TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
05:00
Vítané večeře II (3)
Nigel Slater je ohromným příznivcem jednoduché, ale chutné a zdravé stravy, a tak není divu, že i ve... Nigel Slater je ohromným příznivcem jednoduché, ale chutné a zdravé stravy, a tak není divu, že i ve svém televizním pořadu seznamuje diváky s lákavými, ale přitom velmi praktickými recepty. Většina lidí totiž, jak známo, nemá čas piplat se po večerech s komplikovanými hostinami o několika chodech; spíš jsme rádi, když se nám za pár minut podaří „splichtit” něco jedlého. Nigel využívá poklady své ledničky, spižírny a zeleninové zahrádky neobyčejně nápaditě, a tak dokáže z úplně obyčejných potravin vytvořit originální večeři, než byste řekli švec. Nigelovy recepty si ani nemusíme zapisovat. Stačí, když si sedneme před obrazovku a sledujeme ho, jak vaří. V příštím okamžiku už stejně budeme stát u dveří vlastní spižírny, inspirováni některým z jeho geniálních nápadů. 05:30
Ebbyna islandská kuchyně (1)
Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si ... Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si zamilují diváci všech věkových kategorií. Celým seriálem se táhne jako ona příslovečná červená nit duch zdravého stravování a ekologického myšlení. Vášeň a láska, tyto dvě neodmyslitelné součásti Ebbina vaření, diváky snadno nakazí. Už po zhlédnutí jednoho dílu se pravděpodobně sami chopíme hrnce nebo pánve! 06:00
Paleo kuchyně (2)
Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii l... Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii lidstva -- vždyť máme co do činění s časovým horizontem tří milionů let. Hvězdný mistr kuchař Pete Evans nás zve na výlet za nevšedními, sytými a výbornými jídly. S jeho pomocí si budeme moci udělat velice přesnou představu o zdrojích stravy našich dávných předků: zvířata chovaná na přírodních pastvinách, čerstvé plody organického ovoce a zeleniny, nikde žádný zpracovaný komponent s nevyslovitelným názvem. Na těchto základech se kdysi vyvinula živitelská funkce našeho organismu. Pete se k těmto počátkům vrací dnes, v 21. století. Hovoří s odborníky pro otázky výživy, navštěvuje zajímavé farmy, které se pokoušejí o návrat k přirozenějším zemědělským metodám a přístupům, a nabízí nám spoustu vynikajících receptů, které si každý může sám doma vyzkoušet. Už Hippokrates přece řekl: „Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.” 06:30
Po stopách asijské kuchyně (5)
Slavný hvězdný mistr kuchař John Torode objevuje nyní asijský kontinent metodou, kterou dříve ještě ... Slavný hvězdný mistr kuchař John Torode objevuje nyní asijský kontinent metodou, kterou dříve ještě nikdy nepoužil. Na každé zastávce vyhledá kuchaře, kteří mu mohou poskytnout nejvíce inspirace, a hledá charakteristické chutě dané země. V každém dílu tohoto seriálu se za pomoci králů lokální kuchyně vaří čtyři vynikající pokrmy. V rámci svého výletu vyzkouší John i restauraci umístěnou pod vodou, seznámí se s nabídkou street food na břehu řeky Jangce a za asistence jedné rodiny v Pekingu uvaří v páře tradiční knedlíčky. Tento seriál každého přiměje k tomu, aby do svých jídel přidal barvy a chuti Asie. Pojeďte na tuto velkolepou cestu s námi – nádherný velký kontinent chce svoje kouzla odhalit i vám. |
05:00
Souboj dekoratérů II (1)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! 06:00
Hledači pokladů XXXVIII (4)
Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co n... Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co největšího profitu prostřednictvím dražby získaných pokladů. Soutěž je vzrušující a humorná, ale kromě toho se budeme moci seznámit i s dějinami umění Velké Británie, protože před kamerami se otevřou brány obrovských a unikátních sbírek. |
Bostonské vraždy
Další díl/opakování: Krimiseriál USA (2015-2016). Smotánka
Další díl/opakování: Nevšedný svet kľúčovou dierkou Rosamunde Pilcherová: Tieň minulosti
Další díl/opakování: Romant. film N (2013). |
||
TV Paprika
09:00
Vítané večeře II (4)
Nigel Slater je ohromným příznivcem jednoduché, ale chutné a zdravé stravy, a tak není divu, že i ve... Nigel Slater je ohromným příznivcem jednoduché, ale chutné a zdravé stravy, a tak není divu, že i ve svém televizním pořadu seznamuje diváky s lákavými, ale přitom velmi praktickými recepty. Většina lidí totiž, jak známo, nemá čas piplat se po večerech s komplikovanými hostinami o několika chodech; spíš jsme rádi, když se nám za pár minut podaří „splichtit” něco jedlého. Nigel využívá poklady své ledničky, spižírny a zeleninové zahrádky neobyčejně nápaditě, a tak dokáže z úplně obyčejných potravin vytvořit originální večeři, než byste řekli švec. Nigelovy recepty si ani nemusíme zapisovat. Stačí, když si sedneme před obrazovku a sledujeme ho, jak vaří. V příštím okamžiku už stejně budeme stát u dveří vlastní spižírny, inspirováni některým z jeho geniálních nápadů. 09:30
Ebbyna islandská kuchyně (2)
Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si ... Tento fantastický rodinný kulinářský pořad z Islandu uvádí recepty na taková zdravá jídla, která si zamilují diváci všech věkových kategorií. Celým seriálem se táhne jako ona příslovečná červená nit duch zdravého stravování a ekologického myšlení. Vášeň a láska, tyto dvě neodmyslitelné součásti Ebbina vaření, diváky snadno nakazí. Už po zhlédnutí jednoho dílu se pravděpodobně sami chopíme hrnce nebo pánve! 10:00
Pečeme s Marthou Stewartovou VI (13)
Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i o... Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i oni pečou doma vynikající dezerty a jiné cukrářské výrobky. Martha kromě své oblíbené modernizované klasiky předvádí v tomto pořadu to nejlepší ze svých receptů na snídaně, pudinky a zákusky. 10:30
Zákusky Almy Obreganové (19)
V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je c... V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je cupcake, ale jako královna sladkostí nás okouzlí i mnoha jinými -- velice sladkými a velice originálními --recepty, od vanilkové zmrzliny se sušenkami přes klasické kreace -- například schwarzwaldský dort podávaný v malých hrníčcích -- až po obří cupcake a čokoládový chlebový pudink. 11:00
Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolengh... (2)
Yotam Ottolenghi se toulá jižní a východní částí Středomoří a snaží se naše domácnosti obohatit o kl... Yotam Ottolenghi se toulá jižní a východní částí Středomoří a snaží se naše domácnosti obohatit o klenoty kulinářského umění těchto poměrně exotických koutů světa. Yotamova cesta začíná v nejlidnatějším marockém městě, zvaném Marrákeš, ve kterém odhaluje tajemství tadžinu a ukáže nám, kde mají nejlepší pouliční pochoutky. Odtud Yotam pokračuje do Istambulu, kde se pustí do přípravy pizzy posypané pikantním hovězím masem a zapečené směsi s krevetami a sépiemi, rajčaty a sýrem. Zbude mu čas také na artyčoky se smetanou, baklavu a rýžový nákyp se skořicí. V jednom z nejoblíbenějších severoafrických rekreačních středisek se Yotam živí čerstvě chycenými rybami, objeví celonárodní nadšení, kterým je opředena harissa, a ochutná i pikantní klobásu merguez. Na závěr dorazí náš hrdina do Tel-Avivu, kde objevuje nejčerstvější kulinářskou produkci Izraele; ochutná mořské plody připravené nevšedním způsobem a pak uvaří něco dobrého na zub s několika velice slavnými mistry kuchaři. |
Spektrum Home
09:00
Jaro na chalupě (4)
V River Cottage nastalo jaro. Hugh na chalupě divákům ukáže, kolik dobrot se v tomto ročním období n... V River Cottage nastalo jaro. Hugh na chalupě divákům ukáže, kolik dobrot se v tomto ročním období najde v kuchyňské zahradě, a protože k tomuto úkolu přistupuje svým svérázným stylem, zabere mu to čtyři díly. Na základě výsledku porovnává čtyři různé recepty na totéž jídlo a na vlastní oči uvidíme, že i z vegetariána se může stát řeznický učedník. Podle Hughových pokynů začne pět bristolských rodin ve městě hospodařit na hektarovém pozemku, ke kterému se nikdo nehlásí, a na přetřes přijde samozřejmě i oblíbená součást britského jídelníčku, kuřecí maso. 10:00
Skvělé nápady pro malé zahrady III (3)
Dobře známý odborník na zahrady stanice Spektrum Home, Monty Don, tentokrát navštěvuje nadšené zahra... Dobře známý odborník na zahrady stanice Spektrum Home, Monty Don, tentokrát navštěvuje nadšené zahradníky amatéry, kteří všichni usilují o to, aby malý pozemek, jenž jim říká pane, přeměnili v zelený ostrůvek svých snů. Monty poskytne divákům další nápady k co nejlepšímu využití malých ploch -- ať už jde o uzoučké balkony, miniaturní předzahrádky nebo třeba střešní terasy. 11:10
Malinkaté domky II (4)
Tento seriál nám předvede nejkompaktnější americké domy, ve kterých díky uvážlivému rozvržení prosto... Tento seriál nám předvede nejkompaktnější americké domy, ve kterých díky uvážlivému rozvržení prostoru a šikovné realizaci mohou žít pod jednou střechou i početné rodiny, a to v naprostém klidu a pohodlí. Navštívené obytné prostory a uplatněná nápaditá řešení už prostřednictvím televizní obrazovky mohou naše diváky inspirovat a zcela jistě je přesvědčí o tom, že hlavním principem při vytváření domova by neměla být velikost, ale spíše promyšlené využití prostoru, který je k dispozici. |
TV Noe
08:05
U NÁS aneb od cimbálu o lidové kultuře (137)
Cyklus s folklorní tématikou. Pořadem provází Magdalena Múčková |
Doma
Reflex
Další díl/opakování: Ľudia - príbehy - emócie Doktorka Zoe
Další díl/opakování: Seriál USA (2014-2015). |
|
TV Paprika
12:00
Jídlo pro celou rodinu (17)
Snad každá maminka se za život nesčíslněkrát zeptá rodiny, zejména pak svých dětí, co by měla uvařit... Snad každá maminka se za život nesčíslněkrát zeptá rodiny, zejména pak svých dětí, co by měla uvařit k obědu. Jenže na tuto otázku dostává velmi často odpověď, která jí situaci vůbec neusnadní, spíš naopak: Nám je to jedno, hlavně aby to bylo něco dobrého! Pokusíme se tedy o trochu uspokojivější odpověď! V našem pořadu dostane slovo Dóra Havas, autorka blogu Lila Füge (Fialový fík), a její hosté – Eszter Bodrogi, Zsófi Mautner, Kriszta Vrábel a Márta Wessely. Všechny tyto dámy znají spoustu řešení, jak udělat rychlý oběd nebo večeři, které zaručeně potěší celou rodinu, zejména pak děti. Ale tím není studnice jejich nápadů vyčerpaná. Mohou také poradit vhodnou snídani na lenivá víkendová rána nebo svačinu do školy, která bude zaručeně spořádána do posledního drobku, a tak způsobí radost nejen samotnému školákovi, nýbrž i jeho mamince. 12:15
Piknik (14)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,... Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”. 12:30
Pečeme s Annou Olson II (20)
Zázračná cukrářka Anna Olson zasvětí diváky do základních i speciálních kroků, které je třeba znát v... Zázračná cukrářka Anna Olson zasvětí diváky do základních i speciálních kroků, které je třeba znát ve světě pečení cukrářských výrobků, ať už máme na mysli muffiny nebo sněhové cukroví, krémové zákusky nebo croissanty. Anna se v každém dílu tohoto seriálu zaměří na nějaký jednoduchý, dobře známý moučník či zákusek, který postupně vylepšuje a komplikuje, a tak vlastně nenásilně přiměje i diváky, aby se zajímavou formou něco nového naučili a aby se z cukrářů začátečníků pozvedli na úroveň skutečných profesionálů. Třešinkou na dortu je pak nenapodobitelný styl Anny Olson, jakož i tipy a triky, které divákům u obrazovek při pečení prozrazuje. 13:00
Paleo kuchyně (2)
Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii l... Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii lidstva -- vždyť máme co do činění s časovým horizontem tří milionů let. Hvězdný mistr kuchař Pete Evans nás zve na výlet za nevšedními, sytými a výbornými jídly. S jeho pomocí si budeme moci udělat velice přesnou představu o zdrojích stravy našich dávných předků: zvířata chovaná na přírodních pastvinách, čerstvé plody organického ovoce a zeleniny, nikde žádný zpracovaný komponent s nevyslovitelným názvem. Na těchto základech se kdysi vyvinula živitelská funkce našeho organismu. Pete se k těmto počátkům vrací dnes, v 21. století. Hovoří s odborníky pro otázky výživy, navštěvuje zajímavé farmy, které se pokoušejí o návrat k přirozenějším zemědělským metodám a přístupům, a nabízí nám spoustu vynikajících receptů, které si každý může sám doma vyzkoušet. Už Hippokrates přece řekl: „Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.” 13:30
Babiččino cukroví II (1)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným... Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí. 14:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (17)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm... Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů. 14:30
Rozmanité pařížské chutě (10)
Je tomu už deset let, co Fred Chesneau objíždí svět a pátrá po nových chutích. Je skálopevně přesvěd... Je tomu už deset let, co Fred Chesneau objíždí svět a pátrá po nových chutích. Je skálopevně přesvědčen, že každou zemi poznáme nejlépe, když se seznámíme s jejím kulinářským uměním a těmi, co je provozují a nadšeně inovují. Náš seriál nyní přináší nová kuchyňská dobrodružství, a tak vám doporučujeme, abyste Freda následovali do paříže a poznali pestrou směsici obyvatel francouzské metropole - samozřejmě prostřednictvím jejich gastronomické nápaditosti. 15:05
Pekařství Paprika (10)
Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být ... Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být třeba pšenice špalda, mohou se v něm skrývat ořechy nebo rozmarýn, případně můžeme jíst chléb kváskový. A mohlo by se nám něco stát, kdybychom ve vývoji nezaostali u obyčejného chleba se salámem? Kdybychom si místo chipsů udělali něco ke chroupání sami doma?! Kdybychom si ke svačině zabalili bagel, který je naším vlastním dílem?! Tamás Dános hostí v domácí pekárně kanálu TV Paprika čtyři vynikající pekaře a všichni společně nám předvedou, že po upečení všelijakých druhů domácího chleba nebo pečiva se ještě směle můžeme pustit i do přípravy nějaké té mlsoty na doplnění našeho pekařského sortimentu. Jestliže už i vy máte dost různých napodobenin domácího pečiva a nemáte chuť vydávat horentní sumy za takzvané gourmetské sendviče, radíme vám: Učte se a přebírejte nápady od našich hostů. Můžete si být jisti, že co se peče u nás, to je vždycky moc dobré! |
Spektrum Home
12:05
Malinkaté domky II (5)
Tento seriál nám předvede nejkompaktnější americké domy, ve kterých díky uvážlivému rozvržení prosto... Tento seriál nám předvede nejkompaktnější americké domy, ve kterých díky uvážlivému rozvržení prostoru a šikovné realizaci mohou žít pod jednou střechou i početné rodiny, a to v naprostém klidu a pohodlí. Navštívené obytné prostory a uplatněná nápaditá řešení už prostřednictvím televizní obrazovky mohou naše diváky inspirovat a zcela jistě je přesvědčí o tom, že hlavním principem při vytváření domova by neměla být velikost, ale spíše promyšlené využití prostoru, který je k dispozici. 13:00
Co je na prodej: Bungalov s výhledem (6)
Jakou cenu jsme ochotni zaplatit za to, že jen vyhlédneme z oken našeho bytu a už jsme venku z šediv... Jakou cenu jsme ochotni zaplatit za to, že jen vyhlédneme z oken našeho bytu a už jsme venku z šedivého začarovaného kruhu ubíjejících všedních dnů? Při sledování tohoto seriálu budeme snít o krásných, malebných domech a výhledu z jejich oken. Potenciálním kupcům ukážeme jejich vysněná budoucí obydlí, z nichž se otvírá výhled na vinice, zasněžené horské vrcholky a jiné krásy. Poznejte budoucí majitele a jejich příběhy, dívejte se na Bungalov s výhledem. 13:30
Co je na prodej: Bungalov s výhledem (7)
Jakou cenu jsme ochotni zaplatit za to, že jen vyhlédneme z oken našeho bytu a už jsme venku z šediv... Jakou cenu jsme ochotni zaplatit za to, že jen vyhlédneme z oken našeho bytu a už jsme venku z šedivého začarovaného kruhu ubíjejících všedních dnů? Při sledování tohoto seriálu budeme snít o krásných, malebných domech a výhledu z jejich oken. Potenciálním kupcům ukážeme jejich vysněná budoucí obydlí, z nichž se otvírá výhled na vinice, zasněžené horské vrcholky a jiné krásy. Poznejte budoucí majitele a jejich příběhy, dívejte se na Bungalov s výhledem. 14:00
Bleší trhy (6)
Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou ... Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou částku nakoupí slibné starožitnosti na krásných a malebných bleších trzích ve Francii a potom je musí za jeden jediný den dát patřičně do pořádku a prodat je s co největším ziskem londýnským starožitníkům. Vítězem bude samozřejmě ten, kdo dosáhne nejvyššího profitu, respektive ten, kdo na špatném obchodě nejméně prodělá... 15:00
Bleší trhy (7)
Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou ... Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou částku nakoupí slibné starožitnosti na krásných a malebných bleších trzích ve Francii a potom je musí za jeden jediný den dát patřičně do pořádku a prodat je s co největším ziskem londýnským starožitníkům. Vítězem bude samozřejmě ten, kdo dosáhne nejvyššího profitu, respektive ten, kdo na špatném obchodě nejméně prodělá... |
TV Noe
|
Doma
Bostonské vraždy
Další díl/opakování: Krimiseriál USA (2015-2016). |
|
TV Paprika
16:00
Pečeme s Marthou Stewartovou VII (1)
Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i o... Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i oni pečou doma vynikající dezerty a jiné cukrářské výrobky. Martha kromě své oblíbené modernizované klasiky předvádí v tomto pořadu to nejlepší ze svých receptů na snídaně, pudinky a zákusky. 16:30
Zákusky Almy Obreganové (20)
V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je c... V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je cupcake, ale jako královna sladkostí nás okouzlí i mnoha jinými -- velice sladkými a velice originálními --recepty, od vanilkové zmrzliny se sušenkami přes klasické kreace -- například schwarzwaldský dort podávaný v malých hrníčcích -- až po obří cupcake a čokoládový chlebový pudink. 17:00
Hestonova škola vaření (1)
Po letech strávených vášnivým usilováním o dosažení kulinářské dokonalosti nám nyní Heston Blumentha... Po letech strávených vášnivým usilováním o dosažení kulinářské dokonalosti nám nyní Heston Blumenthal předvede nejen správné metody vaření, ale také to, jak se určité věci mají, smějí nebo právě nemají a nesmějí zpracovávat, i když tím možná zbortí některé návyky a mýty pocházející z kuchyně našich maminek. Nejpronikavější vizionář britské kuchařské branže před očima diváků testuje rozličné neotřelé nápady a techniky, aby jim pomohl překročit neviditelnou hranici mezi standartním vařením a tvorbou brilantních gastronomických kreací, jež potěší nejen jazyk, ale i srdce a duši. Každý díl seriálu se zaměřuje na některou z ingrediencí používaných v kuchyni takřka každý den – ať už jsou to vajíčka, kuřata, hovězí maso, čokoláda, sýr, případně obyčejné brambory – a nabídne divákům vlastní recepty oblíbených jídel; uvidíme třeba, jak se dá péci kuře, jak udělat perfektní steak, a aby se nám hezky povedl i závěr oběda, jak správně naplnit čokoládový dort. 17:30
Tom Kerridge: Pořádné hospodské jídlo (3)
Tom Kerridge je ve Spojeném království jediným mistrem kuchařem, jehož hostinec vyznamenal Michelin ... Tom Kerridge je ve Spojeném království jediným mistrem kuchařem, jehož hostinec vyznamenal Michelin dvěma hvězdičkami. A tento šéf nám teď ukáže, jak se správně vaří pokrmy inspirované klasiky anglické hospodské kuchyně. V několika uplynulých letech ušel ’pub food’ dlouhou cestu a udělal velký pokrok; dnes už mnoho vynikajících britských hospůdek podává prvotřídní jídla, na která jsou majitelé a kuchaři právem pyšní. A Tom nám ve svém televizním pořadu poradí, jak si můžeme tato jídla snadno uvařit i doma. Porce nejsou malé, jídla jsou sytá, připravují se velice láskyplně a pozorně, představují ideální pohoštění také v případech, že se sejde celá rodina nebo širší kruh přátel. Nepleťme si to s pojmem fast food, protože tady jde o jídla vařená s láskou a přesně tou dávkou starostlivosti, kterou si zaslouží. Tom vaření nijak nekomplikuje, vytváří „pouze” vynikající, nepřekonatelné chutě – přičemž každému rád předvede, jak to dělá. Šéf Tom, držitel dvou cenných hvězdiček od Michelina, se s námi u plotny podělí o několik užitečných a opravdu mistrovských nápadů a tipů, díky kterým ani my nebudeme vařit jenom chutně, ale přímo fantasticky! 18:00
Jamieho a Jimmyho Gastronomický bojový k... V (8)
Jamie a Jimmy se vracejí, aby pro nás opět připravili sérii velkolepých hostin - ve společnosti něko... Jamie a Jimmy se vracejí, aby pro nás opět připravili sérii velkolepých hostin - ve společnosti několika velice vzácných hostů. 19:00
Dva hladoví námořníci II (4)
Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské special... Dick a James Strawbridgeovi vyplouvají na moře, aby společně hledali nejchutnější kulinářské speciality, které se připravují na pobřežích Velké Británie. Otec se synem proslídí jihozápadní břehy, ostrovy mezi Anglií a Irskem, jakož i ostrovy Scilly. Setkávají se s obyvateli tamějších vesnic, s pěstiteli, ochutnávají regionální pochoutky a nashromáždí přímo královské množství kuchyňských surovin, aby sami mohli něco dobrého uvařit, ať už jsou právě kdekoli. Večeře není nikdy zadarmo, oba muži se hodně napřemýšlejí a jsou často nuceni vzít do hrsti rozum se všemi technickými znalostmi, které se v něm nacházejí, aby si vyrobili domácí rožeň nebo dali dohromady stroj na zmrzlinu, případně pouze rozlouskli odolný krabí pancíř. Veselá a nikdy si nezoufající dvojice otce a jeho potomka, kteří spolu neustále v něčem soupeří a závodí, je stejně okouzlující, jako ta mimořádně dobrá jídla, která spolu v překrásných pobřežních regionech vaří. |
Spektrum Home
16:00
Bytové metamorfózy IX. IX (3)
Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! J... Bytové metamorfózy začínají opravdovým přepadením -- ovšem to se ví, v tom nejlepším slova smyslu! Josh Templer, moderátor pořadu, se vkrádá potají do obchodů s kutilskými potřebami, kde si pokaždé během několika málo okamžiků vyhlédne šťastnou oběť. Tu potom se svou početnou brigádou odborníků doprovodí domů. Překvapený majitel bytu může jen zírat, jak rychle se mu mění celé obydlí přímo před očima, přestože původně zašel do prodejny třeba jen proto, aby vyřešil problém s kapajícím vodovodním kohoutkem. 16:30
Kuchyňské metamorfózy V. V (3)
Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co b... Člověk nikdy nemůže vědět s čím se vrátí domů z prodejny bytového vybavení a potřeb pro kutily! Co byste třeba řekli takovému úplně novému kuchyňskému nábytku, samozřejmě absolutně zdarma?! Nejnovější řada Kuchyňských metamorfóz je dílem tvůrčí skupiny, která číhá na severoamerické víkendové kutily, aby jim pomohla vzkřísit k novému životu jejich zastaralé kuchyně. Dosažený výsledek by se krásně vyjímal i v jakémkoli odborném magazínu! 17:00
Velkolepý plány: Dům roku (3)
Kevin McCloud tentokrát diváky zavede na britskou architektonickou soutěž pořádanou na nejvyšší úrov... Kevin McCloud tentokrát diváky zavede na britskou architektonickou soutěž pořádanou na nejvyšší úrovni. Nejrevolučnější řešení a nejkrásnější provedení se ucházejí o cenu Dům roku. 18:00
Velkolepý plány: Dům roku (4)
Kevin McCloud tentokrát diváky zavede na britskou architektonickou soutěž pořádanou na nejvyšší úrov... Kevin McCloud tentokrát diváky zavede na britskou architektonickou soutěž pořádanou na nejvyšší úrovni. Nejrevolučnější řešení a nejkrásnější provedení se ucházejí o cenu Dům roku. 19:00
Souboj dekoratérů II (2)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! |
TV Noe
18:00
Noeland (32)
Noeland je studiové městečko, kde děti dovádějí, hrají si a poznávají nová dobrodružství Bet Lechem - vnitřní domov
Další díl/opakování: Zbigniew Ciendlik - polský kněz v Česku |
Doma
Jeho foter, to je lotor!
Další díl/opakování: Komédia USA (2004). |
|
TV Paprika
20:00
Gizzi Erskinová a korejská kuchyně (9)
Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publ... Korejská kuchyně je chutná, ba může být i zdravá, pestrá a lehká... Tedy pokud víme, jak na to. Publicistka Gizzi Erskine, specializovaná na gastronomii a píšící pro deník The Independent, patří mezi největší ochránce korejské kuchyně na světě. Nyní nám ukáže, odkud všechny ty chuťově mimořádně markantní pokrmy pocházejí -- a jak si je může každý sám snadno uvařit. Gizzi ve své jihokorejské kuchyni předvede divákům krůček za krůčkem, jak se připravuje Bibimbap a Kimcshi, ale zároveň nám bude vyprávět i o tom, jakou roli hrají v korejských dějinách a kultuře. 20:30
Zeptejte se řezníka (4)
Odvázaný a všeho schopný řezník Anthony Puharich s několika vynikajícími australskými mistry kuchaři... Odvázaný a všeho schopný řezník Anthony Puharich s několika vynikajícími australskými mistry kuchaři vyráží na kulinářský výlet; provázejí maso na jeho cestě od bran chovatelské farmy až na talíř, který vám bude naservírován k obědu. Ve svém proslulém řeznictví v Sydney zná Anthony dokonale a přesně místo původu každého jednotlivého kousku masa a velice rád se s námi podělí o mnoho užitečných tipů, triků a technických fíglů, které musí správný řezník znát a využívat. Každé masíčko chce svoje, to dá rozum, a nabídka chutných mas v tomto pořadu je vysloveně pestrá: od hovězího po skopové a od drůbeže po zvěřinu – prostě všechno, co může hrdlo ráčit! Naučíme se připravovat perfektní steaky a jiné masité pochoutky podle postupů odpozorovaných v těch nejvyhlášenějších restauracích a dozvíme se, jak dosáhnout toho, abychom od řezníka, u kterého běžně nakupujeme, dostali to nejlepší. Zkrátka a dobře, budeme umět rozpoznat kvalitu. Už nikdy více nás žádný steak neoklame a nezklame! 21:00
Francouzské dobrodružství Jamese Martina (12)
Televizní kuchař James Martin má pro nás připravený zbrusu nový seriál spojující cestování a vaření,... Televizní kuchař James Martin má pro nás připravený zbrusu nový seriál spojující cestování a vaření, ve kterém zamíří do Francie, aby navštívil lokality, jež v největší míře ovlivnila jeho kulinářskou kariéru. Vzdá také čest památce Keitha Floyda, kterého po odborné stránce považuje za svůj vzor. Jako dospívající mladík jezdil James do Francie na prázdniny i na studijní pobyty -- a právě odtud částečně pochází jeho láska k přípravě jídel. Tento seriál tedy zachycuje Jamesovy nostalgické návraty, při nichž sleduje tutéž trasu, kterou v jiném nezapomenutelném televizním pořadu projížděl před třiceti lety jeho slavný hrdina a vzor Keith Floyd. Zastavuje se všude tam, kde se svého času zastavil i Floyd, ale zároveň zavítá i na místa, která osobně považuje za základní kameny své profesionální dráhy. S objevováním a ochutnáváním nejlepších vynálezů francouzské kuchyně začneme pod provensálským nebem, potom přijdou postupně na řadu Périgord, Burgundsko, Alsasko, Baskicko a Bretaň. Během cesty James vaří vlastní verze různých známých jídel, k čemuž používá suroviny zakoupené v právě navštíveném místě. Aby se poklonil památce svého mistra Keitha Floyda, pojal James svéráznou myšlenku. Svoji okružní jízdu podniká v dnes už postarším Citroënu 2CV, který byl 16 let majetkem jeho kuchařského vzoru. Na svém dobrodružném výletu do Francie znovu objevuje kraje oplývající vynikajícími gastronomickými výtvory, kraje, které má nejraději nejen on sám, ale i jeho starý přítel. 22:00
Jídlo pro celou rodinu (17)
Snad každá maminka se za život nesčíslněkrát zeptá rodiny, zejména pak svých dětí, co by měla uvařit... Snad každá maminka se za život nesčíslněkrát zeptá rodiny, zejména pak svých dětí, co by měla uvařit k obědu. Jenže na tuto otázku dostává velmi často odpověď, která jí situaci vůbec neusnadní, spíš naopak: Nám je to jedno, hlavně aby to bylo něco dobrého! Pokusíme se tedy o trochu uspokojivější odpověď! V našem pořadu dostane slovo Dóra Havas, autorka blogu Lila Füge (Fialový fík), a její hosté – Eszter Bodrogi, Zsófi Mautner, Kriszta Vrábel a Márta Wessely. Všechny tyto dámy znají spoustu řešení, jak udělat rychlý oběd nebo večeři, které zaručeně potěší celou rodinu, zejména pak děti. Ale tím není studnice jejich nápadů vyčerpaná. Mohou také poradit vhodnou snídani na lenivá víkendová rána nebo svačinu do školy, která bude zaručeně spořádána do posledního drobku, a tak způsobí radost nejen samotnému školákovi, nýbrž i jeho mamince. 22:15
Piknik (14)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,... Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”. 22:30
Po stopách asijské kuchyně (5)
Slavný hvězdný mistr kuchař John Torode objevuje nyní asijský kontinent metodou, kterou dříve ještě ... Slavný hvězdný mistr kuchař John Torode objevuje nyní asijský kontinent metodou, kterou dříve ještě nikdy nepoužil. Na každé zastávce vyhledá kuchaře, kteří mu mohou poskytnout nejvíce inspirace, a hledá charakteristické chutě dané země. V každém dílu tohoto seriálu se za pomoci králů lokální kuchyně vaří čtyři vynikající pokrmy. V rámci svého výletu vyzkouší John i restauraci umístěnou pod vodou, seznámí se s nabídkou street food na břehu řeky Jangce a za asistence jedné rodiny v Pekingu uvaří v páře tradiční knedlíčky. Tento seriál každého přiměje k tomu, aby do svých jídel přidal barvy a chuti Asie. Pojeďte na tuto velkolepou cestu s námi – nádherný velký kontinent chce svoje kouzla odhalit i vám. 23:00
Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolengh... (2)
Yotam Ottolenghi se toulá jižní a východní částí Středomoří a snaží se naše domácnosti obohatit o kl... Yotam Ottolenghi se toulá jižní a východní částí Středomoří a snaží se naše domácnosti obohatit o klenoty kulinářského umění těchto poměrně exotických koutů světa. Yotamova cesta začíná v nejlidnatějším marockém městě, zvaném Marrákeš, ve kterém odhaluje tajemství tadžinu a ukáže nám, kde mají nejlepší pouliční pochoutky. Odtud Yotam pokračuje do Istambulu, kde se pustí do přípravy pizzy posypané pikantním hovězím masem a zapečené směsi s krevetami a sépiemi, rajčaty a sýrem. Zbude mu čas také na artyčoky se smetanou, baklavu a rýžový nákyp se skořicí. V jednom z nejoblíbenějších severoafrických rekreačních středisek se Yotam živí čerstvě chycenými rybami, objeví celonárodní nadšení, kterým je opředena harissa, a ochutná i pikantní klobásu merguez. Na závěr dorazí náš hrdina do Tel-Avivu, kde objevuje nejčerstvější kulinářskou produkci Izraele; ochutná mořské plody připravené nevšedním způsobem a pak uvaří něco dobrého na zub s několika velice slavnými mistry kuchaři. |
Spektrum Home
20:15
Úžasné prostory George Clarka - Speciál (9)
Architekt George Clarke nás ve svém tematickém pásmu zavede do světa nejkreativněji vytvořených a za... Architekt George Clarke nás ve svém tematickém pásmu zavede do světa nejkreativněji vytvořených a zařízených malých obytných prostor. Mohou to být domovy na čtyřech kolech, malé lesní chýše, obytné přívěsy, domečky umístěné ve větvích stromů nebo byty, které disponují všemi atributy řádného obydlí, ačkoli navenek připomínají obyčejnou kůlnu. 21:15
Úžasné prostory George Clarka - Speciál (10)
Mimina francouzská kuchyně Mimi miluje vaření a chutná jídla -- a teď je dokonce ochotná podělit se ... Mimina francouzská kuchyně Mimi miluje vaření a chutná jídla -- a teď je dokonce ochotná podělit se s námi o tajemství přípravy... například fantastického rodinného oběda nebo romantické večeře. Hotová jídla přijdou na překrásně prostřený stůl, protože v jedné věci je Mimi jistě nepřekonatelná. Dokáže při vaření přemýšlet i o tom, jaké prostředí bude k danému jídu nejvhodnější. 22:15
Rekonstrukce starých nemovitostí II (12)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. 23:15
Rekonstrukce starých nemovitostí II (13)
George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité fir... George Clarke je architekt a bytový architekt, který nám tentokrát předvádí velkolepé a mohovité firmy, jejichž odhodlaní majitelé se snaží přetvářet historické budovy na příbytky odpovídající potřebám 21.století. Dlouhá plánovací fáze, nespoutaná fantazie a výdrž! Výsledkem je znovuzrození starých obranných objektů, větrných mlýnů, strážních věží a církevních staveb v novém pojetí a s novou funkcí, jak uvidíme v jednotlivých dílech tohoto seriálu. |
TV Noe
|
Doma
Dovolenka v pekle
Další díl/opakování: Príbeh USA (2012). |
|
TV Paprika
00:00
Rozmanité pařížské chutě (10)
Je tomu už deset let, co Fred Chesneau objíždí svět a pátrá po nových chutích. Je skálopevně přesvěd... Je tomu už deset let, co Fred Chesneau objíždí svět a pátrá po nových chutích. Je skálopevně přesvědčen, že každou zemi poznáme nejlépe, když se seznámíme s jejím kulinářským uměním a těmi, co je provozují a nadšeně inovují. Náš seriál nyní přináší nová kuchyňská dobrodružství, a tak vám doporučujeme, abyste Freda následovali do paříže a poznali pestrou směsici obyvatel francouzské metropole - samozřejmě prostřednictvím jejich gastronomické nápaditosti. 00:40
Pekařství Paprika (10)
Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být ... Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být třeba pšenice špalda, mohou se v něm skrývat ořechy nebo rozmarýn, případně můžeme jíst chléb kváskový. A mohlo by se nám něco stát, kdybychom ve vývoji nezaostali u obyčejného chleba se salámem? Kdybychom si místo chipsů udělali něco ke chroupání sami doma?! Kdybychom si ke svačině zabalili bagel, který je naším vlastním dílem?! Tamás Dános hostí v domácí pekárně kanálu TV Paprika čtyři vynikající pekaře a všichni společně nám předvedou, že po upečení všelijakých druhů domácího chleba nebo pečiva se ještě směle můžeme pustit i do přípravy nějaké té mlsoty na doplnění našeho pekařského sortimentu. Jestliže už i vy máte dost různých napodobenin domácího pečiva a nemáte chuť vydávat horentní sumy za takzvané gourmetské sendviče, radíme vám: Učte se a přebírejte nápady od našich hostů. Můžete si být jisti, že co se peče u nás, to je vždycky moc dobré! 01:00
Francouzské dobrodružství Jamese Martina (12)
Televizní kuchař James Martin má pro nás připravený zbrusu nový seriál spojující cestování a vaření,... Televizní kuchař James Martin má pro nás připravený zbrusu nový seriál spojující cestování a vaření, ve kterém zamíří do Francie, aby navštívil lokality, jež v největší míře ovlivnila jeho kulinářskou kariéru. Vzdá také čest památce Keitha Floyda, kterého po odborné stránce považuje za svůj vzor. Jako dospívající mladík jezdil James do Francie na prázdniny i na studijní pobyty -- a právě odtud částečně pochází jeho láska k přípravě jídel. Tento seriál tedy zachycuje Jamesovy nostalgické návraty, při nichž sleduje tutéž trasu, kterou v jiném nezapomenutelném televizním pořadu projížděl před třiceti lety jeho slavný hrdina a vzor Keith Floyd. Zastavuje se všude tam, kde se svého času zastavil i Floyd, ale zároveň zavítá i na místa, která osobně považuje za základní kameny své profesionální dráhy. S objevováním a ochutnáváním nejlepších vynálezů francouzské kuchyně začneme pod provensálským nebem, potom přijdou postupně na řadu Périgord, Burgundsko, Alsasko, Baskicko a Bretaň. Během cesty James vaří vlastní verze různých známých jídel, k čemuž používá suroviny zakoupené v právě navštíveném místě. Aby se poklonil památce svého mistra Keitha Floyda, pojal James svéráznou myšlenku. Svoji okružní jízdu podniká v dnes už postarším Citroënu 2CV, který byl 16 let majetkem jeho kuchařského vzoru. Na svém dobrodružném výletu do Francie znovu objevuje kraje oplývající vynikajícími gastronomickými výtvory, kraje, které má nejraději nejen on sám, ale i jeho starý přítel. 02:00
Babiččino cukroví II (1)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným... Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí. 02:30
Tom Kerridge: Pořádné hospodské jídlo (3)
Tom Kerridge je ve Spojeném království jediným mistrem kuchařem, jehož hostinec vyznamenal Michelin ... Tom Kerridge je ve Spojeném království jediným mistrem kuchařem, jehož hostinec vyznamenal Michelin dvěma hvězdičkami. A tento šéf nám teď ukáže, jak se správně vaří pokrmy inspirované klasiky anglické hospodské kuchyně. V několika uplynulých letech ušel ’pub food’ dlouhou cestu a udělal velký pokrok; dnes už mnoho vynikajících britských hospůdek podává prvotřídní jídla, na která jsou majitelé a kuchaři právem pyšní. A Tom nám ve svém televizním pořadu poradí, jak si můžeme tato jídla snadno uvařit i doma. Porce nejsou malé, jídla jsou sytá, připravují se velice láskyplně a pozorně, představují ideální pohoštění také v případech, že se sejde celá rodina nebo širší kruh přátel. Nepleťme si to s pojmem fast food, protože tady jde o jídla vařená s láskou a přesně tou dávkou starostlivosti, kterou si zaslouží. Tom vaření nijak nekomplikuje, vytváří „pouze” vynikající, nepřekonatelné chutě – přičemž každému rád předvede, jak to dělá. Šéf Tom, držitel dvou cenných hvězdiček od Michelina, se s námi u plotny podělí o několik užitečných a opravdu mistrovských nápadů a tipů, díky kterým ani my nebudeme vařit jenom chutně, ale přímo fantasticky! 03:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (17)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm... Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů. 03:25
Vaříme s Robertem Bede (5)
Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. To... Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. Točil mlýnkem na recepty, vařil s celebritami, ba ani drůbež si na něho nikdy nepřišla. Už více než celé jedno desetiletí proklepává svým nenapodobitelným způsobem kuchyňské prkénko, podle čehož ho každý snadno pozná. Teď vám představíme pana Róberta Bedeho. Mistra kuchaře, který i o těch nejjednodušších a nejvšednějších jídlech dokáže povědět něco nového. Prozradí nám pár drobných triků, sdělí nám historické údaje a zasvětí nás do postupů skutečných mistrů. A tak si můžeme být naprosto jisti, že poskytne divákům nové užitečné informace, které – jak doufáme – ocení jak ti, kteří vaří pravidelně, tak ti, kteří zavítají do kuchyně a berou do ruky vařečku jen svátečně. 03:42
Pečeme s Annou Olson II (20)
Zázračná cukrářka Anna Olson zasvětí diváky do základních i speciálních kroků, které je třeba znát v... Zázračná cukrářka Anna Olson zasvětí diváky do základních i speciálních kroků, které je třeba znát ve světě pečení cukrářských výrobků, ať už máme na mysli muffiny nebo sněhové cukroví, krémové zákusky nebo croissanty. Anna se v každém dílu tohoto seriálu zaměří na nějaký jednoduchý, dobře známý moučník či zákusek, který postupně vylepšuje a komplikuje, a tak vlastně nenásilně přiměje i diváky, aby se zajímavou formou něco nového naučili a aby se z cukrářů začátečníků pozvedli na úroveň skutečných profesionálů. Třešinkou na dortu je pak nenapodobitelný styl Anny Olson, jakož i tipy a triky, které divákům u obrazovek při pečení prozrazuje. 04:07
Zeptejte se řezníka (4)
Odvázaný a všeho schopný řezník Anthony Puharich s několika vynikajícími australskými mistry kuchaři... Odvázaný a všeho schopný řezník Anthony Puharich s několika vynikajícími australskými mistry kuchaři vyráží na kulinářský výlet; provázejí maso na jeho cestě od bran chovatelské farmy až na talíř, který vám bude naservírován k obědu. Ve svém proslulém řeznictví v Sydney zná Anthony dokonale a přesně místo původu každého jednotlivého kousku masa a velice rád se s námi podělí o mnoho užitečných tipů, triků a technických fíglů, které musí správný řezník znát a využívat. Každé masíčko chce svoje, to dá rozum, a nabídka chutných mas v tomto pořadu je vysloveně pestrá: od hovězího po skopové a od drůbeže po zvěřinu – prostě všechno, co může hrdlo ráčit! Naučíme se připravovat perfektní steaky a jiné masité pochoutky podle postupů odpozorovaných v těch nejvyhlášenějších restauracích a dozvíme se, jak dosáhnout toho, abychom od řezníka, u kterého běžně nakupujeme, dostali to nejlepší. Zkrátka a dobře, budeme umět rozpoznat kvalitu. Už nikdy více nás žádný steak neoklame a nezklame! |
Spektrum Home
00:15
Cesta kolem světa za 80 zahrad (10)
V seriálu BBC navštíví Monty Don nejkrásnější, nejznámější a nejzvláštnější zahrady světa. Ukáže nám... V seriálu BBC navštíví Monty Don nejkrásnější, nejznámější a nejzvláštnější zahrady světa. Ukáže nám 80 zahrad, z nichž každá má svou svéráznou minulost. Ať už je to minimalistická zahrada v Mexiku, která se spíše než tradičním zahradám podobá architektonickému skvostu, nebo autentická zahrada romantického ducha v Anglii, Monty Don na každou z nich pohlíží jako na veliké tajemství. A jak se pomalu dostáváme pod okouzlující vliv té které zahrady, přistihneme se, že si klademe otázky, jako: Proč vlastně lidé zahradničí? Jakou má ta či ona zahrada funkci? Co dělá z té či oné zahrady neopakovatelnou raritu? 01:30
Biozóna (10)
Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti j... Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti je situace naštěstí trochu složitější a rostliny ošetřované biometodami jsou nepochybně zdravé. Co však to „bio“ přesně znamená? Je techonologie řídící se přísnými předpisy přístupná výhradně profesionálům, nebo se dá biozelenina pěstovat i doma na zahrádce? V novém seriálu televize DEKO se zevrubně seznámíme s životem a činností biozahradnictví v Rendeku, abychom se dozvěděli, jak se na zdejší biousedlosti – která se zaměřuje na papriku, petržel, mrkev, různé druhy salátů, na ovoce a na léčivé rostliny a bylinky – s rostlinami zachází. Rendecká biousedlost se nachází na území Národního parku Kiskunság a o její vysoké úrovni svědčí skutečnost, že štáb řídící zdejší produkci v uplynulých letech získal několik domácích i mezinárodních ocenění. Pro svou relativní izolovanost se tato usedlost nabízí jako ideální místo k natáčení. Jde o rekonstruovaný komplex budov a pozemků, kde vedle biozahradnictví probíhá i biochov domácích zvířat, historii usedlosti a venkovského života prezentuje místní domácí muzeum a pořádají se zde programy pro turisty. Prodávají tu také různé produkty ze zemědělských bioplodin vypěstovaných v místě. Celkově lze tedy tuto usedlost považovat z hlediska natáčení pro televizi za velmi vhodné místo, kde má kamera řadu možností, chce-li spočinout na hravých a zajímavých detailech. |
Doma
Dovolenka v pekle
Další díl/opakování: Príbeh USA (2012). Jeho foter, to je lotor!
Další díl/opakování: Komédia USA (2004). |