie předvádí, jak se dá při vaření ušetřit, čerpá z úspěchu první séri... Druhá řada cyklu, ve kterém Jamie předvádí, jak se dá při vaření ušetřit, čerpá z úspěchu první série. Seriál nás ohromí suverénními, ba až „bezohlednými” a odvážnými chutěmi, nápaditými recepty, jakož i výtečnou a výživnou stravou – která přitom nijak nezatíží naši peněženku, neboť se naučíme aplikovat vynikající šetřílkovské triky. Jamie se svým týmem pro každou epizodu pečlivě naplánuje, co se bude ze surovin, jež má k dispozici, vařit. Přitom dává dobrý pozor, aby jídlo vyšlo co nejlevněji, ale nesmí to vůbec být znát na jeho kvalitě a chuťových vlastnostech. Jamie nám dokáže, že při dodržení několika jednoduchých základních principů – chytré využití zbytků, šikovné nakupování, díky kterému nám po zpracování surovin zbude co nejméně odpadu – se každý může královsky najíst, i ten, kdo nemá peníze na zbytečné rozhazování. 10:00
Babiččino cukroví II (1)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným... Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí. 10:30
Babiččino cukroví II (2)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným... Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí. 11:00
Chutně a snadno (15)
Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve... Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve svém výsledku naprosto skvělými recepty. Gonzalo pro diváky vaří svoje úžasné pokrmy s neuvěřitelnou lehkostí a s nevšední fantazií. Na něho si prostě nepřijdete. Ať už je úkolem příprava předkrmu, druhého jídla nebo desertu, už jen jeho jméno zaručuje snadný postup a nezapomenutelný výsledek. 11:30
Vaříme s Nickem Stellinem II (10)
Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vyk... Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vykouzlil rustické, ale zároveň neobyčejně velkorysé hostiny. V jeho nabídce figurují tradiční italská jídla vylepšená americkými chutěmi, jako je šťavnatá hřebenatka, krabí karbanátky kořeněné tequilou, fantastické teriny a makaróny s humrovým masem a se sýrem. Snadno pochopitelnou metodou, krok za krokem diváky naučí připravovat nejlepší italské pokrmy tak, jak to dělají opravdoví mistři. Všechny předváděné recepty si vyžadují zcela jednoduché ingredience, ale jejich kombinace má za následek neuvěřitelnou chuťovou orgii. Lákavé chody bohatých hostin usadí k jednomu stolu všechny členy rodiny. |
Spektrum Home
09:00
Green Team (16)
Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi ná... Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi námi. Ve svém novém seriálu, který má 80 dílů a vysílá se pod titulem Green Team, vám předvedou celou plejádu zahradnických prací, které je třeba za sezónu vykonat. Ať už zahradničíme v malém či velkém, na zahradě nebo v bytě, ve skleníku nebo na terase městského domu, Mark a Tibor pomohou, poradí a svým zábavným, a přesto informativním stylem nám vysvětlí, jak se máme o své milované rostlinky starat, aby byly neustále zdravé a krásné.Jaro:Náš původní zahradnický seriál se začne vysílat v dubnu a hned vám poslouží spoustou praktických rad; mimo jiné vám také připomene, jaké práce je nutno na jaře v zahradě vykonat.Léto:Všechno už pěkně roste, rostlinky se mají k světu, ale zahradník má i tak ještě plné ruce práce. Experti seriálu z naší vlastní produkce, Mark a Tibi, jsou s vámi a udělí vám další užitečné rady. Naučí vás správně zalévat a mnoho dalších věcí – dozvíte se například i to, jak se staví zahradní besídka!Podzim:Na podzim mají zahradníci nejvíce napilno: Mark a Tibor, zkušení odborníci vystupující v seriálu z naší vlastní produkce, se diváků ujmou a pomohou jim se všemi pracemi, které si podzimní zahrada vyžaduje.Zima:Venku je čím dál tím chladněji, ale seznam činností, které se týkají pokojových rostlin a květin, je pořádně dlouhý. Mark a Tibi vám ukáží, jak si můžete na zimu přeměnit obývák v opravdovou rajskou zahradu a jak docílíte toho, aby i v tom nejstudenějším ročním období byly vaše rostlinky ve vynikající formě. 09:15
Zahradníkův svět (7)
Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a p... Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a poskytují jim inspirující nápady, které mohou pro své potřeby využít jak zahradníci začátečníci, tak zkušení profesionálové. Protagonisty tohoto pořadu navzájem spojuje nejen mnoholetá praxe, ale i nekonečné nadšení a radost z prospívajících rostlinek a pěkně a pečlivě ošetřovaných zahrad. 09:50
Francouzské zahrady Montyho Dona (1)
Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný ... Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný výhled na uklidňující nekonečnou vodní plochu. V tomo seriálu bude naším průvodcem Charlie Luxton, který nás zavede k nejkrásnějším, nejzvláštnějším a nejpozoruhodnějším domům stojícím na mořském břehu, ať už se skrývají v malebné, ale bohužel zastrčené rybářské vesničce, nebo se pyšně a okázale stavějí na odiv celému okolí v nějakém oblíbeném letovisku. 11:00
Úžasné prostory George Clarka - Speciál (8)
Architekt George Clarke nás ve svém tematickém pásmu zavede do světa nejkreativněji vytvořených a za... Architekt George Clarke nás ve svém tematickém pásmu zavede do světa nejkreativněji vytvořených a zařízených malých obytných prostor. Mohou to být domovy na čtyřech kolech, malé lesní chýše, obytné přívěsy, domečky umístěné ve větvích stromů nebo byty, které disponují všemi atributy řádného obydlí, ačkoli navenek připomínají obyčejnou kůlnu. |
Doma
Smotánka
Další díl/opakování: Nevšedný svet kľúčovou dierkou Taká obyčajná rodinka
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (2012-2013). |
||
TV Paprika
12:00
Gerard Depardieu ochutnává Evropu (7)
Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen na... Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen nadšenou láskou ke kulinářskému umění, která v jeho životě soupeří s neméně silnou vášní pro biograf. Připojte se k němu na jeho okružní cestě, na které v různých evropských regionech od Bavorska po Bretagne hledá lokální speciality, identitu a historii. Gérard Depardieu zve všechny diváky, aby ho následovali na jeho grandiózní kulinářské pouti po Evropě. Jeho mise je nelehká; chce najít nejčerstvější ústřice a nejlepší a nejzralejší sýr. Mezitím ochutnává lososy z přírodních vod, měkounké hovězí maso, domácí vína a jiné speciální krajové pochoutky. Jako společníka má s sebou kuchařského mistra Laurenta Audiota, s kterým se přátelí už dvacet let a za tu dobu s ním zažil mnoho nezapomenutelných gastronomických radostí. Proto není divu, že na začátku své společné cesty doufají, že se mohou těšit na nová neobvyklá dobrodružství. 13:00
Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolengh... II (2)
Naše kuchařská celebrita tentokrát navštíví čtyři nejkrásnější ostrovy ve Středozemním moři; cílem j... Naše kuchařská celebrita tentokrát navštíví čtyři nejkrásnější ostrovy ve Středozemním moři; cílem jeho cesty bude Korzika, Sardinie, Mallorca a Kréta, z jejichž bohaté gastronomické pokladnice vybere co možná nejcennější klenoty se všemi jejich barvami, chutěmi a tajemstvími. Yotam cestuje z jedné středomořské perly na druhou. Ostrovy mu učarovaly již v dětství, kdy o nich často fantazíroval. Těmto fantastickým představám se díky úžasné práci kameramana a dokonalým snímkům gastronomických kreací nyní přiblížíme takříkajíc na dosah ruky. V tomto seriálu Yotam zkoumá, nakolik do sebe tyto významné středomořské ostrovy - vydané v dějinách často napospas západním i východním vlivům, ať už v důsledku vojenských střetnutí, nebo vzájemných obchodních styků - nasály a přetvořily “k obrazu svému” kulinářství rozličných civilizací, říší a národů, jež se na jejich pobřežích v různých dobách vyskytly. Daly tak vzniknout pokrmům, jež svými rysy připomínají obránce i nájezdníky, kteří spolu kdysi v dějinách o ostrovy bojovali, ale zároveň mají v sobě něco silně lokálního a originálního. Cesta začíná objevováním divokých a syrových krás Sardinie a Korziky, odtud zamíříme k jihu na Baleáry, na Mallorcu, porostlou mandlovými háji, abychom nakonec zakotvili na Krétě, ostrově mnoha barev. Ve svém seriálu se Yotam setkává s nejproslulejšími mistry kuchaři a hvězdami lokálního kulinářství, na vlastní oči uvidí pestrou gastronomickou paletu neuvěřitelně bohaté ostrovní nabídky jídel a pozná i nové, zajímavé chutě, které se dají kombinovat s tradičními a klasickými recepty, nad nimiž čas už dávno nemá žádnou moc. Pořad ovšem není pouhým řetězcem vzájemně se trumfujících receptů. Z obsahu talířů totiž dokážeme vyčíst i důležité události dějin navštívených ostrovů. 14:00
Bratři pekaři II (5)
Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří di... Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří diváky zasvětí do tajů správného pečení, ale připravte se na to, že nebudou ztrácet čas s nějakými muffiny! Tom a Henry, kteří se opírají o pekařské tradice pěti generací, vám dovol nahlédnout do samého srdce své kulinářské manufaktury. S jejich pomocí se může naučit všechny pekařské triky a fortele každý jen trochu zvídavý divák. Oba hoši si v každém dílu seriálu vykasají rukávy a prosívají mouku, aby mohli diváky postupně seznámit s kompletní nabídkou svých chutných receptů. Nemyslete si však, že tento pořad je jen o chlebech a pečivu; každá jejich pochutina má v sobě pořádnou náplň, je zalita lákavou omáčkou, prostě je něčím vynikajícím doplněna, tudíž se na stole objevuje jako pompézní ohňostroj chutí. A oba bratři dokonce uspořádají i závody v pečení koláčů! Ve vyrovnané soutěži bude každý z nich péci koláč na určité téma -- aby výsledky své práce nakonec předložili k ochutnání hladovým porotcům! 15:00
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (9)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. 15:30
Zaměřeno na polskou kuchyni V (11)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. |
Spektrum Home
12:00
Jaro na chalupě (1)
V River Cottage nastalo jaro. Hugh na chalupě divákům ukáže, kolik dobrot se v tomto ročním období n... V River Cottage nastalo jaro. Hugh na chalupě divákům ukáže, kolik dobrot se v tomto ročním období najde v kuchyňské zahradě, a protože k tomuto úkolu přistupuje svým svérázným stylem, zabere mu to čtyři díly. Na základě výsledku porovnává čtyři různé recepty na totéž jídlo a na vlastní oči uvidíme, že i z vegetariána se může stát řeznický učedník. Podle Hughových pokynů začne pět bristolských rodin ve městě hospodařit na hektarovém pozemku, ke kterému se nikdo nehlásí, a na přetřes přijde samozřejmě i oblíbená součást britského jídelníčku, kuřecí maso. 13:00
Renovujeme víkendové domy (13)
I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě... I pro vás je to známá situace? Na rodinnou chatu či chalupu vynakládáme peníze až na posledním místě… Není tedy divu, že její krášlení a údržba obvykle leží na bedrech hlavy rodiny, která si s tím poradí podle svých schopností, někdy hůře, jindy lépe, i když dělá co může. Ale jestliže jeho kutilský výkon zkolauduje tým odborníků, jistě se od nich bude mít čemu přiučit a pozná, kde se případně stala chyba. Sledujte náš seriál, abyste se typickým chybám a zradám vyhnuli předem. 13:30
Jak si zpříjemnit bydlení (1)
Pokud něco v domě nebo celý byt už neslouží, není dost dobrý nebo velký, je zastaralý, nepraktický n... Pokud něco v domě nebo celý byt už neslouží, není dost dobrý nebo velký, je zastaralý, nepraktický nebo prostě není dost hezký, ale stěhování nepřichází v úvahu, pomůže nám moderátor tohoto seriálu, Peter Fallico, který se svým týmem expertů přeladí náš oblíbený příbytek podle nových potřeb rodiny. Sledujte užitečné rady a tipy, jak se dá drobnými nápady dosáhnout obrovských změn a zlepšení v našem bydlení! 14:00
Interiéroví návrháři III (11)
Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvoř... Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvořit fungující tým? Protože jejich smysl pro krásu, zkušenosti interiérových návrhářů a jejich kreativita je dovede stmelit. Do každé zakázky se tato trojice pouští tak, že má před očima jediný cíl. Realizovat vždy co nejvkusnější bytové prostory! 14:30
Interiéroví návrháři III (12)
Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvoř... Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvořit fungující tým? Protože jejich smysl pro krásu, zkušenosti interiérových návrhářů a jejich kreativita je dovede stmelit. Do každé zakázky se tato trojice pouští tak, že má před očima jediný cíl. Realizovat vždy co nejvkusnější bytové prostory! 15:00
Interiéroví návrháři III (13)
Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvoř... Tři charismatičtí muži. Trojí různé prostředí, tři různé charaktery. Jak to, že přesto dokáží vytvořit fungující tým? Protože jejich smysl pro krásu, zkušenosti interiérových návrhářů a jejich kreativita je dovede stmelit. Do každé zakázky se tato trojice pouští tak, že má před očima jediný cíl. Realizovat vždy co nejvkusnější bytové prostory! 15:30
Souboj dekoratérů II (5)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! |
TV Noe
|
Doma
Doktorka Zoe
Další díl/opakování: Seriál USA (2014-2015). Doktori
Další díl/opakování: Seriál SR (2014). Rosamunde Pilcherová: Blízko k nebu
Další díl/opakování: Romant. film N (2004). |
|
TV Paprika
16:00
Babiččino cukroví II (1)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným... Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí. 16:30
Babiččino cukroví II (2)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným... Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí. 17:00
Šlechtické hodování (1)
Tento seriál zve diváky na cestu do historie, kde mohou oslavit minulost obdivem k jídlům a chválou ... Tento seriál zve diváky na cestu do historie, kde mohou oslavit minulost obdivem k jídlům a chválou poctivého vaření. Pořad uvádějí tři největší irské kuchařské hvězdy, Derry Clarke, Catherine Fulvio a Paul Flynn. Kuchařská trojice každý týden navštíví nějaký proslulý irský venkovský dům a s využitím prvků z jeho dějin rekonstruuje vynikající starobylou večeři. Než se pustí do práce, budou vždycky losovat - neboť jeden z kuchařů obstará ingredience, druhý vaří a třetí bude nakonec spolu s panstvem stolovat. 18:00
Portugalsko na talíři (9)
Tento seriál není jen obvyklou kulinářskou podívanou věnovanou Portugalsku, protože je zároveň velko... Tento seriál není jen obvyklou kulinářskou podívanou věnovanou Portugalsku, protože je zároveň velkou oslavnou ódou na všechno, co zkrášluje a zlepšuje náš pozemský život. Zdravice nejzápadnější evropské země. Ljubomir Stanišič má v zásobě ty nejspeciálnější recepty, díky kterým nám bude moci předvést a uvařit nejvýtečnější pochoutky, které tato někdejší mořeplavecká velmoc světu může nabídnout. Připravte se na mimořádně poutavou cestu plnou chutí, která nás provede všemi spletitými stezkami portugalské gastronomiet! 19:00
Superpotraviny pro celou rodinu (4)
V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s... V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s těmi nejlepšími ingrediencemi a s vyrovnaným obsahem živin. Divákům ukáže, jak jednoduše to jde, a zavede je tak na cestu vedoucí ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu. |
Spektrum Home
16:40
Souboj dekoratérů II (6)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! 17:50
Daleko od mlžného Albionu II (17)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 19:00
Bydlíš tady, kup tohle II (13)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys... Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem. 19:30
Bydlíš tady, kup tohle II (14)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys... Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem. |
Doma
Leto na Islande
Další díl/opakování: Romant. film N (2014). |
||
TV Paprika
20:00
Po cestách štěstí (10)
Recepty pro štěstí spojené s cestováním po Maďarsku. Kuchař Róbert Bede usedne za volant a jede cest... Recepty pro štěstí spojené s cestováním po Maďarsku. Kuchař Róbert Bede usedne za volant a jede cestou necestou křížem krážem po Maďarsku. Jeho TV Paprika food truck ho unáší za recepty pro štěstí nebo na štěstí, po kterých pátrá skutečně neúnavně. Na každé zastávce se k němu připojí slavná osobnost spojená nějakým způsobem s danou lokalitou -- krajem nebo obcí. Róbert Bede se svým příležitostným pomocníkem objevuje regionální potraviny, kuchařské triky a chuťové kombinace, které potom brilantně využívá, když ve svém food trucku vaří před početným obecenstvem vždy nová a nová jídla. 20:30
Chutně a snadno (15)
Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve... Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve svém výsledku naprosto skvělými recepty. Gonzalo pro diváky vaří svoje úžasné pokrmy s neuvěřitelnou lehkostí a s nevšední fantazií. Na něho si prostě nepřijdete. Ať už je úkolem příprava předkrmu, druhého jídla nebo desertu, už jen jeho jméno zaručuje snadný postup a nezapomenutelný výsledek. 21:00
Vaříme s Nickem Stellinem II (10)
Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vyk... Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vykouzlil rustické, ale zároveň neobyčejně velkorysé hostiny. V jeho nabídce figurují tradiční italská jídla vylepšená americkými chutěmi, jako je šťavnatá hřebenatka, krabí karbanátky kořeněné tequilou, fantastické teriny a makaróny s humrovým masem a se sýrem. Snadno pochopitelnou metodou, krok za krokem diváky naučí připravovat nejlepší italské pokrmy tak, jak to dělají opravdoví mistři. Všechny předváděné recepty si vyžadují zcela jednoduché ingredience, ale jejich kombinace má za následek neuvěřitelnou chuťovou orgii. Lákavé chody bohatých hostin usadí k jednomu stolu všechny členy rodiny. 21:30
Vítané večeře II (8)
Nigel Slater je ohromným příznivcem jednoduché, ale chutné a zdravé stravy, a tak není divu, že i ve... Nigel Slater je ohromným příznivcem jednoduché, ale chutné a zdravé stravy, a tak není divu, že i ve svém televizním pořadu seznamuje diváky s lákavými, ale přitom velmi praktickými recepty. Většina lidí totiž, jak známo, nemá čas piplat se po večerech s komplikovanými hostinami o několika chodech; spíš jsme rádi, když se nám za pár minut podaří „splichtit” něco jedlého. Nigel využívá poklady své ledničky, spižírny a zeleninové zahrádky neobyčejně nápaditě, a tak dokáže z úplně obyčejných potravin vytvořit originální večeři, než byste řekli švec. Nigelovy recepty si ani nemusíme zapisovat. Stačí, když si sedneme před obrazovku a sledujeme ho, jak vaří. V příštím okamžiku už stejně budeme stát u dveří vlastní spižírny, inspirováni některým z jeho geniálních nápadů. 22:00
Nigel Slater - Kulinářská tajemství (5)
Publicista z oboru gastronomie a mistr kuchař Nigel Slater objevuje ve společnosti nadšených kuchařů... Publicista z oboru gastronomie a mistr kuchař Nigel Slater objevuje ve společnosti nadšených kuchařů amatérů tajemství rozmanitosti kultury -- a v rámci toho gastronomické kultury -- Velké Británie. 22:30
Bratři pekaři II (5)
Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří di... Hlavními postavami tohoto seriálu jsou dva bratři -- jeden z nich je pekař, druhý kuchař -- kteří diváky zasvětí do tajů správného pečení, ale připravte se na to, že nebudou ztrácet čas s nějakými muffiny! Tom a Henry, kteří se opírají o pekařské tradice pěti generací, vám dovol nahlédnout do samého srdce své kulinářské manufaktury. S jejich pomocí se může naučit všechny pekařské triky a fortele každý jen trochu zvídavý divák. Oba hoši si v každém dílu seriálu vykasají rukávy a prosívají mouku, aby mohli diváky postupně seznámit s kompletní nabídkou svých chutných receptů. Nemyslete si však, že tento pořad je jen o chlebech a pečivu; každá jejich pochutina má v sobě pořádnou náplň, je zalita lákavou omáčkou, prostě je něčím vynikajícím doplněna, tudíž se na stole objevuje jako pompézní ohňostroj chutí. A oba bratři dokonce uspořádají i závody v pečení koláčů! Ve vyrovnané soutěži bude každý z nich péci koláč na určité téma -- aby výsledky své práce nakonec předložili k ochutnání hladovým porotcům! 23:30
Zaměřeno na polskou kuchyni V (11)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. |
Spektrum Home
20:00
Bydlíš tady, kup tohle II (15)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys... Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem. 20:30
Bydlíš tady, kup tohle II (16)
Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek bys... Co kdybyste se jednoho dne rozhodli, že opustíte místo, na kterém žijete, a všechen svůj majetek byste prodali? Kde byste si našli nové živobytí a jak by se vám vedlo? Věděli jste, že za cenu kolem sedmi milionů korun už můžete mít venkovskou usedlost ve španělské Granadě? Nebo rustický kamenný dům v umbrijském regionu Itálie? Seriál láká majitele bytů a domů, aby je prodali, a místo nich jim hned nabízí opravdu krásné nemovitosti v jiných koutech světa, až nad nimi srdce plesá. V každé epizodě se nám představí jeden pár, který hledá nové bydliště v ideálním prostředí. Mohou si vybrat z nemovitostí ve třech lokalitách, ve třech různých zemích, podle toho, co se jim vejde do rozpočtu a co se nejlépe shoduje s jejich životním stylem. 21:00
Pekelné hotely Gordona Ramsayho III (7)
Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. ... Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. Uznávaná kuchařská celebrita s dlouholetými zkušenostmi na poli vedení restaurací teď bere do rukou osud zanedbaných, krachujících hotelů a penzionů. Špinavé ložnice, koupelny s plesnivými stěnami, nemožný personál a příšerná obsluha... A to je jen několik příkladů, co bije v navštívených hotelích Gordona do očí a co se snaží dát do pořádku. Žádná situace nemůže být natolik zoufalá, aby se jí lekl. Gordon Ramsay, dobře známý svým nesmiřitelným maximalismem, si předsevzal, že při jeho odchodu bude každý hotel konkurenceschopný a bude mít šanci na přežití i v současné ekonomické situaci. Náš razantní šéfkuchař, zatímco krok za krokem vytváří podmínky, které mohou vést ke zlepšení obchodních ukazatelů daného hotelu, musí majitele nebo členy personálu svým svérázným a nenapodobitelným způsobem také přesvědčit o tom, že jeho metody a zásady budou fungovat. Oko při tom samozřejmě nezůstane suché, to je více než evidentní! 22:00
Velkolepé plány: Austrálie III (6)
Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůr... Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůrci se vyznačují představivostí neznající hranic a hladce překonávající všechny fyzické překážky. Ale stačí tu k úspěchu pouhý dostatek fantazie? Odpověď zní jednoznačně ne! Bez výdrže, kreativity, trpělivosti a odborné zdatnosti by se z předváděných průkopnických staveb nezrodila ani jediná. 23:00
Velkolepé plány: Austrálie III (7)
Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůr... Ve třetí řadě tohoto seriálu můžeme sledovat historii opět nových jedinečných příbytků, jejichž tvůrci se vyznačují představivostí neznající hranic a hladce překonávající všechny fyzické překážky. Ale stačí tu k úspěchu pouhý dostatek fantazie? Odpověď zní jednoznačně ne! Bez výdrže, kreativity, trpělivosti a odborné zdatnosti by se z předváděných průkopnických staveb nezrodila ani jediná. |
Doma
Rosamunde Pilcherová: Muž s veľkým srdcom
Další díl/opakování: Romant. film N/VB (2016). Inga Lindströmová: Leto s vôňou lásky
Další díl/opakování: Romant. film N (2008). |
||
TV Paprika
00:00
Šlechtické hodování (1)
Tento seriál zve diváky na cestu do historie, kde mohou oslavit minulost obdivem k jídlům a chválou ... Tento seriál zve diváky na cestu do historie, kde mohou oslavit minulost obdivem k jídlům a chválou poctivého vaření. Pořad uvádějí tři největší irské kuchařské hvězdy, Derry Clarke, Catherine Fulvio a Paul Flynn. Kuchařská trojice každý týden navštíví nějaký proslulý irský venkovský dům a s využitím prvků z jeho dějin rekonstruuje vynikající starobylou večeři. Než se pustí do práce, budou vždycky losovat - neboť jeden z kuchařů obstará ingredience, druhý vaří a třetí bude nakonec spolu s panstvem stolovat. 01:00
Vítané večeře II (8)
Nigel Slater je ohromným příznivcem jednoduché, ale chutné a zdravé stravy, a tak není divu, že i ve... Nigel Slater je ohromným příznivcem jednoduché, ale chutné a zdravé stravy, a tak není divu, že i ve svém televizním pořadu seznamuje diváky s lákavými, ale přitom velmi praktickými recepty. Většina lidí totiž, jak známo, nemá čas piplat se po večerech s komplikovanými hostinami o několika chodech; spíš jsme rádi, když se nám za pár minut podaří „splichtit” něco jedlého. Nigel využívá poklady své ledničky, spižírny a zeleninové zahrádky neobyčejně nápaditě, a tak dokáže z úplně obyčejných potravin vytvořit originální večeři, než byste řekli švec. Nigelovy recepty si ani nemusíme zapisovat. Stačí, když si sedneme před obrazovku a sledujeme ho, jak vaří. V příštím okamžiku už stejně budeme stát u dveří vlastní spižírny, inspirováni některým z jeho geniálních nápadů. 01:30
Gerard Depardieu ochutnává Evropu (7)
Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen na... Gérard Depardieu, jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců, je po celý život provázen nadšenou láskou ke kulinářskému umění, která v jeho životě soupeří s neméně silnou vášní pro biograf. Připojte se k němu na jeho okružní cestě, na které v různých evropských regionech od Bavorska po Bretagne hledá lokální speciality, identitu a historii. Gérard Depardieu zve všechny diváky, aby ho následovali na jeho grandiózní kulinářské pouti po Evropě. Jeho mise je nelehká; chce najít nejčerstvější ústřice a nejlepší a nejzralejší sýr. Mezitím ochutnává lososy z přírodních vod, měkounké hovězí maso, domácí vína a jiné speciální krajové pochoutky. Jako společníka má s sebou kuchařského mistra Laurenta Audiota, s kterým se přátelí už dvacet let a za tu dobu s ním zažil mnoho nezapomenutelných gastronomických radostí. Proto není divu, že na začátku své společné cesty doufají, že se mohou těšit na nová neobvyklá dobrodružství. 02:29
Chutně a snadno (15)
Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve... Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve svém výsledku naprosto skvělými recepty. Gonzalo pro diváky vaří svoje úžasné pokrmy s neuvěřitelnou lehkostí a s nevšední fantazií. Na něho si prostě nepřijdete. Ať už je úkolem příprava předkrmu, druhého jídla nebo desertu, už jen jeho jméno zaručuje snadný postup a nezapomenutelný výsledek. 02:55
Polévka je grunt (1)
Polévka je výživná. Svět jejích chutí je bohatý a pestrý. Příjemně hřeje. Praví labužníci dávno vědí... Polévka je výživná. Svět jejích chutí je bohatý a pestrý. Příjemně hřeje. Praví labužníci dávno vědí, že dobrá polévka nemusí být jen předehrou k opeře dalších chodů, ale často zcela sama zastane funkci hlavního jídla. Andrea Lakatosová (která už naše diváky provázela seriály Na zdraví a Jíme, co smíme) vám teď prozradí a ukáže všechno, co je třeba vědět o polévkách; vyjde najevo, jaký je rozdíl mezi hnědými a bílými polévkami, jak se polévky správně obohacují všelijakými ingrediencemi a jak si je máme připravit, v čem spočívá tajemství chutné krémové polévky, které polévky se nejlépe hodí k té či oné roční době, ale pořad samozřejmě pojedná i o blahodárných účincích, jež může mít plně nalitý talíř dobré polévky na náš organismus. Na počátku každého dílu se seznámíme se surovinami, které je třeba vhodně vybrat. To je i v případě „pouhé” polévky klíčovým krokem k úspěchu. Poté, co na trhu nakoupíme potřebné potraviny, přemístí se naše moderátorka do kuchyně, aby aktuální tekuté veledílo jaksepatří odborně uvařila. V nově natočeném polévkovém televizním cyklu bude figurovat úctyhodně široká škála představitelek tohoto gastronomického žánru, od klasických receptů z kategorie bílých polévek vařených bez jakéhokoli zahuštění přes vývar z kostí a „těžkotonážní” polévku ze zvěřinového ragů s estragonem až po maďarskou rybí polévku a španělské gazpacho, které patří k rodu polévek podávaných zastudena. Každý lžíci do ruky a následujte nás! 03:10
Superpotraviny pro celou rodinu (4)
V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s... V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s těmi nejlepšími ingrediencemi a s vyrovnaným obsahem živin. Divákům ukáže, jak jednoduše to jde, a zavede je tak na cestu vedoucí ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu. 03:57
Zaměřeno na polskou kuchyni IV (9)
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě... Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí. Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření. Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic. 04:22
Portrét šéfa (1)
V seriálu Portrét šéfa, rozděleném na dvanáctiminutové díly, budeme diváky postupně seznamovat s mis... V seriálu Portrét šéfa, rozděleném na dvanáctiminutové díly, budeme diváky postupně seznamovat s mistry domácího i světového kuchařského umění. Všichni tito šéfové pracují v restauracích s tou nejlepší pověstí a jejich jména jsou v mnoha případech známá nejen na území Maďarska, ale prakticky v celém světě. Pro některé z nich je Maďarsko trvalým působištěm, jiní znají Budapešť jen ze svých kratších návštěv, při kterých odborné i lacké veřejnosti předváděli svoje odborné znalosti nebo vedli mistrovské kurzy určené nastupující kuchařské generaci. V našem cyklu se s šéfy seznámíme po mnoha stránkách. Dozvíme se, kde vyrůstali, v jakých poměrech žijí dnes a jakým způsobem tráví volný čas. Prozradí nám, co je vedlo k tomu, aby vzali do ruky vařečku, a jak se utvářela jejich kariéra od samého začátku až po získání dnešní proslulosti. Bude řeč o tom, co mají na kuchyňském prostředí nejraději, o jejich kulinářském krédu, ale také se jich zeptáme, co říkají tomu, že se v poslední době dostala gastronomie tak výrazně do popředí mediálního zájmu. Zjistíme, co nejraději vaří a jedí, co je jejich oblíbeným kořením a koho považují za svůj životní vzor. Zkrátka a dobře – z šéfovského rámu na nás zazáří portrét člověka… Každý zpovídaný mistr kuchař uvaří ve svém medailonu přímo před kamerami své zamilované jídlo. Při vaření nám poví, co je podle jeho názoru nejcharakterističtějším a nejpřitažlivějším rysem připravované dobroty a co považuje za obzvlášť důležité a krásné na gastronomii jako takové. Možná se i zmíní o svém největším kuchařském úspěchu a fiasku, a když budeme dávat dobrý pozor, jak se u kuchyňského pultu otáčí, možná se nám dokonce podaří odpozorovat i něco z jeho profesionálních tajemství… 04:35
Nigel Slater - Kulinářská tajemství (5)
Publicista z oboru gastronomie a mistr kuchař Nigel Slater objevuje ve společnosti nadšených kuchařů... Publicista z oboru gastronomie a mistr kuchař Nigel Slater objevuje ve společnosti nadšených kuchařů amatérů tajemství rozmanitosti kultury -- a v rámci toho gastronomické kultury -- Velké Británie. |
Spektrum Home
00:00
Úžasné prostory George Clarka - Speciál (8)
Architekt George Clarke nás ve svém tematickém pásmu zavede do světa nejkreativněji vytvořených a za... Architekt George Clarke nás ve svém tematickém pásmu zavede do světa nejkreativněji vytvořených a zařízených malých obytných prostor. Mohou to být domovy na čtyřech kolech, malé lesní chýše, obytné přívěsy, domečky umístěné ve větvích stromů nebo byty, které disponují všemi atributy řádného obydlí, ačkoli navenek připomínají obyčejnou kůlnu. 01:00
Byt, či nebyt (3)
Na každém kroku se můžeme setkat s lidmi, kteří – ať už z přebytku fantazie nebo z určitého podivíns... Na každém kroku se můžeme setkat s lidmi, kteří – ať už z přebytku fantazie nebo z určitého podivínství, případně z obojího – nejsou ani za nic ochotni bydlet v obyčejném bytě. Někteří se nespokojí ani s tím, když si mohou svůj v zásadě „průměrný” příbytek zařídit zcela svérázným způsobem. Spektrum Home vás ve svém novém seriálu seznámí s obyvateli vskutku extrémních objektů, které – než se do nich dotyční nastěhovali – sloužily naprosto nebytovým, ba od bydlení na hony vzdáleným účelům. 01:30
Byt, či nebyt (4)
Na každém kroku se můžeme setkat s lidmi, kteří – ať už z přebytku fantazie nebo z určitého podivíns... Na každém kroku se můžeme setkat s lidmi, kteří – ať už z přebytku fantazie nebo z určitého podivínství, případně z obojího – nejsou ani za nic ochotni bydlet v obyčejném bytě. Někteří se nespokojí ani s tím, když si mohou svůj v zásadě „průměrný” příbytek zařídit zcela svérázným způsobem. Spektrum Home vás ve svém novém seriálu seznámí s obyvateli vskutku extrémních objektů, které – než se do nich dotyční nastěhovali – sloužily naprosto nebytovým, ba od bydlení na hony vzdáleným účelům. |
Doma
Barbara Woodová: Hra osudu
Další díl/opakování: Romant. film N (2002). Leto na Islande
Další díl/opakování: Romant. film N (2014). Inga Lindströmová: Leto s vôňou lásky
Další díl/opakování: Romant. film N (2008). Doktorka Zoe
Další díl/opakování: Seriál USA (2014-2015). |