TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
05:06
Velké zahájení (5)
„Jak si otevřít restauraci?” - to je motto, které by mohl mít tento seriál v záhlaví; zpracovává reá... „Jak si otevřít restauraci?” - to je motto, které by mohl mít tento seriál v záhlaví; zpracovává reálný příběh v reálném prostředí, neboť můžeme být svědky procesu vedoucího ke vzniku skutečného nového restaurantu. Děj v sobě zahrnuje tříměsíční období před jeho otevřením, a to od chvíle, kdy se teprve omítají zdi, až po první čerstvě uvařenou porci jídla na stole. Šéfkuchařem této restaurace nebude nikdo jiný, než Zsolt Serényi, a v řízení kuchyně mu pomohou jeho neméně populární kolegové – Zoltán Magos, Róbert Bede a Tamás Jenei. Tyto čtyři kuchařské hvězdy jsou, jak známo, stálými postavami pořadů našeho televizního kanálu, ale toto je první seriál v dějinách stanice TV Paprika, ve kterém bude vystupovat celá čtveřice společně! Zsolt Serényi provází diváky pořadem ve funkci moderátora. Kamery jsou neustále v patách nejen jemu, ale i ostatním důležitým postavám, které se podílejí na stavbě restaurantu a zařizování jeho interiéru (ať už mají na starosti kuchyňskou techniku, design, sestavení jídelníčku a zkušební vaření, nebo je jejich úkolem nákup potravin, případně vytvoření grafické úpravy jídelního lístku), takže jim neunikne ani ten nejdrobnější detail. Na vlastní oči uvidíme, jak se vybírají vhodné sporáky, nádobí a kuchyňské náčiní, můžeme sledovat obkládání stěn i pokládání podlahových krytin, to, jak postupně dostane restaurant svůj charakteristický kolorit, jak bude vybaven nábytkem a osvětlovacími tělesy. Kromě toho se samozřejmě dozvíme, jaký gastronomický styl bude zdejší kuchyně představovat, a seznámíme se také s několika stěžejními recepty. 05:34
Ahoj! Rybářská latina (6)
V dosavadních vysíláních Rybářská latina jsme se toulali po řekách a jezerech Maďarska, nyní ale bud... V dosavadních vysíláních Rybářská latina jsme se toulali po řekách a jezerech Maďarska, nyní ale budeme pokračovat v potulkách za hranicemi. Při návštěvě našich sousedů se dostanou na přetřes nejlepší vody a také samozřejmě nejchutnější ryby Slovenska a Čech. Našim průvodcem je nadále Ferenc Lévai, který pomocí místních rybářů, kuchařů a znalců místních dějin vyhledá nejkrásnější ryby a nejzajímavější pozoruhodnosti a samozřejmě nejlepší recepty. Při našich vodních túrách projezdíme Slovensko, od břehů Váhu až po úpatí Tater. Přitom se seznámíme s několik set let starým městem Banskou Bystricí, v horách si připravíme pstruha prošpikovaného větvičkami jehličnanu, budeme rybařit na Liptovskej Mare a na řece Poprad. Z úlovku samozřejmě s pomocí místních séfkuchařů vykouzlíme zázračné pochutiny, a na konec hostinu zapijeme slovenskými pivními specialitami. Jižní Čechy nabízí nám, gastroturistům, svými kouzelnými historickými městy, nespočitatelným množstvím rybníků, úžasnými rybími pokrmy nabízí gastroturistům, miliony možností. A my, nevynecháme ani jednu z nich. Poctíme návštěvou Třeboń, rybářské hlavní město Čech, zakuchtíme si na břehu Lipenského jezera, z dřevěného voru budeme obdivovat pohádkouvou krásu starobylého města Českého Krumlova. Pokud by nestačilo ani toto, můžeme posloužit ještě s několika zvláštnostmi. Vaříme ve vlaku, budeme chytat kapry drátěnou sítí, v plzeňském pivovaru si načepujeme pivo z obrovského dřevěného sudu. Na stůl se nám dostane v kotlíku rybí polévka se smetanou, grilovaný lín, štika z pece, kapr v pivním těstičku, pstruh pečený v popelu, candát s bryndzovými haluškami, ..., jedním slovem, všechny dobrůtky, kterými se jen může člověk rozmazlovat. Připravte si udice, turistické boty a vařečku, volejte s námi: Ahoj Rybářská latina! 06:00
Mlýnek na recepty (89)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ... Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné... 06:15
Mlýnek na recepty (90)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ... Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné... 06:30
Viva Andalusie! (4)
Andaluzie nám nabízí esenci španělské kuchyně, protože všechny hlavní typické španělské ingredience ... Andaluzie nám nabízí esenci španělské kuchyně, protože všechny hlavní typické španělské ingredience (šunka, ryby, olivy, vinný ocet, víno a sherry) jsou v této oblasti k dostání v té nejlepší kvalitě. Pořadem nás provází Daniella Hernandezová, mezinárodně proslulá mexická tanečnice, jejíž mateřštinou je pochopitelně španělština. S její pomocí se diváci seznámí s potřebnými surovinami a technikami vaření. Jako Daniellin hostitel se představí Enrique Sanchez, snad nejznámější – a také za hranicemi své vlasti uznávaný – mistr kuchař v celé Andaluzii. |
05:00
Feng Shui (2)
Feng shui je tři tisíce let staré čínské umění vyplňování prostoru – v našem případě jde pochopiteln... Feng shui je tři tisíce let staré čínské umění vyplňování prostoru – v našem případě jde pochopitelně o zařizování interiérů. Umožňuje dosažení rovnováhy a harmonie živlů a zajišťuje volné proudění životní energie. Tato osvobozená energie potom napomůže uživatelům daného prostoru, tedy nám, k tomu, aby žili úspěšný a šťastný život. Musíme se však držet rad obsažených v novém seriálu z vlastní produkce televize Spektrum Home. Odborník na feng shui v tomto našem devítidílném seriálu zkoumá jednotlivé místnosti na základě oblastí zakreslených na takzvané baguové mapě, a tak může divákům pomoci najít pro každý kus nábytku a pro všechny bytové doplňky to správné místo, jež umožní, aby proudění „čí” v bytě bylo skutečně optimální. |
|
Sandhya - svetlo môjho života
Další díl/opakování: Romant. seriál India (2011-2014). |
|
TV Paprika
08:00
Gastroagent Jan Rosák (11)
Moderátorem tohoto seriálu je Jan Rosák, celebrita nesmírně populární zejména díky České (Českoslove... Moderátorem tohoto seriálu je Jan Rosák, celebrita nesmírně populární zejména díky České (Československé) televizi 80. a 90. let. Jan ovšem, jak známo, i nadále pravidelně figuruje na stránkách českého bulvárního tisku a je typickým ztělesněním života dnešní „české bohémy”. Za dodnes trvající přízeň veřejnosti vděčí především originalitě a neodolatelnému šarmu své strhující osobnosti. Před pár lety se Jan Rosák rozhodl, že skoncuje s uspěchaným životním stylem v Praze a nedaleko hlavního města zakoupil několik set let starý zámeček, v němž si otevřel restauraci. Janovou vášní je gastronomie, jenže se jí nezabývá ve funkci kuchaře, nýbrž – jak sám říká – v roli „supervisora”, tedy jakéhosi „dohližitele”. Ve zmíněném televizním seriálu slouží jeho vlastní podnik jako základna, odkud se vyráží na okružní jízdu po nejlepších (a přitom vůbec ne nejdražších!) restauracích České republiky, abychom se zblízka seznámili s tamější nabídkou jídel české národní kuchyně. Jednak tedy objevíme spoustu nových znamenitých gastronomických útočišť, jednak se takříkajíc sbratříme s místními šéfkuchaři a obyvateli. Jan si navíc do každého pokračování pozve někoho ze svých přátel (ať už je to spisovatel, herec, případně známá televizní tvář), který svou účastí dále zpestřuje průběh této vydatné a bohémsky laděné, prostě pravé české gastrotúry. 09:00
Krajánek (8)
Autobus TV Paprika se vydává na cestu! Najdeme a uvaříme ta nejtypičtější jídla každé župy, každého ... Autobus TV Paprika se vydává na cestu! Najdeme a uvaříme ta nejtypičtější jídla každé župy, každého maďarského kraje. Naším prvořadým cílem je popularizace polozapomenutých nebo méně známých, jednoduchých a levných pokrmů založených na pradávných tradicích. Role průvodců se ujmou oblíbení kuchaři a moderátoři stanice TV Paprika: věčně veselý kuchařský mistr Róbert Bede, znalec drůbeže András Szőke, prorok moderních chutí Zsolt Serényi, ale i Pál Milkovics, András Rázsi alias Bandi, Judit Csík, uznávaná královna vyfantazírovaných pokrmů, francouzský šéf Christophe, Feri Keresztúri, finalista naší soutěže Casting – a v neposlední řadě moučníková přebornice Koci a Döme, miláček mladé generace. Naše cestovatelské dvojice systematicky navštíví všechny maďarské župy, od A do Z. Televizní autobus už startuje, ale i vy máte ještě čas nasednout a projet Maďarsko Křížem krážem! 09:30
Portrét šéfa (2)
V seriálu Portrét šéfa, rozděleném na dvanáctiminutové díly, budeme diváky postupně seznamovat s mis... V seriálu Portrét šéfa, rozděleném na dvanáctiminutové díly, budeme diváky postupně seznamovat s mistry domácího i světového kuchařského umění. Všichni tito šéfové pracují v restauracích s tou nejlepší pověstí a jejich jména jsou v mnoha případech známá nejen na území Maďarska, ale prakticky v celém světě. Pro některé z nich je Maďarsko trvalým působištěm, jiní znají Budapešť jen ze svých kratších návštěv, při kterých odborné i lacké veřejnosti předváděli svoje odborné znalosti nebo vedli mistrovské kurzy určené nastupující kuchařské generaci. V našem cyklu se s šéfy seznámíme po mnoha stránkách. Dozvíme se, kde vyrůstali, v jakých poměrech žijí dnes a jakým způsobem tráví volný čas. Prozradí nám, co je vedlo k tomu, aby vzali do ruky vařečku, a jak se utvářela jejich kariéra od samého začátku až po získání dnešní proslulosti. Bude řeč o tom, co mají na kuchyňském prostředí nejraději, o jejich kulinářském krédu, ale také se jich zeptáme, co říkají tomu, že se v poslední době dostala gastronomie tak výrazně do popředí mediálního zájmu. Zjistíme, co nejraději vaří a jedí, co je jejich oblíbeným kořením a koho považují za svůj životní vzor. Zkrátka a dobře – z šéfovského rámu na nás zazáří portrét člověka… Každý zpovídaný mistr kuchař uvaří ve svém medailonu přímo před kamerami své zamilované jídlo. Při vaření nám poví, co je podle jeho názoru nejcharakterističtějším a nejpřitažlivějším rysem připravované dobroty a co považuje za obzvlášť důležité a krásné na gastronomii jako takové. Možná se i zmíní o svém největším kuchařském úspěchu a fiasku, a když budeme dávat dobrý pozor, jak se u kuchyňského pultu otáčí, možná se nám dokonce podaří odpozorovat i něco z jeho profesionálních tajemství… 10:00
Slavní v maléru II (17)
Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za ... Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za hranice a do bláznivé soutěže TV Paprika zapojíme také osobnosti ze světa rumunských, českých a slovenských celebrit. Hra bude nyní ještě napínavější, protože vítězové získají hodnotné dárky, ale neméně nápadité budou i ceny rozdávané pro útěchu těm, kteří nevyhráli. Pravidla soutěže zůstávají stejná: dvojice slavných má dvacet minut na to, aby podle instrukcí moderátora uvařila předváděný pokrm. Maďarské soutěžící vezme „pod svá křídla“ jako zkušený moderátor Róbert Bede, rumunské celebrity dostane na povel šaramantní Antonio Passarelli, zatímco o české a slovenské hosty se postará šikovný mistr kuchař Laci Hornáček. Za každou zemi bude v pořadu zasedat dvoučlenná odborná porota, kterou tvoří gastronomičtí žurnalisté, šéfkuchaři, případně blogeři zabývající se kulinářskými tématy. Ti budou hodnotit výkony soutěžících, rozhodnou o tom, který hlavní chod jim chutná lépe a kdo půjde umývat nádobí. 10:30
Shane Delia: Maurská pikantní cesta (7)
Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejch... Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejchutnější maurské pokrmy, a tak ho doprovodíme do restaurace, k pouličnímu stánku v zastrčené křivolaké uličce, eventuálně do rodinného bufetu. Maurská nadvláda ve Španělsku trvala téměř 800 let a zanechala na Pyrenejském poloostrově neobyčejně pestrou a rafinovanou kuchyni, která se nepodobala ničemu, co do té doby evropská gastronomie znala. Staré stezky asijských obchodníků s kořením se pak na tomto místě mohly setkat s novosvětskými objevy a novinkami, kteréžto setkání stálo u kolébky moderní kuchyně. 11:00
Schuhbeckova menu na uvítanou II (4)
Je lhostejné, zda právě oslavujeme maminčiny narozeniny, pořádáme zahradní grilování nebo je na pořa... Je lhostejné, zda právě oslavujeme maminčiny narozeniny, pořádáme zahradní grilování nebo je na pořadu dne zásnubní hostina, na přípravu slavnostní tabule a zvaní hostů se nějaká záminka vždycky najde. A náš oblíbený kuchař nikdy nepřijde do rozpaků, když má z rukávu vykouzlit recept, který je pro danou příležitost nejvhodnější. Výběr je široký -- od nedělních pečení dodávajících lesk rodinným oslavám, přes prvotřídní sestavy klasické sváteční kuchyně až po pochoutky, jež mohou přijít na stůl jako zlatý hřeb přátelských setkání nebo romantických večeří. 11:30
Rychle, snadno, po bavorsku V (4)
Tento bavorský televizní kuchař se snaží dokázat, že tajemství úspěšného vaření se skrývá v nápadech... Tento bavorský televizní kuchař se snaží dokázat, že tajemství úspěšného vaření se skrývá v nápadech plných fantazie a v tom, že přípravě věnujeme dostatečný čas. Nemluvě už samozřejmě o kvalitních surovinách. Hans Jörg Bachmeier pochází z dolnobavorského Eggenfeldenu a jeho krédo zní: „Dobrý kuchař potřebuje tři věci -- vodu, sůl a špetku vášně, protože bez toho v kuchyni nic nefunguje.“ A v tomto duchu také pracuje: jednoduše, ale skvěle; jeho seznam surovin je střídmý a jeho jídla se dělají velice snadno. Podstatou kuchyně tohoto dolnobavorského mistra kulinářského umění je jednoduchost a přehlednost. Procesy, které při vaření uplatňuje, nejsou nijak sáhodlouhé a zpracovává potraviny, které jsou k dostání v každém malém hokynářství. Recepty, které předvádí, nejsou složité, jeho postupy si každý rychle zapamatuje, a přesto je v nich pokaždé něco překvapivého: málo surovin, zato však hodně šikovných kuchyňských kouzel, nic zbytečně nekomplikovat, ale i tak dospět k nevšedním chuťovým požitkům. Ať už si vezmeme rohlík se šunkou, candáta, k němuž se jako příloha podávají penne, případně tvarohové knedlíky s meruňkovou náplní, všední, a přesto rafinované recepty vycházející dolnobavorské kuchařské hvězdy povzbuzují kuchyňskou kreativitu k novým a novým vzepětím. |
Spektrum Home
09:00
3 K - od pučících pupenců do padajícího ... (10)
V tomto pořadu se seznámíme s historií „jedné sezóny” tří zahrad, z nichž každá má jiné dispozice, r... V tomto pořadu se seznámíme s historií „jedné sezóny” tří zahrad, z nichž každá má jiné dispozice, rozměry a nachází se na jiné kvalitativní úrovni. Naši moderátoři, Mark McMenemy, který už dávno není žádný zelenáč, a Tibor Tauner, tentokrát nemají za úkol začít budovat zahradu prakticky z ničeho, na zaplevelené stráni, jako tomu bylo v populárním Zelenáči. V tomto seriálu se po nich chce něco jiného: budou sledovat historii tří zahrad, a to od vypučení prvních pupenců do chvíle, kdy stromy shodí listí. Vykonají typické práce, bez kterých se žádná zahrada neobejde, případně místy něco přebudují a „přešijí” nebo aspoň zahrady obohatí o pár nových rostlinek a užitečných předmětů. Ochranu rostlin proti vlivům počasí a škůdcům, jakož i přísun potřebných živin budou ve všech případech, kdy to jen trochu půjde, řešit zásadně biometodami. Při tom všem oba neohrožení zahradníci samozřejmě nebudou šetřit svým obvyklým humorem, ale – jak jsme u nich zvyklí – ani v tomto případě nebudou vtípky a žertovnými průpovídkami hýřit na úkor důvěryhodných a užitečných odborných informací. 09:30
Biozóna (10)
Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti j... Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti je situace naštěstí trochu složitější a rostliny ošetřované biometodami jsou nepochybně zdravé. Co však to „bio“ přesně znamená? Je techonologie řídící se přísnými předpisy přístupná výhradně profesionálům, nebo se dá biozelenina pěstovat i doma na zahrádce? V novém seriálu televize DEKO se zevrubně seznámíme s životem a činností biozahradnictví v Rendeku, abychom se dozvěděli, jak se na zdejší biousedlosti – která se zaměřuje na papriku, petržel, mrkev, různé druhy salátů, na ovoce a na léčivé rostliny a bylinky – s rostlinami zachází. Rendecká biousedlost se nachází na území Národního parku Kiskunság a o její vysoké úrovni svědčí skutečnost, že štáb řídící zdejší produkci v uplynulých letech získal několik domácích i mezinárodních ocenění. Pro svou relativní izolovanost se tato usedlost nabízí jako ideální místo k natáčení. Jde o rekonstruovaný komplex budov a pozemků, kde vedle biozahradnictví probíhá i biochov domácích zvířat, historii usedlosti a venkovského života prezentuje místní domácí muzeum a pořádají se zde programy pro turisty. Prodávají tu také různé produkty ze zemědělských bioplodin vypěstovaných v místě. Celkově lze tedy tuto usedlost považovat z hlediska natáčení pro televizi za velmi vhodné místo, kde má kamera řadu možností, chce-li spočinout na hravých a zajímavých detailech. 10:00
1 byt, 3 návrhy (9)
Toho, kdo má nad hlavou stálou střechu, je jisté, že zajímá i zařízení bytu. Proto jsou tak populárn... Toho, kdo má nad hlavou stálou střechu, je jisté, že zajímá i zařízení bytu. Proto jsou tak populární relace na zařizování bytů po celém světě. Problém je pouze v tom, že tento žánr nepatří mezi ty nejlevnější. Je třeba nakoupit si drahý nábytek, v některých případech je třeba předělat celý byt.Ale co by se stalo, kdyby bylo možné toto všechno uskutečnit i skoro zadarmo?! A navíc tak, že pro daný byt by se připravili hned tři návrhy, každý v jiném stylu? 10:30
1 byt, 3 návrhy (10)
Toho, kdo má nad hlavou stálou střechu, je jisté, že zajímá i zařízení bytu. Proto jsou tak populárn... Toho, kdo má nad hlavou stálou střechu, je jisté, že zajímá i zařízení bytu. Proto jsou tak populární relace na zařizování bytů po celém světě. Problém je pouze v tom, že tento žánr nepatří mezi ty nejlevnější. Je třeba nakoupit si drahý nábytek, v některých případech je třeba předělat celý byt.Ale co by se stalo, kdyby bylo možné toto všechno uskutečnit i skoro zadarmo?! A navíc tak, že pro daný byt by se připravili hned tři návrhy, každý v jiném stylu? 11:00
Zařiď to! (10)
Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím na... Nervozita spojená s koupí nového bytu ještě neodezněla – a už musíme čelit další výzvě. Jak a čím naplnit prázdné prostory? Dnes už je naštěstí i v tuzemských obchodech nadmíru pestrý sortiment, můžeme vybírat ze záplavy nejrůznějších materiálů, stylů, barev a tvarů. Ale kdo už má s něčím podobným zkušenosti, dobře ví, že při zařizování nebo renovaci bytu bohatý výběr situaci ani v nejmenším neusnadňuje, spíše naopak.Zařiď to! je seriál, jehož každý díl se tematicky zaměřuje na některý ze základních typů nábytku – například na sedací soupravy, lůžka a pohovky, skříně, stoly, bytový textil atd. – a bytového vybavení. Aktuální tematická oblast bude v daném dílu probrána vždy do nejmenších podrobností. Na začátku máme jako výchozí bod úplně prázdný byt, který bude do konce seriálu velice krásně a vkusně zařízen. 11:30
Kutiholka (7)
Všechny díly tohoto pořadu vycházejí z téže základní myšlenky: nebojte se tvořit! V jednotlivých epi... Všechny díly tohoto pořadu vycházejí z téže základní myšlenky: nebojte se tvořit! V jednotlivých epizodách seriálu začnou žít novým životem takové předměty, které se sice běžně vyskytují v každé domácnosti, ale na první pohled by nikoho nenapadlo, že mohou mít také dekorační funkci. Ovšem naše moderátorka, populární maďarská herečka Mónika Ullmannová, divákům dokáže nejen to, že se jí honí hlavou nepřeberné množství kreativních nápadů, díky kterým i tu nejvšednější věc umí změnit v pěkný, nápaditý a praktický doplněk domácnosti, ale i to, že kutilská dovednost není nic složitého, co by si nemohl osvojit kdokoli z nás. Seriál z vlastní produkce naší televize se vysílá denně, každý den uvidíte nový díl, který vám poslouží praktickými tipy a originálními nápady, na jejichž základě se potom sami můžete pustit do kutilských a dekoračních prací. Uvidíte, jak si můžete za málo peněz vyzdobit byt, a to třeba v každé roční době v jiném duchu. Podněcuje kreativitu, inspiruje, ale zároveň ke všemu přistupuje z praktického hlediska. |
TV Noe
09:30
Varšava 1943-1944: boj za svobodu
Během druhé světové války zažila polská metropole nejen povstání židovského ghetta ale i povstání sa... Během druhé světové války zažila polská metropole nejen povstání židovského ghetta ale i povstání samotné Varšavy |
Doma
Nekonečná láska
Další díl/opakování: Romant. seriál Tur. (2016). |
|
TV Paprika
12:00
Indické pikantní chutě (10)
Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postav... Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postava moderní indické kuchyně” sama ochutí špetkou indického koření. Anjum odhaluje divy moderního indického kulinářství – od základních ingrediencí až po lahůdky určitých lokalit, pojící se obvykle k nádherným krajinám –, přičemž nám předvede, nakolik mohou být indické chutě zdravé, čerstvé a lehké. Pro Anjum je jídlo tradičně ústředním tématem i na dovolené. Objevuje například krásné australské přírodní scenérie a ochutnává vynikající produkty lokální gastronomie, ale přitom vůbec není vyloučeno, že za chvíli svým hostitelům na oplátku předvede nějakou zajímavost typickou pro moderní vaření na indický způsob. 12:30
Nigel Slater - Kulinářská tajemství (4)
Publicista z oboru gastronomie a mistr kuchař Nigel Slater objevuje ve společnosti nadšených kuchařů... Publicista z oboru gastronomie a mistr kuchař Nigel Slater objevuje ve společnosti nadšených kuchařů amatérů tajemství rozmanitosti kultury -- a v rámci toho gastronomické kultury -- Velké Británie. 13:00
Kulinářské schůzky III (24)
Recepty prezentované v tomto pořadu jsou jednoduché, obsahují logické postupy, a každá hospodyňka si... Recepty prezentované v tomto pořadu jsou jednoduché, obsahují logické postupy, a každá hospodyňka si je proto snadno zapamatuje a osvojí. Ingredience do jídel, která jsou vždycky čerstvá a zdravá, nakupují účinkující na nejslavnějším londýnském trhu gourmetů, který se nazývá Borough Market. Ba co víc! Občas už přímo na zmíněném trhu začnou vařit. Každé vysílání je dynamické a veselé, zároveň však z něho vyzařuje profesionalita a odborná úroveň hodná skutečných mistrů. Stálé tváře našeho seriálu mají společné důležité vlastnosti: ke gastronomii přistupují s plamennou vášní a impozantními znalostmi, a vůbec se s obrovskou chutí vrhají do života. Patří mezi ně například televizní moderátorka a autorka kuchařských knih Rachel Allen, milovnice dobrých jídel a televizní moderátorka Amanda Lamb, Tom Parker Bowles, Matthew Fort, gastronomický kritik listu Guardian, autor ověnčený řadou cen, jakož i mistr kuchař a majitel restaurace Matt Tebbutt, který se rovněž pyšní několika cenami. Všichni vaří výhradně z čerstvých surovin patřících nejbytostněji k dané roční době. 14:00
Dva hladoví námořníci II (28)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special... Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří. 15:00
Recepty pro radost (1)
Atmosféra prohřátá teplem rodinného krbu, vynikající, chutná jídla, veselé hovory, příběhy z kuchyně... Atmosféra prohřátá teplem rodinného krbu, vynikající, chutná jídla, veselé hovory, příběhy z kuchyně a od prostřeného stolu. Recept je velice jednoduchý: Róberta Bedeho navštěvují každý den dobře známí hosté, ale ta návštěva má vždycky malý háček. Nikdo totiž nepřichází s prázdnýma rukama; návštěvníci si s sebou nesou nejoblíbenější recepty z rodinných vzpomínek a starých receptářů, aby potom Róbertu Bedemu pomáhali při vaření těchto znovuobjevených pokrmů. Během vaření přijde řeč i na to, kdo, co a jakým způsobem připravuje k jídlu doma, kdo jak vzpomíná na pohodové chvíle u domácího krbu v dětství -- případně k jaké rodinné události nebo milé chvilce se pojí návštěvníkovo oblíbené jídlo. 15:30
Vaříme s Nickem Stellinem II (10)
Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vyk... Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vykouzlil rustické, ale zároveň neobyčejně velkorysé hostiny. V jeho nabídce figurují tradiční italská jídla vylepšená americkými chutěmi, jako je šťavnatá hřebenatka, krabí karbanátky kořeněné tequilou, fantastické teriny a makaróny s humrovým masem a se sýrem. Snadno pochopitelnou metodou, krok za krokem diváky naučí připravovat nejlepší italské pokrmy tak, jak to dělají opravdoví mistři. Všechny předváděné recepty si vyžadují zcela jednoduché ingredience, ale jejich kombinace má za následek neuvěřitelnou chuťovou orgii. Lákavé chody bohatých hostin usadí k jednomu stolu všechny členy rodiny. |
Spektrum Home
13:00
Na chalupě – Austrálie IV (7)
Australská verze seriálu Na chalupě (River Cottage) se britské úspěšné sérii po všech stránkách vyro... Australská verze seriálu Na chalupě (River Cottage) se britské úspěšné sérii po všech stránkách vyrovnala. Vědomosti a zkušenosti nashromážděné během uplynulých let budou předávány i v této řadě. Nadšení a ambiciózní budoucí hospodáři a šéfové mohou okoukat Paulovy triky týkající se trvale udržitelného hospodaření a kulinářského umění kladoucího důraz na domácí speciality. Přejímání poznatků však ani tentokrát není jednostranné: Paul se připojí ke svému příteli a cestuje s ním v pojízdném bufetu. Navštíví vzdálenější farmáře, aby vlastní hospodářství obohatil o nové nápady. 14:00
Souboj dekoratérů (4)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! 15:10
Sarah Beenyová prodává domy (3)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sar... Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky. |
TV Noe
13:05
Opřu se o florbalovou hůl
Dokument o lidské vůli, která díky sportu dokázala překonat nepřízeň osudu 13:25
Petr Bende a cimbálová muzika Grajcar na... (8)
Zkrácený záznam vystoupení Petra Bendeho, jeho doprovodné kapely a cimbálové muziky Grajcar z hlavní... Zkrácený záznam vystoupení Petra Bendeho, jeho doprovodné kapely a cimbálové muziky Grajcar z hlavního pódia festivalu trampské a folkové muziky Mohelnický dostavník 2015 |
Doma
Láska na druhý pokus 2
Další díl/opakování: Romant. seriál Tur. (2015-2016). Sandhya - svetlo môjho života
Další díl/opakování: Romant. seriál India (2011-2014). Cigánky
Další díl/opakování: Telenovela Mex./Šp. (2004). |
|
TV Paprika
16:00
Vaříme s Nickem Stellinem II (11)
Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vyk... Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vykouzlil rustické, ale zároveň neobyčejně velkorysé hostiny. V jeho nabídce figurují tradiční italská jídla vylepšená americkými chutěmi, jako je šťavnatá hřebenatka, krabí karbanátky kořeněné tequilou, fantastické teriny a makaróny s humrovým masem a se sýrem. Snadno pochopitelnou metodou, krok za krokem diváky naučí připravovat nejlepší italské pokrmy tak, jak to dělají opravdoví mistři. Všechny předváděné recepty si vyžadují zcela jednoduché ingredience, ale jejich kombinace má za následek neuvěřitelnou chuťovou orgii. Lákavé chody bohatých hostin usadí k jednomu stolu všechny členy rodiny. 16:30
Schuhbeckova menu na uvítanou II (5)
Je lhostejné, zda právě oslavujeme maminčiny narozeniny, pořádáme zahradní grilování nebo je na pořa... Je lhostejné, zda právě oslavujeme maminčiny narozeniny, pořádáme zahradní grilování nebo je na pořadu dne zásnubní hostina, na přípravu slavnostní tabule a zvaní hostů se nějaká záminka vždycky najde. A náš oblíbený kuchař nikdy nepřijde do rozpaků, když má z rukávu vykouzlit recept, který je pro danou příležitost nejvhodnější. Výběr je široký -- od nedělních pečení dodávajících lesk rodinným oslavám, přes prvotřídní sestavy klasické sváteční kuchyně až po pochoutky, jež mohou přijít na stůl jako zlatý hřeb přátelských setkání nebo romantických večeří. 17:00
Rychle, snadno, po bavorsku V (5)
Tento bavorský televizní kuchař se snaží dokázat, že tajemství úspěšného vaření se skrývá v nápadech... Tento bavorský televizní kuchař se snaží dokázat, že tajemství úspěšného vaření se skrývá v nápadech plných fantazie a v tom, že přípravě věnujeme dostatečný čas. Nemluvě už samozřejmě o kvalitních surovinách. Hans Jörg Bachmeier pochází z dolnobavorského Eggenfeldenu a jeho krédo zní: „Dobrý kuchař potřebuje tři věci -- vodu, sůl a špetku vášně, protože bez toho v kuchyni nic nefunguje.“ A v tomto duchu také pracuje: jednoduše, ale skvěle; jeho seznam surovin je střídmý a jeho jídla se dělají velice snadno. Podstatou kuchyně tohoto dolnobavorského mistra kulinářského umění je jednoduchost a přehlednost. Procesy, které při vaření uplatňuje, nejsou nijak sáhodlouhé a zpracovává potraviny, které jsou k dostání v každém malém hokynářství. Recepty, které předvádí, nejsou složité, jeho postupy si každý rychle zapamatuje, a přesto je v nich pokaždé něco překvapivého: málo surovin, zato však hodně šikovných kuchyňských kouzel, nic zbytečně nekomplikovat, ale i tak dospět k nevšedním chuťovým požitkům. Ať už si vezmeme rohlík se šunkou, candáta, k němuž se jako příloha podávají penne, případně tvarohové knedlíky s meruňkovou náplní, všední, a přesto rafinované recepty vycházející dolnobavorské kuchařské hvězdy povzbuzují kuchyňskou kreativitu k novým a novým vzepětím. 17:30
Mlýnek na recepty (89)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ... Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné... 17:45
Mlýnek na recepty (90)
Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty ... Róbert Bede a Zsolt Serényi, dva stálí moderátoři našeho nového seriálu nazvaného Mlýnek na recepty dobře vědí, že diváci, ať už jsou jakéhokoli rodu, určitě ocení pořad, ve kterém bude mít hlavní slovo praktičnost a drobná každodenní kreativita. Mlýnek na recepty vám na obrazovce přípravu jídel, díky kterým vy, vážená divačko, diváku, nebo kdo má u vás v rodině na starosti kuchyňské záležitosti, budete mít značně usnadněnou práci s vymýšlením týdenního menu pro své nejbližší a nejmilovanější. Pro potřeby seriálu jsme si sice recepty rozdělili do čtyř základních kategorií (jídla levná, rychlá, zdravá a chutná), ale zdaleka tím nehodláme tvrdit, že by se nemohlo vyskytnout jídlo, které je rychlé a zároveň chutné, případně zdravé a současně i praktické. Kromě stabilní moderátorské dvojice budou v pořadu pravidelně vystupovat různí hosté – mistři kuchaři, specialisté na maďarskou kuchyni i na gastronomii jiných národů, dále cukráři, somelieři, baroví číšníci a barmani, ale i známé osobnosti, které se proslavily nejen tím, že jsou příšerně slavné... 18:00
Kdo se stane šéfkuchařem? (4)
Sledujte pořad, ve kterém kuchařská rodina Rouxů hledá talent roku. Právě se snaží objevit nejnovějš... Sledujte pořad, ve kterém kuchařská rodina Rouxů hledá talent roku. Právě se snaží objevit nejnovější kuchařskou naději, kulinářského mistra roku 2013, který na konci soutěže vyhraje Rouxovo stipendium, jež v roce 2013 oslavuje třicáté jubileum. Soutěžní cyklus probíhá za účasti nejvýznamnějších kuchařských celebrit Velké Británie, a tak v něm na nás čeká mimo jiné Rick Stein, James Martin a Raymond Blanc. 19:00
Kuchyně na safari II (1)
Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisova... Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisovatelky. Sarah se narodila v malé rezervaci v Zimbabwe a od dětství jí dělali společnost lvi a sloni. Dnes už slavná bloggerka zaměřená na gastronomii i nadále ráda koření své příběhy líčením vlastních zážitků, zajímavých míst v Africe a jejich obyvatel. 19:30
Kuchyně na safari II (2)
Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisova... Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisovatelky. Sarah se narodila v malé rezervaci v Zimbabwe a od dětství jí dělali společnost lvi a sloni. Dnes už slavná bloggerka zaměřená na gastronomii i nadále ráda koření své příběhy líčením vlastních zážitků, zajímavých míst v Africe a jejich obyvatel. |
Spektrum Home
16:10
Přešité bydlení speciál
Mnozí sice popírají, že šaty dělají člověka, ale i tito „zatvrzelci” obvykle souhlasí s tvrzením, že... Mnozí sice popírají, že šaty dělají člověka, ale i tito „zatvrzelci” obvykle souhlasí s tvrzením, že oblečení toho mnoho prozrazuje o vlastnostech a libůstkách našich bližních. Z této myšlenky vychází například i Thom Filica, jeden z nejznámějších a nejrenomovanějších amerických bytových architektů. Filica na zmíněný princip spoléhá natolik, že je bezevšeho ochoten na základě představ, které mu vnuknou oblíbené kusy oděvu ze šatníku majitelů, zrekonstruovat jejich byt, aniž by se s nimi třeba jen jednou osobně setkal. K jakým výsledkům tento neobvyklý experiment vede a nakolik se v praxi prokazuje pravdivost výše uvedené poučky, to uvidíte na vlastní oči, pokud budete sledovat nový desetidílný seriál na programu Spektrum Home. 17:00
Francouzské zahrady Montyho Dona (3)
Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný ... Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný výhled na uklidňující nekonečnou vodní plochu. V tomo seriálu bude naším průvodcem Charlie Luxton, který nás zavede k nejkrásnějším, nejzvláštnějším a nejpozoruhodnějším domům stojícím na mořském břehu, ať už se skrývají v malebné, ale bohužel zastrčené rybářské vesničce, nebo se pyšně a okázale stavějí na odiv celému okolí v nějakém oblíbeném letovisku. 18:05
Až je koupím, budou mý! (10)
Bratři Drew a Jonathan Scottové se ve světě realit pohybují jako ryba ve vodě. Pomáhají svým klientů... Bratři Drew a Jonathan Scottové se ve světě realit pohybují jako ryba ve vodě. Pomáhají svým klientům prodat jejich nynější dům a najít odpovídající nový příbytek. Zatímco Jonathan pracuje na rekonstrukci rodinného domku, v němž bydleli majitelé dosud, hledá pro ně Drew nový – a co nejdokonalejší – domov jejich snů. V závěru Drew už jen dohlíží na prodej obnoveného domu a na průběh koupě nového. 19:00
Rekonstrukce starých nemovitostí II (10)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. |
TV Noe
18:00
Causa Carnivora
Dokument hledá odpověď na otázku, proč naše země v soužití s velkými šelmami představuje izolovaný o... Dokument hledá odpověď na otázku, proč naše země v soužití s velkými šelmami představuje izolovaný ostrov uprostřed Evropy |
Doma
Pestúnka Fran
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (1995-1996). Monk
Další díl/opakování: Detektívny seriál USA (2007-2008) |
|
TV Paprika
20:00
Kulinářské schůzky III (25)
Recepty prezentované v tomto pořadu jsou jednoduché, obsahují logické postupy, a každá hospodyňka si... Recepty prezentované v tomto pořadu jsou jednoduché, obsahují logické postupy, a každá hospodyňka si je proto snadno zapamatuje a osvojí. Ingredience do jídel, která jsou vždycky čerstvá a zdravá, nakupují účinkující na nejslavnějším londýnském trhu gourmetů, který se nazývá Borough Market. Ba co víc! Občas už přímo na zmíněném trhu začnou vařit. Každé vysílání je dynamické a veselé, zároveň však z něho vyzařuje profesionalita a odborná úroveň hodná skutečných mistrů. Stálé tváře našeho seriálu mají společné důležité vlastnosti: ke gastronomii přistupují s plamennou vášní a impozantními znalostmi, a vůbec se s obrovskou chutí vrhají do života. Patří mezi ně například televizní moderátorka a autorka kuchařských knih Rachel Allen, milovnice dobrých jídel a televizní moderátorka Amanda Lamb, Tom Parker Bowles, Matthew Fort, gastronomický kritik listu Guardian, autor ověnčený řadou cen, jakož i mistr kuchař a majitel restaurace Matt Tebbutt, který se rovněž pyšní několika cenami. Všichni vaří výhradně z čerstvých surovin patřících nejbytostněji k dané roční době. 21:00
Dva hladoví námořníci II (29)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special... Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří. 22:00
Indické pikantní chutě (11)
Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postav... Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postava moderní indické kuchyně” sama ochutí špetkou indického koření. Anjum odhaluje divy moderního indického kulinářství – od základních ingrediencí až po lahůdky určitých lokalit, pojící se obvykle k nádherným krajinám –, přičemž nám předvede, nakolik mohou být indické chutě zdravé, čerstvé a lehké. Pro Anjum je jídlo tradičně ústředním tématem i na dovolené. Objevuje například krásné australské přírodní scenérie a ochutnává vynikající produkty lokální gastronomie, ale přitom vůbec není vyloučeno, že za chvíli svým hostitelům na oplátku předvede nějakou zajímavost typickou pro moderní vaření na indický způsob. 22:30
Nigel Slater - Kulinářská tajemství (5)
Publicista z oboru gastronomie a mistr kuchař Nigel Slater objevuje ve společnosti nadšených kuchařů... Publicista z oboru gastronomie a mistr kuchař Nigel Slater objevuje ve společnosti nadšených kuchařů amatérů tajemství rozmanitosti kultury -- a v rámci toho gastronomické kultury -- Velké Británie. 23:00
Kuchyně na safari II (3)
Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisova... Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisovatelky. Sarah se narodila v malé rezervaci v Zimbabwe a od dětství jí dělali společnost lvi a sloni. Dnes už slavná bloggerka zaměřená na gastronomii i nadále ráda koření své příběhy líčením vlastních zážitků, zajímavých míst v Africe a jejich obyvatel. 23:30
Kuchyně na safari II (4)
Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisova... Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisovatelky. Sarah se narodila v malé rezervaci v Zimbabwe a od dětství jí dělali společnost lvi a sloni. Dnes už slavná bloggerka zaměřená na gastronomii i nadále ráda koření své příběhy líčením vlastních zážitků, zajímavých míst v Africe a jejich obyvatel. |
Spektrum Home
20:00
Rekonstrukce starých nemovitostí II (11)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. 21:00
Na chalupě – Austrálie IV (8)
Australská verze seriálu Na chalupě (River Cottage) se britské úspěšné sérii po všech stránkách vyro... Australská verze seriálu Na chalupě (River Cottage) se britské úspěšné sérii po všech stránkách vyrovnala. Vědomosti a zkušenosti nashromážděné během uplynulých let budou předávány i v této řadě. Nadšení a ambiciózní budoucí hospodáři a šéfové mohou okoukat Paulovy triky týkající se trvale udržitelného hospodaření a kulinářského umění kladoucího důraz na domácí speciality. Přejímání poznatků však ani tentokrát není jednostranné: Paul se připojí ke svému příteli a cestuje s ním v pojízdném bufetu. Navštíví vzdálenější farmáře, aby vlastní hospodářství obohatil o nové nápady. 22:00
Souboj dekoratérů (5)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! 23:10
Sarah Beenyová prodává domy (4)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sar... Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky. |
TV Noe
|
Doma
|
|
TV Paprika
00:00
Vaříme s Nickem Stellinem II (10)
Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vyk... Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vykouzlil rustické, ale zároveň neobyčejně velkorysé hostiny. V jeho nabídce figurují tradiční italská jídla vylepšená americkými chutěmi, jako je šťavnatá hřebenatka, krabí karbanátky kořeněné tequilou, fantastické teriny a makaróny s humrovým masem a se sýrem. Snadno pochopitelnou metodou, krok za krokem diváky naučí připravovat nejlepší italské pokrmy tak, jak to dělají opravdoví mistři. Všechny předváděné recepty si vyžadují zcela jednoduché ingredience, ale jejich kombinace má za následek neuvěřitelnou chuťovou orgii. Lákavé chody bohatých hostin usadí k jednomu stolu všechny členy rodiny. 00:30
Vaříme s Nickem Stellinem II (11)
Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vyk... Nick se tentokrát vrací na startovní čáru, aby z gastronomické nabídky své rodné vlasti, Itálie, vykouzlil rustické, ale zároveň neobyčejně velkorysé hostiny. V jeho nabídce figurují tradiční italská jídla vylepšená americkými chutěmi, jako je šťavnatá hřebenatka, krabí karbanátky kořeněné tequilou, fantastické teriny a makaróny s humrovým masem a se sýrem. Snadno pochopitelnou metodou, krok za krokem diváky naučí připravovat nejlepší italské pokrmy tak, jak to dělají opravdoví mistři. Všechny předváděné recepty si vyžadují zcela jednoduché ingredience, ale jejich kombinace má za následek neuvěřitelnou chuťovou orgii. Lákavé chody bohatých hostin usadí k jednomu stolu všechny členy rodiny. 01:00
Kdo se stane šéfkuchařem? (4)
Sledujte pořad, ve kterém kuchařská rodina Rouxů hledá talent roku. Právě se snaží objevit nejnovějš... Sledujte pořad, ve kterém kuchařská rodina Rouxů hledá talent roku. Právě se snaží objevit nejnovější kuchařskou naději, kulinářského mistra roku 2013, který na konci soutěže vyhraje Rouxovo stipendium, jež v roce 2013 oslavuje třicáté jubileum. Soutěžní cyklus probíhá za účasti nejvýznamnějších kuchařských celebrit Velké Británie, a tak v něm na nás čeká mimo jiné Rick Stein, James Martin a Raymond Blanc. 02:00
Kulinářské schůzky III (25)
Recepty prezentované v tomto pořadu jsou jednoduché, obsahují logické postupy, a každá hospodyňka si... Recepty prezentované v tomto pořadu jsou jednoduché, obsahují logické postupy, a každá hospodyňka si je proto snadno zapamatuje a osvojí. Ingredience do jídel, která jsou vždycky čerstvá a zdravá, nakupují účinkující na nejslavnějším londýnském trhu gourmetů, který se nazývá Borough Market. Ba co víc! Občas už přímo na zmíněném trhu začnou vařit. Každé vysílání je dynamické a veselé, zároveň však z něho vyzařuje profesionalita a odborná úroveň hodná skutečných mistrů. Stálé tváře našeho seriálu mají společné důležité vlastnosti: ke gastronomii přistupují s plamennou vášní a impozantními znalostmi, a vůbec se s obrovskou chutí vrhají do života. Patří mezi ně například televizní moderátorka a autorka kuchařských knih Rachel Allen, milovnice dobrých jídel a televizní moderátorka Amanda Lamb, Tom Parker Bowles, Matthew Fort, gastronomický kritik listu Guardian, autor ověnčený řadou cen, jakož i mistr kuchař a majitel restaurace Matt Tebbutt, který se rovněž pyšní několika cenami. Všichni vaří výhradně z čerstvých surovin patřících nejbytostněji k dané roční době. 02:49
Gastroagent Jan Rosák (11)
Moderátorem tohoto seriálu je Jan Rosák, celebrita nesmírně populární zejména díky České (Českoslove... Moderátorem tohoto seriálu je Jan Rosák, celebrita nesmírně populární zejména díky České (Československé) televizi 80. a 90. let. Jan ovšem, jak známo, i nadále pravidelně figuruje na stránkách českého bulvárního tisku a je typickým ztělesněním života dnešní „české bohémy”. Za dodnes trvající přízeň veřejnosti vděčí především originalitě a neodolatelnému šarmu své strhující osobnosti. Před pár lety se Jan Rosák rozhodl, že skoncuje s uspěchaným životním stylem v Praze a nedaleko hlavního města zakoupil několik set let starý zámeček, v němž si otevřel restauraci. Janovou vášní je gastronomie, jenže se jí nezabývá ve funkci kuchaře, nýbrž – jak sám říká – v roli „supervisora”, tedy jakéhosi „dohližitele”. Ve zmíněném televizním seriálu slouží jeho vlastní podnik jako základna, odkud se vyráží na okružní jízdu po nejlepších (a přitom vůbec ne nejdražších!) restauracích České republiky, abychom se zblízka seznámili s tamější nabídkou jídel české národní kuchyně. Jednak tedy objevíme spoustu nových znamenitých gastronomických útočišť, jednak se takříkajíc sbratříme s místními šéfkuchaři a obyvateli. Jan si navíc do každého pokračování pozve někoho ze svých přátel (ať už je to spisovatel, herec, případně známá televizní tvář), který svou účastí dále zpestřuje průběh této vydatné a bohémsky laděné, prostě pravé české gastrotúry. 03:45
Krajánek (8)
Autobus TV Paprika se vydává na cestu! Najdeme a uvaříme ta nejtypičtější jídla každé župy, každého ... Autobus TV Paprika se vydává na cestu! Najdeme a uvaříme ta nejtypičtější jídla každé župy, každého maďarského kraje. Naším prvořadým cílem je popularizace polozapomenutých nebo méně známých, jednoduchých a levných pokrmů založených na pradávných tradicích. Role průvodců se ujmou oblíbení kuchaři a moderátoři stanice TV Paprika: věčně veselý kuchařský mistr Róbert Bede, znalec drůbeže András Szőke, prorok moderních chutí Zsolt Serényi, ale i Pál Milkovics, András Rázsi alias Bandi, Judit Csík, uznávaná královna vyfantazírovaných pokrmů, francouzský šéf Christophe, Feri Keresztúri, finalista naší soutěže Casting – a v neposlední řadě moučníková přebornice Koci a Döme, miláček mladé generace. Naše cestovatelské dvojice systematicky navštíví všechny maďarské župy, od A do Z. Televizní autobus už startuje, ale i vy máte ještě čas nasednout a projet Maďarsko Křížem krážem! 04:11
Portrét šéfa (2)
V seriálu Portrét šéfa, rozděleném na dvanáctiminutové díly, budeme diváky postupně seznamovat s mis... V seriálu Portrét šéfa, rozděleném na dvanáctiminutové díly, budeme diváky postupně seznamovat s mistry domácího i světového kuchařského umění. Všichni tito šéfové pracují v restauracích s tou nejlepší pověstí a jejich jména jsou v mnoha případech známá nejen na území Maďarska, ale prakticky v celém světě. Pro některé z nich je Maďarsko trvalým působištěm, jiní znají Budapešť jen ze svých kratších návštěv, při kterých odborné i lacké veřejnosti předváděli svoje odborné znalosti nebo vedli mistrovské kurzy určené nastupující kuchařské generaci. V našem cyklu se s šéfy seznámíme po mnoha stránkách. Dozvíme se, kde vyrůstali, v jakých poměrech žijí dnes a jakým způsobem tráví volný čas. Prozradí nám, co je vedlo k tomu, aby vzali do ruky vařečku, a jak se utvářela jejich kariéra od samého začátku až po získání dnešní proslulosti. Bude řeč o tom, co mají na kuchyňském prostředí nejraději, o jejich kulinářském krédu, ale také se jich zeptáme, co říkají tomu, že se v poslední době dostala gastronomie tak výrazně do popředí mediálního zájmu. Zjistíme, co nejraději vaří a jedí, co je jejich oblíbeným kořením a koho považují za svůj životní vzor. Zkrátka a dobře – z šéfovského rámu na nás zazáří portrét člověka… Každý zpovídaný mistr kuchař uvaří ve svém medailonu přímo před kamerami své zamilované jídlo. Při vaření nám poví, co je podle jeho názoru nejcharakterističtějším a nejpřitažlivějším rysem připravované dobroty a co považuje za obzvlášť důležité a krásné na gastronomii jako takové. Možná se i zmíní o svém největším kuchařském úspěchu a fiasku, a když budeme dávat dobrý pozor, jak se u kuchyňského pultu otáčí, možná se nám dokonce podaří odpozorovat i něco z jeho profesionálních tajemství… 04:38
Slavní v maléru II (17)
Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za ... Povzbuzeni úspěchem Slavných v maléru na maďarské scéně, se v druhé řadě seriálu odvažujeme už i za hranice a do bláznivé soutěže TV Paprika zapojíme také osobnosti ze světa rumunských, českých a slovenských celebrit. Hra bude nyní ještě napínavější, protože vítězové získají hodnotné dárky, ale neméně nápadité budou i ceny rozdávané pro útěchu těm, kteří nevyhráli. Pravidla soutěže zůstávají stejná: dvojice slavných má dvacet minut na to, aby podle instrukcí moderátora uvařila předváděný pokrm. Maďarské soutěžící vezme „pod svá křídla“ jako zkušený moderátor Róbert Bede, rumunské celebrity dostane na povel šaramantní Antonio Passarelli, zatímco o české a slovenské hosty se postará šikovný mistr kuchař Laci Hornáček. Za každou zemi bude v pořadu zasedat dvoučlenná odborná porota, kterou tvoří gastronomičtí žurnalisté, šéfkuchaři, případně blogeři zabývající se kulinářskými tématy. Ti budou hodnotit výkony soutěžících, rozhodnou o tom, který hlavní chod jim chutná lépe a kdo půjde umývat nádobí. |
Spektrum Home
00:10
Zahradníkův svět (10)
Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a p... Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a poskytují jim inspirující nápady, které mohou pro své potřeby využít jak zahradníci začátečníci, tak zkušení profesionálové. Protagonisty tohoto pořadu navzájem spojuje nejen mnoholetá praxe, ale i nekonečné nadšení a radost z prospívajících rostlinek a pěkně a pečlivě ošetřovaných zahrad. 00:45
Green Team II (21)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice... Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl. 01:00
Green Team II (22)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice... Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl. 01:15
Green Team II (23)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice... Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl. 01:30
Green Team II (24)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice... Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl. 01:45
Green Team II (25)
Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice... Green Team se vrací! Zahradnická supersquadra bude letos vytvářet ze svěží zeleně unikátní kompozice v zahradách i bytech televizních diváků a celebrit a my opět budeme moci sledovat její práci, pro kterou je i nadále typický dynamismem sršící, a přesto sympaticky ležerní styl. |
TV Noe
00:20
Slovanský Velehrad
Příběh obou bratří, Cyrila a Metoděje, je výrazným příkladem této jednoty. Svědectví, které přinesli... Příběh obou bratří, Cyrila a Metoděje, je výrazným příkladem této jednoty. Svědectví, které přinesli našim předkům do slovanské země, je svědectvím církve nerozdělené - jedné, svaté, obecné a apoštolské |
Doma
Upírske denníky
Další díl/opakování: Seriál USA (2012-2013). Monk
Další díl/opakování: Detektívny seriál USA (2007-2008) |